- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
guest
veterán
én vagyok az első!!
prohardver vendég
-
twollah
nagyúr
Utálok második lenni. :(
-
h4ndsp1k3n
tag
én meg 3adik vagyok. Jah amúgy remélem a MS addigra bukja az oprendszerpiacot, mire kijönne a Longhornnal... Hajrá LINUX
Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye!
-
HÁZIGAZDA
Kizárt, hogy ''bukja az oprencer piacot''. A Longhorn pedig, ha tényleg annyira új hozzáállású lesz, mint azt az MS ígéri, akkor jelentősen elhúz a Linuxtól, már ami az otthoni felhasználókat illeti.
(Longhorn szervert továbbra sem akarnék :D)dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
guest
veterán
A fene, megint lecsúszatm a dobogóról... :(
Félretéve a tréfát, a MS jelentessen meg bármit is, tőlük csak a win98-at fogom használni, bár az is ''lopja'' a rendszer erőforrásait bőven. A 3Dlabs régóta adós már egy jó gfx kártyával, végre ezt sikerült megoldaniuk:(prohardver vendég
-
guest
veterán
Hű, az utolsó jelet elrontottam:)
prohardver vendég
-
karib
addikt
P10? Mit szól ehhez az majd az Intel :D
Department of Redundancy Department
-
Turmoil
senior tag
Pillanatok alatt kiderül, hogy az Intel azt már levédte a 2010-ben megjelenő, 600 mm átmérőjű, 10 trillió tranzisztort tartalmazó zsebszámológépe számára. Ebbe bele is bukik a 3DLabs. :((
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
Enigma
csendes tag
Nem tudom ki mit hallott a Longhornról, de a madarak azt csirippelik, hogy kifelejtik a Start menüt.
-
Adi
senior tag
Nem is kell a start menü, mert csak három programot indíthatsz el:
- IE
- Outlook Express
- Mediaplayer
:Dldm start-reconf primary
-
Adi
senior tag
Már nem azért, de a konzolok sikerei ellenére igen sokan vannak, akik nem szeretik, ha csak egy ''buta'', hi-fi torony mellé rakható kacatjuk van a nappaliban, hanem azt a sok pluszt, amit a PC még a játékok és a filmnézés mellé ad.
Bár ha az amerikai film- és hanglemeziparon múlik, akkor mindenki tegye el jól a mostani PC-jét és pótalkatrészeket hozzá, mert ők webTV-t és hasonló sz*rokat akarnak. Másolásvédelmet mindenbe, stb.
Az M$ meg már megint lop, minimum ötletet, LSD. [L]http://www.3dwm.org/[/L].ldm start-reconf primary
-
Adi
senior tag
Ehhez a VMS-hez IMHO a Compaqnak lesz pár szava. :)
ldm start-reconf primary
-
sh4d0w
félisten
Nem tudom, az otthoni felhasználók mit fognak szólni a Longhorn hardver-igényéhez. Én pl nem szeretnék egy több százezer forintos gépet megvenni csak azért, hogy egyáltalán az oprencer elfusson rajta... Persze, ehhez hozzátartozik az is, hogy addigra a cikkben említett konfig valsz olcsóbb lesz és tényleg alapnak számít, de nekem már a w2k erőforrás-igénye is sok volt...
https://www.coreinfinity.tech
-
guest
veterán
Elég szemetek a programozok, hogy ekkora erogepekre irják a progikat, cigány az anyjuk!!
prohardver vendég
-
9CS
senior tag
Szvsz ez nem egy túl nagy durranás, mert mire megjelenik, már a két nagy gyártó is kijön a saját cuccaival. Mire pedig lőn MS csoda addigra már el is avul a P10, lehet prociban is :)).
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''
-
félisten
Szerintem nem a Longhorn lesz, ami ekkora változást hoz, mert a hírek szerint az utódja, a Blackcomb lesz az igazi áttörés, a Longhorn még teljesen xp alapokra fog épülni.
while (!sleep) sheep++;
-
Den
veterán
Öööö, lehet hogy buta kérdés, de miért kell elfelejteni a 32 bites színmélységet?
www.simson4t.hu
-
Panther
HÁZIGAZDA
Hát én nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem egy oprendszer legyen oprendszer, és ne az zabálja már fel a gépet, hanem az a program amit én akarok hogy dolgozzon rajta...
Röviden: a gép, amiért a pénzt kiadtam AZT csinálja amit ÉN akarok.
(Esetleg legyen benne a kicsicsásítás opcióként.)[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
karib
addikt
Lehet, de anno a rendes protected mode-hoz is ki kellett hajigálni a 386 alatti gépeket. Aztán a ''GUI gyorsítók'' voltak a menők (VESA BUS, 1 MB, húú), a mezei VGA kártyák eltűntek. Nem látom okát, hogy a 3D gyorsító Windows alatt is csináljon valamit, ne csak játék alatt.
Egyszerűen fejlődünk. Nekem semmi kifogásom az ellen, hogy végre valami épkézláb szülessen ebből a PC platformból. Mostani állapota leginkább egy régen elavult technológia agyonpolírozása.
Mondjuk az ablakos GUI is már lassan túllépi-túllépte a második X-et, ami a számítástechnikában matuzsálemi kor. Vajon mi jöhetne helyette?Department of Redundancy Department
-
guest
veterán
Erre vártam!
Mert nagyon untam már az Nvidia és az ATI párharcát. Ha 3 versenyző van a piacon, akkor nekünk vásárlónknak lesz jobb!! (remélem)prohardver vendég
-
LordX
veterán
Na áljon meg a fáklyásmenet!!!
Mi a *&$*%@#@#%*&@*$@!(*#(@*% - nek kell az Operációs Rendszernek lefoglalni a gépet? Jóvan, legyen szép, csicsás, használjon PixelShader-t, meg miegymást, DE NE AZ ÖSSZESET!!!! Mi az, hogy a Windows futtatásához 640 mega ram kell a videokártyára?
NEM az OS az, amit a felhasználó futtatni akar, hanem a programjait! A OS arra való, hogy a gépet el tudd indítani, futtatni tudd a programokat, kezelgetni tudjad a fájlaidat, esetleg(!) kezelje a hardvert, azt KÉSZ, semmit több!
Itt a Villanykaron többen többet tudnának mesélni róla - Kérdezzünk meg olyanokat, akik tanulják/ták az Operációs rendszerek c. tantárgyat, mi a véleményük, én ''csak'' egy elsős vagyok...
Azt a teremburáját hát!!! -
Egon
nagyúr
Tulajdonképpen egyétértek LordX-szel. Már az XP is túl sok erőforrást foglal(t), és úgy tűnik a MS ezt is tudja überelni - sajna negatív értelemben...:D) szánt időből...
Az XP-t se használom, csak ha muszály lesz... Nekem (játékra) megfelel a Win98 stabilitása, nem szokott lehalni (csak nem azért mert Intel procis gépet használok??? :D), nem értem miért kellett ezt a vonulatot leállítani. Még ha legalább ugyanolyan sebességgel futna az adott game adott gépen XP és Win98 alatt, akkor hagyján... De hogy még szemmel láthatóan lassabb is!!! Ráadásul még a MS sem ígér 100%-os kompatibilitást a Win9x-re(!!!) fejlesztett programokkal sem (a DOS-os dolgokat persze abszolút felejtsük el...).
És különben is: mi a fenének kezelje külön textúraként az oprendszer az ablakokat??? Ha valaki valami 3D-s alkalmazással nyomul, azt egyrészt általában nem ablakban teszi, másrészt nem nyit több taszkot!!! Szerintem ez egy hülye ötlet az MS részéről..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
guest
veterán
Szerintem is hulyeseg, hogy egy oprendszer ilyesmivel foglalkozik. Foleg annak fenyeben, hogy szinte naponta derulnek ki biztonsagi hibak az ms programok korul. Inkabb arra kellene idot forditani. Persze a biztonsagi javitasokert nem kerhetnek penzt. Az oprendszert meg addig fogjak fejleszteni amig megvesszuk, es mivel nincs komoly verseny meg az is lehet, hogy direkt nem is igyekeznek minden hibat kijavitani, hogy meg inkabb inspiralva legyel az ujabb verzio megvetelere, hatha ott mar jobban mukodik valami.
Zoltanprohardver vendég
-
guest
veterán
Lassan at kellene nevezni a forumot :-)
Zoltanprohardver vendég
-
félisten
A lényeg a Microsoftnak az, hogy MINDENKINEK kelljen oprendszert (az övéket) használni, másrészt ha megcsinálják ezt a baromságot, akkor - hacsak a Linux nem követi - kizárólag az ő oprendszerük fogja így használni a hardvert. Márpedig akkor az emberek megveszik a hardvert, és onnantól fogva csak Microsoft cuccokat fog rajta használni, mert másra nem kell olyan. Meg azt is bele kell kalkulálni, hogy a Windows-t fel akarják darabolni, és erre az esetre már egy olyan oprendszert kell építeni, amire nem nagyon lesz esélye külső cégeknek modulokat írni.
while (!sleep) sheep++;
-
guest
veterán
Lassan külön hűtőszekrényt kell állítani a gépek mellé, hogy a nagy hardverigényhez legyen megfelelő hűtés. Ez az egyik.
A másik, hogy úgy is az ember a korlátja a számítástechnikának. Nem biztos, hogy azokat a lehetőségeket (akár 50%-ban) ki fogja használni, mint amit a Microsoft ajánl majd valamikor.
Atechprohardver vendég
-
jenicel
tag
Az M$ már megint hülye. Vagy még mindig.
Bár két szemem van, és szerencsére mindegyikkel látok is, akkor sem fogok egyszerre komoly 3d-s játék mellett filmet nézni a további még több ablakos rendszerről nem is beszélve.
Szóval megint kitaláltak valamit, mai jól lefoglalja a gépet - pedig ez csak egy OS!!! - közben teljesen haszontalan.
Ha újat akarnak kitalálni, akkor csináljanak mondjuk lézeres, vagy mittudoménmilyen valós 3d-s képet az emberke köré, képernyő nélkül. Na ez változtatás. :)Tisztelem az egyenes embereket.
-
félisten
Azért a gyors hardver magában még nem hülyéség, itt az egyetemen a robotika tanszéken még mindig iszonyú korlát a gépek sebessége, kb. 2-3 nagyságrenddel kellenének gyorsabb gépek, hogy valamihez hozzá lehessen fogni. A mechanikai számításokhoz akárhogy húzhatod a 2G-s XP-t vagy P4-et.
while (!sleep) sheep++;
-
WiLDoR
tag
Én nem bánnám, ha az a MS következő oprendszere végre tényleg hozna egy kis 3d-t is a megjelenésbe, mert a GUI is a Windows-ok kezdete óta végülis mást nem is kapott, csak kozmetikázást... és megmondom, unom már az desktop-ot, a start menüt meg az ilyen-olyan menüket 2D-ben.
Nagyon elbírnám viselni, ha végre egy olyan oprendszer lenne a gépemen, ami nyújt valami hasonlót ahhoz, mint amit a Johnny Mnemonic-ban láttam, a film elején - még akkor is, ha mindezt egy moncsin szemlélném.
Szerintem baró lenne egy full 3D-s oprendszer a mostani 2D-sek helyett :)
Vagy ez már túl futurisztikus? Mert szerintem nem... s ehhez az oprendszerhez nem is csodálkoznék, ha kellene a ''vas'' :)
Na jó, ennyi, nem ábrándozok tovább :) -
McJames
senior tag
Egyetértek. Ráadásul hiába az ellenkezés, mert egyszerűen a régi nem valszínű, hogy egyáltalán kapható lesz. Kérdezem pl.: vajon hány hagyományos lemezjátszó/lemez fogyhat évente - annak ellenére, hogy ''avatott'' zenei guruk azt sulykolták, hogy a digitális minősége hallhatóan elmarad az analógtól...
Tetszik nem tetszik, enyhe túlzással: egy-két év múlva már csak a régiségkereskedők aukcióján lehet majd pl. GF3-as kártyát vagy SD-memóriát kapni.Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
Den
veterán
Elfelejtitek hogy mi csak a felhasználók kisebb csoportját alkotjuk. A többségnek a számítógép ugyanolyan eszköz mint a tv, vagy a hűtőgép. Egy eszköz aminek bizonyos_szolgáltatására_tart igényt. A tévének az szolgáltatása hogy tévéadásokat lehet nézni rajta, a hűtőé, hogy hidegen tartja az ételt. Nekik a számitógépnek nem az fő szolgáltatása hogy programokat lehet futtatni rajta, hanem, hogy játszani lehet vele, filmeket nézni, alkalomadtán levelet írni, internetezni, digitális fotókat tárolni nyomtatni stb.
Ezt várják el egy géptől lehetőleg minnél keveseb cirkusszal. Nem akarnak installálgatni, programokat álítgatni, hanem bekapcsolni a gépet és szolgáltatásait egyszerűen igénybevenni.
Ennek az igénynek a kiszolgálása látszik az xp-n és fog a későbbieken is.www.simson4t.hu
-
marcee
addikt
szvsz:
Életemben először hallotam a Microsoft Longhorn terveiről - és javítsatok ki, ha tévedek -, de ez nem úgy tűnik, mintha ''komoly'' munkára szánt oprendszernek készülne: értsd Otthoni, Multimédiás. (vállalatok viszonylag ritkán fizetik az alkalmazottak vizuális/szorakozási igényeit)
Otthonra pedig nyilván nem vesz(?) az ember gyereke olyan rendszert, amihez még a Nasa költségvetéséből sem tudna vasat venni!
ergo:
1. Nem volt ugyan szó róla, de talán nem holnap fog megjenni. (emléxik még valaki a Doom3 bejelentésére - tán egy éve, vagy régebben -, a megcélzott sebesség GeForce3 30fps (tehát az akkor elérhető top kártyeszon), mégis mindenki azt kezdte el várni, mint a messiást, és mire megjelenik, már a Gf4 is ócskavas lesz.)
2. Tán nem csupa hülye keresi gennyesre magát minden ok nélkül a Microsoftnál.
(+ másfél évvel ezelőtt - kevés pénzből, de sok körültekintéssel - vásárolt gépem, majd beszart a Win2k alatt, de most az XP-t gond nélkül futtatja)
asszem egyelőre ennyi elég is lesz belőlem.
(ja néz'má, a cikk nemis a vindózro' szól?)\m/
-
mzperx
aktív tag
Jobbakat!
Igazad van....
Én már arra várok, hogy mikor lesz valami hasonló minta a Zaklatás című filmben....
Ha 3D játék van, miért ne lehetne az op rendszer 3D???
A gondolat komoly, de azért nyugodtan lehet hülyézni.....
Ja a 3Dlabs szépen hangzik, csak két gondolat:
-mennyibe fog kerülni?
-kishazánkban lehet-e majd kapni?
Én anno néztem 3dlabs dolgokat, csak itthon nem nagyn láttam olyan helyet, ahol kapható lett volna. Ha ez nem így van, akkor az csak a bénaságomat igazolja
Üdv.Én csak az ajtót mutatom meg, belépni Neked kell rajta...
-
Zéé
csendes tag
''Én anno néztem 3dlabs dolgokat, csak itthon nem nagyn láttam olyan helyet, ahol kapható lett volna. Ha ez nem így van, akkor az csak a bénaságomat igazolja''
Nem a reklám helye, de: Ramiris
Üdv: Zéé -
félisten
Az a helyzet, hogy az ember gyereke meg fogja venni azt a vasat, mert nem véletlenül nyomják ezt az ''információs társadalmat'', és nem kizárólag emberszeretetből adnak 14000 ingyen gépet a tanároknak. Ha nem lesz más lehetőség, az emberek meg fogják venni a vasat, mert nem tudnak létezni nélküle. Meg persze ne a magyar keresetekhez viszonyítsatok.
És nyilván úgy fogják megírni, hogy a cégek is ezt használják, lesz majd home meg professional. (ugyanaz lesz persze, más nyitóképernyővel...).
A Microsoftnál nem sok hülye keresi gennyesre magát, mert pontosan tudják, miből várhatnak sok pénzt hosszútávon. A világ legnagyobb cégénél szerintetek mennyire profik a piackutatók? Szerintem nagyon.while (!sleep) sheep++;
-
guest
veterán
A ''miert ne lehetne az OS is 3D-s'' jellegu hozzaszolasokhoz nekem lenne hozzafuznivalom.
Eloszor is a szamitogepet tovabbra is fogjak munkara hasznalni. Ott pedig szamit a hatekonysag. Ha egy halalra cicomazott rendszert joval lassabban tudsz hasznalni, mint az 'ocska' rendszert akkor a cegeknel az 'ocska' rendszert fo
A masik, hogy nem kellene esz nelkul 'belerakni mindenbe mindent'! Csak azert, mert letezik egy technologia, nem kellene hasznalni ott ahol arra nincs szukseg. Szerinted miert nem P4-es vagy XP-s processzorok vezerlik az elektromos
Mi a bubanatnak kell egy szuper 3D-s grafika, hogy elindits egy programot ??? (Ami aztan akadozik, mert az OS halalra rendereli neked a levelezo programodat es a filemanageredet...)
Jatekokban es filmekben q jo, hogy igy fejlodik a 3D. De egy OS !?!?!?!?! Teljes agymenes...
Bgsprohardver vendég
-
guest
veterán
Bocs, de login problemak miatt copypaste-eltem es lemaradt egy-ket resze az uzenetnek. Ujra kuldom:
A ''miert ne lehetne az OS is 3D-s'' jellegu hozzaszolasokhoz nekem lenne hozzafuznivalom.
Eloszor is a szamitogepet tovabbra is fogjak munkara hasznalni. Ott pedig szamit a hatekonysag. Ha egy halalra cicomazott rendszert
joval lassabban tudsz hasznalni, mint az 'ocska' rendszert akkor a cegeknel az 'ocska' rendszert fogjak hasznalni. A fonoknek lehet,
hogy cicomas gepe lesz, de az alkalmazottak csak a regi rendszert fogjak kapni. Penz kerdes...
A masik, hogy nem kellene esz nelkul 'belerakni mindenbe mindent'! Csak azert, mert letezik egy technologia, nem kellene hasznalni
ott ahol arra nincs szukseg. Szerinted miert nem P4-es vagy XP-s processzorok vezerlik az elektromos ablaktekerot ?? Azert mert az,
hogy kenyelmi okokbol motorizalva lett az eleg erre a feladatra.
Mi a bubanatnak kell egy szuper 3D-s grafika, hogy elindits egy programot ??? (Ami aztan akadozik, mert az OS halalra rendereli
neked a levelezo programodat es a filemanageredet...)
Jatekokban es filmekben q jo, hogy igy fejlodik a 3D. De egy OS !?!?!?!?! Teljes agymenes...
Bgsprohardver vendég
-
McJames
senior tag
Jogos a felvetés. Gyanítom a munkahelyi feladatra majdhogynem elég lenne egy PDA, amit egy dokkba helyezhető (+ billentyűzet, egér, monitor) vagy belép megint az NC, direkt munkahelyi gépnek (WC? hehe...). Kivétel persze a grafikus munkaállomás, amit továbbra is erőműknek kell összeállítani.
Hogy melyik valószínűbb? Azt leginkább az határozza meg, hogy a gyártók - HW és SW - hogyan járnak jobban.Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
mzperx
aktív tag
Jó van naaa....
Oké beismerem hülye vagyok.....
csak játszottam a gondolattal.....Én csak az ajtót mutatom meg, belépni Neked kell rajta...
-
félisten
Egyetértek azzal, hogy elég lenne sokkal kisebb gép Wordözni a titkárnőnek,de ha az Office XP-n kívül nem lehet mást kapni jogtisztán, és az P2-esen fut legalább, akkor tuti min. P2-eseket vesznek a cégnek. Ha az Office 2005 64bites színmélységben, 3d-s grafikaként mutatja majd a fekete-fehér lapot (mert ugye nem az a lényeg, mire használjuk, hanem az, hogy mire használhatnánk, ha akarnánk...), és 300000 poligonból álló buzi súgó-figura lesz a help, ami real-time raytrace-el animálódik, akkor kell neki az a jobb gép.
while (!sleep) sheep++;
-
Den
veterán
Mint mondtam, ezt a csilli-villi mindent az egybe típusu op rencert az otthoni felhasználóknak taláják ki akik nem programot futtatni akarnak, hanem játszani internetezni, videózni, képeket nézegetni, rendezgetni, nyomttatni, stb. Őket nem érdekli hogy a gép ezt hogy állítja elő, mit futtat, menyi erőforrást használ stb. Azt szeretik, ha azon kívül hogy megnyomják a bekapcsgombot a lehető legkevesebb hókusz-pókuszt kelljen csinálni ezeknek a szolgáltatásoknak az igénybevételéhez, ne kelljen instalálgatni állítgatni, egyből tudja a gép.
És ők vannak többen, ráadásul a megtorpant pc eladások miatt új vevőcsoportot akarnak szerezni, ezek pedig azok akik eddig azért nem vettek pc-t mert írtóznak már az olyan szavaktól is hogy installáció, meg driver, stb.
Ezek akkor fognak, pc-t venni, ha az olyan lesz, hogy megveszi az üzletben, otthon kicsomagolja, bedugja a hálózatba, bekapcsolja és az előre telepített rendszerrel rögtön meg tud szinte mindent csinálni amit szeretne.
A munkára meg lesznek kevésbé csilli-villi iparibb jellegű op-rendszerek.www.simson4t.hu
-
karib
addikt
Az egész dolog a Win95 bevezetésére emlékeztet :) ''Mi az, hogy egy játéknak Windwos kell, sokkal lassabb lesz, mint DOS alatt!'' ''Mit jelent a 95? Ahány floppyn jön a telepítő...'' és a hasonlók. Most meg már mindenki a jól bevált Win98-at siratja... :D
Department of Redundancy Department
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest