Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz ElektrikusDE #15878 üzenetére

    Jjaj, ne is mondd, egy időben rengeteg sulinetes géphez hívtak. Imádtam azt az időszakot, mert rengeteget tudtam, keresni az ügyes-bajos dolgaikkal, DE : nagyon sok esetben az volt, hogy a megvett gép eleve lassú volt (pl mikor 1600-as P4 NW-t sikerült 128MB SD RAMmal megvásárolni - volt ilyen eset; vagy amikor egész jó kis gépbe sikerült TNT2 M64-et passzolni akkor, mikor már a GeF2MX400 is kezdett ciki lenni) és akkor jött hogy pár tizesért ez egy teljesen jó gép is lehetne (pl sokszor egy VGA csere elég lett volna, hogy bőszen lehessen játszani), de ott volt a matrica.
    A matrica miatt a tulajok 90%-a rögtön kihátrált bármiféle bővítésből, és azt mondta, hogy "akkor majd ha lejár a garancia". Addig persze sokszor már a komplett gépet kellett cserélni, és nem akarta sok megérteni, hogy tavalyelőtt 30-ból játszós gép lehetett volna, most meg 100 kell, mert kb mindent érdemes már cserélni.

    Az egész programnak a matrica volt a legnagyobb baja vásárlói oldalról. Persze léteztek trükkök az eltávolítására, még kevesebb a vissza varázsolására, de nagyon sokan nem mentek bele, mondván "ha baja lesz te fizeted ki". Én meg hülye lettem volna, teljeskörű garanciát vállalni olyan 1-200 ezres gépekre amiket ráadásul nem is nálam vásároltak, nem is általam jóváhagyott alkatrészekből. Olyankor maradt a jól bevált "hát sajnálom, hogy nem kötöttünk üzletet, na viszlát" mondat.

    Egyébként a sulinet program nekem áldás is volt, meg átok is valahol. Annyiból rossz volt, hogy aki egy halvány eséllyel is jogosult volt a sulinetre, az mind sulinetes gépet vett, családtagra akárkire, mindegy. Ezek között sok olyan volt, akiknek korábban én állítottam össze gépeket, de most kellett neki a kedvezmény, meg a "há' itten van a okosság" és simán megvette a szemetet is mert jó az ára. Másik oldalról viszont, így olyan emberek is jutottak géphez, akik amúgy aligha vettek volna, és aztán azok is hívogattak, hogy "rákéne nézni a gépre mert..."

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák