Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, En is ezt gondolom.
Nyilvan, ha verszemet kapunk attol, hogy 5,3Ghz es bongeszni is all-core 5,3 Ghz-en akarunk, akkor a 300W folotti ertek is siman elkepzelheto, csak eppen ez nem mervado. Gyakorlatilag barmilyen architekturaval meg lehetett etetni egy eromu teljes teljesitmenyet is, ha abszolut a hatarokig huztuk es feltoltuk a feszultseget az egekbe.
sb: Nem feltetlenul throttling, igy tartjak a procik a gyari TDP-t is, hogy hagyjak elszallni az ertekeket, aztan szepen visszavesznek, hogy kijojjon atlagnak a gyari (vagy legalabbis alaplap altal engedett/elvart) TDP.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Puma K
nagyúr
Esetemben csak azért lett 9900K + Z370 chipsetes alaplap, mert amit ez a Asus Maximus X Hero alaplap tud, az szeptember közepéig X470 chipset esetén 100k Ft-ól induló alaplapok és X570 chipsetes alaplapok esetén 140k Ft-tól induló alaplapok tudták: kellően erős VRM, 2 karakteres hibajelző és minimum 1db hőszenzor csatlakozó.
Ezt az Asus-t 67k Ft-ért vettem.
A 9900K egy fórumtárs által kitesztelt (5,4GHz-cen is tudok tesztelgetni egy rövid ideig, de 5,3GHz nem lehetetlen hosszabb távon... 5,1GHz és 5,4GHz közötti difi +6% teljesítmény az utóbbi órajel javára) használt, de dobozos és garanciális darab volt szintén szeptember közepéig egy új megbízható boltból származó AMD 3800X árán. A teljesítménye 5,1GHz-cen meg magabiztosan első a 8 mag 16 szálas procik között ha játékról van szó.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Gyuri27
félisten
Most nagyon nem mennék bele de ez javarészt a win 10 hibája.
Amig 7 és linux alatt a gondok 99%-a nincs ami 10 alatt addig nincs miről beszélve.
A matek meg matek.
A 3900X egy árban van a 9900k-val. A 3800x meg pont egy lap árával olcsóbb.
De igazad van. Ha ennyiért megveszik az intelnek nem kell semmin változtatni.Amd - Radeon - Ryzen
-
joysefke
veterán
PCI-E4:
Valós környezetben is lehetnek már most előnyei. Pld ha kevés a VRAM és folyamatosan tölteni kell a textúrákat a buszon keresztül, akkor már kijön a nagyobb sávszél előnye (A 4-6GB-os modelleknél látható):
https://www.computerbase.de/2020-02/amd-radeon-pcie-3.0-4.0-test/#abschnitt_geht_der_speicher_aus_ist_pcie_40_von_vorteilItt nyilván a graf részletesség (textúraméret) csökkentése vagy több VRAM-mal szerelt kártya használata lenne az érdemi megoldás. Ettől függetlenül egyértelmű hogy a következő 1-2 éven már egyre több helyzetben lehet nem csak szintetikus tesztben kimérni/érezni a PCIE4 előnyét.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
A 2080 Super 8GB VRAM-mal van szerelve.
Szerintem max 2-3 év múlva amikor az új konzolgeneráció hatására még jobban elszabadul a játékok max beállítások melletti VRAM igénye, már a 8GB is kifogyhat és akkor már a 2080 Super is megérezheti a PCI-E 3 limitációját , ha a user nem finomhangolja a textúra beállításokat úgy hogy azok beleférjenek a 8GB-ba.
Sok a "ha meg az akkor", és most még én sem adnék nagy felárat a PCI-E 4 ért álltalános felhasználás mellett, de szerintem irreális azt gondolni, hogy a jelenlegi helyzet -ahol a PCI-E 4 nincs érdemben munkára fogva- hosszútávon megmarad.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest