- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
TEST TEST TEST 8)
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
tatabike
őstag
Hát, szerintem meg ezek közül a gyakorlatban egyik sem igaz. Az Intelnél a procifoglaltban rugalmasak a lábak, vagyis az érintkezés oké. Nagyobb erőhatást bír a tüskés? Ferdén néztél a tüskékre és már attól elhajoltak... A hűtő szorítását nem az érintkezők veszik fel, jah és ha egy tüskés processzorra jól ráhúztad a hűtőt, volt, hogy némely tüske nem is érintkezett. A fentieknél fogva a cserélgetés sem bírják annyira, arról nem is beszélve, hogy ha jól pasztáztál, a lezárt foglalatból simán kitépted a tüskés procit, mert rátapadt a hűtőre, mint ahogy említette is ezt valaki...
Soha nem volt gondom a láb nélküli Intel procikkal és a foglalatukkal sem. Ellenben a tüskések állandóan szívattak. Tudod mikor volt jó a tüskés? Mikor még csak 370 lábuk volt, meg még kevesebb, a kerámia prociknak. azok nem hajoltak el. De 754-től már necces volt nagyon...[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
törölt tag
7800X hogy MIIII ?))
-
Pros
tag
Az a baj a cm seidon 240-hez nekem csak amd lefogató van (tudtam sose kell intel igy azokat kidobtam a kukába dobozbontás után ) és nem akarnék megszabadulni tőle ha az fx - am3 configot cserelem Ryzen-re. Kiváncsi leszek ha odabasz az intelnek hány inteles phs fog itt álszentkedni, hogy ő világ életében AMDs volt!
Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
Janoo_07
aktív tag
válasz tatabike #153 üzenetére
"ha jól pasztáztál, a lezárt foglalatból simán kitépted a tüskés procit, mert rátapadt a hűtőre"
Egy régi X2-es processzorommal ez történt. A processzor lefejtése a hűtőbordáról utána még egy külön kör volt. A plusz poén hogy a nagy kohézió megbontása közben sikerült leugrania az asztalról és hajlottak a lábak. Még szerencse hogy akkor már nem ért többet 3k-nál az egész...
-
titán
válasz tatabike #153 üzenetére
Tudod hány alaplapban szívtam már a zintel fos lga érintkezései miatt? Amit egy kövérebb hűtő simán kiforgat a helyéről szépen lassan az idővel? Minél nagyobb a felülete a proccoknak, minél több ram mozdulsz pakolsz bele, annál inkább valószínűbb, hogy valamit nem fog látni, mert elment az érintkezés. A hedt foglalatoknál a legnagyobb a szopás, de a 115x is rendszeresen ezzel szenved. A hibakeresős topikok tele vannak a hibával. Ha a frissen összerakott lapokban nem látszik az összes modul, 80%-ban érintkezési hiba a procinál. Ha két hónap múlva tűnik el, akkor 95%.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
MK VII
veterán
Mindenki nyugodjon le a .....
Játékokban i5-6600 alatti szinten lesz.. Köszönhetően a "jó" játékoknak és a még mindig nem túl acélos egyszálas teljesítményének.
Munkára kell fogni a vasat és mindjárt lesz értelme..[ Szerkesztve ]
-
-
-
dSERiES
senior tag
Hagy' szóljon aztán a végén járassátok meg picit 5Ghz-en folyékony nitrogénnel ti is csak hogy a minecraft hogy megy rajta..
⊿sff⊿
-
bul07
nagyúr
Vért izzadtam hogy el ne görbítsek egy érintkezőst se mikkor raktam a lapba a 6600K-t, AMD-vel sose volt bajom
Hány de hány Intel lap veszti a garanciáját a érintkező sérülése miatt, nem véletlen hogy van aki ebből megél az aprónHa nagyon jó lesz lehet elpasszolom a 6600K és visszatérek
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bteebi
veterán
"Nem az AMD miatt, mielőtt megint valaki belemagyarázná."
Szerintem még ha úgy is lenne, akkor se lenne vele semmi gond (ráadásul nem is úgy van). Nem muszáj megnézni... Nagyon kíváncsi vagyok már a tesztre . Szerintem ennyire AMD-t még sohase vártunk - még a Bulldozert se. Szóval nem ártana, ha tényleg jó lenne. Most valószínűleg szerencsére tényleg az is lesz.
#167: Az egyik ismerősöm egyszer a Phenom X4-ét hajlítgatta meg (mondjuk talán "csak" vagy 2 sort, de elég az is). De szerencséje volt, mert visszahajtogatás után nem volt semmi baja.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Jackie_Chan
senior tag
Én csak egy dolog miatt várom,hogy megjelenjen az AMD új üdvöskéje.
Remélem letolja a becsült 80 $-al a 7700K árát!"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
MK VII
veterán
schawo
Azért ahhoz elég bénának kell lenni, hogy egy lábat elgörbítsen az ember.. Szóval ez nem a lap és a foglalat hibája...
Mióta az eszemet tudom egyetlen egyszer volt gondom LGA foglalat lábakkal, az is csak azért, mert amit vettem használtan 775-ös lapot, úgy adta fel az ember, hogy nem rakta rá a foglalat védő műanyagot.. De azt is 5 perc alatt ki lehetett javítani...
Rengeteg Intel konfigot raktam össze, szereltem és soha nem találkoztam ram hibával elhajlott lábak miatt..
Szóval nem kéne ezt úgy beállítani, hogy szar a foglalat és szar a megoldás.. Maximum az ember kevés hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
+1
Fadobozt a népnek!
Ja meg egy jó kis tesztet a prockóról.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
-
bteebi
veterán
-
MK VII
veterán
Igen... Tudom előfordul(hat)..
Ezért írtam, hogy egy kis odafigyeléssel nincs semmi gond azzal a foglalattal csak túllihegik a dolgot sokan.
AMD-nél meg a hűtőn marad a processzor és az meg sokkal többször előfordul mint, hogy LGA-ban elgörbüljön egy láb. Azzal semmi gondjuk nincs persze.[ Szerkesztve ]
-
Janoo_07
aktív tag
válasz Meridian #175 üzenetére
Nem a feszegetés hanem saját ügyetlenségem miatt végezte a földön. Azt hiszem PH-n anno kaptam pár tanácsot hogyan varázsoljam le utólag Illetve ha 1 percet megy a gép és utána veszed le róla a hűtést már nem tapad hozzá elválaszthatatlanul. Bár ezt nem árt tudni szétszedés előtt
-
speedmetal
tag
válasz Janoo_07 #158 üzenetére
Ez a lábelhajlás sem egy nagy ügy: régebben gyűjtöttem a processzorokat és egyszer kaptam ajándékba egy olyat, aminek úgy néztek ki a lábai, mintha ráléptek és sarkon fordultak volna rajta, mint egy gabonakör :-) Egy darab telefonkártyával és egy darab 0,5-ös töltőceruza "hegyével" úgy visszahajlítottam a lábakat, hogy szinte tökéletes volt és egy sem törött el.
Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
tatabike
őstag
Egy Alpenföhn Gotthardot használok a Q6600 óta, már vagy az 5 lapban, most 1155-ön van. Ez még az első szériás, egybe lamellás dög, nehéz mint a sár. Sosem volt vele gond...
Ez a ram hiba meg, tőled hallom először...[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Darkylmx
tag
válasz speedmetal #181 üzenetére
Volt már dolgom mindkét konfiggal és a proci tüskéit mindig egyszerűbb volt visszahajlítani mint az LGA érintkezőit.
-
Teaway
veterán
válasz Robi BALBOA #173 üzenetére
„Fadobozt a népnek!”
Eléggé viharvert zsanérja van
Nincs itthon csokid??
-
rantotthusi
tag
wooaaah mekkora csomag de örülnék Én is neki de kva joo wáááá nagyon várom a teszteket!!!!!!!!!!!!!!!
-
Male
nagyúr
válasz Daywalker #82 üzenetére
Ha már a videó a téma: ezt a kézzel az asztalra koppintást/csapást szerintem jó lenne kerülni, mert a mikrofon érzékenyebb rá, mint a beszéd hangokra, és így a videón sokkal hagosabb ( zavaró ), mint élőben.
A doboz felirata, meg némely csomagoló anyag jól nézett ki, ahogy átjött rajta a háttér , bár ezt más is említette, és alapvetően nem rajtatok múlik. Persze ezt egy magyar TV csatornának durvábban sikerült összehoznia, amikor a műsorvezető fél homloka tűnt el, és egy szürkés háttér volt pont.... mintha félig robot lett volna
-
törölt tag
Párszor rákényszerültem erre én is sajnos, csak én tűvel csináltam. Még a vízszintesre lelapított CPU lábakat is simán vissza lehetett állogatni egyenesre, nem törtek, stabilak maradtak, és tökéletesen működtek utána is.
Bezzeg az alaplap CPU foglalatának lábainál már más a helyzet...[ Szerkesztve ]
-
Lacok
őstag
Csatlakozom az előttem szólókhoz én is várom a tesztet.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
bul07
nagyúr
válasz #24845312 #185 üzenetére
Hát könnyeben megy mint amd proci lábát meghajtogatni
Ha ránézel itt a kommentekre 80% feletti az intel lap sérülések aránya(már aminél látszik hogy mi volt a javítás célja)
Amúgy elég egy kicsit a proci sarkával megborzolni és annyi is[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
syberia
veterán
Az AMD védelmében hozzá kell tennem, a hűtésüknek a rögzítési megoldása sokkal kiforrottabb, mint az Intel lenyomós-laphajlítós-szenvedős-letörős megoldása. A s775 idejében még elnéztem nekik, de hogy utána évekig nem tudtak jobb megoldást kitalálni...JoergSprave-t kellett volna alkalmazzák, nagy sufnimester az ürge!
https://howbad.info/
-
Janoo_07
aktív tag
Én szemöldökcsipeszt használtam a visszahajlításra, ami bevált. Kipróbáltam működött, de eladni már nem adtam el. Nem szerettem volna hogy másnál valamilyen hiba előjöjjön emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
-
troviko
senior tag
Kvajó kis unboxing volt.
Mondjuk (bocsi de nem megy ki a fejemből a kép) megnéztem volna, ha a dobozt felnyitva kirobban némi konfetti, meg egy "Nem nyert" tábla, nevető Jocker kacajjal.https://www.oldtech.hu/
-
törölt tag
Az biztos, hogy sokkal sérülékenyebb, és a helyreállítása is sokkal macerásabb sajnos.
Viszont ha odafigyel az ember, akkor nulla gyakorlat mellett is elsőre problémamentesen be tudja úgy rakni a foglalatba a processzort, hogy a lábakhoz még csak hozzá sem ér. Pár hete az asszonyt tanítgattam gépet összerakni. Megmutattam neki, hogy van egy "bevágás" a processzoron, a foglalat szélén meg egy "pöcök", illetve a foglalat bal oldalán az alsó és felső sarokban lévő kis műanyag részre ha ráhelyezi a processzort ütközésig, utána már csak le kell engednie a jobb oldalát is a foglalatba, és kész is, mert automatikusan a jobb oldalon lévő alsó és felső sarok műanyag részére fog kerülni a processzor. Elmagyaráztam neki, megmutattam a gyakorlatban is, és utána elsőre meg is csinálta problémamentesen.
-
ForRedGlory
félisten
Nagyon jó videó
-
félisten
A Videó nagyon jó! köszönjük! Jó tanács, nem tudom írta e már valaki, de az elején meg néha közben is az asztalra ütsz az ujjaiddal, az nagyon zavaró, Ezt majd ne csináljátok, ha lehet, esetleg add át a többieknek is jó tanácsként. A többi teljesen Ok volt, izgalmas volt végignézni. Sokunknak szerintem ez egy kis álom konfig lenne így
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ZIDOO médialejátszók
- Discord
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Politika
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hardcore café
- Eredeti játékok OFF topik