Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz Crystalheart #315 üzenetére

Jó az időt így már értem, valóban ha a középkortól számítjuk, ez szinte semmi. :)

Se az indexet, se a wikipédiát ne fogadd el kiindulási pontnak. Legyél precíz. Van a who-nak kritérium rendszere (bno) azt vedd figyelembe.

"A parafíliának pedig nincs mindenki által általánosan elfogadott definíciója, ezekben az években is születnek új és új tanulmányok a kérdésről."

Hogy nem mindenki fogadja el, az oké. De van neki tudományos, orvosi definíciója. Én azt tekintem mérvadónak. Persze születnek tanulmányok, eredmények, de ez a tudomány dolga. Csinálja.

A tipikus, normális szexualitás kb: élő humán, aki beleegyezett és korban hozzáillő, a tevékenység kárt, szenvedést nem okoz. Slussz.

A parafíliák ettől térnek el. Fontos követelmény még, hogy a szexuális vágy és kielégülés kizárólagos, tehát a tárgy hiányában nem jön létre.

Vannak még megfigyelt gyakori tünetek, mint a szorongás, a társaktól való eltávolodás, némi tudatzavar.

Tehát a női láb fetisizmus például nem parafília, mert élő, másik ember a vágy tárgya.

Jaaa és igen: a homoszexualitás sem fér bele a definícióba. :N

[ Szerkesztve ]

il sole non sorge più ad Est!

Új hozzászólás Aktív témák