Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Raucher

    tag

    válasz Fkris #2 üzenetére

    fehér kolbász

    Weisswurst

    Alapvetően Bajor (Oktoberfestland) étel, Németország északi részén kevésbé közkedvelt. A (bécsi) virslivel ellentétben ezt nem szabad főzni. Forróvízben kell állni hagyni, amíg át nem melegszik. Hagyományosan nem hámozzák ki a bőréből, hanem ki szippantják belőle.
    Az idők folyamán megnövekedett a gasztronómiai szerepe. Ma már használják tölteléknek, sültekhez. Sőt Münchenben fagylaltot is készítenek belőle. (Ez utóbbi különlegességet meg sem akarok kóstolni.)
    A képen talán látható, a mustár nem hagyományos. Kifejezetten édes mustár, amiben jelentős mennyiségű alma található. (sűrű péppé főzve).
    A Weisswurst elengedhetetlen tartozéka még a perec. Kívül ropogós, belül fehér és lágy. Az alakját egy szerzetes találta ki. Keresztény jelképre utal a formája.

    A képről hiányzik még egy tartozék, a bajor sör. Így komplett egy könnyű étkezés. Ha világos sör kerül az asztalra, tehát átlagos az alkoholtartalma, akkor nyugodtan lehet autózni. Még belefér a megengedett ezrelékbe.

    [ Szerkesztve ]

    Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

Új hozzászólás Aktív témák