Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz Gyuri27 #78 üzenetére

Annyi észrevétel, hogy sokan a PCI-Express 4.0 hiányát róják fel, holott AMD fronton is csak az X570 deszkákon van PCI-Express 4.0 támogatás. Miközben folyamatosan ment és megy a vakaródzás a kommentekben, hogy minek a PCI-Express 4.0, mert még "semmi" nem használja ki (és rajtam kívül azért nem sokan szoktak ott ebben az esetben rámutatni, hogy jövőállóság szempontjából azért más a helyzet), furi, hogy egy Intel procinál meg a PCI-Express 4.0 hiánya is felmerül.

Az Intel pedig ha el tudta és tudja adni a 9900K-t, akkor el fogja tudni adni a 10900K-t is. Legfeljebb enged az árból. Ha akar. Mert azért korántsem olyan gyorsan lefutott egy AMD vs. Intel verseny most sem, hiszen mindkettőnél vannak olyan dolgok, amik fejvakarást hoznak. Hiába nevetséges 2020-ban egy 14nm-es csúcskategóriás prociról beszélni, ha a másik oldalon meg a szoftver oldalon vannak még mindig gondok.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

• Puma K

nagyúr

Az alaplap tudása volt még a szempont a váltásnál 4790K+Z97-ről a CPU mag és feldolgozószámán felül.

Mint ahogy az AMD-nél úgy az Intel-nél is meg van az hogy adott szűkebb keretek között ugyan, de van átjárás adott generációs proci és adott generációs chipset között. Ha van ilyen. Itt volt-van és ezt kihasználtam.

A gyakorlatban esetemben úgy nézett ki a történet, hogy BIOS frissítés nélkül betettem a 9900K-t a Z370 chipsetes alaplapba és ment elsőre.

Mi az hogy "mindenki" 390-et ajánl a 9900K alá tuningnál...?
    Ki az a mindenki?
    Hol van ez leírva?

Úgy írod mintha valami orbitális különbség és limitáló tényező lenne a két chipset között, holott a gyakorlatban látszik, hogy nincs semmi ilyesmi... továbbá akinek van tapasztalata a témát illetően ;) az is írta, hogy nem kell minden esetben a Z390 chipset egy 9900K alá.
    Még tuningnál sem.

Használt proci vs új. Igen mivel a teljesítményen felül az ár volt még szempont ebben a váltási időszakban mivel pont mosógépet kellett vennem a váltással egyidőben 120-ért, mert a régi 17 év után beadta az unalmast egyik napról a másikra. Adott áron a lehető legjobb teljesítményt kaptam ezért hát az összehasonlítás, mert ezt is vehettem volna vagy azt is, de mint részleteztem esetemben az alaplap döntötte el a témát, hogy AMD vagy Intel.

Ahogy a korábbi 4790K úgy a mostani 9900K-nak is 4 évig ki kell tudnia szolgálni az igényeimet. Ha ez nem jön össze, akkor cserélek AMD-re :)

[ Módosította: #40993792 ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

• Ragnar_

addikt

"A 3800X jó 50k-val olcsóbb (a lap ára).
    De ahogy irod. Ha van aki megveszi miért adnák olcsóbban."

Pont nemrég linkelődött egy 3800x vs 9900k játék teszt 2080 OC-val (Nem egy 450k HUF-os 2080Ti-al, bár a 2080 OC-nek is megkérik az árát), akinek játékra az az átlag 5% FPS FHD-ben megér 50k-t , én azt mondom ne habozzon.. ;]

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

Új hozzászólás Aktív témák