- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
asuspc96
őstag
Lenne egy pöpec kérdésem....
3x1920*1080p felbontásban 6970@6970 OC mennyi fps-t produkál ?
Mondjuk ezek a játékok alatt:
BF3, Metro 2033, FIFA 2011, F1 2011, STALKER, Dirt 3 stb....Nékem az is megfelel ha elárasztotok tesztekkel
stranger28: Valószínűleg Te tudod mire szeretnék kilukadni
Előre is köszi, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
MazsolaTade
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy ASUS 6950 2GB videókártyám, ami ugye gyárilag 810mHz-en menne, de logoltam egy kicsit bf3 alatt, és nem ment feljebb 725mHz-nél, néha volt hogy lement 500-ra. Erről tudok valamit mondani?
-
byZsolt
tag
válasz MazsolaTade #14706 üzenetére
hát ez elég érdekes., ilyenről én még nem is hallottam.
Zozz, én azért vitatkoznék ebben.
[ Szerkesztve ]
Ez Itt a .....
-
ZozzHUN
addikt
válasz MazsolaTade #14706 üzenetére
Ez amiatt van valszeg mert a kártya úgy érzi túl sokat fogyaszt. Nyomd fel a powertune-t 20%-ra (teljesítményvezérlő beállítások)
-
asuspc96
őstag
ZozzHUN: CF az megvan...nem azzal van a probléma, hanem, hogy ha 3db 1080p monitoron játszom pl.: --> [link] , [link]
Akkor ezekhez milyen fps értékek társulnak ?
....mert nem mindegy, hogy beleölök több százezret és szar lesz a végén....
Gondolom ez nem következik be de érted a célzást....SzlobiG: és 3xHD-ban ? (5760x1080p)
xnace: ?
ezen besz@rok...rég láttam ekkora gyökereket
asuspc96
-
stranger28
addikt
válasz asuspc96 #14710 üzenetére
Vágom mit szeretnél, remélem végül a Dellnél maradtál.
Igazából csak becsülni tud majd mindenki neked, mert ilyeneket nem nagyon szoktak tesztelni. Az biztos, hogy lesz 6,2 millió pixeled és a 2560x1600, amiben még sztoktak tesztelni, az 4 millió, szóval 1,5-tel el kell osztani a tesztben lévő adatokat és kapsz egy közelítő értéket. De metro33-at biztos nem fogsz maxon tolni, csak 30 körüli FPS értékkel. AA nélkül, ami sokat zabál a felbontás miatt és pár kis kompramisszummal simán fog futni minden. Kis kompromisszum alatt olyan ultráról high-ra való állítást értek, amit sosem fogsz észrevenni. BF3-ban van pár ilyen például, biztos metroban is, de azzal még nem játszottam.
(#14711) ZozzHUN: Ez így van sajnos, de én úgy vagyok vele, hogy valamit valamiért. Egy hónap nem a világ vége, addig az ára is lemegy/talál vmi akciót az ember.
(#14713) proci985: Mondom én, két kártyával maxon is 50 körül lesz, AA nélkül. Ha pár értelmetlen beállítást levesz high-ra, máris megvan a fix 60.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz asuspc96 #14702 üzenetére
eyefinity3, 3840x1024, ennek kb a másfélszereséről beszélünk pixelre.
Metro2033 talán mediumon még ok, high szerintem már felejtős (egy kártyával, kettővel talán jó), még nagyon megrántva is. BF3mat nem ismerem, Dirt3 highon legalább 40fpssel kell, hogy menjen. Stalkernél sunshatfs kivételével 30, sunshafts alatt 15fps várható (szépen skálázódik), de a grafika lejjebbhúzásával szerintem menne.
HWheaven tesztelte 6970et 5760x1080ban, F1 megy szépen, BF3 25fps átlagban, CFben elégnek kéne lennie.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
asuspc96
őstag
TUD VALAKI EZEKHEZ A JÁTÉKOKHOZ KONKRÉT FPS ÉRTÉKEKET ?
Esetleg tesztet ? Vagy van ismerőse aki rendelkezik 3 monitoros rendszerrel (5760x1080) és 6970-eseket nyüstöl CF-ben ?Én csak ezt találtam --->
www.hardwareheaven.com/reviews/1084/pg1/xfx-radeon-6970-and-radeon-6950-graphics-card-review-introduction.htmlBocsi a linkért de telefon nem erről híres...
asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
válasz stranger28 #14715 üzenetére
Jól van én megbízom a szavaitokban....
Ha a CF ELÉG akkor nincs gatyába sz@rás ha nem akkor szétverem a fejemen
A többieknek is köszönöm !Most megyek bújom még egy kicsit a teszteket aztán alszom rá egyet és újra jövök!
Kellemes estét, asuspc96
-
veterán
mcwolf79:
Ez nem a hitvita topik, nem hiányzik senkinek a fanozás, meg elvakultozás! Legközelebb ne akarj flame-et kelteni, ha lehet.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz asuspc96 #14714 üzenetére
Attól függ melyik játékhoz kellene. BF3-hoz tuti kevés lesz. Én Moddolt 6950 CF-et használok 880/5400 órajelen, és 2560x1440-ben még éppen hogy jó. Persze Ultrán, NoAA, max. AF.
Persze kompromisszum van, és biztos menni fog, ha visszaveszed high-ra, vagy medium-ra. Csak nem tudom mennyire akarasz kompromisszumot..
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
stranger28
addikt
High és ultra között nagyon kicsi a különbség látványilag, ellentétben az FPS értékekkel. Talán az árnyékokat vettem észre csak, azt meg fel lehet venni ultrára, ha kell. De ha nem akar kompromisszumot kötni, akkor nV oldalon kellene inkább nézelődni sajnos. Vagy újonnan a 7970, 150 körül kijön darabja.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz stranger28 #14720 üzenetére
nV oldalon se lenne elég egy 580 SLI ehhez a felbontáshoz ultrán.
2x150k beruházást meg szerintem egyik játék se ér.
Arról nem beszélve hogy a 7970 CF 70% skálázódása átlagban nem túl erős.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Cybertrone
veterán
2560*1440 ultra, HBAO off 2*-es szűrés, 16p-os AF! 50 fps alá nem ment Tehát 5k-s felbontásban minimum a szűréstről le kell mondani, és bizony tényleg kevés lehet az sli is!! A 7970 skálázódása meg még kezdetleges, összesen 2 hete jelent meg a cucc, még annyi se! Viszont magas felbontásra van tervezve, ami nagy előny lehet! Ezen kívül a legutóbbi drivertól 5-10%-ot gyorsult a 7970, és azt ígérték ez még csak a kezdet... bizakodva várjuk a többi drivert!
[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
opti06
aktív tag
heil
xfx 6970 kártyám van, és vízhűtés blokkot akarok rá venni, ahogy nézegetem elvileg ez a nyák ref. v2 lesz igaz?
-
( V )
veterán
válasz Bati0501 #14629 üzenetére
a hűtésre természetesen csak egy gyors személyes tapasztalat: még a nyári forróságban toltam Crysis 2-t, 1 óra játék (ultra beállításokkal): GPU-Z - 62°C avg 64°Cmax / venti alapjáraton!!! valahol van egy screenshot is - ha nem töröltem ki...
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
asuspc96
őstag
zack: Azokhoz a játékokhoz amiket fentebb említettem....
Azok a cuccok vinnék az ösz. game-t ami ki van írva....
(remélem a proci most sokat fog segíteni )
A mérvadó inkább a high.... szóval ha már ennyi lét belesaccoltam nem szeretnék "szuper márió"-s grafikát nézni
Ha a HIGH beállítás mellett viszi a CF bármelyik játékot 5760x1080p-be akkor nem félek a beruházástól (persze élvezhető fps értékek mellett...50-60(avg))
nem vagyok "ultra-fan boy" az a lényeg, hogy ÉLVEZHETŐEN menjen HIGH-on...legalábbis nekem ez a fő szempont....stranger28: 7970-be nem fogok beruházni....azt gondolom Te sem gondoltad komolyan...!
kompromisszum ? persze high-ig
nV kártyám volt de ha újabb kártyát veszek az biztos, hogy majd az nV válasza lesz a 7970 amit megveszek ---> zászlóshajó (ez az elképzelés)Cybertrone: Ez melyik kártya amit imént említettél ?
(gondolom a 7970-re de erősíts meg ebben )proci985: "HWheaven tesztelte 6970et 5760x1080ban, F1 megy szépen, BF3 25fps átlagban, CFben elégnek kéne lennie."
Ez egykártyás tesz vagy CF ?Akkor mit összegzés:
Mit tegyek ? Érdekel a véleményetek úgyhogy kivele mindent meg lehet beszélni
Nem szeretném ha a zöldhasú rossz helyen aludna.....
Meg az is egy szempont, hogy az elkövetkező 1-1,5évben a játékipar csak fejlődni fog....egyre erősebb gépezetek kellenek majd....
Érdemes beruházni egy ekkora kiadásba ? Megtérül a játékélményben ?
Látom a mai nap sok CF-es tulajdonossal fogok beszélni errőlNa megyek a "harcmezőre" majd benézek de nem valószínű, hogy írok....majd 3-4 körül!
előre is köszi, asuspc96
-
ZozzHUN
addikt
válasz asuspc96 #14726 üzenetére
Te most 3adjara is megkerdezed ugyanazt? Ekkora kiadasnal az ar/teljesitmeny mutato ugysem lesz olyan kiraly hogy csak na. Vegyel ketto moddolhato 6950et, csinalj beloluk 6970est, menni fog minden high-on ugyis, ha nem akkor ugyis jossz ide hogy mieeeeeeeert, mi meg mondjuk hogy driver cap 16 felrak stb stb.
-
SzlobiG
félisten
válasz Cybertrone #14728 üzenetére
Az biztos csak ő jó ár/teljesítmény mutatóval rendelkező vga-t akar ami a 7970-ről nem mondható el.
(#14726) asuspc96 Én is azt mondod hogy még mindég a legjobb ár/telj a moddolható 6950-nek van abból veszel kettőt gondod nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
PetX
aktív tag
Srácok annyi lenne a kérdésem, h így 2012-t elérve ha beruházok egy 6950-be a jelenlegi 4830 cserével, akkor érdemes egy 6950-et megvenni 1GB VRAM-mal? Most elég olcsón 61k-ért láttam és ha áldásotokat adjátok rá akkor meg is venném.
A kari.Akárhogy számolom a CX400 -as Corsair tápnak simán vinnie kell ezt a konfigot még.
Vélemény?
Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
-
PetX
aktív tag
válasz Pietrosz #14733 üzenetére
Nekem ebből az jött le, hogy nem olyan nagy hátrány az 1GB RAM.
Egyedül a dragon age 2 -ben van bődületes eltérés. Itt:A linkelt oldalon meg az 560-570 -nek is hasonlóan visszaesik az FPS- száma mint az 1GB-os 6950-nek a szűrők bekapcsolása után.
Ugye jól olvasom a táblát és az alapszínnel írt érték a szűrő néálküli a halványabb színűek pedig a szűrővel mért értékek?
Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
PetX
aktív tag
válasz stranger28 #14739 üzenetére
Ebben igazad van, a 4830 is kiszolgált 3 évet, így ennek is ennyi időt kell szolgálnia. Bár az akkor csak 35k-ba került szóval legalább 4 évig mennie kéne
Garit néztem a VTX3D-re is 2 év van.Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
ZozzHUN
addikt
válasz stranger28 #14739 üzenetére
Ja, mert bekapcsolod a 4x msaa-t ha 30 fps van, had vigye lejjebb a teljesitmenyt, mi?
1gb is eleg azert szerintem, ahova 2 kell mert AA-t kapcsol az ember, oda mar amugy se eleg eros a kartya
-
Pietrosz
addikt
A kisebb szám a minfps, a nagyobb meg az avg fps. Persze jól hangzik az, hogy 2gb-vel jövőállóbb a kari, de az újabb játékokhoz már úgyis egyre gyengébb lesz a 6950, visszább kell venni a beállításokat. pl bf3-at sem tudom ultra textúrával játszani(ahol bekajál akár 1,5 gigát is), mert nincs meg vele a fix 60 fps, úgyhogy inkább visszaveszem.
-
PetX
aktív tag
válasz Pietrosz #14744 üzenetére
Akkor most mi legyen?
Várjam meg a 7-es szériát, hátha lesz jobb alternatíva? De most komolyan kérdezem.
Én ilyen 3 évre tervezem. Majd közben lesz CPU+MB+RAM csere de az még sztem nem egetverően fontos. De a videokari csere már kellene.Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
PetX
aktív tag
válasz Pietrosz #14747 üzenetére
Oks. Akkor a résztvevők:
Asus 81 689.-
Sapphire 83 210.-
VTX3D 78 969.-
Asszem a gyártók sorrendjét is felállítottam.
A nagy kérdés: Melyiket?
Én szívem szerint az ASUS-t venném, de nem tudom a hűtése milyen, a 4830-amon is fél év után felkerült egy Artic Cooling L2 Pro, mert nem bírtam a hajszárítót a gépben.
Ígérem több kérdésem nem lesz.Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest