Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Steam Deck
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Profildömpinget hozott az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
A szenzor lényegesen jobb, mint a Pana szenzorai nagy érzékenységen, de ez nem is volt kétséges.
A kereső egy vicc, számomra ez a használhatatlan kategóriája. Az objektív méreteinek pedig megvan az ára, 28mm eq-hoz képest elég brutális a hordó, majd a megnyújtott képrészek látják kárát korrekció után.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
"a Canon kínosan ügyelt arra, hogy se a szenzormérettel, se a gépezet működésével, funkcióival ne veszélyeztesse belépőkategóriás dSLR vázait"
Ebben minden benne volt...
-
fattyu
veterán
Pöpecnek tűnik a szenzor az tény. Alapvetően sokkal rosszabbra számítottam. Mondhatni kellemes csalódás. az üveg rajta az viszont... ekv 28on ilyet torzítani :S Ezt kidobnák egy ekv 35-50es fix fényerőssel ( és vagy értelmes keresővel vagy akkor már anélkül és méretben is nélküle ) meglenne a másodgépem
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Ffranklyn
csendes tag
Nekem egy G9-em van és már azon is belógott az obi vége a keresőbe - nem mintha sok értelme lenne az ilyen keresőnek - de ha már ezt teszik bele legalább kitehetnék a váz bal szélére ala fuji. Kicsit pofátlanak érzem ezt a gépet mert gyakorlatilag egy updatelt g12 -őt akarnak eladni annak ellenére hogy tudják mennyi ember várt egy Canon milcre.
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
Bazz, ekkora ziccert kihagyni! Itt egy jó méretű gép szinte kifogástalan szenzorral, jó kezelhetőséggel, jó kijelzővel, egy nagy cég technikai tudásával, erre elbaxxák egy picsafüst keresővel meg egy semmirevaló objektívvel. Megőrülök, pedig azt gondoltam hogy a Canon megcsinálja azt ami a Nikonnak nem jött össze. Hát nem
Szerk: annyira siettem hogy amit lehetett azt mind elgépeltem
[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
addikt
Köszi a tesztet! Jó volt olvasni és tényleg kár, hogy tél van
Fura picit ez az egész. Amiben többre számítottam, az a kémlelő nyílás. Reméltem, hogy lesz benne valami olyasmi újítás mint amit a Fujifilm csinált az X100-nál. De ez így kevéske. A mérettel sincs bajom, de az optika is eléggé elsietettnek tűnik.
Ez szerintem nem lehet véletlen. Mintha kizárólag üzleti döntésből szúrták volna el ezeket a dolgokat. Nembaj majd kiadnak egy G2 Xyz-t is. Az meg majd rendelkezik jobb optikával, aztán a 3 meg már egy jó evf-et ad.... csak szééééép LASSSSAAAAAAAN.
Ellenben a képminőség (JPG) teljesen jó. Nem számítottam rá, hogy ennyire magas ISO-k mellett is használható képet fog adni.
Ha olcsón megszámolnák akkor még jó is lehetne.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
hemaka
nagyúr
kompakt ekkora súllyal meg ilyen mérettel? Ez olyan nagy a szenzor, örüljetek parasztvakításnak tűnik.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
zsopu
tag
Ára: 800 dollár.
Az kicsit sok! -
Yany
addikt
Uhh, én egyedül a mozgóképfelvételi hiányosságait bánom. A keresőt én ki is venném. Az ilyen átnézeti cuccok helyett akkor már sokkal többet ér egy fényerős, kifordítható lcd, és akkor inkább legyen az nagyobb, mint hogy ráraknak egy ilyen lukat. Egyébként meg most érzem először, hogy a G12-m helyett van, amit inkább választanék...
hemaka: parasztvakítás? nézted a képeket? mutatsz ilyet kompaktok között? (nem azt mondom, lehetne jobb is, még többet is kihozhattak volna ebből kenonék, de azért nem parasztvakítás)
szerk.: ja és köszi a tesztet, most nagyon gyorsak voltatok, megint egyre jobb írásokat kapunk tőletek és egyre jobbkor (célzok pl. az mostanában kiadott ssd cikkeitekre is)
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
PRO-peller
senior tag
Megdöbbentően jó a HI ISO teljesítmény! ISO 12800-on is használható eredmény! Canonos visszafogott, pontos színvilág. Dinamikában DSLR talán még jobbnak érezhető. De az képminőség összbenyomásra tök jó.
Ami az optikát illeti még mindig fényerősebb mint a 18-55 és annak megfelelői a többi rendszerben. Ez már kabát alatti kat. a méretét tekintve.
-
Jhonny06
veterán
Egyszerűbb lenne, ha az adatlapba tennétek az árat, így máshonnan kell kibogarászni..
-
FEDman
addikt
A szenzor nagy és jó, kérdés csak az, hogy ez így önmagában elég e így 2012-ben?
Mert ez a gép a fejlődésben kb. a szenzor méretének növelésénél megrekedt.
A nagy szenzorhoz obi se ártana, meg ez a kompaktos késlekedős csiga tempót se kívánom a hátam közepére se.
Szerencsére vannak már olyan ehhez hasonló termékek a piacon amik nem álltak meg itt.A keresője az tényleg felér egy tökönszúrással. Egy dologra jó, hogy értelmetlenül megnöveli az amúgy is marha nagy gépet (még az FF D700 mellett se tűnik valami kicsinek).
Ha már mindenképp kell rá kereső, akkor még egy parányi EVF is 100x jobb lett volna mint ez a buta primitív átnézeti kukucska.Ettől függetlenül biztos fogják venni, mint a cukrot! Ha másért nem, mert ez egy Canon.
Na jó, a fentiektől függetlenül nem olyan rossz gép ez, de azért biztos fog koppani pár amatőr aki azért veszi majd meg ezt a több mint fél kilós féltéglát mert a nagyobb szenzor miatt sokkal kisebb DOF-ra számít.
-
Yany
addikt
válasz PRO-peller #10 üzenetére
Nem hogy jó, de a fényszegény optikát bőven túl is kompenzáló minőséget nyújt. Szerintem rossz kifogás az optika fényáteresztési értéke a gép ellen, mivel a szenzor zajmentessége magasabb ISO-n bőven túllépi ezt a problémát. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem örülnék én is egy mégjobb optikának, de ha nem bontom le a gépet optikára, szenzorra, kutyafülére, hanem megnézem, hogy mennyiért, milyen ergonómiával milyen képeket/videót produkál, akkor azért elég jól hangzik a végeredmény. Persze az árba én azt is beleszámolom, hogy semmit sem azonnal veszek meg, hanem pár hónap késéssel, hogy kicsit finomodjon.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz PRO-peller #10 üzenetére
És még a képstabi is korrekten működik! Szóval nem olyan vészes az, hogy nem olyan fényerős az obi, mint amit szeretnének a népek.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Joe1980
csendes tag
Nos igen, bármilyen hihetetlen, hiába a nagy szenzor, DOF ban egy szinten van az Oly XZ-1 el a tele végen. Nagylátón már más a helyzet, (oda már f1,2 kéne az Olynak) de mondjuk portrézni nem ott szoktunk .
A nagy fényerő szerintem is legalább olyan lényeges, mint a nagy szenzor. Sőt! A fuji X10- ese emiatt is szimpatikusabb, jobb az OVF, kisebb is a gép és manuális a zoomja. Amúgy Oly XZ-1 -em van, de ha most vennék masinát a Fujit venném. Ettől függetlenül a Canon jó irányt vett, a nagy ISO-s képei mindenképpen kiemelkedőek, nagyon szépen megtartja a részleteket. -
jap
aktív tag
Az ilyen kompakt gépekhez nem szoktak kiadni főzött romot, ami megoldaná az RAW "nemzajszűrést" + videjóbugokat?
''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''
-
Sza_Sa
senior tag
válasz benedekco #16 üzenetére
Nem a fényerősségével van a legnagyobb baj, hanem hemzseg a képi hibáktól, amit persze a gép igyekszik eltüntetni, ráadásul egész jó eredménnyel. Az a borzasztó hordótorzítás az rendesen hanyatt vágott, meg kell mondjam. Persze lehet szoftveresen korrigálni, na de egy ekkora korrekciót már nem lehet úgy megcsinálni hogy az a képminőségre ne legyen erősen negatív hatással. Na meg ott van a peremsötétedés problémája, az sem piskóta. Summa summarum nem ezt vártam a Canon-tól, ők már azért csináltak egy-két kitűnő obit.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
sphe
senior tag
Hú, köszönjük szépen ezt a szupergyors tesztet! Nagyon jó képeket készítettetek a tél ellenére (szerintem). Marketinges a dolog, de a magas ISO képessége messze kompenzálja az optika fényerejét. Akinek ilyen kabátzsebes kicsit zoomos jó képminőségű canon kell, annak megfontolható.
-
Watchdog
aktív tag
Itt lehet méreteket összehasonlítani: [link]
-
Yany
addikt
válasz benedekco #16 üzenetére
No igen, ezt még nem is vettem számításba. Egyébként a G12-vel is már elég extrém beállításokkal is bemozdulásmentesen sikerül képet készítenem, bár nekem türelmem is van a megfelelő lélegzetvételmentes pillanat kivárásához, amikor a szitu meg is engedi.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Na igen. Amíg viszont ez fog maradni az irányelv, addig nem fognak igazán jó kompaktokat csinálni. Szerintem. Persze ez se rossz - nagyon is elfogadnám -, de nem szeretem, hogy direkt csinálják "nem túl jóra", hogy majd a következő generációs terméket is meg akarja venni az ember .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
titán
Uh, csak most latom a tesztet! Mar olvasom is!
-
nord_
veterán
válasz PRO-peller #25 üzenetére
Nocsak, akkor mégis kell a fényerő, hogy ha a fényerősebb 28mm-es állás kell ehhez?
-
nord_
veterán
válasz PRO-peller #28 üzenetére
Oké, igazad van, a fényerő úri huncutság...
-
FEDman
addikt
válasz PRO-peller #25 üzenetére
Nagylátón a 2,8 ekkora szenzor mellett már tényleg szinte mindenre elég, bár a kompaktos működési sebesség és késlekedési idő még itt is keresztülhúzhatja egy jó elkapott kép elkészültét.
-
Kobaljov
senior tag
Mondjuk a CES-es Canon infók alapján minimum utalni lehetett volna az ár nagyságrendjére, ami mintha most a értékelésben sem lett volna szempont, szerintem erősen befolyásol a negatív irányba.
A G12-es méretével való összehasonlítását támogatom, bár már korábban is jeleztem, hogy jó lenne legalább egy olyan fotó a tesztekben amikor mellé van téve egy szabványosnak mondható tárgy (pl. 0.33-as dobozos üdítő vagy más hétköznapi), csak akkor kvázi viccként volt kezelve.
-
nord_
veterán
válasz PRO-peller #32 üzenetére
Ó, dehogynem, portrézzunk 28mm-en, hisz manapság az izócsillió a divat a megapixel-őrület után.
-
sphe
senior tag
Nekem az alig múlt egy éves gyerekem meg nem áll, igazi örökmozgó. Beültetni prtréra ilyen korú gyereket nem tudsz, nem is beszélve arról, hogy az életszerű elkapott pillanatok nekem életszerűbbek. Pofába meg nem szeretem vakuzni a másikat. Ilyenkor jól jön egy kis "divat".
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Fején találtad a szöget Fedman kartács!
Úgy biza...mitől kompakt a kompakt? (tudom, nem szétszedhető) de... ha holnap csinálnak fullfrémes kompaktot 1dx méretben, akkor arról társalgunk?
Meg kéne nézni, "mit, miért"! Mert ugye a kompakt úgy indult, hogy kisméretű....blablabla
Nikony legalább nem hegesztette rá a kin(t)zúmot, így esély van rá, hogy a fénysebes AF-et valami ki is használja. De itt? Van egy érzékelő, és köré építettek valamit, ilyen-olyan kompromisszummal. De azt túlnőtte az érzékelő!
Kérdem én, mitől jobb, mint a Fedman által belinkelt masina? (nem mft-s vagyok!)
Kisebb? nem (Fedman link)
Jobb érzékelő? talán (?)
Jobb optika? hagyjuk... (egy mozdulat és varázsolok rája olyat!)
Gyorsabb? áááá!
Jobb videó? nem
Jobb iso értékek? jpeg-ben biztosan, raw-ban kétlem
Olcsóbb? kicsit
Jobb marketing és kanyon? igenPersze ettől függetlenül Remek Elek nagyszerű gépe válhat belőle, aki elhatározza, hogy egy nagy hírű gyártó egy forradalmian új kompaktját szeretné tudni magának: DE 200-ÉRT???
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Többet ért volna egy S95 méretű, motoros fényerős fix obis, m4:3 méretű érzékelővel.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
nord_
veterán
válasz killerjohn #42 üzenetére
Most, hogy mondod.
-
killerjohn
addikt
válasz PRO-peller #44 üzenetére
hát ezt mondom... a képstabi nem azt csinálja, hogy figyeli a mozgást, megállapítja az álló hátteret, és sok képből kiszámolja, hogy a hosszú záridő alatt átlagolva hol volt a mozgó rész? ami így szintén elmosás nélkül van? Sőt, ha jól tudom, olyat is tud az enyimé, hogy megfordítja az elmosást. Van rá gomb. Olyankor a háttér lesz elmosott, és a mozgó rész lesz pillanatkép szerű. Érti?
-
fattyu
veterán
válasz killerjohn #45 üzenetére
az enyém tud olyat hogy éjjel 5 perces expó alatt nem mozdulnak el a csillagok... Téridőikontíniumból a kontínium részt kicsit megvariálja. Szerintem UPC előfizető lehet megállítvisszateker
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
FEDman
addikt
Gondolom sokan nem értik miért is fanyalgunk itt páran, mondván hisz ez egy remek kis gép.
És tényleg nem rossz kis gép ez, de 2012-ben azért én ennél sokkal többet vártam volna.
Hogy miért? Éveken keresztül nem értettük, hogy a normális méretű szenzorokat miért csak nagy DSLR-ek kapják, míg a kompaktokba meg mind kivétel nélkül csak körömnyi méretű miniatűr lapkák kerültek. Aztán ezt a tendenciát egy rövid időre 2005-ben a Sony R1 szakította meg, ami nagy szenzort és egy eszméletlen jó objektívet kapott, de ennek ellenére se kavarta fel igazán az álló vizet és végül utód nélkül szép csöndben kikopott ez a modell.
A nagy áttörés 2008-ban a Panasonic G1-el és a m43 rendszer kibontakozásával jött el és azóta is töretlenül hódítanak a nagy szenzoros mirrorless gépek.
Kérdés ami 2005-ben még csak egy mellékvágány volt az mitől lett totális siker 2008-ban?
Személy szerint a választ én a körítésben látom. Az R1-nek a nagy szenzornak és a remek objektívjének köszönhetően nagyon jó képminősége volt, de ehhez szinthez egyszerűen nem értek fel az akkori harmatgyenge elektronikus keresők, valamint a gép általános sebessége, reakció ideje se volt méltó a gép többi részéhez.
2008-ra viszont pont e területeken volt hatalmas fejlődés, a Panasonic G1 kapásból hatalmas jó felbontású EVF-et kapott amihez meglepően gyors működés is társult. Innentől kezdve megnyílt az út a mirrorless gépek előtt.No most ehhez képest a Canonnak ez az új kompaktja meg pont e két területen nem nyújt szinte semmit. Lassú működés és használhatatlan kereső.
Egy erős pontja van és az a szenzor, amiben viszont szinte biztos, hogy 0 fejlesztés van. Valószínűleg egyszerűen leemelték a polcról a 18Mp-es APS-C lapkájukat, majd ehhez a mérethez igazították. Legalább a kiolvasási sebességén javíthattak volna, hogy jobban megfeleljen egy ilyen kontraszt AF-re és élő képre épülő gépbe.Szerintem arcpirítóan kevés fejlesztést eresztett bele a Canon ebbe a 800$ kompaktba, gyakorlatilag kirázták kis ujjból.
Az APS-C lapkájuk mindig is jó volt úgyhogy egy ilyen lassú és használhatatlan keresővel ellátott kompaktot már évekkel ezelőtt is össze tudtak volna legózni. Ha 5-6 évvel ezelőtt hoznak ki egy ilyen gépet még a kalapomat is megemelem előttük, de így 2012-ben azért én ennél kicsit többet vártam volna.
De persze ez csak az én véleményem, amivel valószínű egyedül vagyok és ez a gép csupán a szenzora miatt, no meg mert Canon nagy siker lesz és végül szétfogják majd kapkodni még ezt az amúgy nem túl olcsó kompaktot is.
-
viraga
tag
De, úgy hívják CHDK. Hogy erre a gépre elérhető lesz-e, az kérdés. Ha a Canon nagyon megvariálta a szoftvert, akkor nem valószínű, viszont mivel ebben a gépben is rengeteg lehetőség van, ezért könnyen lehet h rákattan 1-2 "hacker" és megfőzi neked. Sajnos az objektíven nem lehet javítani ezzel.
Kicsit "odavágósabb" képeket vártam, de hát a Canontól már csak ezt szoktuk meg: tyúklépésről tyúklépésre. Az eddigi trendeket figyelve az obihoz nem szeretnek gyakran nyúlni (rengeteg régebbi kompaktban volt pl uaz a 4x-es zoom, a G sorozat sem használt el eddig túl sok félét), ezért számomra nem vszínű hogy a G1x mk II új obit kapjon. Viszont akkor mi lesz a kiskapu, ha nem az obi? Eddig mindig megvolt, csak az adatlapokat megnézve kitalálhatta bárki: G7-G9-G10 után a kihajtható, forgatható kijelzőt lehetett visszahozni, G7 után a RAW-ot, aztán a video javítgatása, persze a lehető leglassabban: először csak a felbontás nőjön vmicskét, aztán folyamatos zoom, af, stb. Szóval ha az objektív kilőve, akkor miben lesz jobb az utód? Talán nem is lesz utód, mert addigre kijön vmi MILC, uezzel a szenzorral, a sok G1x júzer pedig alig várja majd, hogy cserélgethesse az obit.
Sztem ez egy tesztgép, amin a Canon kipróbálja élesben az új szenzorát, netről begyűjtik a felhasználói tapasztalatokat: szeretik, nem szeretik, jó-e a méret, stb. Illetve a szoftveres képkorrekciót is gyakorolhatták egy brutál torzító optikán, amilyen lesz még több is a MILC-re, aztán a nagy szenzoron való élességállítás és videofelvétel is jó kis házi feladat volt.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
csak kíváncsiságból lenne értelme a G12-t lecserélni erre? jobb annyival?
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Könyvajánló
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- BestBuy topik
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest