Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz Oldman2 #2050 üzenetére

    Szerintem is. El tudok fogadni bármilyen változtatást, ha az opcionálisan ki/be kapcsolható. De a Robot által használt eseményvezérlés számomra sokkal logikusabb. Tény, hogy melósabb, mivel egy állapot kiváltó és megszüntető eseményét is definiálni kell. De erre mindenképpen szükség van, legfeljebb a program elvégzi helyettem a definiálást. DE!
    1. Állandóan figyelnie kell az állapotot -> erőforrás
    2. Belépek a szobába = a szobában vagyok = bekapcsol a mittudoménmi. Miért következik ebből, hogy ki kell kapcsoljon, ha megszűnik a "szobában vagyok" állapot? Majd azt én tudom, hogy mitől kapcsoljon ki!
    3. Ha két eseménnyel definiálok egy közöttük levő állapotot és ezen állapot közben történik még egy esemény, akkor az max. az állapot eredeti lezáró eseményének tesz keresztbe és nem tud véget vetni az állapotnak. De két pillanatnyi esemény csak egymás után következhet be, ezért nem akadhat össze két parancs. Két állapot viszont lehet azonos időben. Ha ezekhez egymásnak ütköző műveletek tartoznak, akkor baj van. Ha jól tudom, Taskerben van vmi belső prioritási sorrend, hogy ne legyen error. Robotban ilyen eleve nem fordulhat elő. Ugyanakkor megvan a lehetőség állapot monitorozására (pl. esemény -> adott helyen vagyok).

Új hozzászólás Aktív témák