- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teszla_
senior tag
Végignéztem a notebook.hu oldalon a netbook listát 100e Ft-ig, de az egyetlen gép, ami még árban versenyképes, az a LENOVO IdeaPad S205. Persze ez is csak akkor, ha azt nézzük, hogy megvettük a kis Acer-t, vettünk bele 4GB memóriát és egy 96-120GB-os SSD-t. Egyébként, ha az SSD-t nem számoljuk, akkor az ACER még mindig jobb vétel memóriával együtt 77-78 ezerért. A Lenovo pozitívuma, hogy már E-350-es proci van benne és nagyobb a kijelző felbontása, jobb a VGA benne, 2 év gari van rá alapból, ugyanakkor az már 11,6"-os, ugyanúgy 1GB memóriája van, ugyanolyan 250-es vinyója van, 10 dekával nehezebb és minimálisan nagyobb az akksija, de többet is fogyaszt (ergo rövidebb ideig bírja egy feltöltéssel) . És így kb. 40ezer Ft-tal drágább az Acer-nél. Úgyhogy mindenki maga dönti el, hogy megéri-e ez a plusz pénz.
Én most rakattam bele a 4GB memóriát, egy Kingston DDR3 1333Mhz-eset (6300Ft volt), amivel tökéletesen fut, bár a Win7 Starter hülyesége miatt, csak 2GB használható belőle. De így is érezhetően gyorsabb lett a gép. De még mindig nem mondanám, hogy tökéletes.Az SSD bizony elkelne bele.
-vityi- írta, hogy az SSD-vel ~2 másodperc volt egy 500Mb-os fájl másolássa, míg HDD-vel 20 msáodperc szóval nem kicsit gyorsíthatja a gépet. Szerintem a boot idő is kb a felére csökkenhet, valamint a programindítások is gyorsulhatnak jelentősen.
k10stat-ot még nem próbáltam, mert nekem bonyolúltnak tűnt, ebben még várom a segítséget de feljebb volt linkelve egy angol nyelvű oldal, ami első ránézésre nagyon hasznosnak tűnt.
A melegedéssel kapcsolatban (meg úgy mindennel együttvéve) érdemes elolvasni a Prohadrver!-es tesztet. A bal oldalon fent melegszik kicsit a gép, de így, hogy asztalon használom, a felső részen nem igazán érezni, hogy meleg lenne. Az alja már melegebb, de volt már szerencsém ennél rosszabbhoz is. Ölbe véve azért órák utána meg lehet érezni.
Szerintem a 2004-es játékok simán elfutnak a gépen. Nem egy erőgép, de meglepően jól teljesít játék alatt is. Youtube-on van olyan videó, ahol GTA 4-et tolnak rajta mondjuk az khmm... kicsit szaggat. Ha lesz időm, akkor még próbálok valami játékot és megírom a tapasztalatot.
Az akksi idő változó, ez is benne van az itteni tesztben. Ott 201-től 563 percig teljesített az akksi maximális és minimális terhelés mellett. Szóval a 3 és fél órát mindenképpen hozza A tesztben benne van egy E-350-es procival szerelt gép is, úgyhogy összehasonlításnak tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Asus ROG Zephyrus G14 Ryzen 4900HS, RTX 2060, 40 Gb ram, 1 Tb SSD Playstation 5 beszámítással
- Lenovo T450 magyar
- 1118. Budapest, Tűzkő utca 5
- Lenovo x240 üzleti notebook, i5 / 8GB / SSD / 3G gyári magyar bill, JÓ AKKU!!!, töltő, táska OLCSÓN!
- HP ENVY 15 fémházas notebook - i7 4700MQ / 8GB RAM / 240GB SSD / GT 840M 2GB - vil.bill.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest