- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
Ahogy a végén is írjátok: az ő DX11 eladásaikat biztosan nem nyomja meg...
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Hedgehanter
őstag
Csak nehogy a ket szek kozul a foldre uljenek....
-
veterán
A CUDA valóban egyre jobb és egyre több felhasználási területe van, de azért azt elég erősen lehet érezni, hogy ezt a Dx11 kijelentést ők csak azért hangoztatják, hogy a nép meghallja és a fanok ne vegyék észre, hogy az AMD már ott is hagyta őket ebben a tekintetben (is). Simán csak az erősségeket elég lett volna kiemelni, nem kell azért a Dx11 kapcsán magukat lejáratniuk ilyen dumával...
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Nem nagy durranás, a 7 8 9 az volt... Azért van fejlődés mostanában csak máshol, is pl fizikai gyorsító, vagy a Vista -val érkező 3D asztal és ablakkezelő, vagy a vidókodolást segítő megoldások amik a videókártyán is futnak, ne feledjük. Fejlesztenek a srácok folyamatosan.
-
darkarthur
senior tag
Én sajnálom, hogy elfordulnak a PC-s piactól mégpedig azért, mert így az AMD sem fogja követni azt az árpolitikát amit eddig.
Samsung S23 Ultra 5G
-
tzsolesz
nagyúr
Ezek szerint az NV tenni fog róla, hogy a DX11 ne terjedjen.
-
Tomi_Sci
őstag
Aztan csak nehogy ránktelepedjen egy monopol vga gyártó
Olcso amdket akar a népHirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
rocket
nagyúr
Semmi meglepo nincs abban amit mondtak, ha valamit nem sikerul idoben tamogatni akkor azt lehuzzak, ez tortent az ATi eseteben a SM3.0/HDR kapcsan, aztan az NV eseteben a DX10.1 kapcsan.
Ezzel az allaspontjukkal inkabb azt erositettek meg, hogy a kozelbe sincs meg a DX11-es hardveruk, vagy ha a kozelben van akkor a DX11 teljesitmenye hianyzik, utobbi eseteben nagyobb lehet a gond mert nincs ido mar a M$-tal a DX11-gyet "DX11"-esiteni, es DX11 jatekok hamarosan lesznek[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
kelzsoca
félisten
Végülis jó szöveg, a sok átnevezés helyett mutatni is kellene valamit, nem mellébeszélni
-
JanR
addikt
En azert kivancsi leszek az nvidia kovetkezo lepesre. De azt kizartnak tartom, hogy kiszallna a PC piacbol VGA szinten...
Michael Hara -> Eloszor Michael HaLa-nak olvastam
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Hedgehanter #2 üzenetére
már megtörtént, csak nem értek még padlót
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
smkb
őstag
"egyértelműen növelik a felhasználói élményt"
Ebben igaza lenne az NV-nek, hogy egy dolog a DX11, meg hogy most már lassan 1872631736 sp van egy x darabból összefordított fél négyzetméteres GPU-n, ettől az égvilágon nem lesz jobb a felhasználói élmény, illtve nem tudnak akkorát javítani rajta. Elég, ha arra gondol valaki hogy 100.000 vagy 200.000 objektumot tudunk mozgatni a képernőny az már nem fog számottevően észrevehető különbséget jelenteni ahhoz képest, amikor 50-ről ugrottunk 100-ra
A Wii példája mutatja, hogy igen, nagyon nagy piacot jelenthet a "felhasználói élmény" növelése, más nem kizárólag grafikai turbózással.
A baj itt csak az, hogy a PC platform azért az erősen grafikus élényre alapuló terület, és jóideig az is fog maradni, azaz itt egy Wii-hez hasonló innovatív más jellegű élményfaktor bevetése szerintem elképzelhetetlen. PC-n nem hiszem, hogy ezeknek az egyéb élményeknek lenne akkora vonzereje, mint a színtiszta teljesítményen alapuló grafikának, legyen az Physix, Stereo 3D vagy bármi. Ezek csak erős grafikus teljesítmény mellett életképeset hosszútávon..
[ Szerkesztve ]
-
Tibord
senior tag
Kíváncsi leszek vajon az NV amikor felzárkózik a DX11-el mekkora hangsúllyal fogja ordibálni hogy milyen szép és jó dolog a DX11.
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
Oliverda
félisten
Nem is az fogja megdobni hanem hogy az ezt támogató ATI kártyák az ő termékeiknél olcsóbban fognak nagyobb teljesítményt kínálni.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
gpatrik
tag
Végülis érthető a dörgés, valahogy nem jön össze nekik a dx11 ezért inkább marketingelik a Physix-et. Értem én hogy jobb effektek, de a Dx11se péksüti még ha csak Physix nélkül is van. És már láthattunk Atis gépen Physixet. Persze nem volna jó az sem ha kibekkelné magát az NV, mert mi vásárlónk is földre csücsülnénk, ha csak egy gyártó lenne a piacon és az határozná meg az árakat...
"A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni."
-
fagy53
nagyúr
Ebből a nyilatkozatból én csak azt látom, hogy a most megjelenő HD 58xx széria viszonylag magas árai nem csökkenni, hanem növekedni fognak a jövőben és visszatérnek azok az öt évvel ezelőtti "boldog" idők, amikor egy középkat. VGA jó duplájába került, mint a mai hasonló kategóriájú VGA. A PC-s piacnak minden vadhajtása ellenére jót tett a kiélezett verseny gyors tipusváltásokban és nem utolsósorban az árakban, félő, hogy most ez elveszik...
-
janos1988
addikt
A 2. bekezdesben: "..de az emberek többségét a támogatás ténye önmagában nem fogja vásárlásra ösztönözni." - Igy van, hasonlo a helyzet a PhysX-el is.
Az utana kovetkezo mondatrol pedig csak annyit, mutassanak mar fel vmi hasznalhatot is akkor.
Ha a dx11-es amd kartyak valoban boduletes telejsitmenyre kepesek, szerintem eleg valoszinu, hogy "bedaralja" a cuda-t.
Csak nehogy tenyleg a ket szek koze uljenek le, ahogy mas is megemlitette mar elottem.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
CHIPman
nagyúr
Nem fogja megdobni az eladásokat, ők ezért maradnak a jól bevált DX10 mellett.
(csak ez nekünk nem jó...)hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
Dr. Akula
félisten
Nahát, milyen meglepő hogy az nvidia a saját cuccát sztárolja, nem az ellenfélét... A 3dfx is kijelentette hogy nem kell ide 32 bit, sztán csődbe is ment. Most ugyanezt csinálja az nvidia, igaz nekik még van más cuccuk is a videokarin kívül. Mivel anno épp ők voltak a 3dfx ellenfelei, ezt igazán tudhatták volna előre.
#20 fagy53:
Majd bejön az intel konkurrenciának.[ Szerkesztve ]
-
Tomcat
őstag
A DX 10.1-el is ez volt régebben. Kellett a W7 certified logo-hoz. Kénytelenek voltak és meglépték. Addig ment a DX 10.1 lehúzása a részükről hogy minek az, elég a 10 is, de azután már pont azt méltatták hogy az ő integrált chip-jük is 10.1 kompatibilis és hogy ez milyen nagyszerű dolog.
Szeintem itt is megismétlődik ugyanez. Addig amíg nem tudnak DX11 kompatibilis cuccokat piacra dobni addig ellene beszélnek, aztán ha rákényszerülnek akkor már a DX11 lesz a legtutibb technika természetesen az ő részükről.
Mindez csak akkor realitás ha vannak még terveik a diszkrét GPU piacon.Tomcat
-
LackoMester
addikt
lövésem sincs,h.mi a francot csinál a nVidia a saját DX11 kariai körül...de igen nagy a csend,túlságosan is nagy...vagy valami nagyon komoly cuccon dolgoznak,vagy nincs semmi a kezükben...(állítólag az utóbbi igaz)
CUDA ide vagy oda(ami magában nem egy rossz dolog),de az még nem DX11,és mit lát az átlag felhasználó,ááá DX11-et akorok(rossz esetben XP-n ,volt ilyen is)és azt fogja venni...ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
keIdor
titán
Az Nvidia ezzel azt is kijelentette, hogy fölösleges az AA, és az AF POM mellett.
Ők tudják, de inkább AA és AF a PhysX helyett...Ott a Havok, az fut CPU-n, GPU-n is, több lehetőség van benne remélem inkább azt kezdi el a fejlesztők 99%-a használni.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Her
csendes tag
Itt már többen megfogalmazták abbéli aggodalmukat,hogy ennek rossz vége lesz.
Nem kell itt örömködni (már aki örömködik) mert meg lesz ennek a böjtje.
Az NV igenis kell a piacra,vagy ha nem ő akkor más. De mást most nem nagyon lehet látni a palettán. Egyfelől,bizonyították már ,hogy tudnak nagyon jó dolgokat csinálni,másrészt ha az AMD ati egyedül marad akkor valóban lesz nekünk elfogadható áron komoly hardver.
Tényleg. Ki tudja ,hogy a jelenlegi árak mekkora veszteséget termelnek az AMD nek.
Processszor terén is ez a stratégiája és szerintem itt is.
És addig jó nekünk . -
TK36
aktív tag
"A vállalat inkább a GPGPU alkalmazásokra szeretné helyezni a hangsúlyt." - hát, az egy dolog, de a döntő úgyis a piac lesz.
-
devast
addikt
Szerintem az nvidia már kb ~1 éve lemondott a pc-s diszkrét vga piacról. Ha fejlesztenek is ide(GT300), azt tuti hogy gpgpu-ra fogják optimalizálni, az csak melléktermék hogy képet is ad Különben igazuk is van, ha akkor elkezdtek volna egy újat fejleszteni kb arra lett volna belőle termék mire beindulnak a platformosított megoldások vagyis későn.
-
D.Orion
veterán
"a támogatás ténye önmagában nem fogja vásárlásra ösztönözni."
nVidia se tudja ám, hogy mit beszél. Ezzel a mondattal is saját maga ellen fordul. Anno nem is tudom ki volt az akinek a 6xxx szériában benne volt az SM3.0, utána meg jöttek a különböző ficsörök. Jó darabig értelme sem volt, mert nem volt alá játék, csak később lett. Most itt ez a fiziksz meg cuda. Minden NV kari dobozán ott virít, hogy tudja, ÉS? A játékok igen kis része használja bármelyiket is(pláne a CUDA-t). Nv úgy hülye ahogy van, már rég le kellett volna cserélniük az összes markating-est és beszéd megíró idiótát.
-
MODERÁTOR
Én meg őszintén szólva nagy ívben teszek a hatalmas nVidia véleményére. Ne gondolják már azt, hogy majd ők egyedül megmondják a frankót mindenkinek. Egyszer így beszélnek, máskor meg úgy. 10.1 sem kellett persze, de hirtelen a késő bánat jegyében azért mégiscsak kitalálták, hogy jó az mégis. Amíg nem csinálnak saját elterjedt operációs rendszert meg egy központi feldolgozó egységet, addig nem ők dirigálnak.
-
emmm
őstag
Köszönjük, NVIDIA...
-
Antibazsi
aktív tag
Ezek milyen ostobák. Én mindenféle felmérési eredmények nélkül rá merem tenni a nyakamat,h a DirectX-nek sokkal nagyobb marketing értéke van mint pl a PhysX-nek... a CsUDA-ról nem is beszélve. De egy kis józan paraszti ésszel belegondolva is hülyeség mert míg (nvidia oldalról) látványban nem lehet javítani sehogy,addig (amd oldalról) a teljesítményt szinte bármikor növehetjük.(pl + egy vga)
Üdv, Balázs
-
dezz
nagyúr
Kár, hogy a DX11 Compute Shadere, illetve az annak megfelelő kiszolgálására tervezett áramkörök a GPGPU alkalmazásokban is igencsak hasznosak...
-
g@bo
nagyúr
az nv szerint az átnevezgetésekben a jövő.
jöhet egy húzott gts250 újabb fantázianéven.
-
printf
csendes tag
Hát azért szeirntem még a CUDA-s kijelentés is eléggé nagyvonalu. Szerintem aki ténylegesen kodol az jot rohog ezen. Nem vok ati sem nv fan én azt veszem amelyik ár/teljesítményben jobb. Amit az nv muvel mostanság az kozrohely. Aki nem hiszi járjon utánna....
A JELENLEGI helyzet h most az nv-nek nagyon ossze kell kotni a gatyát...
- A cuda nem igazán jo és nem is értem mit eroltetik-A physx háát nem igazán jo és a Beshesda , ID , Blizzard nem használja onmagáért beszél
- a chipsetek nél az intellel osszerugta a port...
- a vidkariknál valahogy nem rémlik semmilyen jellegu frissités amit az nv hozott volna létre ati-nál igen és itt nem csak az dx11-re gondolok...
Szoval elgondolkodtato a cég hitelessége mostanság
A ROOT én vagyok!!!
-
veterán
Jó az a CUDA. Az 1 évvel ezelőtti, de még az év eleji állpothoz képest is sokat fejlődött. Pl.: a HD videók dekódolásába be lehet vonni, akkor, ha a Purevideo HD már nem bír vele, amit az ATI Stream egyelőre nem tud elmondani magáról. Emellett az általános egységek - ahogy a cikk is írja - a Folding-ban is sokat segítenek (lehetőség tehát van benne). Jó irány, de ha csak erre gyúrnak, akkor az nem sok...
Ja, és ha már kódolás, akkor Badaboom... azért nem a levegőbe beszélnek ezen a téren legalább.
[ Szerkesztve ]
-
wardred
tag
Csak én érzem úgy, hogy az NV kőkeményen hazárdírozik ezzel az "új irányvonallal"?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A videotranszkódolás és a HD felkonvertálás területén az ATI Stream is megy. Vannak már erre programok.
A Folding a skalár utasítások miatt rosszabb Radeonon, mert sokszor függőség alakulna ki. Persze azt az AMD sose titkolta, hogy a grafikai számításokra optimalizálta a rendszert. Igazából az általános GPGPU programoknál sem általános, hogy a Radeon lassú, csak az architektúra nem tudja kezelni az egymástól függő skalár utasításokat. Például HD videó kódolásnál nagyon gyors a Radeon is.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Depression
veterán
Én azért elolvasgatom, amit itt írogatnak. (főleg Abu)
Az nV már fejlesztésügyileg rég kivonult a diszkrét GPU piacról, tudja, hogy itt semmi esélye, csak egy kis időt és pénzt akar még.
Az eredeti tervet az húzta át, hogy a 4xxx-es széria túl erős lett. De ők már az első átnevezésnél átszerveztek mindenkit egy másik piacra, ahol majd ők fognak kaszálni. Nem akarnak sem az AMD-vel, sem az intel-lel konkurálni.
Tehát hiába megy itt a fikázás, semmi értelme, ugyanis egy haldoklóba (PC-n) rúgtok bele.
Tudtommal az nV sosem sztárolta a dx10.1-et, csendben jelen(t/n)ek meg a mobil piacon, és csakis azért, mert a win7 logóhoz szükséges. Nem véletlenül a notiknál jelenik meg először, hisz ott számít a matrica. Tudtommal nincs is erős dx10.1-es kártyájuk, nem is lesz, mert nem érdekli őket. Tehát sehol sem volt náluk sztárolás.
Én sajnálom, hogy igy történtek a dolgok.
Ja, és a legfontosabb: az egészet az intel-nek köszönhetjük, mert ők nem adták meg az nV-nek az x86 licenszét.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
user++
csendes tag
Illene olvasgatni, nem csak az ati hype-ot fujni, tul nagy a csend a masik oldalon, a 8800gt-t se reklamoztak agyon, lehet nem veletlen a nagy csend: http://www.fudzilla.com/content/view/15535/1/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS AMD RADEON RX 6800 XT TUF GAMING OC 16GB videókártya
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Eladó GeForce RTX 3080 VISION OC 10G
- Hibátlan - ASUS Radeon RX 560 Arez Evo 2GB GDDR5 128bit VGA videókártya
- MSi ventus RTX3060ti doboz,garancia,beszámítás is.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest