- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pifu76
tag
szerintetek 3d játék+filmre melyik a jobb választás? EZ
vagy a fentebb említett BENQ 2410T ? az LG amit linkeltem az csak 75Hz-es. lesz ott nekem 3D hatás?
please segítsetek nagyon fontos lenne -
pifu76
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, ez a monitor: Benq XL2410T 3D támogatja az AMD HD3D-t? Mert csak akkor venném meg. 7870-es karim van.
-
Látom persze. de az alsó samu az ott van.Biztos el olvasnék pár tesztet mielőtt monitort vennék. A cikkhez szereplőhöz nem tudok hozzászólni mivel nem értek hozzá, de az online fps hez igen
azt látom hogy jó nagy.számomra , mivel játék a fő szempont a 3 kép alapján a Samsung Tn paneles monitor lenne befutó.
-
gghrtz
őstag
válasz
StarKiller89 #54 üzenetére
Azért mert az is. Másra nem igen lehet használni érdemben.
-
StarKiller89
senior tag
Mennyi mindent el lehet sózni, ha ráírják azt hogy "GAMER".
-
gghrtz
őstag
Még ennyit hozzáfűznék a témához( Nekem az a 120Hz-es Samsungom van, de tény, hogy a BenQ-nak az XL2410T nem igazán jött össze)
Egyébként ez egy sebességteszt, ahol egy gyorsan mozgó képet fotóznak.
-
Sajnos magyarázni kell , komolyan kértem rá a magyarázatot, mert nem értek hozzá. Most is az öreg crt monitoromat használom, csak lanon játszottam más monitorokkal. Messze nem volt olyan képe mint ennek, amit használok.Nokia multigraph, tudom hogy gáz de egyszerűen imádom tökéletes képe van anno majdnem 100 rupiért vettem pediga fizetésem volt kb 40 ezer.22" erőmű. igazi tervező monitor a javából.
-
gghrtz
őstag
Akkor gondolom a sakk se sport. És különben sem SPORT, hanem ESPORT. Nem tudom feltűnt e az E betű a szó elején. Egyébként nem tudom mi bajod van azzal, hogy mindenki a saját bevált perifériáit használja. Vicc vagy ember. A helyedben letörölném magamat az oldalról, és elmennék egy kocsmába, ott biztos megtalálod a neked megfelelő társaságot.Ja és az egér SŐT az egérpad is befolyásolja a játékteljesítményed( ami persze nem jelenti azt, hogy ha szar vagy akkor hirtelen prová fog varázsolni téged. )
u.i.: Attól, hogy egyszer egy crackelt magyar szerveren CoD4 TDM-ben első voltál, az nem jelenti azt, hogy te vagy az Istenüberkirály, és már mindent tudsz a játékokról)
-
Bőven jó játékra is
Ajánlom figyelmedbe ezt a videót.[link] a Q3 engine-t használó öreg játékok sokkal gyorsabb reflexet, kiélezett figyelmet igényelnek. Minden ezredmásodperc számít. Jó egér kell, jó monitor és full stabil fps,megfelelő frissítéssel. lanon csak egeret vihetsz + saját CFG-t de azt is megvizsgálják előtte. Kapsz kb 15 percet hogy beállíts mindent magadnak.Ha szponzorált lan, sokszor még azt is előírják hogy nem használhatsz más egérpadot, csak az ott lévőt a reklám miatt. Mint mondtam Esport ,nem pedig sport.
-
raziel01
veterán
Mert más technológia. Az IPS-t nem lehet 1:1-ben értelmezni a TN-re. A monitoros topicot is elég elolvasni.
De egyébként nekem volt egymás mellett IPS meg TN és nulla különbség volt a képfrissítés gyorsaságában ránézésre.
Sőt sokan esküsznek rá, hogy 14ms IPS-el is tökéletes az FPS játék. -
El Kebir
őstag
átlagértékek, magyarázni kell neked, hogy mit számít a minimum fps egy játékban? (itt ugye a maximum válaszidő jelenti ugyanazt
)
a tn panelnek nagyobb a reakcióidő szórása, mert az függ attól is, hogy miből - mibe kell váltania a pixelnek.
(de igazából az a mondat abból ered, hogy a benq-nak volt egy csapnivaló 2ms "gamer" monitora, ami vizuális teszteléssel kb a 8ms gyári értékű ips válaszidejét tudta... szóval nem az adatlap a lényeg, arra sok kamu dolgot is írhatnak a gyártók.) -
raziel01
veterán
8ms-es IPS tud annyit, mint a 2ms-es TN. Bőven jó játékra is.
Számomra meg nem sport az egérrel kattintgatás hiába hívják úgy.
Ezért vezetném be azt, hogy a versenyek fix hardveren legyenek és akkor senkinek nem lenne se előnye se hátránya. Konzolt nem mondom, mert a "profik" úgyse bírnák ki egérrángatás nélkül. -
Ekkora hülyeségeket összehordani, ráadásul szent meggyőződéssel.Online játéknál az egyik legfontosabb szempont (a technológiai részét nézve, megjelenítés szempontjából) hogy a képfrissítés és az fps összhangban legyen, főleg pro gamer szinten. Hiába van 120 fps ha a monitoros csak 60 hz-t tud. megcseszheted. A másik meg hogy versenyszerűen Q3-t toltam anno, magyar válogatott is voltam. Magyarázd meg annak a jó pár ezer embernek, akik élőben voltak ott meg annak a pár tízezernek akik online nézték a döntőket, vagy a Razer és a Logi marketingeseinek akik több ezer euróval támogatták a versenyeket hogy nem sport.Ezt úgy hívják hogy Esport, tudod 21.század. Vicc az ilyen hozzáállás. a monitorról nem tudok mit mondani, sajnos, csak az ilyen emberekről akik olyanban mondják meg a tutit amihez halvány ila gőzük sincs a fejükben. 30 fps nél meg mondegy lenne neked milyen monitorod van. IPS panel meg színben jó de válaszidőben gyengébb, legalább is az én utolsó emlékeim szerint.22" CRT nokia tervező monitorral arattam , legjobb online játékra, nincs után húzás, stabil 120 Hz, tökéletes képminőség. Ja és 22 kg alapból
-
rootry
tag
Egy kicsit húzós az ára, főleg mire kis hazánkba ér.
-
F e Z o
veterán
Gondolom a Call of Duty - Modern Warfare 3-ra gondoltak, nem a Call of Duty 3-ra, amit nem dobtak ki pc-re.
-
korcsi
veterán
-
dezz
nagyúr
Nem nagyon ismered a monitorokat... Nem az számít, hogy BenQ vagy Samsung, meg az sem, hogy LED-es. Hanem hogy azon belül milyen típus, illetve elsősorban a paneltípus (másodsorban az elektronika, harmadrészt pedig a mechanika - persze vannak, akiknek a design és semmi más). A legtöbb 24-es BenQ-ban A-MVA panel van, a Samsungodban pedig valószínűleg TN(+Film).
(#17) gghrtz: Tévék között van (valós) 240 Hz-es IPS is, 1-2ms-es váltási idővel... De monitor méretben valahogy nem erőltetik (bár létezik 1-2 ilyen panel). Egyébként a G2G valójában nem szürkéből-szürkébe, hanem közép-sötéttől a közép-világosig terjedő skálán megtalálható világossági értékek közötti váltásokat jelent. Azért kezdték ezt megadni, mert korábban minden paneltípus lassabb volt ebben (leginkább a VA-k, másodsorban pedig a TN [az IPS meg mindenben közepesen lassú volt, átlagban a VA-k és a TN között]), mint a teljes váltásokban, ezért hát gyorsítottak rajta, így kb. a teljes váltással került egy nagyságrendbe. (Az ne zavarjon meg, hogy a korábbi standard paraméter valójában két fullos váltás összege volt, Tr+Tf.) Azt kell még tudni, hogy a TN a sötét-világos váltások esetén jóval lassabban vált az egyik irányba, miközben az IPS-nél a kettő nagyjából egyforma. Így azonos érték esetén az IPS a gyorsabb.
(#18) ad4mantit3: Egy távolkeleti gyártó gyárt ilyet, valami Yamakasi.
(#35) TTomax: Mi az érdekes abban a V2410-ben? Egy sima 5ms-es TN... (Egyébként én találkoztam vele. Nincs sok mondanivalóm róla.)
-
TTomax
félisten
Uhh mennyi megmondóember lett itt hirtelen aki még sosem találkozott még csak egy BenQ 2410el sem... vagdalkoztok,hogy 30fpsel milyen jót lehet játszani... hát igen 30fpsnél valóban mindegy milyen monitorod van... 60 vagy 120Hz...Azért kár hogy ennek a monitornak a kistestvérére a Prad,vagy a tftcentral elég jó véleményt adott nem véletlen... [link],[link],[link].Nem véletlen van nekem sem az asztalomon ez a monitor,és a sarokba állítva meg a Dell U2412M,ami meg egyébként megint egy igen jó monitor csak nem arra amire nekem kellene....az ára igen...az elég ütős,mert ez egy rétegcikk.Nem hétköznapi felhasználásra,mert aki ilyet vesz az tudja miért veszi.
-
waithEard
őstag
Szerintem a dizájn a dell u2412m-re hasonlít, igencsak. Persze kissé "gémeresebb."
-
>Deego..
senior tag
Szépnek szép, jónak jó.
De azért nem olyan sok HC gamer van aki megvenné. -
-
raziel01
veterán
Nem baj, mert aki 100%-ra megvan győződve róla, hogy megéri az úgyis megveszi hiába puffogok arról, hogy hülyeség. Inkább úgy mondanám, hogy ha választani kéne egy szuper IPS 60 Hz és egy 120 Hz TN között akkor az IPS-t választanám. Hiába mondjátok, hogy nem számít az online gaming-nél a képminőség. Hogy lehet bármit is élvezni úgy, hogy élettelenek a színek meg fos a betekintési szög?
-
Tulkas
tag
Ez egy túlárazott, giccses. erősen a parasztifjakat vakító szemét. Aki tényleg ennyire bele van bolondulva a "puff-puff" stílusú játékokba, az vegyen egy jó CRT-t. Akit pedig kicsit is érdekel, hogy milyen képe van egy monitornak, és LCD-t akar, az maradjon az IPS, esetleg PVA/MVA-nál.
-
mlinus
őstag
az hogy publikon mit alkottál, nagyon mindegy. ezek a monitorok olyan játékosoknak vannak tervezve, akik esport szinten játszanak. ott pedig nem mindegy hogy 60 vagy 120hz.
egyébként nyilván szar játékosból nem csinál profit a 120hz vagy a profi egér, de ezt nem is mondta senki.
-
MZperX75
addikt
Ha jól számolok akkor 27"1080p 120Hz 3D 360dollár=kb 90-95ezer? Ez nem sok,nem vagyok képben az árakkal,a felbontását így is keveslem 27"-ban már illene egy 2500x1440-et nem?
Amúgy szívesen látnám itthon a Benq24" 1080p-helyett.... -
gghrtz
őstag
válasz
ad4mantit3 #18 üzenetére
-
ad4mantit3
csendes tag
Nagyon nem így van. Alacsonyabb szinten, public szervereken megállja a helyét az álláspontod, de amikor már netes kupákon, lanokon olyan emberekkel/emberek ellen kell játszani, akik ebből megélnek (tehát nem public szerver a támpont, hanem kompetetív játék), akkor sajnos számít milyen cuccod van.
-
gghrtz
őstag
Én is Dell U2312HM-et akarok majd venni, mert csak jót olvastam róla, de amikor aktívan gameltem, akkor hidd el igenis számít a 120Hz élményileg is jobb, de ami a legfontosabb nem fájt a szemem és a fejem pár óra játék után sem.(Mondanom sem kell, hogy visszaraktam 75Hz-re próbaképp és annyira megszoktam a 120-at, hogy rendesen szaggatott a 75Hz, de persze amíg élőben nem látsz egy ilyen monitort működni addig nem fogod tudni, hogy valójában mit nyújt ilyen téren. Az már más kérdés, hogy bármi egyébre (kivéve a 3D-t) egy "kalap szart" se ér(az IPS-hez képest)) A másik nagy hátrány, hogy legalább 120FPS kell, hogy ki tudd használni a 120Hz-et, ami az újabb játékoknál szinte kivitelezhetetlen.
Egyébként az IPS 120Hz-nek valószínűleg sajnos technikai gátja van, mivel 120Hz= 120*1/s , ami azt jelenti hogy ~ 8ms alatt rajzol ki egy képet a monitor, és egy átlag IPS(nem akarok hülyeséget mondani) 5ms G2G értékkel rendelkezik, szóval más színeknél ez durvább érték, ergo atomra szellemképes lenne a kép vele. Még néha ezen a (Samsung 2233rz) monitoron is láttam nagyon enyhe szellemképet nagy színkülönbségeknél.
-
Yany
addikt
IPS + 120 Hz wanted
-
raziel01
veterán
Tudjuk a gamereknek mindegy a képminőség csak legyen csillió hertz.
Elmondom neked, hogy anno COD4-ben 30 FPS-el toltam multiban egy sima 60 hertzes monitorral és elég sokszor volt, hogy első voltam menet végén. Csak a gyengék mondják, hogy számít a 120 hertz. Gyakorlás kell, meg ügyesség, meg a pálya ismerete. Nem 120 hertz.Ja és semmiért nem cserélném le a jelenlegi Dell U2312 monitoromat. Nem olyan mocsok a képminősége, mint egy TN-nek.
-
kromatika
veterán
komoly monitor.szívesen elfogadnám.
-
vinibali
őstag
egy barátomnál láttam először 24-es ledes benq-t. hát komolyan olyan érzésem van néha, mintha az én samsungomnál is szebb képe lenne
-
FishAir
senior tag
Milyen csúnya, kényelmetlen egeret adnak hozzá...
-
Tikakukac
titán
Lehet állítani a képbeállítást a pocsék és a pocsék között? Bő 120k-ból azért már lehet venni elég izmos moncsit, rendes panellel, mókusvakítás nélkül.
-
atti_2010
nagyúr
Már majdnem leírtam hogy milyen jó lenne egy, TN+Film ilyen szinten mindjárt bokán fosom magam, ha olyan igényes vagyok hogy 120 Hz monitor kell akkor biztos nem a TN +film fakult eltorzult színeit fogom bámulni.
-
zsolt501
nagyúr
Jól látom ez a monitor tud portré módot is?
-
nbg
senior tag
Nem tudom mennyit fejlodtek a TN panelek az elmult par evben, de anno a 28"-os Hanns.g monitorom eleg hatareset volt kepminoseg ugyileg - talan jatekok alatt pont nem, de minden mas felhasznalasi teruleten ekkora meretben mar zavaro volt a panel "egyenletlensege".
Meg hat 370-ert azert vicc. -
Retekegér
MODERÁTOR
Azért ennyit nem adnék egy TN+film monitorért, akármilyen gémer.
-
Swype
csendes tag
Jónak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Közel másfél év csend után a gyártó nagyobb képátlóval is piacra dobja játékosoknak szánt kijelzőjét.
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nők, nőügyek (18+)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- LG UltraGear OLED 27GR95QE-B Gaming Monitor! QHD / 240Hz / 0.03ms / G-Sync
- 'RETRO' Dell P1917S / 19" / 5:4 / 1280x1024 / IPS / LED
- FÓLIÁS! LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor! IPS / 3440x1440 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Bezámítás! Lenovo P15 Gen1 15 FHD üzleti notebook- i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T2000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360M i7 8700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB Zalman S2 TG Be quiet! 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T Pro 512/12GB Kék / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest