- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen notebookot vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen joysticket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Messze vannak még a TP-től és az EliteBook-tól, de még a Dell Latitude-től is. Egyedül az ára az, ami nagyon jó. Viszont az egy év gari egy üzleti, masszív géptől elég riasztó adat.
-
GIJoe
addikt
Kicsit Thinpadra hajaz, másrészt csak ACER az ismert verhetetlen garanciával
Mibe került volna egy rendes 5650es grafika bele...? -
audi100td
nagyúr
válasz CurrentValue #3 üzenetére
Nem, de több eves ThinkPad hasznalat utan.
Amugy Acer-töl nem rossz probalkozas, de az 1 ev gari es annak minösege meg a gagyi billzet / kijelzö, elegge elrontja az összkepet, ennek fenyeben talan annyira nem is olcso.
Volt Dell-em es HP-m is, de corporate vonalalon nincs a ThinkPad T, X, W-hez foghato szeria.
^Clown: ha volt acered is akkor bocs
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Mibe került volna egy rendes 5650es grafika bele...?
Ha szabad kérdeznem, az minek egy business class szegmenset megcélzó notebook-ba? Nyilván az 5650 sem egy csúcs VGA, de igazából casual game-re az is felesleges.
Btw, az irány nem rossz.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
azatoth666
csendes tag
ICC fájlra ezt kapom :-(
The requested URL /dl/cnt/2011-04/71942/acer_tm6594.icc was not found on this server.
[ Szerkesztve ]
-
CurrentValue
tag
Nekem van TP tapasztalatom ( T40 től T410ig, és X40től X300ig), Dell (D430-D630) és HP is volt ugyan csak b-s.
Most Acer timeline 8371 gépem van, az X300ról cseréltem, nem bántam meg. A Bill pedig különösen tetszik, nagyon nagy a felülete, és kb 1 napi használat után már minden más billentyű használata kínszenvedés volt, pedig előtte tény hogy nem tudtam elképzelni hogy valaha is máson gépeljek. Az X300am ugyan olyan állapotba került hozzám mint az acer, az acerrel egy napot dolgozok simán, az x300al töltővel kellett mászkálni, étterembe, itt-ott töltő után kajtatva.Nem mondom hogy mindenben jobb az acer, de nem mondom hogy überelhetetlen a TP. Ami meg az acer fóbiát illeti, el kéne fogadni hogy nem egy sufni auchan gépről beszélgetünk, ebben viszont maximálisan igazat adok hogy nagy a szórás az acernél, nade hol nem?
-
audi100td
nagyúr
válasz CurrentValue #7 üzenetére
maradjunk annyiban, hogy masak az igenyeink
X300 amugy nekem sem annyira szimpatikus, meg inkabb a MacBook Air ellen szantak...
Supportban meg az acer a beka segge alatt van a külföldi szerivükkel, business gepnel ez edes keves.
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
az alacsony felbontast en sem ertem melora sokszor jol jonne nekem is az 1600x900 vagy 1920x1080, erre itt ulok az 1366x768 elott ( latitude e6510 ) plusz ket kulso monitorral nem hiszem el, hogy annyival megdobna a 300k koruli vetelarat egy komolyabb felbontas...
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Z86
őstag
"ingerszegény, már-már komorba váltó enteriőrt tár elénk, amit azért egy Jessica Albás háttérképpel egészen jól sikerült feldobni"
szerk: a kijelzőért tényleg kár[ Szerkesztve ]
-
Kobaljov
senior tag
Továbbra is nagyszerűen mutatnak a színes matricák a billentyűzet alatt a matt fekete gépen.. (miért nem lehet ezeket egyszerűen mellécsomagolni?)
-
Atocha
senior tag
Üdv!
A helyzet az, hogy ez egy nem semmi gép! Karbantartok egy x300-as Lenovot és bár tetszik az akkori 500k-s vételárat soha nem fizetném meg. (megj: a tulaj sem, pályázaton vette!)
Egyszerűen nem ér annyit. Újkorában sem bírta 3 és fél óránál tovább, miközben a 2 magos 1,2 ghz-es cpu csak az ssd miatt volt fürge.
nekem most egy Acer Aspire 3820TG-m van. Imádom. Wi-fi-el netezéssel hozza a 8 órát, kikapcsolt wi-fi-el pedig a 9-10 órát verdesi. A core i3 pedig elegendő teljesítményt ad amire használom és az nem játék. Arra ott az asztali gépem.Ami az egy év garit illeti. Olvasom a hsz-eket és nem értem az embereket. Egy dell gépre 3 év gar van ez igaz. De azonos tudás mellett 20-25 ezer ft-al drágább mint egy acer. Miért? Mert megvetetik veled azt a plusz 2 évet! Az acerre is vehetsz + 2 évet kb. 20 ezer ft-ért. Vagy ezt az opciót sokan nem ismerik?
Számtech boltban melózom, szóval ne vegye senki rossz néven, de azt a + 2 évet minden laptop gyár kifizetteti az emberekkel. Szerintem inkább marha jó ötlet, hogy csak 1 évet ad, így kezdésnek olcsóbb a laptop és utána akár 11 hónappal is, megveheted a +2 évet.Szép napot!
[ Szerkesztve ]
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
manoarc
senior tag
" Fogyasztói ár 283 642 Ft " Nein danke
{。^◕‿◕^。}
-
Alchemist
addikt
Szerintem inkább marha jó ötlet, hogy csak 1 évet ad, így kezdésnek olcsóbb a laptop és utána akár 11 hónappal is, megveheted a +2 évet.
A gép fő piacának szánt multi cégek nem fognak 100 dollárért ilyesmivel vacakolni.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Angel1981
veterán
Ennyi pénzért 1 év gari.....
-
Atocha
senior tag
válasz Alchemist #16 üzenetére
Tökéletesen igazad van.
Ezért van az, hogy amikor leül elém egy olyan vevő, aki ilyen gépet akar, már én is beteszem az árba. Előtte egy mondat: Uram, ez a gép 1 év garanciával rendelkezik, most azonnal kiterjesztetjük 3 évre, bagatelösszegft az ára. Megfelel önnek?
Válasz: igen!
Én: köszönöm!1 perccel sem kerül többe és ez a dolog kizárólag az eladón múlik, mivel ahogy te is írtad, azon a rongyos 20k-n már semmi nem múlik, amikor táskával egérrel, pótaksival, win7-el és még ki tudja mivel itt hagy 600k-t.
E az egész 1 év garancia dolog fel van fújva! A prohardver az egyik legjobb lap, de néha pont ők az ilyen szellem dolgok elterjesztői és mivel nagy tömeg olvassa őket, rögtön "hír" is lesz belőle.No offense...
[ Szerkesztve ]
-
válasz CurrentValue #3 üzenetére
Több évig valóban nem használtam egyik szériát sem, de volt már a kezemben többször is, nem is egy timeline / travelmate Acer-gép. Amúgy nem mondtam semmi rosszat a gépre, mindössze annyit, hogy szerintem nem érik el a TP / EliteBook-ok szintjét, ami nem egyenlő azzal, hogy rosszak lennének. Úgyhogy stay calm
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Ezeket az újabb TravelMate gépeket is láttad élőben? Meg kell mondanom, nekem egészen kellemes meglepetést okozott a 6594G. Jó, a bill meg a kis felbontás gáz, de a gép masszivitása, másik akku meg egyéb "vállalati" fícsörök nagyon rendben voltak.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Alchemist
addikt
OK, de én arra gondoltam, amikor a multi vesz 100 darabot a gépből, amire kap árkedvezményt meg a főnök egy ajándék gépet... ilyenkor nem fognak a garancián alkudozni, már csak azért sem, mert úgyis extrákkal együtt fogja a darabos listaár alatt kapni.
Tulajdonképpen a business kategória és a több éves garancia azt jelenti, hogy a gyártó olyan minőségű modellt kínál, amire valamelyest kevésbé igaz az "olcsó gyártás és essen szét 370 nap múlva, hogy újat kelljen venned" fogyasztást gerjesztő szemlélete.
Ha jól megy a vevő multinak, 3-4 év múlva úgyis újabb, gyorsabb, jobb gépeket fog rendelni. De addig lehetőleg tökéletesen üzembiztos legyen.
Vagy egy kb. 13 éves, használtan vett 770-es Thinkpad-em, sokkal jobb állapotban van, mint egy átlagos consumer gép 2-3 év használat után... kb. fél éve bekapcsoltam és kifogástalanul működött.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
alamuszi
senior tag
Itt valami árulás van....
Az Acernek az egyetlen igazán jó notebookja, a többi nem feltétlenül. AKI EGY PICIT BENNE VAN a notebookok világában azzal is tisztában van, hogy az Acer TravelMate 659x, és 659xG modellek, igazán jó notebookok, kivételesen jó vannak összerakva az Acer minőséghez képest, és kivételesen tartósak is.
Egyetlen hátránya amiben egy ThinkPad, EliteBOOK vagy egy Latitude megveri az a használhatósága, azt nem éri el az Acer. De minden másban nagyon megközelíti, a Corporate Business Szériát.
Ami felróható:
Garancia rövidsége.
Business Support.Semmi más.
[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
A nem éri el a szintet alatt azt értettem, hogy pl.:
- 1 év garit adnak alapból (már a konzum kategóriában is kínos, az üzletiben egyenesen gáz
- a pöcökegér nagyon gyatrára sikerült
- kicsi a felbontás
- numpad szerintem felesleges, elveszi a helyet (de ez szubjektív dolog)
Élőben még nem láttam, de el fogok menni megnézni. A felsorolt ellenérveim közül szerintem egyik sem szőrszálhasogatás, viszont az ára tényleg verhetetlen, és biztosan nagyon jól össze van rakva a gép. Szóval továbbra sem fikázom, csak megállapítottam (szigorúan szvsz.), hogy más márkák üzleti szériái még megelőzik. -
grc999
tag
Nem néz ki rossznak a masina, és szívesen látnék valami hasonlót acer-től 12" méretben is.
"Sometimes it is hard to decide which side of the fence to be on. But to straddle it will just make your balls hurt."
-
Track-R
csendes tag
A középső görgető gomb használata arra utal, hogy ezt bizony olyanok tervezték akik soha az életben nem használtak Thinkpadet trackpointtal, csak megkapták feladatba hogy tervezzenek vmit ami úgy néz ki, mintha.
Középső gomb nélkül nincs görgetés, lehet vakarni a tapipadot. Trackpointnak trackpoint, csak használhatatlan.
Ami meg a felbontást illeti, az 1366x768 megfelelő lenne egy 12-13"-os gépnek, de egy 15,6-os batár tepsinek édeskevés. -
veterán
Hátha kinövi a gyermekbetegségeit akkor valóban kíváló kunkurense lehet a Thinkpadnek,mégha Acer is
duree54
-
aram01
nagyúr
én gondolkozom egy ilyen vételén
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
nagyúr
Az első Acer amire azt mondom ha hozzámvágnák elfogadnám. De az árát nem adnám ki érte az tuti ezek miatt:
1. kijelző felbontása röhej
2. 1 év garancia rossz vicc
3. billentyűzet, ebben a TP-k szintjétől tényleg nagyon messze van.Ezektől eltekintve egész korrekt masina és díjazom hogy az Acer végre nyitott a business class felé (nem csak oda sorolt géppel hanem olyannal amiben tényleg megvannak a kategória jellemzői).
Més que un club!
-
alamuszi
senior tag
válasz Napfénysüti #32 üzenetére
Az Acer már a TM 6492, 6493, 6592, 6592G, 6593, 6593G vel is nyitott a Business Class felé, ugye ezek voltak a nagyelődök, És a legjobb notebookok az acer háza tájáról. Csak valami oknál fogva az acer ezt a szériát soha nem promózta SAJNOS. Pedig lett volna mit. Én nem kedvelem az Acert mint márkát de ezek a sorozakon nagyon jók. Valamint minőségben is azok. Persze nem TP, EliteBOOK, vagy a többi, De elfogadnán, ennyi pénzt én sem adnék érte, de minőségben a legjobb acerek.
-
SkyLine3000
addikt
Én már több, mint 3 éve hajtok egy Aspire 7720g-t és soha semmi hibája nem volt. Semmit nem kellett benne cserélni. Erre is csak 1 év gari volt, de nem hiányzik a másik plusz 2, pedig lehetett volna rá. Amúgy jó kis gép ez, bár ennyi pénzből már olyan gépet vennék, (Acer-t) amivel bőven lehet játszani is, ha arra van kedvem. Nem is ennyi pénzből, hanem jóval kevesebbért.
-
nagyúr
-
banhammer
veterán
Kár, hogy az Acer csak egy év garanciát ad alapból a gépre.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
nagyúr
Hát, ez nekem a messze van az ajánlottól.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
he7edik.
addikt
Ez ennyiért max korrekt de semmi több
Égő szöveg a flém vázon
-
Solten
őstag
Kisse verszegeny az 1 ev gari, de az irany jo... Go Acer...
Saor Alba
-
alamuszi
senior tag
válasz Napfénysüti #35 üzenetére
Nem a TravelMate a lényeg, Az Acer mint TravelMate szériából is csak ez az egy széria mi jó, a többi nem igazán. Tehát konkrétan amiket felsoroltam, csak azok érik el ezt a szintet, nem maga a TravelMate széria.
Csak gondoltam tisztázom, már ha ez félreértés volt egyáltalán.(#34) SkyLine3000 :
Felhasználás függő a dolog, attól függ mire és mennyit használod, egy programozó, vagy egy informatikus kezébe félve adnám azt a notebookot amit mondtál, mert napi 12 - 16 óra munkánál azért nagyon hamar fejreállna az a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Atocha
senior tag
Nem figyelsz te sem!
Ahogy nagyjaink moindták vala "elmondom még1x, hogy mindenki megértse", javaslom olvasd lassan!Kifizettetik veled az alap 1 évre járó + 2 évet!
Ez annyit tesz, hogy ha egy Dell vagy egy Asus vagy egy xy gépre 3 év gar van, akkor az
10Ft + 30000 Ft-ba kerül!
Az acernél az alap egy év az 10Ft+10000 Ft!Szándékosan írok nevetséges árakat a példa kedvéért, hogy mindenki jól értse!
Aki pedig elkölt 600k-t egy laptopra, az az általad olyan találóan "gazdag parasztja" nagyivben le**arja, hogy 580k vagy 600k. Elhiheted.
-
Atocha
senior tag
válasz Alchemist #25 üzenetére
Ne haragudj, de itt elvesztettem a fonalat, nem bírtam követni a logikádat.
A "nagy" multik - (akik tönkreteszik az országot.. btw) - az ilyen 1000 vagy 5000db-os megrendeléseiket nem a biznic osztályú gépeknél intézik, hanem az olyan gépeket, amiket a Prohardver olvasói jóindulattal sem vennének meg, hanem még gyűjtenének 2-3 hónapig egy jobb gépre. Jellemzően a 80-100e ft-os kategóriában van ilyen bevásárlás, amivel a kiskereskedések, semmilyen formában nem tudnak versenyezni.
Sőt olyan is van, hogy egy egy merészebb cég külföldről hozza be a laptopokat, s ő adja rá a garanciát, nem a nagyker. Ez persze rizikó a vevőnek, igaz ezt ő nem is fogja tudni. Ha pl. meg is adja a 3 évet a gépre a kisker cég, ha véletlen becsődölne egy év után, mehetsz a sóhivatalba. Ezek a gépek 3 év garral is ott lehetnek, mint az Acer 1 évvel.
De biztos garanciával továbbra is áll az állításom magyarországi beszerzési utakat járva, hogy kifizettetik veled a +1 vagy 2 évet.
Ez a magyar valóság.A többivel egyetértek. Hiszenhát gondolj bele, ha olyan autót, vagy olyan laptopot gyártanának, amibe 20 évig csak benzint meg olajat kellene tankolni... tönkremenne az autóipar. Na meg még mindig az 1ghz-et nyaldosnánk alulról. Kell a fejlődés, kell az elhasználódás a fejlődés érdekében. Ezt hívják szükséges, vagy elkerülhetetlen rossznak.
Mint írtam nekem is egy Acer van. 3820TG. Hibátlanul megy. Én pofátlanul olcsón vettem. 150-ért. Az asus ugyanezen kategóriája 210e ft volt akkoriban. Tehát nem most! Az acerre 1 év, az asusra 2 év gar volt. Specben megegyeztek. Igaz hogy az asus + 1 órával többet bír, na de a 60k különbséget nem lehet a + 1 órával magyarázni. Szépen kifizettetik a vevőkkel a +1 évet. VASTAGON!
Én meg majd szépen 6 hónap múlva veszek +2 évet 20k-ért. Az annyi mint 150+20 az 170e magyar, kőkemény, ropogós ft. Még mindig 40-el vagyok beljebb + 1 évet ráhúztam az asusra.
Pedig én sem szeretem az acert. A laptopjainak a nagy többsége totál átlagos minőségű!
Ez a 3820-as széria viszont jobban sikerült. Nekem tetszik.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Én használok egy ilyen 6594est 5650es Radeonnal, irgalmatlan gyors mindenben. Egyszerűen elképesztően jól sikerült darab.
A pöcökkel btw egyetértek, hogy önmagában használhatatlan szemét, nem is kell erőltetni.
A billentyűzet kérdés igazából szubjektiv, hogy kinek mi a kényelmes, hogy nagy utat jár-e be a billentyű leütésig vagy sem. Vagy van-e rés közöttük vagy sem.Az egy év garin lovagolni meg már rohadt égő és nevetséges bárki részéről (nem Atochara gondolok ), tekintve hogy jó 8 éve van garkit minimális áron, ha valaki annyira sok évet akar.
Más gyártó beépíti az árba kérdezés nélkül.
Az Acer meg egyszerűen megadja a lehetőséget, hogy TE döntsd el, hogy akarsz még 1 vagy 2 év plusz garit vagy sem, megéri-e anyagilag számodra vagy sem.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
Ja és a kijelző, valóban csak 1366x768, tényleg lehet, hogy valakinek fontos lehet a nagyobb felbontás, de tapasztalatom szerint a "butított" mobil GPUk vérszegénysége miatt nem olyan rossz ez a nativ felbontás, könnyedebben futnak a játékok, mint egy nagyobb felbontású kijelzőn tennék.
Az én szubjektiv véleményem az a kijelzővel kapcsolatban, hogy botrányosan gyengék a betekintési szögek, egy picit elmegyek olalra egy 45 fokban már jelentősen módosulnak a színek, fényerő, stb. Tipikusan olyan érzésem van, mint ha kitalálták volna ezt a kijelzőt/gépet az irodai droidnak, aki CSAK közvetlen merőlegesen előtte ül, ott minden jól látszik... de oldalról már nem várhatsz csodát.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
audi100td
nagyúr
-
Peak
addikt
válasz audi100td #45 üzenetére
CADre még megértem ezt a kraftot ami benne van, de ofiszra
igazából szerintem a tm6594 egy jó alap lenne egy olyan technológiai villantásnak az acer részéről, amibe tényleg profi fullHD kijelzőt tennének, alapban 5650 vagy 5850 radeont egy tisztességes klaviatúrával... persze emellé valami irgalmatlan jó árat... és akkor lehetne robbantani...
csak valahogy mindig elszúrnak valami apróságot, egyet kettőt, ami által mindig marad olyan dolog, amibe jogosan bele lehet kötni... :/
-
audi100td
nagyúr
Pl. excel-nel nem jön rosszul a magasabb felbontas, nem a grafikai teljesitmenyre gondoltam, 5850-ra semmi szükseg ebben a kategoriaban, csak feleslegesen növelne a fogyasztast, hardverileg illetve szerkezetileg teljesen rendben van ez a gep, egyedül a billzet/kijelzö nem szimpatikus, de szerintem egy Latitude-nak hozza szintjet, igy ranezesre.
Meg esetleg nV gpu jobb lett volna az optimus miatt...
[ Szerkesztve ]
-
Krike
aktív tag
-
stifi
senior tag
a numpados részt nem értem, mitől veszi el a helyet? A T510-esen pl két oldalt tök üres tér van, a hangszórókat tették oda, de mivel a billentyű nem tölti ki a teret, az egész tök batárnak néz ki, numerikussal együtt is 100%-os a billentyűzet, akkor már minek hagynák le?
Az más kérdés, ha a billentyűzet nyomáspontja béna, ebben szerintem a Lenovo és a HP verhetetlen a business kategóriában, de feleslegesnek tartani a numerikus billt amikor bőven elfér és még marad is hely, szerintem nem jó érv...Egyébként a TravelMate 6xxx széria mindig is dokkolható volt az EZDockal, és a Lenovo sem nagyon tartja a kínálatban a HDD-s verziókat, a cikkben említett elvárás a dokkolóhoz szerintem túlzás, elég véleményem szerint annyi is, hogy töltse a gépet, beültetős legyen és minden rákötött fontos funkciót tartalmazzon, akár olyat is ami nincs a gépen!
(A Lenovon túl a Dellnek sincs HDD-s dokkolója, az összes HDD-s HP dokknak pedig van sima verziója is!)Nincs időm kedvesnek lenni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 1 / 2
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Gray Zone Warfare
- Autós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Yettel topik
- További aktív témák...
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest