Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugomc
tag
Én még csak tesztelgetem. 8giás memóriával 45 perc videót lehet csinálni vele. Hát mondjuk eltudnék képzelni jobb minőséget is
nagyon hiányzik az az optikai zoom nekem videónál :S fényképek pedig tetszenek hogy sötétebb helyen is egész jó felvételeket lehet csinálni vaku nélkül
de ezt ilyen amatőr szemmel mondom
nekem elötte canon 570 isem volt. Vaciláltam a tz7en de nekem fontos hogy tudjak manuálisan állitani zársebességet meg rekesznyílást ezért nem azt vettem meg. -
g@bo
nagyúr

-
g@bo
nagyúr
üdv
most láttam a mediamarktban 64900 ért, megéri még mindig az árát a masina, vagy tudtok jobbat??

-
dugomc
tag
Ma vettem egy ilyet. Elsőre tökéletes. A vakuról meg annyit hogy vissza lehet nyomni kisujjal. Valami rugós megoldás és funkciója van. Ha lecsukod lekapcsolja a vakut is. Kirakja a képernyőn no vaku. Tehát funkciója van. Ez a lilás dolog meg nem tom hol érvényesül mert nekem nem tűnt fel semmi lila. Egy hátránya a gépnek a videóban hogy nem optikai zoom van. 66000 ért vettem médiában pécsen. Elsőre jó.

-
Taybore
aktív tag
Már ezer elnézést, de ez a gép mitől lett ajánlott? Negatívumoknál miért nem említitek meg, hogy kb teljesen lilák a képek? Én ilyen képminőséget nem neveznék jónak, mint ahogy ti írtátok.
Lehet, hogy már régi ez a cikk, de én most olvasgatom a teszteket, hogy milyen gépet vegyek. -
FRN
tag
Szinte minden szempontból nagyon jó kis gép, de a képkivágásokat el lehet felejteni, mert bekapcsolt IS mellett még alacsony ISO-n is olyan mosott képeket készít, hogy abban még az S30 is veri. Persze a kevés képpont miatt ott a kontraszt eleve nagyobb, de azért 2001 az már nem most volt.

-
samugaby
csendes tag
Én is ezzel a géppel szemezek.A TZ7-et nézem alternatívaként amit szinte minden tesztben,amit olvastam jobbnak hoznak ki zaj,CA,sorozatfelvétel,video,vaku stb.De!Mivel néhány éve ugyanazt a kis Powershot A520-t nyúzom,nem csalódtam a márkában,és ami számomra egyik legfontosabb különbség a TZ7 és az SX200is között,az a záridő és blende előválasztási lehetőség a Canon javára.Elképzelhető,hogy lesz hozzá előbb utóbb CHDK is,ezzel RAW-os lehetne a cucc.
Tehát:fotós boltban kézbe vettem a "kis tömzsi"-t nekem tetszett külcsínyre annak ellenére,hogy majdnem mindeni azt írja a vakura fú de zavaró,a gépen kényelmetlen fogás,bla bla..Lőttem vele párat:AF gyorsnak tűnt, arcfelismerés o.k.,képminőség LCD-n szép volt/telén is/,zoom gyors.Kb. eddig jutottam a rövid ismerkedés során.Kiváncsi lennék,hogy teljesít gyenge fénynél,főleg beltérben,a videonak tényleg annyira "doboz"hangja van-e/tudom mono,de mégis/stb.Jó és rossz tulajdonságot egyaránt szívesen olvasnék,biztosan többen gyötritek már a gépet Pl:palbence,luckyboi82. -
luckyboi82
tag
Végigfotóztam Mallorcát vele, hű társ volt, gyors és precíz gép, kimagasló minőségérzettel, nem zavaró az automata vaku, tartósnak ígérkezik a fémház is. Ajánlani tudom minden kezdő fotósnak, aki nem szeretne oldaltáskával és több kilóval kirándulva minőségi képeket készíteni. Kingston Class6-os SDHC 8Gb-s karival vettem, gyors volt az is. Képeket majd teszek fel.
-
kapcs-ford
őstag
Bekapcsolásnál felugrik automatikusan a vaku. Csak ezért nem kellett.
Maradtam az sx110-nél, (az érzékelő mérete ua...) -
roti86
őstag
Nem rossz gép, ez sem é a TZ7 sem. Valószínű, hogy kipróbálás után lehetne cak igazán ésszerű döntést hozni.

-
Otisz
őstag
Tetszik ez a kis gép.
Olcsóbb lesz, beruházok egyre.
Eddig 95%-ban Canon-t használtam, és nem bántam meg! -
palbence
tag
hogy érted? tegnap vettem a gépet a westendben, ma viszem is vissza, ugyanis minden képen van egy nagy szürke képpont és a gépben valami lencse mozog ezerrel, amikor mozgatom a gépet. a módválasztó tárcsa mindjárt leesik és a többi gomb is mocorog, miközben lenyomáskor hangosan kattannak, a minőségérzet szóval borzalmas, remélem csak egy rossz modellt fogtam ki

-
sonykor
tag
Video közben kár hogy nincs optikai zoom.
-
rumos14
nagyúr
válasz
adnoctum18
üzenetére
örülök, hogy bevált! tényleg kellemes kis gép! vannak még vele készült képek, ha megnézem 100%-ra felnagyítva, a mai gépekkel ellentétben nem a broáf az első szó, ami eszembe jut

Integra: ja látom C740-es. mi a baj vele, miért borzalom?
-
Kész, ilyenem lesz

-
Integra
titán
tehát minden bekapcsoláskor felpattan a vaku, még akkor is ha nem akarom használni?
ez mire jó? -
rumos14
nagyúr
szegény Canon, kihoznak végre egy kisméretű, nagy zoomátfogású és jó nagylátóval rendelkező gépet, erre a Pana megint alájuk vág a 25mm kezdű gyútávú TZ7-tel, jobb videofelvételi képességgel, kisebb mérettel, sztem a célcsoport számára így az jobb gép.
-
Mystic
tag
Jó kis gép, bár az ára lehetne barátságosabb is.
-
^Clown
addikt
Uhh, ledöbbentem. Szinte tökéletes gép!
-
|AP|
veterán
Egész más az utólag szoftveresen létrehozott szűréssel és a valódi polárszűrővel elért eredmény. Mindkettőt próbáltam. Ezért nem is akarok visszaváltani a szoftveres megoldásra

A kézzel odatartós dolog nem egy egyszerű bűvészmutatvány
Bár valami házibarkáccsal lehet megoldható a dolog.
Kár érte, pedig szimpatikus kis gép. Szemeztem vele sokáig, de aztán inkább elmentem a nagyobb érzékelős gépek felé. G10-et már meg is vettem volna, ha lenne benne olyan videó, mint ebben...Ehh, hogy még mindig nem találták fel a számomra tökéletes gépet

dni:
Tudtommal nem. -
Zsolto
őstag
Én is csak Canont vennék, volt Lumixom és soha többet nem kérek belőle, köszönöm. Gyűlölöm, ahogy a zajszűrés oltárán mindent beáldoznak, a részletgazdagságot, az élességet, a felbontást, brrr.
Ami a polárszűrőt illeti, a neten sok leírás van arról, hogyan lehet utómunkával szimulálni a polárszűrő ég-sötétítő hatását (sajnos a csillogás- és becsillanás-csökkentést sokkal nehezebb utómunkával megoldani).
Ha meg nagyon muszáj, és már megvan a polárszűrő, egy-egy kép erejéig akár oda is tarthatod az obi elé. Nem valami profi megoldás, de egy ilyen gép esetében ez talán megbocsátható

-
dni
őstag
Nagyon tetszetős a gép, ezt vagy a TZ7-est érdemesebb választani? Évek óta egy IXUS 55-ösöm van, amivel meg vok elégedve, eddig a tesztben is említett 990-es szerettem volna utódnak, de nagylátószög és a manuális beállítások miatt inkább erre a szavaznék.
-
|AP|
veterán
Ha jól tudom nem lehet rá szűrőket tenni, még adapterrel sem. Ez tényleg így van? A Powershotok tudták ezt, nagy kár, hogy itt nem sikerült megoldani.
-
Zsolto
őstag
Klassz írás, köszi, gratula, már vártam, mert erősen kacsingatok efelé a gép felé.
Amit általánosan hiányolok, a picivel életszagúbb tesztfotók. Jó a sok standard téma is, mert így össze lehet hasonlítani a gépeket, de szeretnék olyan képeket látni, amilyeneket Zsolto a turista lődözne, ha mondjuk Bp-en járna vendégségben (pláne, hogy ez egy igazán turista gép, én is a 400D mellé gondolnám kistesónak, amikor nincs idő/kedv nagyágyúval lődözni -- na jó, legyen kiságyú, nehogy az 5D-s kollégák megsértődjenek
).Amire például kíváncsi lennék, és szeretnék is kérni valami ilyen tesztfotót, hogy milyen a bokeh-ja, mondjuk full tele állásban, mikor az élesen kirajzolódó főtéma mögött távolabb van a háttér. Mennyire lehet vele szelektíven fókuszálni? Szépen mossa el a hátteret?
Tudom, hogy pici az érzékelő, meg a 3,4-es rekesz nem is túl tág, de kíváncsi lennék, mégis mire elég ez.
Előre is köszi,
Zsolto
Új hozzászólás Aktív témák
- Insta360 X4 360 fokos akciókamera - 3 akku, cage, 128GB SD, tartozékok
- Sony FE 100 mm F2.8 Macro GM OSS
- DJI Osmo Action Akciókamera és Kiterjedt Tartozékszett Eladó
- Sony gyári akkumulátorok és töltő, NP-BX1 típusú 1240 mah akkumulátor 3 darab és BC-TRX típusú töltő
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nagyon hiányzik az az optikai zoom nekem videónál :S fényképek pedig tetszenek hogy sötétebb helyen is egész jó felvételeket lehet csinálni vaku nélkül
de ezt ilyen amatőr szemmel mondom
gondoltam, azért van saját topikja.