Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • kikikirly

  senior tag

  LOGOUT blog

  válasz Cythyel #1 üzenetére

  De az Voxeles,meg a felépitése miatt csak a Cry Engine-be egyszerű beépiteni.Lényegébe a Cry Engine-hez csinált a Crytek egy saját sugárkövetéses eljárást.Ha hasonló felépitűsű az engined használhatod a Crytek megoldását, ha nem, marad a DirectX Raytracing.

 • kikikirly

  senior tag

  LOGOUT blog

  válasz Cythyel #3 üzenetére

  Részlet a PH cikkből:
  ''A Crytek nem ment a részletekbe a megoldásuk működésével kapcsolatban, de Total Illumination koncepciójukból kiindulva voxelekkel reprezentálhatják a virtuális jelenetet, és a sugárkövetés ezekre a voxelekre valósul meg. Nyilván ennek a módszer előnye, hogy maga a sugárkövetés jóval gyorsabb rajta, mintha háromszögeken történne meg a számítás, és emiatt nem akarhatta a vállalat a DirectX Raytracing kiegészítést alkalmazni, a Microsoft általános megoldása ugyanis csak háromszögeket támogat. A Crytek magoldásának hátránya, hogy jóval nehezebb implementálni, hiszen szükséges hozzá egy olyan rendszer, amely a CPU segítségéve gyorsan képes voxelek szintjén reprezentálni az adott jelenetet, de ilyen már van a CryEngine-ben, tehát innen már csak egy lépésre volt Total Illumination alapjaira épített visszaverődés effekt."

  Teljesen igazad van,ha szabvány lenne nem kellene a nulláról kidolgozni az eljárást,csak beépíteni az adott engine-be(Crytek másnak nyilván nem adja oda csak úgy).A hátránya akkor is az hogy a hatékonyabb működéshez meg követel adott motor strutúrát,DirectX Raytracing univerzálisan működik, cserébe erőforrás igényesebb.Ha ez a Voxeles megoldás lesz az általános irány,akkor szabványositás tényleg jó lenne. :) :R

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák