Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fürge képfrissítéssel jön az AOC 1440p-s okosmonitora
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Ez egészen fura.
Eddig az amd termékekből mindig kevesebbet és drágábban adtak. Merthogy a vásárlók az intel és nvidia szerelt gépeket keresik. Mi változott?Mi az előnye ebből a dellnek? A konkurensek megoldják majd intellel. Értem persze, hogy intelből év végéig csak 10-12 magos lesz, de ez ismerve a márkák eddigi erőviszonyát akkora fegyvertény, hogy megéri az exkluzivitás?
Ráadásul az exkluzivitás úgy szól, hogy az összeset felvásárolják, nem pusztán az amdt korlátozza az eladásban. A dell arra számít, hogy jobban fogja tudni ezeket értékesíteni, mint az intellel szerelteket. Tényleg?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
zetor2000
őstag
válasz Petykemano #1 üzenetére
Szerintem ez puszta üzlet.
Megveszi az AMD cuccát, ráírja, hogy 12-16 magos, és többért adja, mint a 6-10 magosakat. Emellé még olcsóbban is kapja, mintha másik 12-16 magos procit venne, de a haszonkulcs nagyobb. Szerintem ennyi.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
olle
senior tag
Szerintem már kaptak a Threadripperből ez nyilvánvaló. Bemondásra nem írnak alá semmit. Ezen a vonalon elindulva lehet hogy ezzel a processzorral elmosódik a határ a 2 gyártó között.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
Béééla
őstag
Most a dell kockáztat: az eddigi eredmények alapján bizalmat szavazott az AMD-nek és ha ténlyeg rommá veri az intel procikat akkor a hypevonatot ebben a szegmensben csak ők lovagolhatják meg --> instant vevők.
Bélabá
-
törölt tag
Dell-nek marketing, AMD-nek meg nem kell azon aggódnia, hogy az olcsó körítés miatt lehúzzák a termékét, ugyan akkora lesz a user-XP mint a konkurenciánál, plusz a platform ereje.
Lehet, hogy Dell arra számít, hogy év végéig megtörténik a vásárlások nagyobb része. Majd intel jön, valami még erősebbel, és ismét csökken az érdeklődés, ők addig levehették a lehető legnagyobb hasznot.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Én nem tudom, de az Alienware gépek gamer gépek, ott meg nem a kimondhatatlanul sok mag számít. Játékhoz még mindig szükséges a kellően magas órajel, ráadásul nem hinném hogy ezeket a Ryzen procis gépeket Nvidia kártyával szerelnék. GPU terén még mindig jobb az nv.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ha igaz az AMD árazása (=kb 850$ a 16magos szörnyért) és tényleg futnak 4GHz közelében ezek a procik, akkor az intel csak a kb duplaárú 14-16magos Skylake-X-el tudja ezeket befogni. Tehát a Dell kb 8-900$-ral olcsóbb munkaállomást tud majd szállítani ugyanarra a feladatra. Ez nagyobb beszerzési tételnél azért egy multinak is számít. Persze tudom, az intelt se most vakarták le a falvédőről, a sajtóban szereplő árak 1000db-os rendelésre vonatkoznak - senki nem mondta, hogyha 2000db-ot rendel egy OEM, akkor nem kínálják meg egy 1et fizet 2t kap akcióval (amit persze mi, vásárlók nemigen látunk a végtermék árában).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
olle
senior tag
Jogos 1000 usd ért legyen is jobb az Nvidia. De az intel is egyre több magot passzíroz a cuccaiba. Ha a TR megy egy kellemes 4.2 ghz-t akkor senki nem fogja húzni a száját.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
rudi
nagyúr
Nagyon rámentek a PC gyártók a gamer gépekre, a HP külön sajtótájékoztatót csinált az Omen gépeire mindenféle bűvös számokkal meg arányokkal:
Ha megnézed a csúcsrégiót, éppen az a korosztály a vásárlóréteg, akik még megélték az AMD előző nagy menetelését (Athlon 64), lehet anno álomgépük volt. Most már abban a korban és állapotban vannak, hogy nincs kedvük szerelgetni, de egy Arena 51 gépet szíves örömest megfizetnek. Nyilván ezt adta össze a Dell a Ryzen igencsak jól sikerült Ryzen marketing kampányával.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem hiszem, hogy ez érdekli az OEM-eket. A 12-magos TR ES 3,6 GHz-en működik, míg a 16-magos 3,4 GHz-en. Mindkettő 155 wattos TDP-jű. Ezzel szemben a 14-magos Skylake-X HCC ES verzió nem megy 3 GHz fölé. Túl kevés a 165 wattos TDP ehhez. Már szó van róla, hogy lesz 195 wattos verzió, de ahhoz meg a mostani LGA2066-os alaplapok nem jók, elvégre ezeket úgy tervezték, hogy 12 magnál nagyobb proci nem is jön, ezt csak májusban dobta be az Intel, hogy mégis. Viszont egy LGA2066v2 ilyen korán rendkívüli presztízsveszteség lenne. Keress rá nyugodtam az "LGA2066v2"-re a Google-ben, egyre többen írnak róla. Ellenzik a gyártók, de ha a Threadripperrel versenyezni akarnak, akkor kell a 195 wattos TDP. Ezért is kérhette a Dell az exkluzivitást, mert furcsán hangzik, de az Intel csak termékneveket jelentett be, mögötte még semmiről sem döntöttek. És elvileg ősszel rajt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #12 üzenetére
65 wattal tudnak 8 magon 3 GHz-et. Még óvatosak is. Ha válogatnának, akkor 155 wattra be tudnák nyomni a 3,8 GHz-et is. De nem éri meg válogatni, mert pontosan tudják, hogy az Skylake-X HCC-nek az alapórajel lesz a gyengéje, mivel 165 wattig specifikálták az alaplapokat.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Chaser
legenda
és közben a lap gyártók is fel tudnak készülni megfelelő biosokkal, ezeknél már talán nem lesznek olyan bajok mint a 8 magos és alatta levőkkel
bár ez így érdekes, ha minden gyártó vitt volna nagy eséllyel akkor sem járnak rosszul, de lehet a kihozatal még messze nem tökéletes és amit le tudnak gyártani majdnem mindet zsákolná is egy nagyobb gyártó_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Joshi
titán
Hiába vesz egy 16 magos gamer konfigot ha abból 6-8 mag pihen, inkább veszek 8 magos Intelt magasabb órajellel. És ugye gpu terén is jobbak az nvidiák. Ez az én véleményem.
(#11) Abu85 az Intelnek még nincs új architektúrája, legalább is a piacra még nem jöttek ki vele. Addig nem tehet mást mint a jelenlegit reszelgeti. Ahogy rudinak is írtam én biztos hogy nem a 16 magra cuppannék rá ha a játék az elsődleges.
-
nubreed
veterán
Szerintem ez mindenképp jót jelent, hogy a Dell ilyen nagy bizalmat szavaz a Threadrippernek.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
cheatergs
senior tag
Ha ez az egész nem pusztán marketinghadjárat, akk úgy fest nagyobb problémát okoz az Intelnek az AMD, mint azt a Zen teljesítménye engedte következtetni.
Ami azért is fura, mert az AMD után az Intel látta legtisztábban az ipari kémkedés folytán, h mit produkál a vetélytársa, ergo simán tudott volna előre tervezni.
Mindig minden mindegy
-
komi77
senior tag
Azért az nem kis piskóta, hogy egy Dell - aki nem akárki - exkluzivitást vásárol az Amd TR-rekre. Dell-ék nem vesznek meg akármit. Számomra ez azt jelenti, hogy belátható időn belül nincs megfelelő válasza az Intel-nek és egy nagy gyártó a közvetlen konkurenseit próbálja kiszorítani egy szegmensből. Most úgy tűnik, hogy tényleg megcsípte a fonalat az Amd. Az Rx 570/580 stb. vga-kat nem lehet megvenni mert akkora a kereslet irántuk. Ryzen fronton 1600/1500x még nem tart itt de már vannak várakozási idők. Ráadásul a közelgő nyári uborkaszezon sem fogja vissza a keresletet az Amd motyókra. Most a TR-ek vonalán is komoly mozgolódás látszik. Nem sokára jön a Vega, és a konzolokról még nem is beszéltünk. Szóval az Amd az idén belecsapott a lecsóba rendesen. Csak így tovább.
Szegény ember kézzel nőz.
-
törölt tag
A kapacitás mindig probléma AMD-nél, remélem könnyebb dolguk lesz a készletek biztosításával, úgy hogy csak 1 partnert kell kiszolgálni, gyorsabb a feedback. Különben továbbra is komolytalannak fogják tekinteni a terméket, gyártót, ha nincs készleten elegendő CPU.
Support rész egész jól felpörgött, utolsó infók szerint "OK", üzembiztosak a bios-ok a ryzen alá, már berendeltem hozzá az alkatrészeket.
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Még a sok pénzt PC-re költeni hajlandó 30+ éves HC gamarek között is nagyon sok olyan akad, akit meg lehet vezetni a nagy magszámmal és az abból következő magas sokszálas benchmark eredményekkel. Még ha azoknak nincs is sok köze a valós játékos teljesítményhez. Az Alienware, HP Omen és Lenovo Legion gépek világa pedig javarészt a marketingről szól, amire mi, hardcore hardveresek már imunisak vagyunk.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
nubreed
veterán
Engem egyedül azért érdekel a nagyobb mag/thread szám, mert hobbiból szoktam 3D renderelni olykor ezt azt, nem vagyok profi grafikus de mindig is érdekelt a 3D modellezés. És én csak örülök, ha elfogadható áron kaphatok majd egy olyan cpu-t ami többet tud mint a jelenlegi 4/8 core i7 3770k -m, mind játékok, mind renderelés alatt. Sokszor azért hagytam félbe egy projektet, mert semmi kedvem nem volt kivárni azt az akár 24 óránál is többet, amíg elkészül a render. Sőt, ez egyre jobban visszafog. Viszont mivel nem ebből élek, nem is fogok 1000+ $ -t kiadni egy HEDT cpu-ért.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Cathulhu
addikt
Miert ne szerelnek nVidia kartyaval? Demozott is az AMD nVidiaval, semmi gond nincs azzal. Masreszt most jonnek a vegak, ha mar van elorendeles akkor hamarosan jatektesztek is lesznek, szoval nem biztos, hogy ne lehetne egy versenykepes Alienware-t pusztan AMD alapon szallitani.
#9: Eleg sok ryzen tudja stabilan a 4GHz-et, az 1800X, 1600X-ek igen. Valoban 4.05-nel, 4.1-nel van a hatar, de a 4 azert siman elerheto. Es a 14 magos threadripperekbol lesz 4+GHz Boost verzio.
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Kronos3000
senior tag
Ez a Dell húzás megdöbbentett.A végén még tényleg lesz érdemi fejlődés,aztán elérhető árak is?
Wasabi...
-
_DiEGO_
őstag
és ha ténlyeg rommá veri az intel procikat
És emezt mi a pi.áért így kell megközelíteni felfogni ???
Nem kell rommá vernie ! Már az is elég ha azon a szinten van . vagy némiképp erősebb ám ! szinte fele áron tudják adni !
Emiatt DELL kissé magasabb árrést tud ebből hozni ... így akár mindhárom fél jobban jár ! Csak jó üzletérzék kell hozzá ... -
Strezi
őstag
Min 40+ Játékfejlesztők meg módosítunk pár sort egy konfigurációs file-ban illetve kódban, és máris lesz értelme a 4+ magos gémer gépeknek
Pláne most hogy már végre a renderengine-k is kezdenek megbarátkozni a rendes thread kezeléssel (részben hála a VR igényeinek is).
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Béééla
őstag
Csúcsgépeknél, ahol nettó 500e-nél kezdődik a masina ott szerintem nem az érdekli a vevőt hogy mekkora árrése legyen a cégnek hanem hogy mindenből nagyobb szám legyen mint máshol. Előtte volt az AMD-nek sok nagy száma csak köhögött. Most sok nagy szám van és van mögötte erő is, öröm-boldogság.
szinte fele áron tudják adni
Tény, ahogy az is hogy vannak "olcsóbb" alienware gépek is. Fontos a profit is, aláírom.
De ha a júzer egy kicsivel gyengébb gépet kap nagyobb árréssel akkor megy és megépíti maga.Bélabá
-
_DiEGO_
őstag
Most már Intel sem fogja ellenezni ezekután , hogy ne fejlesszenek több szálra, sőőőt
már nekik is az az érdekük hogy sok szálra épüljenek fel a játékok . Már régi duma és elfeledett , hogy 1 szálon magas órajelen erős az intel és veri az AMD -t .Béééla
inkább csitulj le kékszemű barát . Látom sok mindent nem értesz .
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
Szerintem a TR-eket nem a jatekgepekhez kototte le a Dell, hanem a workstation-okbe. Vallalati beszerzeseknel ezzel egy ideig favorit lehet, a nagy love pedig ott van. Ott a loteri kutyat nem erdekli hogyan fut egy jatek 1080p-n.
Egyebkent olvastam angol interjut az Alienware TR Edition-rol, kifejezetten streamereknek szanja a Dell az elmondasuk szerint es meg be is valljak, hogy kizarolag jatekra jobban jar a vasarlo egy kisebb, de magasabb orajelu Intel modellel. Sok streamer egyszerre tobb gepet hasznalt eddig, viszont igy egy is eleg lesz nekik ami ugye kevesebb macera.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ha az AMD-nek sikerül megvetnie a lábát a vállalati szegmensben, akkor megfogta az isten lábát. Ilyen az elmúlt 20évben nem történt - én legalábbis egyetlen melóhelyemen v sulimban nem láttam még AMD procira épült gépet.
-
Tidus
addikt
Ezek szerint az Apple továbbra sem tart igényt az AMD-re.
Azt hittem a Ryzen-re ők is rábuknak.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A VGA-ikat veszik. Valszleg masszívan intel procikra írták a szoftverkörnyezetet (ugyebár több is van, mint x86), illetve nekik akkora mennyiség kéne, amit az AMD nem biztos, hogy le tudna szállítani.
Bár Mac Pró-ba el tudnék ilyesmit képzelni, ha az AMD engedélyezi a 2procis működést.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
sok helyen lusták ám az emberek, meg nem mindenhol hatalmas tétel fél-1m ft, főleg ott nem ahol az üzemanyag feleannyi mint nálunk ( : nem ide készülnek ezek a csoda gamer gépek, ide talán 0,01%-uk jut vagy annyi sem
aztán ha valaki hw bolond usánkában is megépíti magának a gépet az tény és ott is sokan szeretik az olcsón-jót kombókat, pl népszerű a g4560 is, viszont magában ez az egy ország akkora piac hogy már megéri csoda gépeket árulni drágán
meg így sok régi amd fant is megfognak, vegával párosítva tényleg brutál gépek jöhetnek - persze ha jó lesz a vega is -
azért vga-ból is kitalálhatnának valami 1070 ellenfelet lassan
jut eszembe már nem is kell nekik, befogják az összes rx480-580-at bányászatra és meggazdulnak ( : aztán már csak hobbiból csinálnak cpu-kat és vga-kat_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
[CsuCsu]
őstag
Apple addig nem fog, amig nem lesz utokepes mobil termekskala. Ugyanis nem all erdekukben egyszerre tobb architekturara optimalizalni. Szerintem naluk AMD-nek akkor lesz igazan eselye, ha a Ryzen alapu mobil APU-k jok lesznek, mivel azok nagyon jol illeszkednenek a jelenlegi termekskalaba es az Intel-nel nincsen rajuk alternativa.
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz t72killer #36 üzenetére
Nálunk az irodistáknak A8-al szerelt HP-ik vannak csak A grafikusok csak Mac-en dolgoznak, a programozók....Na ott van minden. Intel, AMD, ill. Mac, Win, Linux, Android... Mi a Supportban i5ös kliensekkel dolgozunk..Tehát azért jelen vannak, viszont az iga, hoyg százalékosan nem voltak vmi erösen képviselve...Talán most majd ez is változik
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Chaser
legenda
ha minden igaz lesz majd alternatíva, intel is amd gpu-kat fog alkalmazni - csak pletyka de láttunk már érdekeseket ( : -, valahogy driver írás nem megy intelnek, hiába csinálnak már viszonylag jó igp-ket
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Ha több szálas számítás a cél (némi játék mellett), akkor a legjobb ár/érték arányt jelenleg egy dual xeon rendszerrel éred el ebayről vásárolt CPU-kkal. A használt v0 xeonok ára röhejesen alacsony (70 EUR-nál kezdődik), egyedül az alaplap kerül többe az átlagnál (100-120 ezernél kezdődik egy dual lga2011-0), viszont még ezzel együtt is sokkal olcsóbbra jön ki, mint egy top kategóriás cpu+alaplap.
Persze az egyszálas teljesítmény nem éri el egy 5ghz-re overclockolt i7 szintjét, de pl. egy jól hűtött e5-2680 simán elpörög 3.4GHz-en, ami a legtöbb játékhoz bőven elég, csak közben még a másik cpu, meg a maradék magok lazán tolják a rendert a háttérben. Érdemes körülnézni itt a PH-n a xeon topicban.Ha nem az általános számítási kapacitás a cél, hanem a minél erősebb játékgép + 3D renderelés, akkor is van még két lehetőséged:
- erősebb vga-ra mész rá és GPU alapú renderelőt használsz, pl. Octane.
- Unreal Engine-ben renderelsz.
Ezek használhatósága nagyban függ a feladattól persze. A CPU alapú renderelők több feature-el rendelkeznek, azaz felxibilisebbek, több a beállítási lehetőség, nincs minőségi felső határ.
A GPU renderelők elég sokat fejlődtek az elmúlt pár évben és már nagyjából tudják, amit a CPU-ra írtak, de nem minden feature támogatott (pl. subsurface scattering, bizonyos passokat nem tudnak kiírni, stb.)
Az Unreal Engine pedig nem igazán alkalmas általános fotoreal renderelésre, de pl. motion graphics-ra verhetetlen (logók, szövegek, stilizált tartalom), vagy ha elég időt tolsz a megtanulására, illetve a modellek, a materialok és a világítás tutujgatására, akkor durva dolgokat ki lehet hozni belőle.Összefoglalva: a 3D renderelés túllépett már a "CPU über alles" korszakon, de ha mégis a CPU renderelés mellett maradsz, használt xeonokból nagyon jó teljesítmény hozható ki relative olcsón, így semmi értelme emiatt egy még forgalomban sem lévő rendszer után sóvárogni.
-
nubreed
veterán
válasz #44630784 #46 üzenetére
Én ezekkel tiszában vagyok, már végig mentem ezen a körön, de köszi.
Nekem most nem sürgős a váltás, várom, hogy kiforrjon minden új platform. Ősz/tél környékén már mindenből elég lesz, hogy el lehessen dönteni, hogy milyen rendszerre alapozom a következő kb. 5-6 évet.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
leviske
veterán
válasz t72killer #48 üzenetére
Az Opteron márkanév megszűnt és az Epic jött helyette, nem?
(#19) cheatergs: Az AMD részéről az utolsó hónapokig az az információ jött, hogy nem képesek a kívánt órajeleket elérni. 3,3-3,5GHz körüli turbó órajelekre lehetett számítani, 3,0GHz alatti alap órajel mellett. Ráadásul az egy szálas teljesítmény is elvileg valamivel jobb lett, mint amire az AMD-nél számítottak. Ezeket ipari kémkedéssel se lehetett volna előre ismerni.
Ráadásul az AMD számára járható út lett volna, hogy kevesebb berendelt lapkával dolgozik, magasabb árakon. Ezzel szemben elég durván beáraztak az Intel alá. Nem csoda, ha az Intel modosítgat az ütemtervén.
MÁS: Azért arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy a TR4 premierje mennyivel sikerül problémamentesebbre, mint amilyet az AM4 kapott.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD Ryzen 5 5600 Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 39.000.-
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- Intel Core i9-11900KF 8-Core 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest