Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • goodboy007

    senior tag

    Sziasztok,

    Jelenleg egy 1TB-os és egy 500GB-os vinyóm van, az OS pedig külön SSD-n.
    Minap vettem 2db 3TB-os merevlemezt, amiket RAID1-be szeretnék kötni.

    1.
    Ami nem világos, ha kész a kötet és már vannak rajta adatok, akkor ha kikapom bármelyik winchestert a gépből és berakom egy másikba, akkor önmagában is működőképes lesz, mint bármely más közönséges vinyó vagy innentől kezdve csak ezt az alaplapot használhatom, mert ennek a BIOS-ában mentődik csak el egy kötetként a két háttértár?

    2.
    Mi van, ha gépet, azaz egyúttal alaplapot cserélek vagy a mostani elromlik? Csak RAID-re állítom a SATA módot, rádugom a SATA0-ra és a SATA1-re a két merevlemezt és minden megy tovább, ahogy eddig?

    3.
    Van arra esély, hogy szétesik a RAID-kötet és mindkét vinyóról elvesznek az adatok vagy ez csak régebben volt így? Milyen más buktatói lehetnek még adatbiztonsági szempontból?

    4.
    Kollégám azt javasolta, hogy a RAID1 helyett jobban járnék, ha vennék egy NAS-t és bizonyos időnként, automatizálva menteném a dolgaimat, ráadásul azt is meg lehet oldalni, hogy ez differenciális backup legyen, tehát nem kerül minden újra és újra átírásra. Ennek milyen buktatói/előnyei lehetnek azt leszámítva, hogy ilyenkor bekapcsolva kell legyen a NAS is, de ez nem akkora tragédia?

    "propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007

Új hozzászólás Aktív témák