Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Nem feltétlenül a nagyobb kijelzős okostelefonok a hibásak. Már egyre több helyen olvasni, hogy igazából nagyon jó tabletek kerültek a piacra minden platformra, így aki vesz egyet, jó ideig nem cseréli le, mert az utódok is legfeljebb 1-2 extra szolgáltatással vagy paraméterrel érkeznek. Egyszerűen felesleges gyakran cserélni őket.
Én is teljesen elégedett vagyok az enyémmel, eszem ágában sincs újra kiadni egy rakás pénzt az újabb modellekért, mert nem nyújtanak olyan többletet, ami miatt muszáj lenne cserélni.
Érdekes a helyzet.
-
Paul119
addikt
azért ha egyszerű ember fejével gondolkodik az ember akkor benne van a nagyobb kijelzős telefonok "keze" is , mert minek vegyen 1-2collal nagyobbat amin nem tud telefonálni..legalábbis szerintem
Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik
-
Legendd
senior tag
Szerintem nagyon közrejátszik. Nekem LG G4-em van, illetve van itthon egy iPad Air. Könyvolvasáson kívül sosem veszem elő a tabletet, mert egyszerűbb a mobilt használni.
(#3) skitter: nem tudom, erre inkább akkor számítógépet használok.
[ Szerkesztve ]
YouTube: https://www.youtube.com/@tamzso
-
gyurkikrisz
őstag
A tabletek is a pokolba lovagolnak a pc-vel együtt, akkor marad a mobil????
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
veterán
-
félisten
Szerintem is itt van igazából a kutya elásva, és nem a phableteknél. Ha valaki vett egy-két éve egy normálisabb tabletet, az még akár 2-3 évig is elvan. Telítődött a piac, és ehhez képes a "csak" 7%-os csökkenés még nem is annyira vészes. Fog ez még nagyobbat is esni...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
tothmaxy182
őstag
válasz gyurkikrisz #5 üzenetére
Megmondták az elemzők: se PC, se tablet. Minden csökken, kihal, földbe áll! Majd 5-5,5 colos telefonkon fogunk Word meg Excel doksikat szerkeszteni...
Komolyra fordítva: szerintem is a tartósság, szavatosság miatt van ez elsősorban. Windows vonalon pl gyakorlatilag a Vista óta alig nőttek a hardverigények, aztán az már egy 8 éves rendszer. A tableteknél is, valaki megvette a sajátját (normális specifikációkkal) 2-3 éve, aztán használja és kész. PC-knél ugyanez.
Persze az is benne van, hogy sokan rájöttek, hogy semmi szükségük tabletre a laptopjuk, pcjük és a telefonjuk mellett.
Hardveraprón böngészve az eladó tabokat egy csómó helyen olvasom, hogy az eladás oka: kihasználatlanság.Minden szavam magánvélemény!
-
félisten
"Nem feltétlenül a nagyobb kijelzős okostelefonok a hibásak."
Ó dehogynem, nagyon közel áll a 2 felhasználási terület, nem véletlen, hogy az Apple évekig nem akart normális méretű kijelzővel szerelt telefont árulni. (így 2 eszközt kellett megvenni)"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
Utoljára két és fél éve vettem egy Nexus 7-et, azóta nem látom értelmét lecserélni. Lehetne vékonyabb, könnyebb, bírhatná jobban az akkumulátora, de amennyit használom, igazából egyáltalán nem éri meg pénzt ölni bele.
Laptoppal is hasonló a helyzet, csak az már 6 éves múlt. Hiába az a főgépem, de nem hozna annyival többet egy új, hogy megérje kiadni rá a pénzt. -
Totheground
addikt
Én is inkább ide iratkoznék fel.
Én mondjuk lecseréltem az iPad 2-t egy Air-re, de a apámnak továbbpasszoltam és neki tökéletes. Pedig már elég öreg ketyere.
Itt sokkal kevésbbé van meg az évről évre (vagy akár 2 évente) upgrade igény, mint a mobiloknál.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
daniel909
addikt
Ipad mini 2. Nem hogy cserélni nem fogom évekig, nem is biztos h újra veszek tabletet... Használom azért de nem olyan életbe vágó dolgokra.
Szóval fura termék kategória a phabletek mellett kissé réteg kategória lett.
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
veterán
Meglehet. Nekem, ahogy írtam is, a 10" teljsen kényelmes ágyban, kanapén, vonaton, bárhol netezni, olvasgatni, filmezni. Egy 5, 5.5" kijező baromira fárasztja a szemem, ha hosszabb távon azon kell olvasni, nem is beszélve arról az önsanyargatásról, hogy feilmet nézzek telefonon. (Láttam már olyat, aki feliratosat nézett vonaton 5" körüli méreten. )
És akkor ott van az, hogy ha 10" kijelzőn navigálunk utazás közben, az nagyon kényelmes a kis kijelzők mellett.
Azért a 10" tabelteket egy telefon nem igazán helyettesít sok területen szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Totheground #14 üzenetére
Itt sokkal kevésbbé van meg az évről évre (vagy akár 2 évente) upgrade igény, mint a mobiloknál.
A mobiloknál miért van meg az upgradeigény? Oké, az alsó kategória két-három éve még nem tudott igazán normális telefont letenni az asztalra, de én például a Nexus 4-esemmel tökéletesen elvagyok. Az egyetlen pontja, ahol elégedettlen vagyok, az a kamerája, de hát istenem, valódi előrelépést inkább csak a felső kategóriás telefonoknál érhetnék el. Ezt leszámítva minden téren (telefonálás, szociális média, chat, játék) tökéletesen megfelel.
-
-
Paul119
addikt
Inkább az 5-5,5 colosokra gondoltam elsősorban na meg nagyon kevesen használnak 10 col vagy afeletti tabot , telefon mindig kéznél van , pl a laptopomat nagyon nem is veszem már elő Max ha kockulni akarok wottal vagy stalkerral de Ennyi
[ Szerkesztve ]
Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik
-
tDr1v3r
veterán
Ha lenne normális szoftverezés akkor semmi sem lenne (mármint racionális indok részemről). Van ismerősöm aki S3-ról is csak S6-ra váltott, annyira nem volt értelme évente cserélgetni... de ott szemmel láthatóan volt előny, nem is kevés.
Egy iPhone 5 vagy HTC One M7 / M8 (most hanyagoljuk el azt a tényt hogy van köztük egy év) ugyanez. Tökre elég a sebessége a mai napig, kijelzőben sincs annyira nagy különbség (az iPhone esetében ofc, Full HD-ról jöttem és nincs problémám, de a FHD vs 2K-t is mondhatnám). Én csak az akku miatt váltanám le a mostani telefonomat, semmi más okom sincs rá. Így sz.ros 3 évesen is kiszolgál tökéletesen, hozza azt a sebességet ami nekem kell, csak keveset bír konnektor nélkül.
A tablet meg... hát, az új notebook. Mondjuk az androidos szegmenst nem értem annyira hogy miért nincs ott normális szoftveres támogatás de az iPad-ek kapják szépen a frissítéseket, még idén se engedték el a 2011-es iPad 2 és az első iPad mini (ami nővéreméknél is szolgál btw) kezét. Így meg felesleges azt évente cserélgetni.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
félisten
Természetesen én is ismerek ilyen embert, de én legalábbis azt látom, hogy az utóbbi 1-2 évben már kezd egyre több embernél az jelentkezni, hogy 'miért cseréljek'? LG G2, G3, SGS2-3-4 tulajok, Lumia 920 tulajok, stb.
A tablethez képest persze, valóban sűrűbben cserélgetik az emberek a telefonjukat, de én pont, hogy e téren is lassulást vélek felfedezni. Aztán lehet, hogy tévedek, mert a statisztikák szerint még mindig növekszenek az okostelefon eladások...
-
moleculez
veterán
Vettem egy tabot (Tab S 8.4), de hónapok óta a szekrényben áll, vettem egy laptopot helyette, a tabot meg épp árulom. Amire a telóm nem jó,nem elég arra a tablet sem. Próbáltam magamra erőltetni, atkoltoztetni sokmindent oda, de mindig mindent telóval csinálok. A laptop is csak filmezni van szinte.
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
MittuDomain_
őstag
Nálam egy 1st gen iPad teljesít még mindig (Karácsonykor lesz 6 éves), az akksit továbbra is hetente töltöm csak, jól bírja a strapát. SIM-et még nem látott, de 3g-s, van benne gps, piszok jó külföldön navigálni, az akksit sem szívja le. Komplex oldalt már nemigen tölt be, de m. kezdettel mindent. Nem kell újabb...
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Cilindrik
aktív tag
válasz tothmaxy182 #11 üzenetére
"Persze az is benne van, hogy sokan rájöttek, hogy semmi szükségük tabletre a laptopjuk, pcjük és a telefonjuk mellett." Én pont az ellenkezőjére jötte rá a saját iényeim mellett: otthon semmi szükségem gépre az Air mellett.
Ha vesz az ember egy normális méretű és gyors tab-ot (itt most nem csak ipad-re gondolok, mielött leszednétek a fejem) és az otthoni gépét is nagyjából csak tartalomfogyasztásra használta akkor simán kiválthatja azt.
Szépen be fog állni hogy kinek kell és kinek nem.
(#25) drfedayn: nálam ugyan ez a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
Kezd az egész piac lalassulni illetve telítődni illetve egyre jobb eszközök készülnek így nincs benne az emberekben a késztetés hogy váltsanak.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
janeszgol
félisten
Én is Stevve-vel értek egyet, csak a #6-os hozzászólásával. Ez a csökkenés semmi majd ahhoz képest, ami 1-3 éven belül lesz. 2015 az 5 col és a HD felbontás éve lett. Miért? Mert már a 40 ezres kategóriában is ott vannak. Plusz hiába nagyobb kijelzős, nem ad sok pluszt. Alig vannak csak táblára írt appok, a felbontás sem jobb, a hardver ugyan az.
Igaz nekem otthonra kellene majd egy 12-14 colos tábla (csak és kizárólag 4:3), mert a 10-es is kevés. De csak otthonra. És én egy rétegigény lehetek.
-
ROBOTER
addikt
válasz janeszgol #31 üzenetére
"Alig vannak csak táblára írt appok, a felbontás sem jobb"
Azért én ezt cizellálnám.
A munka célú appoknak általában van/volt tablet verziója, vagy úgy vannak megírva, hogy alkalmazkodnak a mérethez.
A felsőkategóriás tabletek felbontása (2048x1536) 8..10''-on minden igényt kielégít, itt a telfonokét nevezném túlzásnak.
-
Dominó85
addikt
válasz gyurkikrisz #5 üzenetére
Muszáj neked minden topikban trollkodni? Gondolkozzál már el magadon ember.
* Péter - 06302461862 *
-
zombinyul
addikt
Ahogy irtak tobben is, a tablet tenyleg lassabban hasznalodik el, mint egy telefon. A telefont az ember mindig maganal tartja, hasznalja 10x annyit mint a tabletot. Sokkal tobb toltes (es ugye a telefonok zomebe nem lehet akksit cserelni), elejtesre, kopasra hatvanyozott esely, stb.
En meg mindig szivesebben netezek tableton, mint telefonon, pedig nalam tenyleg nagy kijelzos telefon van, inkabb kisebb tablettal, megis kenyelmesebb. Viszont a tablet csak akkor van hasznalva ha szabadnapos vagyok, estenkent, vagy ejszakas muszakba filmezni, netezni. Arrol nem is beszelve, hogy van hozza billentyuzetes tok, igy ilyen szempontbol is kenyelmesebb mint a telefon.
Szoval nem csoda hogy nem mennek annyira a tabletok. A tabletot tized annyi dologra hasznalja az ember, igy nehezebben hasznalodik el, kisebbek felejuk az igenyek. Kisebb a kesztetes valtani mint egy telefonnal.
En is gondolkodtam higy kesobb valtsam-e az enyemet, ha nem lesz baja masfel-2 ev mulva, valoszinuleg marad. De ez meg a jovo zeneje.Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
Simi87
senior tag
5.5-ös telefonom van, és mellette sokat használom az iPad 4-et, amit lehet idén cserélek csak le. De lehet használom még 1-2 évig.
-
Agrippa22
tag
Az igazi gond az, hogy nagyon sok ember a mai napig sci-fi kategóriaként kezeli a tableteket. Otthon be van állítva a sarokba a böszme gépház, monitorral facebookozásra és netezésre és valahogy nem jutott el hozzájuk a kategória. (Múltkor adtam egy ilyen hölgy ismerős kezébe az iPad-em, azóta neki is kell egy )
Egyébként most már munka terén is egyre több dolgot ki tud váltani az ember, nem csak tartalom fogyasztásra jók, hanem előállításra is.
-
Stanbacsi
tag
Jó a tablet ha van.. nagyon sok dologra használható kényelmes és csak nagyobb a kijelző egy mobilnál...
-
janeszgol
félisten
A felsőkategóriás tabletek felbontása (2048x1536) 8..10''-on minden igényt kielégít, itt a telefonokét nevezném túlzásnak.
Evvel teljesen egyetértek. Tabon bőven elég a FHD, esetleg QHD, telón meg a HD.
Az a baj, hogy a tabletek nem mások, mint felhizlalt telefonok. Ez régebben nem volt gond, amikor a telefon képmérete 3.5-4 col volt. Ma már igen. Semmi pluszt nem adnak a tabletek. Illetve talán egyet, a jobb olvashatóságot. Akku időben sem jobbak, mint a telefonok. -
Drizzt
nagyúr
En akar meg vennek is uj tabletet. Bar teljesen elegedett vagyok a Shield Tablettel, de lenne egy jobb uzemidos es/vagy meggyorsabb valtozata, en cserelnek ra. Napi atlag masfel orat hasznalom.
I am having fun staying poor.
-
törölt tag
A tabletemet már csak az ip kamera élőképének a megjelenitésére használom, de arra nonstop.
Töltőn van vagy másfél éve, folyamatosan megy és még nem égett be.[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
A Microsoft irányváltása is közrejátszik némileg a dologban. Amióta igyekeznek a rendszerüket felhasználóbarát környezetbe ültetni, sokkal kellemesebb használni egy pc-t vagy notit.
Arról nem is beszélve, hogy az idei csúcstabletek ára az eget verdesi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest