- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Egérpad topik
- 3D nyomtatás
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ->Raizen<- #448 üzenetére
Ide nem kellett IGP. Ebből nem lesz mobil chip. Szimplán asztali, de főleg szerver.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
fatallerror
addikt
-
atti_2010
nagyúr
berháboríjóó hogy 2 milliárd tranyó közé nem tudtak bele zsúfolni egy jó kis integrált vga-t.
Arra ott a Llano meg a Trinity, minek húzzák le a vásárlót egy felesleges IGP-vel, hogy verhessék a mellüket az IGP eladásokkal?
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Remus389
veterán
A phenom 1 se kapott később szárnyakra ahogy haladtunk előrébb az időben. pedig de
megjelentek a négymagot használó progrmok, amik szerették hogy natív négymagos a phenom1 és L3 cache, és ledolgozott némi hátrányt a Q6600-zal szemben ami ugye összedrótozott valami
egy phenom1 3ghz-re húzva még ma is jó
persze el kell ismerni elmarad a phenom2-től 15-20%-kal is akár(IPC-t és órajelet nézve), IPC-ben asszem csupán 6-8%-kal, tehát egy 3.2 ghz-re tuningolt phenom1, tudja azt amit egy phenom2 945 alapon, na mindegy
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Solten
őstag
A torokok 4.5 GHz-re huztak az OSSZES 8 "magot", a leghuto siman birta. Ilyen esetben tulszarnyalja az i7 sandyt.
Saor Alba
-
Norb3rto
őstag
válasz fatallerror #453 üzenetére
így igaz puli a legjobb márka mert magyar
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
törölt tag
"lehetséges hogy a Bulldozer annyira újszerű hogy képtelenek kihasználni a mai programok"
Lehetséges,de akkor meg rossz az üzletpolitika,hiába küldünk vissza az időben a neandervölgyi ősembernek egy CNC esztergagépet,hogy azzal élesítse a kőbaltáját szart se érne vele
[ Szerkesztve ]
-
Petike1007
tag
válasz fatallerror #453 üzenetére
jogos...
IGP meg valóban felesleges...asztali gépnél max irodákban használják...vagy netezős gépekben
Ahhoz viszont nem kell 8 magNem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...
-
->Raizen<-
veterán
válasz atti_2010 #454 üzenetére
Én azért elfogadtam volna örültem volna neki ha már brutálisan befűt a nulldózer akkor legyen még benne extra esetleg ha meghal a vga-m tudjam a gépem használni tovább.
Abu én értem amit mondassz de nagyon nincs meg az átütő erő ebben az asztali prociban.
Meg mi az hogy a szerver procik tdp-je 33w 2,5 ghz-n 4 modullal az asztali verziók meg sokkal többet fogyasztanak? Ja tudom a pc-s user kapja a kevésbé jó cpu-kat nem elég hogy lassú még sokat is zabál igazi bulldózer ahogy a valóságba azok a gépek.
Próbálok valami pozitívumot keresni találni ebben az új prociban de nem találok semmit.[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Az ártól,és az unlockolástól szerintem sok minden fog függeni.Mert azért valljuk be nem egy olcsó az Intel,és ahhoz képest nem mondanám sokkal jobbnak a Bull-tól. A régi játékok meg ki a sz@rt érdekli,aki ilyen szintű processzort vesz legyen az Intel vagy AMD az nem hiszem,hogy "CS"-zni,vagy wow-ozni veszi. Tehát szerintem azért még ha átfogóan nézzük az AMD procikat még mindig smarter choice az AMD.
-
Solten
őstag
Saor Alba
-
Remus389
veterán
válasz #16729600 #458 üzenetére
inkább kényszerpálya
az AMD-nek muszáj úgy fejleszteni hogy 8-10 évig elég legyen csak csiszolni, átalakítgatni
majd szépen eldolgozgatnak rajta, finomítanak
lehetséges hogy újfajta programokban jobban fog virítani vagy olyanokban amelyek jobban kihasználják a Bull (még) rejtett képességeit, ne felejtsük 2 milliárd tranyó
és vannak olyan progik amik fekszenek a Bullnak, ráadásul ez csak 4 magot használ! [link]
lehet hogy a win8 és programjai fogják szeretni a Bull-t
a régebbi programoknak meg édesmindegy hogy futnak, elég gyorsak
tehát szerintem jó lesz/lett a Bull, csak a mai programokkal nemigazán remekel, mindenesetre az AMD kitolta, hadd tanulják egy kicsit a fejlesztők
lehet izzadtságszagúnak hangzik, de a 2 milliárd több mint egy milliárd tranyó, az SB inkább a mai programokban remekel, a Bull újszerű felépítése okán még nem
olyan mint az Ati R600 GPU, először nem, de a végén kiderült az lett a nyerő, mert korszerűbb volt
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Arról regéljen valaki hozzáértő, hogy a forradalmi futószalagok meg 256 bites végrehajtóegység mi a halál f*száért nem érződik egyik alkalmazásban sem, amikor szinte nincs SSE2-3-4.xre nem optimalizált komolyabb felhasználói program és játék?
Mert ha csak ennyivel jobb lenne a Phenom2-nél, de még ez sem???"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
megint én
őstag
Nem tudom, hogy miért linkelitek 20x a különféle Buldózer failokat. Én Inteles vagyok, mert intel van a gépembe, de reálisan gondolkodom, és ha megéri azonnal váltok AMDre. De sajnos most NEM éri még meg, árverseny sem lesz itt. Mert ez a buzi AMD nem látja a statisztikáját. hogy 70-30%ban intelje van az embereknek. És így nem sokat fog javítani a statisztikáin. Ezt a procit 40 ezer körülire kellett volna belőni, hogy arasson, de még úgyis lenne aki azt mondja, sok év tapasztalata alapján intel mellett maradok.
(#463) Solten
Ja, persze, mert ide nem azok szavaznak első sorban akik tűkön ülve várták a bullt, és szavaznak rögtön rá 1et... -_-'atti_2010
Amúgy te tényleg dzsihád AMD fan vagy. Azért a számokat nem lehet figyelmen kívül hagyni.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ->Raizen<- #461 üzenetére
Kihozhatnák azt a procit asztalra, csak alacsony az órajele. Igazából nincs értelme, mert annak a terméknek az erőssége a szervernél jön ki, ahol a magokat meg tudod etetni. De amúgy igaz, amit írsz. Az a piaci szegmens amit a Bulldozer megcéloz az asztalon nem túl nagy, így nem mi kapjuk a legjobb chipeket. De ezt az AMD is mondta, hogy a szerver a prioritás. Most a Bulldozert bele tudod rakni a normál méretű házakba. De már rég nem ezek teszik ki az asztali eladások zömét. A növekvő All-In-One, SFF és nettop szintre pedig ez a processzor felejtős. Bele sem fér az említett gépekbe a platformdizájn. Az AMD itt sem áll jól. A Llano über lenne ezekbe a multimédiás apró hülyeségekbe, de 50% körül van a kihozatal, ami szar, így limitált a szállítás. Nem nagyon megy ez a SOI IGP, mondjuk nem lehet könnyű. Írtam is egy hírben, hogy nem is fog változni, vagyis változhat, csak nem sok értelme van, mivel mire megcsinálnak a Llanóból egy silicon spint addigra bedobható a Trinity. A probléma adja magát ahhoz, hogy megfelelő legyen az ellátás majdnem az összes gyártósoron Llano-t kell gyártani. Meg ez a lapka a mobil piacra is jó, ami már lehagyta az asztalit.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Löncsi
őstag
-
apollo12
veterán
hát én maradok még phenomnál így is 4.2ghz fut
csak az sli hez lenne kevés a procim -
Artyy
csendes tag
Hát én azt mondom, hogy játékra felesleges cserélni a jó kis combos Core 2 Duo/Quad pocikat mert azok is bőven jók játékra.
De azért jó, hogy kicsit felzárkózik az AMD az Intel mellé... csak kérdés meddig? -
megint én
őstag
Azt azért mindenki látja, hogy BFben is fej fej mellett van a 2 proci, de árban is, viszont fele annyit fogyaszt.
-
törölt tag
válasz Remus389 #464 üzenetére
Sok igazság van abban amit írsz,az utolsó intel procim egy P3 450 volt,ennek ellenére perspektíva ide,időtállóság oda, valami azonnali kézzel fogható pozitívummal is kell rendelkeznie egy újonnan piacra kerülő terméknek amitől ellenállhatatlan késztetés tör rá az userre, hogy a kasszához rohanjon.
-
Remus389
veterán
+1, de esetleg bevállaom ezt a kis szörnyet
szerintem idővel ki fog jönni az előnye, lehet csak 1 év múlva de ki fog ez még forni
szunya1 itt szidja mindenki, de az AMD nem a következő fél évre vagy egy évre tervezte a Bulldozer alapjait, ez egy radikálisan új dolog
szerintem a programok nem ismerik a CMT lényegét, meg a programozók sem, majd szépen összeforr a kettő és akkor jó lesz
vagy a win8 kihasználja
nem lennék meglepve ha a következő intel ehhez hasonló elvekre fog épülni
szerintem idővel legyorsulhatja összessségében a 2500K-t, 1-2 év múlva és nem sokkal, de talán lesznek olyan programok amik képesek lesznek az új AMD felépítéséből profitálni(vagy legalábbis figyelembe veszik a program megírásánál)
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz Remus389 #477 üzenetére
És az intel majd addig malmozik... mire ez fasza cucc lesz addigra kijön az ellentől egy olyan amit nem bulldozernek hivnak hanem catapillar billencsnek
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
MZperX75
addikt
válasz Remus389 #455 üzenetére
Phenom 1-el sem volt soha gond,a baj csak az volt vele,hogy (nekem szinte semmennyire) tunningotenciálja közelítette a zérót!prószáltam,de a végén doptam a generációt(X2-5000+Black-2.6Ghz@3.3) -el tóltam még ma is müködik igaz faternál!(gyorsabb mint a mostani gépem)
Pl:2.6Ghz X4-esek jó ha mentek 3-3.2Ghz-en
Quad core-ok meg Q6600-as ami 2.4Ghz-es volt szépen vitte 3.6Ghz-et!
De nefelejtsük el ,hogy a coreQuad-ok 2x2 magosak voltak,míg X4-98xx-ek 1x4 magosak voltak.No meg visszatérve fanitizmussal,amit itt ezen a fórumon tapaszalok,kész vicc!
Iskolai !kit tud nagyobbat mondani(hazudni)
Egy-két(több 100)hozzászólás elejéről hiányzik
" mert apukám modta"Ma egy átlag júzer(az az a nagytöbség) nem foglalkozik azzal,hogy milyen processzor dolgozik a gépben,csak azzal xyz filmet meg tudjon nézni,van net! "te is fenn vagy Face....on?"
Ez brutál !A tv-re is kitudom kötni stb.
A képeket meg tudjam nézni rajta(még talán DVD-t is írnak,a gyerek jáccik vele azt pont).Azt hogy a piacon a gyártok egymást ölik(ti meg itt a fórumon) azt senkit nem érdekel,talán ha volt 400 hozzászólás közt 5-10 értelmes akkor sokat mondok!
Az aláírásomban ott a véleményem is!
Üdv
OFF
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Én arra gondoltam hogy hiába 2,5 ghz 4 modullal de a kezdő fogyasztása 33w. Ha jó tuning potenciával rendelkezne akkor lehetne emelni jelentősen a sebességén anélkül hogy 300w-os határt elérnénk vele fogyasztásban ezek biztos a legjobban sikerült chipek amik a szerverbe mennek.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz ->Raizen<- #480 üzenetére
A feszültség mértékegysége a V mint volt, a fogyasztásé pedig W mint vatt.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Remus389
veterán
válasz Cybertrone #478 üzenetére
és addig az AMD sem fog malmozni(újabb és újabb bulldozer variánsokkal fog jönni)
én elképzelhetőnek tartom hogy nyers erőben leveri/leverné a 2500K-t a jelenlegi bull, csak "túl új" ez ahhoz
-
DemonDani
addikt
Nagy vezetők nyilatkozatai a megjelenés után! érdekes...
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
vanye
senior tag
válasz #16729600 #475 üzenetére
Kár, hogy valamiért már a legelső nap sem találja a helyét. Ha kevesebbet enne vagy ha olcsóbb lenne, akkor még be tudna furakodni valamelyik résbe. De így?! Sansztalan. Kivéve azt, aki mint Messiást várta ezt a processzort. (Vannak ilyenek? Kezeket a magasba! )
Mindegy. A túlnyomó többség úgyis játszik, ott meg igazából úgyis mindegy, hogy Athlon II X4 vagy Phenom II X6. De mondhattam volna a Q-akárhányat és az i-akárhányat is.Stern des Südens!
-
Hakuoro
aktív tag
Csak ne rakták volna oda a politikusokat
Amúgy nem értem ezt a procit. A chip méretéhez képest kicsik a magok. 20%-al nagyobb modulok esetében sem lett volna sokkal nagyobb a Bull. Kellene 20% IPC, és már nem is lenne akkora orbitális FAIL.
Az AMD marketingesei meg elmeroggyantak. FX, 8 mag, stb.
AMD FX Processors Go Head To Head Pfff... -
Cybertrone
veterán
válasz Remus389 #482 üzenetére
Az a baj hogy az senkit nem érdekel hogy nyers erőben leverné e avagy sem... mert mindenki a tesztekből indul ki, és azok mást mutatnak...Azt már nem is mondom hogy a nyers számítási kapacítását ezeknek a prociknak asztali user fronton semmi nem használja ki....
atti_2010:
481-es hozzászólás... Köszönjük a fizikaórát, de most hogy tudjuk hogy te fasza vagy belőle üljél be egy nyelvtanra is pls... W mint vatt[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
blackydan
senior tag
Hát kicsivel jobbra számítottam ami a Bull-t illeti,de még megvárnám amíg jobban kitisztul a kép. Itt gondolok a hazai árakra illetve biztos vagyok benne pár ember majd írogatni fog róla a fórumba is. Annyit viszont sejtek, hogy ez az egész jót tesz az árversenynek amivel megint csak mi járnánk jól. Én pártatlannak vallom magam a sok-sok év alatt megfordult a kezemben jópár intel és amd proci is, és nem titkolom voltak favoritok de valahogy egy új proci megjelenésél ez nem sokat számított, azt vettem ami jobb volt és pont. Kár, hogy pár ember nem tudja rendesen kezelni ezt a dolgot, atti_2010 is leragadt a BF3-nál ahogy látom. Tényleg lehet itt akármilyen grafikont linkelgetni, ez mégsem fog segíteni a dolgon. Kiemelsz egy egész játékot a "millióból" és azon a pár %-on megy a vita.... ez most komoly? Amennyiben a játékokról lenne szó akkor már kollektíve az egészre összpontosítsunk, vajon általában az összes játékban veri az amd az intelt vagy sem? Nem hinném... lehet, hogy BF3-ban elvitte a pálmát de mit ér ez, ha a többiben mind alulmarad? Persze aki csak ezzel a játékkal akar majd játszani nyugodtan megveheti nincs ezzel semmi baj, de aki ekkora fanatikus az biztos vagyok benne nem lesz rest és 2 vidi kártyával nyomja.
És off:
Lehet majd mondani, a BF3 akkora kaliberű játék, hogy lehet miatta építeni egy külön gépet, de az eddigi béta vélemények nem erről tanúskodnak. Persze nem akarok én pálcát törni semmi felett... mondom élősszőr tisztuljanak le a dolgok.
-
atti_2010
nagyúr
válasz DemonDani #483 üzenetére
Egy ilyen Hitleres prezentációnak nagy haszna volt, miket vetnél még be? mondjuk egy Stalingradi csata vagy egy Abrams tank, esetleg egy Merkava
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Pedig azok a régi szép idők, amikor még szerver processzorok is látogatásukat tették
Attól tartok további értelmes szándékú kérdést, felesleges ebben a topikban feltennem.
[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Ennyi ?? Hát nem egy jól felfuttatott hír ez az biztos, hanem egy csöpp a nagy tengerben.
Na mindegy, a kezdőárak elég jól alakulnak, még akkor is ha Ójróban nézem az árat.(#493) Cybertrone: pssszt!! Nyelvtan!! nem Egyenlőre hanem egyelőre. Ha már nyelvtanozunk....
(#497) Cybertrone: Egy tipp semmi több. Csak megemlítettem.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mghltm
addikt
válasz DemonDani #483 üzenetére
the only way to get back at intel now is to heat the auschwitz owens with bulldozer. but coupling that with the fermis we are already using, the power bill would kill me
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz stratova #492 üzenetére
Az a baj, hogy egy ilyen teszt sok időt elvesz, és nem sok olvasót érdekel. Tisztán érdekesség az egész. Nyilván meg lehetne oldani, de igazából nem kevés termék jön még idén, és több olvasót érdekel, mint a szerverszintű csatározás.
-
stratova
veterán
Sajnálattal hallom. Akkor csak Windows 7 patchet kívánok nektek a teszteléshez :]
No persze azt is, hogy Piledriver (Trinity-be szánt) szépen muzsikáljon, jó kihozatal és rendesen működő turbó mellett (és legyen hozzá K10stat vagy annak utóda), vagy Intel szedje ráncba a GPU-t mobil fronton.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest