- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
hNp88
aktív tag
válasz Cyberpunk #451 üzenetére
hja, ha meg akartál téríteni, az eleve reménytelen vállalkozás volt, sorry.
viszont a normális mederben folyó beszélgetésre, eszmecserére bármikor, bárkivel (ahogy mondom, bárkivel) szemben nyitott vagyok.
téged sem az alapján ítéllek meg, hogy kihez-mihez vonzódsz így-úgy-amúgy. sőt, sehogy sem ítéllek meg, hisz nem ismerlek, ennyi az egész.
[ Szerkesztve ]
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
Cyberpunk
félisten
Az önfejűség ellen hiába próbálok érvelni. Szeretem a vitát, de ha a partner nem fogékony, vagy még csak béke sem gondol, akkor minden hiába.
Szép dolog az ha leírjátok, hogy nem ellenem irányulnak a nézeteitek, de mivel én is egy olyan vagyok, ezért tulajdonképpen érintett vagyok mindenképpen benne.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Crystalheart
őstag
válasz Cthulhu Dawn #431 üzenetére
Igazad van, persze, habár az én középiskolámban egyáltalán nem tudta magát senki sem kirekesztő habitusúakkal körbevenni.
Fentebb említettem, hogy szerintem mi miatt lehet ez így, egy ilyen elit középiskolába eleve azok a diákok kerülnek, akiket a többiek közül kimagasló értelmi képességeik miatt az osztály nagy része a legtöbb általános iskolában eleve kirekesztett - a kisgyerekek irtó gonoszak tudnak lenni -, ők tehát jobb eséllyel tudják, tapasztalták, milyen kiközösítettként létezni. Ehhez társul még maga az intelligencia is, hogy tanuljanak is ebből az élethelyzetből.
[ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz Cyberpunk #441 üzenetére
Ez akkor ciki amikor az az embercsoport a deviáns tagokkal együtt égeti magát, és ront a saját megítélésén. A nagy többségnek egy forrónaciban olajozott testtel táncoló férfiról nem az fog eszébe jutni, hogy "huh, milyen bátor fiatalember, ez aztán a felszínen fogja tartani a melegek kirekesztésének problémáját", remélem nem kell magyarázni, hogy miért...és ezek a felvonulások a "civilizált" nyugaton is ilyenek, attól függetlenül, hogy kulturáltabban csinálják.
Szerintem ez az egész elfogadtatósdi hülyén van megközelítve. Kezdjük ott, hogy mi az a meleg büszkeség?! Az egy olyan dolog amire büszkének lehet lenni, hogy melegnek/fehérnek/dakotának született valaki gratulálok, ezzel sokat letett az asztalra. Azt már kitárgyaltuk, hogy arról nem tehet valaki, hogy az azonos nemhez vonzódik, tehát arra büszke az a sok ezer felvonuló, hogy megszületett? Jó, értem arra büszke, hogy fel is meri vállalni, de akkor még mindig ugyanott tartunk. Mire fel büszke, mire fel híreszteli, hogy ő a saját neméhez vonzódik? Ő annyit csinált, hogy megszületett, és ilyenre sikerült. Sajnos arra már nem divat büszkének lenni, hogy normálisan viselkedünk, és éljük az életünket. (még mindig észben tartom, hogy te nem coming outoltál, csak így jött ki)
(#454) Crystalheart
A magas intelligencia hogy kerül a képbe ilyen korban? Általános iskolában azért nem kell sok problémamegoldó készség (aka IQ), jó jegyekhez magolsz, leckét írsz -> ez alapján kerülsz be mondjuk a top gimnáziumok egyikébe.[ Szerkesztve ]
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
hNp88
aktív tag
válasz Cyberpunk #453 üzenetére
az, hogy ne gondolnék bele, és az, hogy továbbra sem fogadom el a másik álláspontját, illetve védem a sajátomat, nagyon nem ugyanaz. ezt gyakran összetévesztik a népek. ...és de mekkorát tévednek!
Crystalheart:
"...akiket a többiek közül kimagasló értelmi képességeik miatt az osztály nagy része a legtöbb általános iskolában eleve kirekesztett - a kisgyerekek irtó gonoszak tudnak lenni -, ők tehát jobb eséllyel tudják, tapasztalták, milyen kiközösítettként létezni. Ehhez társul még maga az intelligencia is, hogy tanuljanak is ebből az élethelyzetből."
ezt az utat én is megjártam (a kirekesztést, nagyjából ezen okok miatt), mégsem a toleranciámról-empátiámról-hasonló dolgaimról lettem "híres". szóval azért, mert te így jártál (mármint toleráns lettél, meg empatikus, meg nem tudom még milyen), még nem biztos, hogy mások is, és itt éppen te vagy az általánosítás ellen, nem?
"Nem is azt mondom, hogy szeretetre kell, csak a józan észre, a racionalitásra és realizmusra."
egyetértünk.
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
válasz Cthulhu Dawn #455 üzenetére
Szerintem rossz a megfogalmazásuk. Sokkal találóbb lenne mondjuk a "szégyen nélküliség" (ami nem szégyentelenség, az más ), mert magának a büszkeségnek a mi nyelvünkben másfajta többletjelentése van.
hNp88: Utálatra, gyűlöletre nem lehet értelmiségi világot építeni; az szükségszerűen annak a világnak a vesztét hozza. Nem is azt mondom, hogy szeretetre kell, csak a józan észre, a racionalitásra és realizmusra.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz Cthulhu Dawn #455 üzenetére
Akkor kaparjam el magam igaz? Nem érted a dolog lényeget, és csak azokig az esetekig látsz el! Erre mondjak, hogy nem vág tájékozott.
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz Crystalheart #457 üzenetére
"Szerintem ez az egész elfogadtatósdi hülyén van megközelítve."
Erről van szó, bár azért a gay pride se jelenthet mást. Előző posztomban még válaszoltam neked.
(#458) Cyberpunk
Nekünk úgy látom nagyon nem jön össze egymás mondandójának a megértése . Közel sem ezt értettem.[ Szerkesztve ]
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Cyberpunk
félisten
válasz Cthulhu Dawn #459 üzenetére
Pedig ezt olvastam ki a soraidban érződik rajta. Nem értem miért zavar bárkit is egy felvonulás. Az élet más területein is ennyire prűd vagy? A felvonulas lényege több dolog. Emlékezés a múlt eseményeire, büszkén vállalni ki ki, és társadalom politikai célok. Nem az, hogy a Józsit jól felidegesitsék.
-
hNp88
aktív tag
válasz Cyberpunk #461 üzenetére
csak kérdezem: te mit szólnál ahhoz, ha felvonulást szerveznénk Fehér Büszkeség néven? ugye, nem tetszene?
most akkor gondold el, ha ugyanezt a melegek, feketék, akárki mások teszik, az már rendben van?
[ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
De ebben mi az amire büszke lehetsz? Te semmit nem csináltál, édesanyád megszült, és ilyen lettél. Ezen kívül mit tettél le az asztalra a homoszexualitással, hol van itt a teljesítmény?
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
Csak próbálok valami magyarázatot találni arra, hogy a Boronkayban senkit az égegyadtavilágon nem rekesztettek ki. (Bár egy minálunk két évvel fiatalabb, de egy évvel előttünk járó szupereminens szuperintelligens félszociopata gyereket elég nehezen viseltek el az osztálytársai. ) Ezek a megállapítások pont annyira nem általánosító célzatúak nálam, mint egy pszichológusnál, amikor például a családon belüli erőszak általános hatásairól beszél, hiszen az sem mindenkiből ugyanazt hozza ki.
Cthulhu Dawn: Ennek egyébként pont annyi létjogosultsága van, mint azt mondani, hogy valaki a magyarságára büszke. Azt hiszem, el kell fogadni, hogy már egy ideje a büszkeséget nem csupán érdemek elismerésekor használják, hanem egyszerűen a szégyenérzet ellenpontjaként.
[ Szerkesztve ]
-
hNp88
aktív tag
válasz Crystalheart #466 üzenetére
nem voltam ott, meg elitiskolába se jártam sose, de ezt elég nehéz elképzelnem, hogy SENKIT sem rekesztettek volna ki valamilyen szinten. legfeljebb nem láttad, de az én tapasztalatom azt mutatja, hogy minden, főleg mesterségesen összerakott közösségben akad egy-kettő aki nem tud-nem akar beilleszkedni és ennek megfelelő "jutalmazásban" is részesül. sajnos-szerencsére mindkét oldalról elég sokat láttam-tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz Crystalheart #466 üzenetére
Még az általános iskolás magasabb intelligenciás dolog kapcsán: biztos, hogy az a kirekesztett gyerek a magasabb intelligenciájú, aki magol, és nem az aki így is feltalálja magát, és tesz ellene? Hiába megy haza a gyerek barátok nélkül, tanul, és szerez jó jegyeket, ha közben egy kuka marad, aki nem mer szocializálódni.
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
Nem, tényleg nem igazán volt ilyen. Eleve necces lett volna a dolog, mert az iskola tele van, de tényleg tele van durva kockafejekkel. (Tetszőleges P-s osztályfotó, ahol minden harmadik gyerek full nerdnek néz ki, és minden másfeledik az.) Még a nagyon nyomorék emóknak sem tett senki keresztbe, csak legföljebb röhögtünk a jelenségen, mert azért hardcore gázimónak lenni és így totál hülyét csinálni magukból választás dolga. Ahogy elnéztem, tizenkettedikre kinőttek belőle.
Cthulhu Dawn: Azért írtam ezt, mert az, hogy valaki beleszületik egy nemzetbe, pontosan ugyanúgy nem választás dolga és nem jelent semmiféle érdemet, amire büszke lehet az ember. A hazafiság sokkal inkább hála az elődöknek, és ha már büszkeség, akkor sokkal rájuk lehet büszkének lenni - a hajdani nagyokra tisztelettel és érdemeik elismerésével tekinteni -, mintsem arra, hogy én is egy gruppban vagyok velük. A sorsra vagy szerencsére büszkének lenni irtó kicsinyes - az érdemekre szerénynek lenni pedig kívánatos.
Mod: Én soha nem tanultam.
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
válasz Crystalheart #469 üzenetére
Sokkal inkább rájuk - kimaradt egy szó valahogy.
-
8th
addikt
Sokunkat nem is a felvonulás zavar hanem az ahogyan vonulnak. Amikor egy férfi apácának öltözve egy fél méteres dildóval hadonászva vonaglik egy kamionon vagy egy másik női fehérneműben kisminkelve pávatollal a seggében parádézik végig a fél városon attól minden jó érzésű embernek felfordul a gyomra legyen az meleg vagy heteró.
...
-
Cyberpunk
félisten
válasz Cthulhu Dawn #465 üzenetére
Büszkén vállalni erről szól.
-
dabadab
titán
válasz r3dsnake #476 üzenetére
Igazabol ezeket a hozzaszolasok azok, amik nagyon eloiteletesek.
Egyreszt azert, mert jol lathatoan tenylegesen eloiteleten, nem pedig tenyeken alapulnak, ugyanis a budapesti Pride mar jo ideje szomoruan szurke esemeny, pavatollak meg transzvesztitakkal tomott kamionok nelkul.
Masreszt meg azert, mert a vilag boldogabb felen (mondjuk akar mar Becsben is, ahol Pride tajan a villamosokon is szivarvanyszinu zaszlocskak vannak) ezek tenyleg karnevalok, ahol az emberek orulnek, nem pedig arra keresnek urugyet, hogy most pont miert gyulolkodhetnek meg utalkozhatnak.DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Crystalheart #479 üzenetére
"Nem gondolom, hogy a legjobb út eseményt meg örömködést csinálni belőle. És semmi esetre sem a történelmi belvárosban..."
Pont az ilyen velemenyek miatt gondolom azt, hogy Magyarorszag az elmult husz evben folyamatosan szomorubb es remenyvesztettebb lesz (mondjuk akkor is, ha ebbol leszamitom a skanzen fetisedet )
DRM is theft
-
( V )
veterán
-
Crystalheart
őstag
(Budapest már most is önmaga múzeuma, a körülmények engem igazolnak. )
Egyébként nem értem, miért lenne mindig egyre szomorúbb és reményvesztettebb a helyzet. Szerintem kívánatos, hogy az ember annak lássa a homoszexualitást is, ami. Nem kell felmagasztalni és nem kell lesajnálni, nem kell provokálni az ellenzőit, vagy külön támogatást nyújtani az ellenkező oldalon. Akkor fog javulni a helyzet, ha természetesnek kezeljük, amiben szerintem nem fér bele, hogy rémesen természet- és hagyományellenes karneválokat rendezzünk a nevében.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Crystalheart #483 üzenetére
Pontosan.
-
8th
addikt
válasz Cyberpunk #475 üzenetére
Nem vagyok prűd. Nem azzal van bajom, hogy valaki meleg. Nekem is van meleg ismerősöm kettő is. Ráadásul egyikőjük le sem tagadhatná mert a beszédjén a mozgásán de már a kézfogásán is azonnal látszik, hogy valami nincs "rendben vele". Amúgy meg egy jó humorú normálisan élő pali, csak meleg. Nincs ezzel gond. Viszont ő nem is húz női tangát nem dug pávatollat a seggébe és nem vonaglik végig a körúton rikoltozva mint egy kanári. Pont az ilyen emberek miatt könyvelnek el minden meleget "hülyebuzinak". Egyébként ha már megkérdezted engem konkrétan az zavar a felvonulásban, hogy mára átment sima provokációba és polgárpukkasztásba a többségi társadalommal szemben. Nem érdekel ha valaki meleg attól még az illető nem lesz kevesebb a szememben de mindenkinek így a normális felvonulók mellett a felvonuláson résztvevők egy kisebb részének (a provokátoroknak) is kutya kötelessége (lenne) a többségi társadalom íratlan viselkedési normáit betartani. És bocsánat de had ne azt kelljen már nézni a gyerekemnek ahogy két férfi vagy két nő egymás gyomráig ledugott nyelvel nyalja falja egymást fényes nappal az utcán. Ez egyszerűen undorító.
...
-
dabadab
titán
válasz Crystalheart #483 üzenetére
"Akkor fog javulni a helyzet, ha természetesnek kezeljük, amiben szerintem nem fér bele, hogy rémesen természet- és hagyományellenes karneválokat rendezzünk a nevében."
Ez az erveles engem egy kicsit arra emlekeztet, amikor valaki hosszasan ervelet amellett, hogy miert nem lehet megadni a gyalogosoknak a zebranal az elsobbseget - es mindezt Becsben olvastam, ahol megadjak a gyalogosoknak a zebranal az elsobbseget. Ugyanis most is pont ez van - ezeket a karnevalokat pontosan ott rendezik, ahol termeszetesnek kezelik a homoszexualitast. Marpedig az elmeleti levezetes - tenyek meccs fix kettes.
Azt meg mar meg sem emlitem, hogy a "termeszetellenesseg" tovabbra is latvanyosan azt jelenti, hogy "nem tetszik nekem", es mint ilyen, teljesen erdektelen, a "hagyomanyellenes" meg nem igazam ertem, hogy milyen kategoria, miert erdekes, meg ha erdekes is, akkor is miert lenne az.
(#485) 8th: "Egyébként ha már megkérdezted engem konkrétan az zavar a felvonulásban, hogy mára átment sima provokációba és polgárpukkasztásba a többségi társadalommal szemben"
Latom, a tenyek tovabbra sem zavarnak.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Crystalheart
őstag
Akkor mondom másként, nem Brazíliában vagyunk, ahol a karneválok mindettől függetlenül is szokásosak. Ahol egy karnevál szokásos és hagyományos, ott teljesen mást üzen egy újabb, ami éppen akkor homoszexualitás-topikkal bír, mint egy olyan helyen, ahol ilyen alapesetben nem létezik és nem létezett. Persze ez már veszett fejsze nyele, a civil parádét immár a melegfelvonulással kötik össze. Azon kívül a magyarok általános, melankolikus-realista szemléletmódjával - ami jelentősen különbözik mind a tőlünk nyugati, mind a tőlünk keleti szemléletmódtól - komoly összeütközésbe kerül egy önfeledt és esetleg szemérmetlen parádé, hasonló ellenérzéseket váltana ki a társadalom nem elhanyagolható rétegéből, ha mondjuk épp a dubstep zenének rendeznének egyet.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz Crystalheart #487 üzenetére
"Akkor mondom másként, nem Brazíliában vagyunk, ahol a karneválok mindettől függetlenül is szokásosak."
Meg tiszta szerencse, hogy en meg Brazilia fovarosaval, Beccsel peldaloztam
Meg persze az is kozismert, hogy Braziliaban az idok kezdete ota van karneval, soha nem volt kozte elso, hanem mindig csak az elmult evek hagyomanyait kovetve rendeztek meg oket."Azon kívül a magyarok általános, melankolikus-realista szemléletmódjával - ami jelentősen különbözik mind a tőlünk nyugati, mind a tőlünk keleti szemléletmódtól - komoly összeütközésbe kerül egy önfeledt és esetleg szemérmetlen parádé, hasonló ellenérzéseket váltana ki a társadalom nem elhanyagolható rétegéből, ha mondjuk épp a dubstep zenének rendeznének egyet."
ROTFL. Ezzel szemben az a valosag, hogy ugy tiz evvel ezelott meg mindenki vidaman vonult az Andrassyn - a Pride is meg a Budapest Parade is.
Nem lehetne azt csinalni, hogy csak olyan erveket hasznalunk, aminek a konkret tenyek nem mondanak feltunoen ellent?[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Crystalheart
őstag
Mármint milyen mindenki, mindenki, aki épp nem ellene volt?
Nézd meg, mi ma a melegek elleni első számú és mindig felmerülő érv hazánkban: a felvonulás. Akkor is apácaruhás transzvesztitákat vizionálnak az ellenlábasok, amikor azok csak simán mennek. Sikerült tehát egy olyan, alig lemosható pecsétet szerezni, ami minden kicsit is homofób személyt eltántorít az elfogadástól, mondhatom, szép eredmény.
___
A riói karnevált 1928 óta rendezik meg, tehát az ottani köztudatban egy teljesen mindennapos dolog volt, mikor az első ottani pride-ot megtartották. Nálunk ezzel szemben a melegfelvonulás szinonimájává vált. Ami Bécset illeti, bizonyára ott is él ez a jelenség, amit fentebb leírtam, bizonyára felhozzák a melegek ellen a karneváljukat, mint fő és leradírozhatatlan érv. És itt másodlagos, mennyire jogos, a lényeg, hogy a felszólalók jogosnak érzik, hiszen elvileg az elfogadás a cél.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz Crystalheart #489 üzenetére
"Nézd meg, mi ma a melegek elleni első számú és mindig felmerülő érv hazánkban: a felvonulás. Akkor is apácaruhás transzvesztitákat vizionálnak az ellenlábasok, amikor azok csak simán mennek"
Ebbol is latszik, hogy ez nem valos erv, hanem csak hirtelen elorangatott racionalizalasi kiserlet.
Igazabol ami a tiz evvel ezelotti allapotokhoz valtozott, az az, hogy a gazdasagi helyzet romlasaval egyutt erore kaptak a szelsosegesek, ott meg ilyen csomagajanlat van, hogy ha valakinek keves a fizetese meg a csaja is otthagyta, az kb. egyszerre fog ciganyozni, zsidozni meg buzizni."A riói karnevált 1928 óta rendezik meg, tehát"
Tehat 1928-ban teljesen hagyomanyidegen volt. Egyébként nem tudom, hogyan sikerült ideráncigálnod Brazíliát, ugyanis én egészen eddig nem csak hogy nem írtam róla, de nem is gondoltam rá
"Ami Bécset illeti, bizonyára ott is él ez a jelenség, amit fentebb leírtam, bizonyára felhozzák a melegek ellen a karneváljukat, mint fő és leradírozhatatlan érv."
Mennyire lep meg, hogy ez nem így van?
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Crystalheart
őstag
Te ezt természetesen jobban ismered, hiszen arrafelé élsz, én meg ég Budapesten sem. De azt erősen kétlem, hogy ez only szélsőséges érv volna, ugyanis a melegfelvonulástól elzárkóznak rajtuk kívül a konzervatívok, a keresztények, a vidék nagyobb része is, ez nem elhanyagolhatatlan. A magyaroknak nem tetszik a karneváli felvonulás, mint rendezvény, ezzel szerintem nincs semmi baj. Az egész olyan, mintha egy március 15-i ünnepélyen elkezdenének szambázni a március 15-i ifjakat reprezentáló táncosok, kb. blaszfémia.
"Tehat 1928-ban teljesen hagyomanyidegen volt." - De elbeszélünk egymás mellett: ezzel azt mondtam, hogy ott a karnevál népszokássá vált korábban, a fogalom nem kapcsolódott össze úgy a melegekkel. Amúgy nem volt teljesen hagyományidegen, portugál szokás volt az efféle utcai mulatság.
-
Cyberpunk
félisten
Ez egy karnevál fogd fel úgy. Rio-ban is reklamálnál a páva tollért? Nem értem mi kivetni való van ebben, meg a lenge öltözékben, ha semmi olyat nem csinál nyilvánosan. Strandra se menj, sőt nyáron az utcára se, mert vannak akik lengén öltöznek.
-
Cyberpunk
félisten
válasz r3dsnake #476 üzenetére
Szerintem rosszul ítéled meg. Az ilyen megmozdulások nélkül hol lenne a meleg kérdés ma? Még mindig egy betegségként tekintenének rá. Tudom mindenki a páva tollasokat szidja, meg az ilyen esetekből vonja le a következtetését, pedig valójában az ilyen személyek kevesen vannak. De tolerálni kell őket is, ha nem toleráljuk, akkor hogy várjuk el, hogy a "rendes" meleggel is toleránsak legyenek? Pont e miatt nincsenek "kirugdosva" a felvonulásról. A legtöbb homofóbnak meg csak ürügy, mostanában nem nagyon vannak ilyen emberek a felvonulásokon, de ennek ellenére is kimennek "köcsög buzizni".
Az én véleményem ezzel kapcsolatban az, hogy ez szükséges. Szükséges, hogy megmutassuk magunkat, hogy igen is itt vagyunk, és ugye nem csak LMBT csoportba tartozók vonulnak fel, ha nem szép számmal vannak heterok is, akik ugye szimpatizálnak.
A célja is több ugye társadalom politikai, megemlékezés, és az hogy büszkén vállalni. ezt külön kiemelném. Nem azt jelenti az én értelmezésem szerint, hogy büszke arra hogy meleg, ha nem büszke arra, hogy felvállalja magát. Ugye "büszkén vállalni". ezzel meg is válaszoltam egy korábbi kérdést is.
-
8th
addikt
válasz Cyberpunk #492 üzenetére
Ez most komoly? Szerintem ne keverjük a Rio-i karnevált néhány feltűnési viszketegségben szenvedő vonaglásával...
"A legtöbb homofóbnak meg csak ürügy, mostanában nem nagyon vannak ilyen emberek a felvonulásokon, de ennek ellenére is kimennek "köcsög buzizni".
A szélsőséges homofóbok nálam pont egy szinten vannak a pávatollasokkal.
[ Szerkesztve ]
...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OpenWRT topic
- Milyen routert?
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- EA Sports WRC '23
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest