Új hozzászólás Aktív témák
-
Szepi1979
senior tag
Szia!
Nálam ugyanez a helyzet, a proci bf3 alatt eléri a 83 fokot, ekkor throttlingol, 1 másodpercre leesik az fps elég idegesítő. Gpu 73 foknál nem megy feljebb. Egy újrapasztázás nem ártana neki, de garanciális géphez ki nyúlna hozzá... Az első hónapban nem volt gond ezzel.
“ nem kell mindig nyerni “
-
gyemipapa
senior tag
Nekem a RealTemp 3.7 fut állandóan a háttérben, 2 órás intenzív játék után kijelzi a max. elért CPU hőmérsékletet is:
Core1: 81, Core2: 77 fok. max.
FPS torpanást egyszer sem tapasztaltam (Borderlands, fullon).
de játékon kívül a tálcán folyamatosan mutatja a GPU és CPU hőjét.
Nemrég találtam ezt a kis progit, semmi csicsa, de játékon kívül a tálcán folyamatosan mutatja a GPU és CPU hőjét.[ Szerkesztve ]
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
csaba17
senior tag
az alvó mód alatt hibernálást értesz?
én 2-3 hetente indítom újra, mindig hibernálom, picit sok idő amig elindul (nem tudom miért...), így jóval gyorsabb.
a wifi kapcsolatot hogy érted hogy aktiv marad? mikor felnyitom kb 1ből csatlakozik az otthoni hálózatra.
ha nem ez a kérdés akkor sorry. -
gyemipapa
senior tag
Nálam élből ki van kapcsolva, le van tiltva a hibernálás és az alvó mód is, fedél lehajtásra sem csinál semmit.
Mivel asztali gépként, folyamatosan hálózatról használom, nincs szükségem ezekre az üzemmódokra, csak ki- meg bekapcsolom a gépet.
Mivel SSD-ről fut a rendszer, 30 másodperc alatt nulláról felébred a gép, összes háttérszolgáltatással együtt, szóval semmi szükségem "altatni".[ Szerkesztve ]
-
-
natë
nagyúr
válasz gyemipapa #356 üzenetére
Köszi, akkor valószínűleg ezért nem találkoztál a problémával. Kipróbálom én is így.
(#355) csaba17 : alvó mód alatt azt értem, amikor bizonyos idő után lekapcsol a gép és csak villog az elején a kis fehér led (fedél lecsukásánál automatikusan ebbe kapcsol). Az ébredése azonnali, tehát nem a hibernálásra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
-
gyemipapa
senior tag
Igen, benne van az akku, már csak azért is, mert ha már van, szünetmentes tápegységként üzemel, ha elmegy az áram, (központilag, vagy lecsapja valami a biztosítékot).
Igen dühítő tud lenni, ha pl. elszáll a játékállásom, vagy más munkám mentés nélkül...
Különben is akkuval komplett a gép, számomra legalább is. Már a negyedik lapos, amit így használok, és a másfél éves lapos akkuja is 97%-os maradt így használva.Persze ha mindenáron ki akarod venni (nem tudom, milyen megfontolásból), szerintem nem különösebben porosodik, időnként meg amúgy sem árt porpisztollyal kifújni a gép belsejét.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyaman
tag
Kíváncsivá tettetek, most már én is megnézem a fokokat. Azt mondjuk már az elején észrevettem, hogy jó a beépített HDD fűtés
-
Sanyaman
tag
Na ment 20 percig a Furmark, + youtube fullhd lejátszás. Itt vannak a fokok:
GPU: 93
CPU Core 1: 81
CPU Core 2: 78
HDD nem igazán melegedett: 44Mondjuk a Furmark Burnin teszt az eléggé szélsőséges körülményt teremtett, normális játéknál is megpróbálom majd, sztem alacsonyabb lesz.
-
Faterkam
addikt
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
cstom
aktív tag
válasz Faterkam #366 üzenetére
Nézd meg HDD Scan-nel is. Ha azzal is hibát ír akkor valszeg 2x fogtál ki rosszat. Az enyémbe Hitachi 500-as volt/van először, az a Sentinel szerint kapásból 36%-os volt. Utána a HDD Scan tesztje egyértelműen kimutatta a hibákat teszt alatt. (sokszorosára felugrott az adott szektorok elérési ideje)
-
natë
nagyúr
Aki Win 8 user...hogy telepítettétek a bluetooth drivert? Fölraktam a legfrissebb verziót a Lenovo oldaláról, a telepítés után fölvillan a tálcán a btooth ikon, de sem az eszközöknél, sem a wireless beállításoknál nem látom...
-
-
Huroq
senior tag
Esetleg ha valakinek szüksége lenne valamilyen alkarészre a laposhoz, eladóvá vált az enyém.
Hardverapro -
Beladon
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet ahonnan tudnék leszedni BIOS-t a g580 amhoz? A lenovo honlapon nem találtam. Ha mégis ott lenne és valaki már rátalált kérem linkelje be nekem.
-
Borote
addikt
Sziasztok!
Ma este kalandomat megosztom veletek, hátha valakinek segítek ezzel (+ én sem fogom elfelejteni).
Probléma 1: adott a Lenovo G580 EFI-vel.
Ha feltesszük a Win8-cat EFI módban (ha hagyunk valamit gyári partícióból, akkor nem lehet EFI módot használni), akkor szembesülhetünk egy érdekes jelenséggel: a gép bekapcsolásakor eltűnik a bios-ba és a boot menübe való bejutás lehetősége.
Ez a Windows-nak köszönhető, valami olyasmit sikerült olvasnom, hogy azért tud ilyen gyorsan bootolni a Win8, mert nem kapcsol ki teljesen => lekapcsolás sem jelent teljes kikapcsolást, ezért bekapcsoláskor már gyakorlatilag túl vagyunk a boot menün.
Megoldás 1: újraindításkor elérhető a boot menü, illetve a bios is (F2 és F12 gombokkal).Probléma 2: WiFi (és bluetooth) nem telepíthető rendesen Win8 alá.
Megoldás 2: törölni kell a Win8-cas Energy Managementet, majd restart.
Feltelepíteni a Win7-es Energy Managementet, majd restart.
Most már Fn+F5-tel be lehet kapcsolni a bluetooth és wifi modemeket, és a drivert is (wifi, kékfog) fel lehet telepíteni (ha eddig még nem történt volna meg - szerintem célszerű előtte eltávolítani az összes próbálkozás eredményét )
Win7 EM törlés, Win8 EM telepítés (+újraindul)Kész. Van WiFi, bluetooth, örülés.
Jó 2-3 órát szenvedtem vele (ráadásul a gép sem saját) Valaki találkozott már ilyesmivel?tags: G580 wifi bluetooth uefi efi boot windows 8
-
Peter93
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra ezt a laptopot kaptam:[link]
A problémám az, hogy nem találtam megfelelő videokártya drivert. (Nvidia GForce GT 635M)
Természetesen próbáltam az NVIDIA honlapjáról és a Lenovo honlapjáról is.
A válaszokat előre is köszönöm.
Péter -
natë
nagyúr
Tudomásom szerint nincs hozzá újabb bios.
@ Borote : Köszi! A megoldásokról már én is olvastam egy amerikai fórumon, csak még lusta voltam kipróbálni.
@ Peter93 : Nagyjából 12 mp alatt találsz mindkét weboldalon megfelelő drivert. Talán rossz kategóriában keresel...
[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
Miért kellene újabb BIOS rá, mi a probléma vele, vagy mit várnál egy újabbtól?
Mikori a BIOS-od?
Az enyém 2012 áprilisi, vagyis egy éves sincs, nem is gondolom, hogy félévente újabbat adnának ki, pláne, ha hibátlanul teszi a dolgát.
Ez nem Windows, hogy folyamatosan javítgatni, foltozgatni kellene.Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
Beladon
aktív tag
válasz gyemipapa #390 üzenetére
Nekem is 2012 áprilisi van. Teljesen hibátlanul megy csak szerettem volna letölteni 1 frissebb verziót ha van. Vagy legalább egy helyet találni ahonnan lehet leszedni majd a későbbiekben.
Peter93: nekem is ugyanolyan gépem van és a fentebb linkel drivert használom én is gond nélkül win 7 professional 64 bit alatt. (azért is cseréltem mivel az előző verzió bugos volt....)
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Na majd ha panaszkodik rá, akkor megpróbálom orvosolni Addig nem hirdetem neki - bár erre várhatok, mert pont ő az, aki sosem altatja a gépét
Ilyenkor mi segít a gépen? Újraindítás?
Mi történik, ha kikapcsolt wifi-vel megy el aludni? Illetve ezt melyik driverrel csinálja? A Win7-es vagy Win8-cassal? -
natë
nagyúr
Az újraindítás Windows 7 alatt inkább, 8 alatt nekem csak a bios reset (default) segített. Aztán az sem, csak a win reinstall.
Jellemzően ébredés után jobb esetben "csak" megszakad a net és nem látja a wifi kapcsolatot, rosszabb esetben az eszközkezelőből is eltűnik a hw. Mintha nem is lenne a gépben ilyen modul.
Mindkét OS alatt jelentkezik a hiba, egyedüli megoldás rá jelenleg (ahogy a Lenovo fórumokon láttam) ha az ember kikapcsolja a sleep mode-ot teljesen. Amióta így használom, megszűnt a probléma.
Gyanús egyébként a dolog, szerintem a Lenovo power management-je a hunyó, érdemes lenne anélkül is próbát tenni, s úgy altatni. A másik gyanúm, lehetséges, hogy ha az akkumulátor benn van a gépben, de hálózatról használja a user, akkor jelentkezik....ez csak gyanú.[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
Itt is megkérdezném, G580, I3-2328-nál érdemes a Biosba bekapcsolni az Intel virtual technology-t? Mire is jó ez? Ti használjátok?
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
Új hozzászólás Aktív témák
- Terra PC,i5-4670,8GB DDR3,120GB SSD,Win 10 Pro,számla,garancia!
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest