Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz gban #2106 üzenetére

    Háhá és kaptam érte ma egy 30 perces bann-t! :D
    Mármint gondolom azért, mert az egyik hirdetéshez mérgemben odaírtam hogy magyarázza már meg valaki, hogy miért kerül többe, mint a boltban! :D

    Szóval ja. Durva árak vannak. Persze szó se róla, azért kilehet fogni 1-1 tényleg jó ajánlatot, de azokat igen gyorsan el is kapkodják. Azért szomorú hogy ide jutott ez az apróhirdetéses eladási dolog.
    Régebben azért jobb volt, mert ha az ember nem akart annyit költeni és megelégedett egy kiváló de használt darabbal féláron kitudott jönni a pénzéből.

    Most is, hogy gép upgradeleés előtt állok átnéztem a hardveraprót mi lenne ha egy nagyobb cserét hajtanék végre a gépen, alaplap, proci ilyesmi... Mert ugye elsőre összeraktam a kívánt konfigot az ipon webshopjában. Aztán mondom ez k...va drága, valami 150k-ra jött ki. Mondom nézzük meg mennyi lennek mindez használtan. Már nem emlékszem pontosan a végére, de valami nevetséges összeggel lett mindössze olcsóbb. 150 helyett 120-125k talán... No mindegy a lényeg megint az, hogy ekkora összegnél nincs értelme kockáztatni a használt termékeken ennyit. Mert azt mondom ha 150k helyett mondjuk 75-85k-ból kijöttem volna a használt cuccok vásárlásával akkor rendben. Igen, ekkora különbségnél már megéri kockáztatni. De mindössze 10-20%-kal kevesebb pénzért már egyáltalán nem.

    És, hogy saját példát is mondjak. Ritkán én is szoktam árulni cuccokat a hardveraprón. Csak néha.
    De konkrét példa, hogy 1,5 éve adtam el egy 28 colos 1080p-s monitort. Gari már nem volt rá, de kiváló, hibátlan állapotban volt. Mikor én vettem már szintén használtan, de még alig használtan, akkor 120 ezer volt a bolti ára. Én meg megvettem 75 ezerért. Azt hiszem ez korrekt volt nagyon.
    Aztán használtam kb 2 évet, tehát max 3 éves lehetett a monitor és eladtam 45 ezerért! Akkor olyan 75-80 ezer volt újonnan. A srác aki megvette nem akarta elhinni, hogy hibátlan és ennyiért adom. :D Itt tesztelgette nálam vagy egy órán keresztül. :)
    De én hasonlóan vagyok bármilyen más termékkel is. Első körben beáraztatom a topikjában. Utána teszek rá egy picit, hogy lehessen alkudni és meghirdetem. Ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák