- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz petrosilov #100 üzenetére
Csakhogy a, azok nem az én képeim; b, így kommentáltam.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz petrosilov #102 üzenetére
A menyasszonnyal már nem is lenne olyan megszokott, persze összekenné a ruhát....
-
*Ropi*
félisten
Joe Buissink workshop Magyarországon ! Megtiszteltetés lesz tőle tanulni. Aki nem ismerné: a világ 10 mindenkori legjobb esküvőfotósa közt tartják számon.
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
Nem tudtam igazán, hogy hova linkeljem, ezért ide, de offban.
Látott már valaki félakt esküvőfotókat? Rám az újdonság erejével hatott. Persze lehet, hogy nem valódi, csak beöltöztette a modelt..
(csak tizenvalahány éven felülieknek!)
Íme[ Szerkesztve ]
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
*Ropi*
félisten
Köszönjük!
-
t_a_m_a_s
addikt
Így tessék kreatívkodni: KATT
Holnap majd jól beletépünk...
-
drkbl
őstag
Az utóbbi idők legegyedibb esküvői képei és videója készült itt: [link]
-
Cancer
senior tag
Vidéken voltam hivatalos barátom öccsének az esküvőjére. Nekem 550D-m van kitobikkal...Én is fotózgattam, de lehidaltam, amikor megláttam a hivatalos "fotóst"! Megjelent egy 3-4 Mpixeles kompakt-tal.(hosszú zoomos) és valami ultragagyi SD camkorderrel... Ráadásul olyan szerencsétlen volt...
A templomi rész után a templomkertnél kiválasztotta a kerités egyetlen olyan 30 cm-es szakaszát, ami hülyére volt rozsdásodva és ott fotózta a párt. (Megjegyzem, a többi ~400 méter kb frissen volt festve...
És inkább az árnyékban készített képeket, minthogy kihasználta volna a már egészen laposan álló nap adta lehetősgeket... Ráadásul a templom mellett 15 méterrel volt egy gyönyörű ligetes porta! Nah oda sütött be aranyló sárgán-vörösen a nap!!
Nagyon durván ki voltunk akadva! És a pénz?!?! Okés, hogy éjfélig jelen volt, de így is kb 1,5x-es volt az ár, mint amikről én tudok!Szóval visszatérve, az én "rendszeremmel" nem mertem belevágni a "szakmába", de ezek után lehet nem görcsölök rajta annyit!
Nagyon kíváncsi leszek a képekre.
Ráadásul azt sem tudtam, hogy ilyen lightos a feldolgozási idő. Azt mondták, 1-1,5 hónap, mire megkapják a kész anyagot! (A videón csak zene lesz, mert volt, hogy a kamerás beszélt bele éppen a felvételbe, hogy "Ide menjél, oda állj...")
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
*Ropi*
félisten
Tipikusan alacsony költségvetéssel dolgozó amatőr vállalkozó, aki minél több hasznot akar kihúzni a megrendelői zsebéből. Mindig van egy határ a technikai háttérben, amit egy szakmában nem lehet alulmúlni, mert a minőség rovására megy. No ez azt hiszem erősen az a kategória.
Azért még megvárnám a képeket, hátha csoda történik (pl. valami kis Canon kompakttal fotózott rawban valami prekoncepció szerint, aztán otthon Lightroom és Photoshop mágusként elvarázsolja a képeket...Bár ennek elég kevés az esélye. )
-
Cancer
senior tag
-
*Ropi*
félisten
Fejo-nak igaza van a #128-ban. Akinek még nem dobott ERR99-et a Canonja fotózás közben, az a tudatlanok boldogságát élvezi. Már ameddig.
Gyűrűhúzás közben: bocsi, egy hét múlva folytatjuk ugyanitt, mert betérdelt a záram / leszakadt a tükröm / meghülyült a vázam / elszállt a memóriakártyám / stb. Addigra kérek kölcsön egy másik fényképezőt... Na ez az, ami nem megy. Mindenből kell tartalék. Még a tartalékból is. Egy átlag eskifotós 2-3 vázzal és ugyanennyi vakuval, 3-4 üveggel és vagy 8-10 db memóriakártyával megy akciózni.
[ Szerkesztve ]
-
Cancer
senior tag
Egyetértek azzal a hozzászólával, aki szerint pont a fotóson kár spórolni. A kaját a pálinkváal legrosszabb esetben másnap mindenki kihányja, én is rosszul voltam utána pár napig, talá valami vírus... Viszont a pár a képek alapján fog emlékezni az eseményre!
De!
Valóban szerencsés vagyok, hogy ERR99-cel még nem találkoztam, előző gépembe napi átlag 30-35 képet nyomtam, és ugye nem kattintunk minden nap. volt, hogy nyáron Szicíliában, dél és 14 között lőttünk el 6-700 képet 1 óra alatt... Ott pörögtek a sorozatok! És? No problem! Egy pixelhiba nem jött közbe, pedig 40-42 fok volt, erős napsütés... közel 1 éves volt a gép és ott értem el a 10.000-ik expót!
Ha azt mondjátok, hogy a 450D zárja 50-60.000 expóra van méretezve, akkor az "élete negyedénél" tartott. És se előtte, se utána nem volt bajom vele.
Amióta megvan az 550D-m, ugyanilyen ütemben lövöm a képeket, szintén gond nélkül!Ropi, neked írtam, hogy mennyi volt a fotózás. Azon kívül, hogy több memókártya kellett volna nekem a FULL-HD videók miatt, (de ha 640*480-ban lövöm, mint a "fotós", akkor a 2x8 GB is elég lett volna) szóval több, mint bírta volna a rendszer.
Másrészről ez jó...
Majd én is azt "terjesztem", hogy 3 db 5D mk II alatt + 6-8 L-es üveg + min. 128 GB-nyi memória + 2-3 állványos vaku, min EX580-as ....stb,stb.. nélkül neki sem szabad vágni, így egyből elriasztom a lelkes/tehetséges kezdő fotósokat, akik olcsóbban/jobban dolgoznának nálam...De azért köszönöm! Meggyőztetek, hogy mindenképpen vágjak bele azzal amim van!
-
Fejo
őstag
Azért mert eddig nem történt semmi a gépeddel (kívánom, hogy ez a jövőben is így maradjon), még nagyon nagy felelőtlenség egy vázzal (arra apellálva, hogy eddig sem volt gond vele) belevágni az esküvőfotózásba!
Két ember életének egyik legfontosabb pár órájáról van szó, amit nem lehet megismételni azért mert Te vagy más hozzád hasonlóan gondolkozó fotós felelőtlensége miatt a szertartás felénél az addig tökéletesen működő vázad megadja magát...
Ha bele képzeled magad a szituációba a pár szemszögéből, akkor talán belátod, hogy a fentebb vázolt esetben Te is a "fotós életére törnél"...
Az utóbbi időben sok az új arc a fórumon, így nem nagyon emlékszem, hogy mely fotók származtak Tőled, ezért azt nem tudom megitélni, hogy tudásban alkalmas vagy-e a dologra, mindenesetre gondolkozásban szerintem még nem."Meggyőztetek, hogy mindenképpen vágjak bele azzal amim van!"
Ha Neked a mondanivalónkból ez jött le, akkor vagy Ropival mi nem tudjuk értelmesen leírni amit szeretnénk, vagy Te nem értetted meg...
"Majd én is azt "terjesztem", hogy 3 db 5D mk II alatt + 6-8 L-es üveg + min. 128 GB-nyi memória + 2-3 állványos vaku, min EX580-as ....stb,stb.. nélkül neki sem szabad vágni, így egyből elriasztom a lelkes/tehetséges kezdő fotósokat, akik olcsóbban/jobban dolgoznának nálam..."
Na ez azért erős csúsztatás... Ilyet egyikőnk sem írt... Az viszont tény (még ha Te ezt nem is akarod belátni), hogy van egy minimum konfig amivel "esküvőzni" lehet...
[ Szerkesztve ]
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
*Ropi*
félisten
640x480-ban lőtt a fotós? Ugye ez csak vicc?
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy azért írtam amit írtam, mert a kezdőket akarom elriasztani. Vállalj be csak nyugodtan bármit, aztán ha beüt az ERR99, vagy teszem azt az egyik futkározó kisgyerek leveri az egyik objektívedet miközben cserélsz és rommátöri, akkor amellett, hogy a párnak nem tudod teljesíteni amit megígértél, még fizethetsz is nekik, ha beperelnek (amire jó esélyed van). Nézd így a dolgot. Amíg nincs tétje a dolognak, addig elvan az ember a pótlatlan technikával, de amint munkaeszközzé lép elő, nem teheted meg a párral szemben, hogy esélyt adsz a technika ördögének.
Ja, és nem kell csúcskategóriás váz ahoz, hogy jó képeket készíts. Van, amikor a technika korlátoz, de ha tudsz fotózni és ismered az általad használt cucc korlátait, akkor ésszel tudsz "odab*szós" képeket csinálni. Én például 40D-kkel dolgozom. Nem mondanám csúcskategóriának, de szeretem őket, mert iso 1600-on vállalható minőséget produkálnak.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Még valami, hátha így jobban rávilágítok: az egyik eskin a bulihelyszín egy bazinagy csűr volt. Világítás nulla, értsd: nagyon nulla. A vacsoraasztalok felett 6-7 rizslámpában elszórva 150-es izzók, meg ezen kívül egy-egy Praktikeres reflektor világította meg a házaspár asztalát és a táncteret. Ismeretlen helyszínekre mindig elmegyek pár nappal az esküvő előtt és felmérem a terepet mindenféle szempontból. Esküvő előtt 2 nappal odavittem stúdióvakukat, hogy azzal világítsam be a stratégiai pontokat. Másnap felhív a vőlegény, hogy átrendezték a helyet és máshova kerültek a vakuim, ráadásul eggyel kevesebbnek jutott csak hely...Mindezt úgy, hogy már nem volt lehetőségem újra beállítani őket, mert aznap is esküvőn voltam. Szóval eléggé neccesen indult a buli...Végül a tánctérre 1 vakut sikerült belőnöm rádiós kioldással, plusz a vázon lévő rendszervaku derített. Ezek nélkül akármilyen ödémakettő (5D Mark II) lett volna a kezemben csillió iso-val, akkor sem lettek volna értékelhető képek.
Ezt hogy magyaráztad volna ki a párnak? Az egészből azt akartam kihozni, hogy egy eseményfotósnak lehető legmostohább, ráadásul folyamatosan változó körülmények közt is tudnia kell nyújtani a megszokott és elvárt stabil munkaminőséget.
Egyébként ilyesmik lettek:
[ Szerkesztve ]
-
KeNTaGoN
tag
Én az iránt érdeklődnék, hogy konkrétan hogy lehet PS-ben ezeket a hardlight-os blurozós dolgokat megoldani? Már egy ideje használok PS-t, de eddig nem jöttem rá.
Jah egyébként grat az íráshoz, nagyon hasznos, majd lehet, hogy késöbb mégegyszer átolvasom. Épp azon gondolkodok, hogy belevágok a fotózos bizniszbe, de egyenlőre még gépem sincs...
www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
KeNTaGoN
tag
Egyébként nagyon jók ezek a fotók, főleg ez tetszik, meg ez
na ilyen fényeffektusokat szeretnék képekre rakni.[ Szerkesztve ]
www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
KeNTaGoN
tag
hát látom, hogy ez egy elég régi topic, egyáltalán annak is örülök, hogy figyeled a topicot és válaszoltál
de am nincs mit tenni, ha most bukkantam az írásra, és most olvastam bele a topicba, hát kérdezekwww.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!
-
Kazimír
őstag
Nemrég jártam én is egy esküvőn, nem fotós, hanem mint vendég. Így alkalmam volt betekinteni abba, mi lehet a minimum felszerelés.
A fotózást alapvetően egy fiatal hölgy végezte, két állványra szerelt vakuval, egy géppel (Nikon) és 2-3 minőségi objektívvel. Nem tudom, hogy a táskájában lapult-e tartalék váz, nem volt alkalmam belekukucskálni Az átlagos, vagy annál kisebb házasságkötő terem és lagzihelyszín miatt a megvilágítás elégséges lehetett.
Igaz, hogy valamivel kevesebbet, de fotózott ezen kívül még egy férfi is komolyabb Canon vázzal és objektívekkel (talán a fent említett hölgy párja, a "tartalék váz" ), így az esküvő fontos pillanatait tudták többen is rögzíteni. Mind a ketten gyakorlottnak tűntek, ott voltak, és akkor, ahol és amikor kellett.Csatlakozom a többi hózzászólóhoz, ne csinálj valamit helytelenül, csak azért mert valaki még nálad is több hibát követett el.. Hacsak nem olyan felkérésről van szó, ami elől nem tudsz kitérni (rokon/barát..)
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Cancer
senior tag
"Ha bele képzeled magad a szituációba a pár szemszögéből, akkor talán belátod, hogy a fentebb vázolt esetben Te is a "fotós életére törnél"..."
Pontosan ezért hanygoltam eddig a témát, mert még kevésnek találtam a felszerelésemet ahhoz, hogy igazán minőségi munkát adhassak ki a kezemből!
Csak megfordulta fejemben, hogy ha a kóklerek ilyen jól keresnek vele, akkor én nagyobb felelősségtudtattal miért ne tenném?
De neaggódjatok, nem hozom rossz hírbe a "szakmát"."Ha Neked a mondanivalónkból ez jött le, akkor vagy Ropival mi nem tudjuk értelmesen leírni amit szeretnénk, vagy Te nem értetted meg..."
Minnél jobban le akarnak valamiről beszélni, ne adj Isten megtíltani valamit (ami ugye jelen esetben elképzelhetetlen), az engem arra inspirál, hogy csakazért is megcsináljam/belevágjak! Bocsi, ilyen vagyok, ez nem a ti hibátok. Mindemellet nem kell bef**ni, felelőtlenül én sem vágok bele a dologba.
"Na ez azért erős csúsztatás... Ilyet egyikőnk sem írt... Az viszont tény (még ha Te ezt nem is akarod belátni), hogy van egy minimum konfig amivel "esküvőzni" lehet..."
"Egy átlag eskifotós 2-3 vázzal és ugyanennyi vakuval, 3-4 üveggel és vagy 8-10 db memóriakártyával megy akciózni."Én viszont nem gondolom, hogy 3 váz kellene (de majd lehet,h később majd másképp gondolom). A 8-10 db memólártya meg nem mindegy, hogy 2 vs 16 GB-osak. (csak, hogy kötözködjek.)
Mellesleg kicsit az az érzésem, hogy túl van parázva a dolog! Mégis, miért romolna el a rendszer? Miért menne tönkre? Ha vigyázok rá, karbantartom, nem teszem ki káros behatásoknak...Szerintem nem kell túlparázni a dolgot.
De azt megértem, hogy elég 1 kellemetlen szituáció, hogy lássam a pár arcát, hogy életük legszebb napját vágtam tönkre (bagatell hibával) és máris máshogy fogom én is gondolni...(De ez szerintem elkerülhető)Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Cancer
senior tag
"640x480-ban lőtt a fotós? Ugye ez csak vicc? "
Nem, nem! A videóra gondoltam. SD felbontáshoz az áll közel! Csak lusta voltam körbefogalmazni.
"kisgyerek leveri az egyik objektívedet miközben cserélsz és rommátöri, "
Valahogy tekintély parancsoló a kisugárzásom, így még amikor vendégként fotóztam, akkor is kikerültek messze a futkározó kisgyerekek, és mindenki figyelmesen haladt el mellettem...(fel is tűnt, mintha félnének, pedig nem néztem a közeledőkre gyilkos tekintettel)
-
Cancer
senior tag
"Ismeretlen helyszínekre mindig elmegyek pár nappal az esküvő előtt és felmérem a terepet mindenféle szempontból."
Ezt mondani sem kell! 100-200 km leszarom, de ismernem kell a helyet + a fényviszonyokat, hogy éles helyzetben kreatívan tudjam használni.
A Nagypaládon a fotós előző délután kibaktat a templomhoz, és kicsit körbejár, már meg is találta volna azt a lugast, amiről beszéltem... de majd föllinkelem, hogy tudjátok miről beszélek.Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Cancer
senior tag
Valószínűleg óriási félreértés ered abból, hogy nem ismerjük egymást!
Nos, eléggé felelősségteljes vagyok ahhoz, hogy ne vágjak bele akármilyen tevékenységbe a megfelelő hátér nélkül! Sőt, általában túl is biztosítom magam!
A leírt ötlet onnan jött, hogy nem azoktól veszem el a munkát, mint ti, akik kimentek felmrni a terepet, felkészültek vagytok technikailag, hanem mondjuk az olyan vidéki (és itt nem a vidéket fikázom, mert én is az vagyok) szóval olan vidéki kóklerektől, mint amit én is tapasztaltam. Szóval egy kis kompakttal lazán felveszem a versenyt! És jobb minőségű szolgáltatás nyújtok!!
Annak aki 10 éve ezt csinálja, van 3 gépe 5 asszisztense, Ámen! Csinálja. De most őszintén, ha a barátom által fizetett ár 80%-át kérem, (nem a barátomtól) és láthatóan jobb fotós vagyok, akkor szerintem mindenki jobban jár!Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Jinxx
senior tag
Sziasztok!
Nemsoká esküvőt kell fotóznom, nem hivatásból, csak szívességből és kellene egy kis segítség, mit hogyan és mivel csináljak. Ez lesz életem első ilyen eseménye és nem volna jó elrontani dolgokat a tapasztalatlanságom miatt. Leírom milyen helyszínek lesznek, milyen felszerelésem van és ezekből kellene a legjobbat kihozni. Főleg a vakuzás, derítés érdekelne, mikor, hol és hogyan.
1. Helyszín Budai vár, remélhetőleg derűs idő lesz. Időpont délben, tehát jó idő esetén lesz napfény, és ezáltal árnyékok is. Ilyen esetben miként álljak neki a lent említett felszereléssel.
2. Házasságkötő terem. Mezei önkormányzati terem, gondolom fehér falakkal, 3-4m belmagassággal, de még nem volt alkalmam látni. Árnyékok elkerülése érdekelne, diffúzorral, vagy derítőlappal a vakun oldjam meg inkább, fénymérés is kérdéses, milyen módban, mikor, hova, hogy ne legyenek sötét, vagy kiégetett képeim?
3. Buli helyszíne este 6 óra zöld övezet, fákkal, bokrokkal. Itt fog elkészülni az összes csoportkép a rokonokkal. Kérdésem: Csoportképeket közelről nagylátószöggel, vagy meszebbről 50mm körül, és vakuzás, derítés miként? (Felhős idő esetén már elég sötét lesz 2 hét múlva 6 óra tájban.
4. Bulihely este, jó időben kint, rossz időben bent. Világítás bent elégséges, kint nem lesz sok fény.
Cucc: 2db 30d, 17-85 IS obi, 100mm 2,8 makró, 1db 430ex amihez van egy diffúzorkupak és egy házilag ráapplikált, viszonylag jól működő derítőlap amit tudok használni porté állásban is, mert a vaku oldalára raktam. 4x4 szett ceruzaakksit viszek, a vázban egy akku van, de a markolatba tudok rakni ceruzaakksit, de akkor csak 2 szett lesz a vakuba. Memóriakártya 2x 512Mb+1x1Gb+1x4Gb.
Mást már anyagi okok miatt nem tudok vinni, szóval ezzel kell megoldani.Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.: Jinxx
-
Jinxx
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest