Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz olbaidhun #1816 üzenetére

    "nem tudom játékra mennyire alkalmas, de professzionális felhasználásnál elég fincsi. Ez már nem gamer a korábbiakban említett 1ms válaszidő és freesync hiánya miatt?"

    1 ms VALÓS válaszidejű LCD-t még nem láttam. Az ilyen feliratok a dobozon nem többek unilluminált zsellérflashbangnél. Majd Jóska jól rámilliszekesedik, oszt veszi is megfele. A-a.
    FreeSync arra jó kb., hogy adjon egy kis extra input lagot a levesbe.

    Kvékes monitor: high-end CRT vagy 120 / 144Hz LCD (1Hz-zel sem kevesebb), ~10 ms VALÓS input lag (ez az az érték, ami soha nem lesz a dobozon rajta, megfelelő eszköz híján az ember kénytelen ezügyben releváns teszteket keresni online - amiből nem sok van), lehetőleg inkább TN, mint IPS (TN gyorsabb és töredékáron is van).

    Ha az LG 32MP58HQ-ről van szó, akkor le nem ülnék elé FPS-ezni. Szerintem ez nagyjából megválaszolta. )
    Azért tőled is kedves, hogy a hirdetésben JÁTÉKRA is ajánlod a 60 Hz-es IPS-csodát. ;]

    Félreértés ne essék, biztos szép képe van (LG IPS), netezni, filmezni, irodázni, Heroes 3-azni, kalibráltan belépőszintű / hobbista Photoshop-hoz tuti, hogy zsíros (bár ilyen képátlónál talán már kevéske az az 1080p).
    Aki viszont arra buzdítana / kényszerítene, hogy Kvélykezzek vele, annak hálából rektálisan helyezném fel a kicsikét, diagonálisan döntve. Természetesen miközben áram alatt van. : D

    ----------------------------------------------------------

    "Kedves kolléga, méltatnád pár szóban a mostani qc patch eredményességét?"

    Pár hete úgy voltam vele, hogy letakarítom a szemetet a vinyókról, szóval fel kéne megint telepíteni. ;]

    Azért ESR-en már nézelődtem. Az első memento, amit találtam, hogy mivel jelentősen növelték a groundboost-ot, Scalebearer pl. gyorsabb, ha csak a +forward-ot nyomod, mintha strafe jumpolnál. Ennél tovább nem is jutottam, mert ennek fényében már annyira sem érdekel, mint előtte.

    Gondolom, nem kell részletekbe mennem, hogy mit is gondolok éppen. A prostituált felmenőkről, péksüteményekről és bódító szerekről, valamint a különféle nemi betegségekről. Meg úgy en bloc erről a szánalomról.

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • kwzatz

    őstag

    válasz Synthwave #1822 üzenetére

    "Azért tőled is kedves, hogy a hirdetésben JÁTÉKRA is ajánlod a 60 Hz-es IPS-csodát. "
    Nem kifejezetten Quake Championsre ajánlja vagy multiplayer fps-ekre, hanem szimplán játékra. Ha valakinek komolyabb tervei vannak a kompetitív game-ekkel, akkor nyilván tudni fogja, hogy ez nem neki íródott. Nekem is "60Hz-es LG IPS csodám" van és megfelel játékra. Az emberek 99,9%-át az elérhető eredmények terén amúgy is a skill/játékra fordítható idő fogja meg hamarabb, nem a monitor képfrissítése meg válaszideje. Nem hiszem, hogy a hirdetését a 0,1%-nak szánta.

    [ Szerkesztve ]

  • Vanir

    veterán

    válasz kwzatz #1823 üzenetére

    Azert ezek eleg eros vaktaban dobalozasok a szazalekokkal 2017-ben, amikor a csoro magyarok jelentos resze is 144 Hz-en keni a CoD2-t (!) is (nyilvan az esport szintu playerekre gondolok, nem a publamakra). FPS-re csak 120/144, egyszeruen onszopatas nem azon jatszani, ha van ra lehetoseg.

  • kwzatz

    őstag

    válasz Vanir #1824 üzenetére

    "nyilvan az esport szintu playerekre gondolok, nem a publamakra"
    Te magad írod le, hogy miért nem erős vaktában dobálózások, persze, hogy az esport playerek a lehető legjobb feltételekkel akarnak és fognak játszani. Pont erről írtam, hogy kinek nem szól a hirdetés és miért nem. Ráadásul a százalékokat, ha alaposan elolvasod, arra írtam, hogy az emberek jelentős része nem a monitor tulajdonságai miatt lesz azon a szinten, ahol lesz, nem pedig arra, hogy kinek milyen monitor van.

    [ Szerkesztve ]

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz kwzatz #1823 üzenetére

    A különbség 120 / 144 és 60 között egy irgalmatlan ég és föld.

    Egyenes arccal senkinek nem tudnék ajánlani 60 Hz-et játszani, akár e-sportoló, akár nem.

    Nem e-sportolókról kis adalék: még a totál publáma barátom is körbeugrálja a 144 Hz-et, annyira kiveri a szemét a különbség 60Hz-hez képest. Sokkal jobbat is lő vele. 60-ért használtba bőven találni 144-est is, ha az ember tényleg érdemben akar puffogtatni.

    60 Hz már 10 éve is bőven AIDS volt bármilyennemű real-time játszódásra, nemhogy most.

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • kwzatz

    őstag

    válasz Synthwave #1826 üzenetére

    Nem mondtam olyat, hogy nincs különbség, elhiszem, hogy más élmény és persze, hogy jobb vele játszani.

    "60 Hz már 10 éve is bőven AIDS volt bármilyennemű real-time játszódásra, nemhogy most."
    Túlzásokba estek. Ráadásul nem kis túlzásokba. Az első 120Hz-es LCD monitort most direkt megnéztem, 2009-re datálják, az első 144Hz-eset meg 2012-re. Emellett te még mindig csak kompetitív fps-ekről beszélsz (legalábbis remélem nem a Witcher 3-ban tartod AIDS-nek a 60fps-t, mert az azért nap hsz-ének is elmegy úgy...), miközben én még mindig arra reagáltam, hogy a hirdetésében szimplán játékra ajánlotta a monitort. Amire tökéletes. Leírhatom még ezerféleképpen, ti is, ugyanoda fogunk jutni.

  • atidzsiforc

    őstag

    válasz kwzatz #1827 üzenetére

    CRT monitorokat mikorra dataljak? :)

    r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt

  • olbaidhun

    őstag

    válasz kwzatz #1827 üzenetére

    +1 tényleg nem quake, ql, only fps, vagy qvaccs hoz kínálom a vasat, inkább annak a 94.5+ % nak, hogy pontosak legyünk.

    Pl ott az új ps4 pro a 65" tévémnél és valóban jobb ezen a "kis" lg monitoron FHD ban engedni a gémeket, mint 4K ban de 30 as kompromisszumokkal...

    Ja igen, szép Magyar valóság: volt i7-7700K és hozzá 1080ti párosom, az sem volt megfelelő az említett felső kategóriás tévén. Első sorban a tartalom miatt.

    Láttam pár rog, predator, eizo, alien meg a többi ultra premium monitort.. ár/érték még egy darabig nem lesz meggyőző itthon. Mondjuk hozzá teszem Részemről van igény 2-3 db 27" + ra a PS meló miatt.

    Alig akad pár elfogadható pc játék ami lekötött.
    SC2 re meg némi koca gémelésre bőven elég egy alsó / közép kategória. FHD fölött már zsebbe nyúlós a hardver körítés... 1440 is elég vészes, ha stabil 140+ ra vágysz! ne szálljunk el, maradjunk 2 lábbal a földön.

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz atidzsiforc #1828 üzenetére

    :))

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • kwzatz

    őstag

    válasz atidzsiforc #1828 üzenetére

    Ha ti azon fanatikus pro playerek közé tartoztok, akik az elmúlt 10-12 évben is folyamatosan CRT monitoron kompetitíven tolták a Quake-et, az megint teljesen más. De szerintetek hány ember használt CRT-t ebben az időszakban LCD/LED helyett? Tényleg nem tudom már másképp megfogalmazni, hogy nem csak a kompetitív fps-ek jelentik a játékot, még akkor sem, ha nektek igen. Így nem igazán értettem, hogy miért kérnek számon valakit, aki játékra mer ajánlani egy 60Hz-es IPS monitort, erre reagáltam. Az, hogy ez nem lesz triviális, nem igazán gondoltam volna. De legyen igazatok, a 60 fps AIDS már 10 éve. Lehet tolni a Witcher 3-at 640*480-ban a jó kis 10 éves CRT monitoron 120Hz-es képfrissítéssel. Az nem AIDS. :D

    [ Szerkesztve ]

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz kwzatz #1831 üzenetére

    Minden mást is CRT-n csináltam, nyilván okkal.

    Versenyszerű Quake meg csak az utóbbi 3-4 évben van. LCD-m meg idén februártól - és ez se volt kényszer, csak gondoltam, 'rongyrázok'. A kis SONY CPD-G220 még mindig megvan. Pár társával egyetemben most éppen pihenget.

    "Lehet tolni a Witcher 3-at 640*480-ban a jó kis 10 éves CRT monitoron 120Hz-es képfrissítéssel. Az nem AIDS."

    *1600 x 1200 @ 100 / 120 Hz-en. (640-ben jobbak 200 Hz-et tudnak.)

    Így van. Valóban nem az.

    Amúgy meg a felbontást játszódásnál BÁRMIKOR beáldoznám a képfrissítés javára.

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • kwzatz

    őstag

    válasz Synthwave #1832 üzenetére

    "Amúgy meg a felbontást játszódásnál BÁRMIKOR beáldoznám a képfrissítés javára."
    Nincs ezzel probléma, de ezzel az elenyésző kisebbséghez tartozol, a többségnek elég a 60 fps singleplayer game-eknél. Ahhoz, hogy ezt lásd, elég ha körbenézel a ph topicokban vagy redditen. Ezért lehet 60Hz-es IPS monitort ajánlani játékra, én ennyit állítottam, nem többet.

    [ Szerkesztve ]

  • kNG

    senior tag

    Sziasztok!

    Szuper a decemberi patch, viszont tegnap óta úgy rubberbandingelek, hogy játszhatatlan a játék. A ping jó, de ha gyorsan strafelek akkor utána össze-vissza elkezd dobálni a játék...márpedig az idő 99%-ban gyorsan strafelek...valakinek erre van valami ötlete? Lehet valamit ezzel csinálni? :(

    Válaszokat előre is köszönöm!

    MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz kwzatz #1833 üzenetére

    Nem kell bemutatni az internetet. A tehénkaka is finom lehet, mert 2 milliárd légy nem tévedhet elve igen sokszor érvényesül.
    Attól még ha tőlem kérnek ajánlást vacsorára, múlepény helyett inkább a lazackrémes fokhagymás pirítós felé terelek. )

    Az a baj, hogy a hitvallásodból hiányzik az elveszejedett pleb jóra, s értelemre buzdításának szándéka. )

    Amúgy még 60 fps is sokkal jobb 100+/144 Hz-en, mint 60-on. Ez a lényeg. A kép folyamatosságában és reakcióidejében megmarad az az igen számottevő különbség.

    Persze, lehet 60Hz-es IPS-t játékra ajánlani, ezt eddig sem vitattam. Csak nem szép dolog. )

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • kwzatz

    őstag

    válasz Synthwave #1835 üzenetére

    Akkor vehetnéd már a 240Hz-es monitort is, mert a 144Hz ma már kevés. Az idén vásárolt LCD-d a hitvallásod mellett kifejezetten rossz befektetés volt, törekedhettél volna a jobbra, az értelemre. Így lemaradsz néhány képkockáról az AI által irányított koboldokkal szemben, enélkül pedig valószínűleg nem lesz teljes az életed.

    "Az a baj, hogy a hitvallásodból hiányzik az elveszejedett(sic) pleb jóra, s értelemre buzdításának szándéka."
    Alapvetően inkább az lehet a különbség kettőnk között, hogy nem tekintem az embereket elveszett (ilyen szó van) plebnek és a fellegekben sem járok.

    [ Szerkesztve ]

  • maross

    veterán

    válasz kwzatz #1836 üzenetére

    a 144hz 2017 aidse

    eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

  • adakiller

    senior tag

    olvasva az előbb részletezett monitorral kapcsolatos véleményeket; ki milyen monitort ajánl a QC-hoz. Konkrét típusra gondolok, mondjuk 27 colos méretben.

    pl. ez: [Asus VG278Q]

    PLS panel mennyire QC barát?

    [ Szerkesztve ]

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz kwzatz #1836 üzenetére

    Az biztos, hogy a 60Hz IPS nem a fellegek.

    ;]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • kwzatz

    őstag

    válasz Synthwave #1839 üzenetére

    Így van, az maga az AIDS már 10 éve, kifejtetted. Valójában mást sem fejtettél ki csak ezt, annak ellenére, hogy majdnem minden kommentben leírtam, hogy tisztában vagyok vele, hogy egy jó 120/144Hz-es monitor nyilvánvalóan jobb, mint egy 60Hz-es, te minden kommentben megpróbáltál meggyőzni ugyanerről. Nem számít, hogy ez kb. annyira vitatéma, mint az, hogy a 2 nagyobb mint az 1, és senki nem kérdőjelezte ezt meg. De hagyjuk, én befejeztem itt az offolást ezzel kapcsolatban.

    maross: :D
    (Nagy bátorságra vall amúgy 2db 4k-s, 60Hz-es monitorral a topicba írni... abból már lehetett volna 240Hz-es monitort is venni! Erre itt már elveszejedett plebeznek egyesek. Jelentsen akármit is az elveszejedett szó. Gyanítom az elveszett és az eltévelyedett a kombinációja, és így mindkettőnél sokkal rosszabb!)

    [ Szerkesztve ]

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz kwzatz #1840 üzenetére

    Látom, nagyon fáj.

    ;]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • olbaidhun

    őstag

    válasz kwzatz #1842 üzenetére

    Ne sajnáld. Megrögzött pro az arc. Érzi a lényeget. Kiáll ebben a dologban. A gond csak az, hogy közben fordult a világ. Nem kicsit.

    Mondjuk hozzá teszem én is bármikor hajlandó lennék vissza venni a grafból, ha lenne értelmes gém pcn. Tekintsünk el a Witcher és pár db szabályerősítőtől.

    Moncsit lehet megtartom. Tvt viszik, valami meg kell az uncharted single végéhez. No meg sc2 és doom2016 záráshoz. Anno a HL2 után végeztem ki a BLACK című ps2 varázslatot. Gyenge volt a graf, de meg tudom érteni, miért jó manapság, ha a kontroller is a barátja egy gamernek. Örülök annak, h nem ragadtam be pl quake, cs, cod2 kockában. Sok varázslatos single és multi kedvencem volt, igaz kétségtelen, hogy már egy sem hozza az utóbbi időben a 2000 körüli aranyéveket. Nem olyan PURE a feeling, de ez összefüggésben lenne a képfrissítéssel? Kizárt. Inkább a család - meló - idő kombó választ le a "cuccról"

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • maross

    veterán

    válasz kwzatz #1840 üzenetére

    Nemreg adtam el a 120hzeset, melora 4k kell, es 3db nem fer az asztalon :). Most varom hogy vegre 4k 120hzet tudjak venni az egyik 60hz helyett.

    [ Szerkesztve ]

    eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz kwzatz #1842 üzenetére

    Én azokat, akiknek monitort ajánlasz.

    ))

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • Vigilante

    őstag

    válasz maross #1844 üzenetére

    A 4K 120 Hz-et ki is kell ám hajtani valamivel. ;)

    △ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1950 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △

  • olbaidhun

    őstag

    válasz Synthwave #1845 üzenetére

    Nem vagyunk egyformák srácok.

    Azt hiszem a veterán Y generáció más (túlzó) igényt támaszt a gaming kultúrával szemben, míg a „digitális bennszülöttek” azaz a Z kevésbé gyakorlatias. A fiatalabbak és kiszolgáltatottak hamarabb benyalják az design-effekt-csillogás-felbontás-szerencsejáték vonalat.

    A Quake széria azért (volt) nagyszerű, mert végletekig optimalizált, kategóriájában megismételhetetlen konzisztenciát produkál(t). Hasonló zsenialitás ma már egyre ritkább.
    Tömegcikk (és ipar épült) a játékfejlesztésre. Nézzetek rá egy BF-re. Alig áll össze az újabb motor, máris a következő dlc, patch, upgrade vagy epizód után sóvárog a tömeg..

    Kaptam egy jó könyvet az Asszonytól: Nicholas Kardaras: A képernyő rabjai. Alig tudtam letenni! Érdemes bele lapoznotok, következetesen felépített és megdöbbentő adatokkal szolgál! A ~15 év alattiakra gyakorolt, fokozott digitalizálás hatása bámulatra méltó. Igazi Zombi Nemzetet gyártanak ezzel a sok gagyi, függőséget okozó nyavalyával.

    (#1846) Vigilante
    Az nemlényeg. Ráadásul optimalizálás ma már smafu

    (#1845) [oWn]f4te
    750Ti-t még bírja a napi gyilkolásokat?

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • kwzatz

    őstag

    válasz Synthwave #1845 üzenetére

    Eddig mindösszesen egyszer ajánlottam egy jó barátomnak, azóta is nagy megelégedéssel használja. Több szempontot is sikerült közben figyelembe venni (mint mondjuk a rá fordítható összeg, mire használja stb.), mint ha a "60Hz az AIDS volt már 10 éve is" vonalon mozogtunk volna, így sikerült az igényeihez szabni.

    Ha multiplayer fps-ekben szeretne valaki rombolni, én is 144Hz-es TN paneleset ajánlanék. Valószínűleg azért nem tudod ezt az egészet megérteni, mert erős a gyanúm, hogy valójában csak multiplayer fps-ekkel játszol (ha már Quake-ben elvileg pro vagy, valószínűleg nincs is másra nagyon időd, ez teljesen érthető), így elfogultságod miatt képtelen vagy más szemszögből látni a dolgot.

    Ráadásul ha tényleg egy 750Ti-d van, ahogy oldbaidhun írja, akkor még nehezebb értelmeznem az "Az a baj, hogy a hitvallásodból hiányzik az elveszejedett pleb jóra, s értelemre buzdításának szándéka" gondolatodat, kicsit inkonzisztensnek tűnik.
    Nem nagyon tudnék azzal egyetérteni, aki szerint egy Witcher 3 vagy Rise of the Tomb Raider nagyobb vizuális élmény egy 144Hz-es TN panelen 144 fps-sel low grafikán, mint egy jó IPS monitoron high+ grafikán 60fps-sel.

    oldbaidhun:
    "Azt hiszem a veterán Y generáció más (túlzó) igényt támaszt a gaming kultúrával szemben, míg a „digitális bennszülöttek” azaz a Z kevésbé gyakorlatias. A fiatalabbak és kiszolgáltatottak hamarabb benyalják az design-effekt-csillogás-felbontás-szerencsejáték vonalat."
    Nekem még mindig ugyanakkora élmény az UT99, vagy a Fallout 2, mint 15 éve, és semmi nem áll távolabb tőlem, mint a Z generáció gondolkodásmódja (sőt, a Z generációs öcsém is így van ezzel :) ), de ha egy olyan single player játékkal játszik az ember, ahol az élmény egy részét a látvány is jelenti (mint a 2 fentebb említett játéknál), akkor szerintem értelmetlen lemondani róla, ha nincs rá okod. De ahogy írtad, nem vagyunk egyformák, és van, aki ezt nem érti.
    (a szerencsejáték vonal viszont érdekes, mert a pókerre van rálátásom, és ott az idősebbek az elveszettek, miközben a fiatalok bedarálják őket)

    [ Szerkesztve ]

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz kwzatz #1848 üzenetére

    "Eddig mindösszesen egyszer ajánlottam egy jó barátomnak, azóta is nagy megelégedéssel használja."

    Itt sokszor, sok embernek, zokszó dettó nulla, köszönő privi / kézfogás annál több.
    Már csak az a probléma ezzel, hogy anyagilag nem honorálták, pedig azt még jobban díjaztam volna. ;]

    Hol vitattam azt, hogy nem kell más szempontokat is figyelembe venni? Értelemszerű, hogy DTP-re meg en bloc vizuális művészethez valamilyen IPS-alfajba tartozó Eizo-t meg NEC-et fogok forszírozni, nem TN-es Acer-t. Ahogy a sok táblázattal / alkalmazással egyszerre operálónak valami IPS-es 21:9-est. Satöbbi. Ahogy figyelembe vesszük a mindenféle csatlakozókat, talpat, lehetséges FW-frissítést, Adobe színtér-lefedettséget, kontrasztarányt, VALÓS input lagot, kutyafülét és macskafarkát szintúgy.

    Viszont ha valaki szeretne játszani is, mindezt pedig igényesen, akkor nehezedik a történet. Ha nincs pénz, pláne. Ha van, akkor jöhet az EIZO 144-es, 27"-os IPS-e, kár, hogy 3 kiló.

    Ilyenkor általában 3 értelmesnek számító lehetősége van a delikvensnek:
    1) High-end CRT (aminek igenis gyönyörű képe van és ha leszólod, akkor nem láttál még ilyen monitort munka közben) puffogni meg bázist építeni, mellé másodlagosnak valami jóféle 60Hz-es IPS (TN csak akkor, ha emberünknek nagyon kevés pénze van kijelzőre), minden másra. Elég pénztárcakímélő megoldás. A súlyát meg az asztal tartja, nem a vállak.
    2) Korrekt 144Hz TN (ezekből nem olyan sok van, mint hinnéd) + 60Hz IPS minden egyébre.
    3) 144Hz IPS, min. 150-180k, de akkor már valami prémiumot kéne inkább beszerválni. Kancsintgat az az Eizo..

    A negyedik, hogy vesz egy LG 24GM77-et, mert az jó lesz majdnem mindenre, a hobbista PS-kóstolgatást is beleértve, TN-volta ellenére - ami ritkaságszámba megy. ~10ms valós input lag és 144Hz mellett.
    Ha meg már komolyabb fotós monitor kell, mert a hobbi kezdi kinőni magát, úgyis a zsebébe nyúl az ember ismét - addig viszont sok víz folyhat le a Dunán. :))

    Vagy ha soktáblázatosirodázás mellett akar játszani, akkor 144Hz 21:9.

    Engem már az asztalon is felkúr a 60Hz - az egérpointer mozgásából és weboldalak scrollozásából azonnal látható, hogy valami lassú kijelzőt bámulok.

    "hogy valójában csak multiplayer fps-ekkel játszol (ha már Quake-ben elvileg pro vagy, valószínűleg nincs is másra nagyon időd, ez teljesen érthető), így elfogultságod miatt képtelen vagy más szemszögből látni a dolgot."

    Nem. PC-n utóbbi időben leginkább QL, de elő-előkerülnek az arany idők nagyjai, amiknek a felsorolásához kb. egy kisebb novellát kellene írnom, pláne, hogy '93 óta koptatom a videojátékok flaszterét és 2005-ig bezárólag kb. minden fontosabb cuccal nyomattam PC-n (meg NES-en). Egy leheletnyi C=64 is befigyelt közben, bár nem az volt a jellemző.
    Régen RENGETEGET játszottam, nagyon sokféle játékkal, számos címmel kifejezetten tartósan. Black Isle / Interplay-hívő, Arc System Works-hívő, BioWare-akolita, FFVIII, SC: BW, War3 TFT minden mennyiségben. Az NFS-ek 2000-ig bezárólag abszolút áhítat tárgyai (a Porsche Unleashed az utolsó igazi NFS), idTech 3 & Doom & Build Engine 4 lyfe. Carmageddon 1, Tomb Raider 1, WC 1-2, Dune 2, Street Rod, Diablo 1-2, Dungeon Keeper, SHOGO, AvP '99, Max Payne 1-2, ez-az-amaz. Illetve még emez is.

    Nem látom értelmét tovább sorolni a '80-as és '90-es évek játékainak (+ a 2000-es évek elsőbb felének) egy kifejezetten egészséges százalékát, mert úgyis kifelejtenék valamit, hiába tuszkoltam egy csomót.

    Nagyon ritka, hogy egy olyan játék tetszik meg, amit még nem játszottam, és megveszem. Ha 2010 utáni címről van szó, hatványozottan igaz. Persze mostanában már közelítőleg sem kötnek le annyira a mindenféle új gémek (a legtöbb bőven 5 percen belül indukálja az "I don't fucking care" relét), mint annak idején. Nyilván a kornak is van hozzá köze - de a megjelenő címek minőségének is.
    A két (megjelenés tekintetében) legfrissebb cím a könyvtáramban a DOOM (2016) és a Fallout 4 (szétmodolva), amikben benne is van egy egészséges 275 óra kombináltan. Adalék hozzá, hogy Falloutozni sem ülnék le 60Hz-en.

    Manapság a rendszertelen QL mellett időnként leginkább DOSBox figyel, netán próbálom erőltetni az XP-kompatíbilitási módot, esetleg egy SNES emulátor. Vagy ugye ZDoom. De pl. ~3 hete vittem végig nyócvanhatodjára a Fallout 1-et. A régi nagyok fel-feltűnnek újra és újra a monitoron, kisebb-nagyobb időközönként, randomra.
    A Mass Effect trilógiát is csak nemrégiben vittem végig az első alkalommal, természetesen ugyanazzal a karakterrel. Tartalmas 150 óra volt.
    Vagy éppen megszakítom a PS3 rendszeresen bekövetkező, pár hónapos pihenőjét az újonan beszerzett jRPG / sRPG / beat 'em up-pal, és beletolok a lemezbe 60-100 órát.

    Szóval nem, a szemszögem elég tág. Csak van egy minimum igényességi küszöb, amit nem vagyok hajlandó lejjebb adni. Így is egyre kevesebb hajam van, nem akarom pluszba hullatni, ha nem muszáj.

    -------------------------------------------------

    "Ráadásul ha tényleg egy 750Ti-d van, ahogy oldbaidhun írja, akkor még nehezebb értelmeznem az "Az a baj, hogy a hitvallásodból hiányzik az elveszejedett pleb jóra, s értelemre buzdításának szándéka" gondolatodat, kicsit inkonzisztensnek tűnik."

    A 750Ti egyáltalán nincs kontrasztban a 'pleb jóra buzdításával'. Valójában köze nincs hozzá, de ha lenne is, akkor a szándékolt kontextusban finoman prezentált üzenete az lenne, hogy gameplay >>>> gfx, bárhol, bármikor. Amit nyugodtan vehetünk a 'pleb jóra buzdításának'. :))

    Nem nagyon tudnék azzal egyetérteni, aki szerint egy Witcher 3 vagy Rise of the Tomb Raider nagyobb vizuális élmény egy 144Hz-es TN panelen 144 fps-sel low grafikán, mint egy jó IPS monitoron high+ grafikán 60fps-sel."

    Az jó, hogy nem tudsz, mert soha nem is írtam ilyet.

    Ellenben az, hogy 144Hz-et használok, NEM predesztinálja, hogy az fps-nek is 144-nek kell lennie. Persze nem hátrány, de a lényeg az, hogy 144Hz 60 fps-sel is ötvenhatszor csudásabb, mint 60Hz 60 fps-sel, dettó ugyanazon a számítógépen (csak ezért nem kell semmilyen gfx-beállítást beáldozni). Mert nem egy szénné késett képet bámulok.

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • maross

    veterán

    válasz Vigilante #1846 üzenetére

    "Csak" penz kerdese :). Egy 1080-as mar egesz jo kiindulasi alap, foleg hogy nem vagyok ultrahighdetailfetisiszta, valamint AA szinten szuksegtelen uhdben. Ha elerek ahhoz a hidhoz, valami lesz :)

    eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

  • kwzatz

    őstag

    válasz Synthwave #1849 üzenetére

    Csak oda jutunk, hogy preferencia kérdése.

    "Csak van egy minimum igényességi küszöb, amit nem vagyok hajlandó lejjebb adni."
    750Ti-vel egészen biztosan lejjebb kell adnod, csak te nem a képfrissítéssel teszed, hanem máshol. 1080p Doomban a 60 fps ezt a kártyát gondolom megfogja csontminimumon is (esélyes, hogy az 50 is), így meg a felbontással kell lejjebb menni. Ekkor ott vagyunk, hogy van monitorod 80e Ft+-ért, miközben 2005-ös vizuális élménnyel játszol (bár talán a Doom még minimumon sem csúnya, a Fallout 4-re gyanítom, hogy jobban áll ez). Engem zavarna, hogy ha így állnék, miközben százezreket költöttem egy konfigra. Neked ér ennyit a képfrissítés, nekem pl. rohadtul nem. De írtad, hogy alapvetően nem igazán játszol 2010 utáni játékokkal, így végül is összességében elég lehet a 750Ti.

    "A 750Ti egyáltalán nincs kontrasztban a 'pleb jóra buzdításával'. Valójában köze nincs hozzá, de ha lenne is, akkor a szándékolt kontextusban finoman prezentált üzenete az lenne, hogy gameplay >>>> gfx, bárhol, bármikor."
    Az általam fentebb írtakat kombinálva a most következő néhány gondolattal van hozzá köze. Vagyis: Ezzel részben egyetértek, én is toltam az általad felsorolt játékokat, Quake 2-3, UT, W3, Fallout széria, IWD, Commandos, Desperados, Age of Empires, Max Payne-ek stb., nekem is sokkal fontosabb a gameplay, de a gameplay+gfx>>>> csak gameplay, némelyik új játéknál tényleg egy plusz élmény. A vizuális megjelenésért felelős készítőknek egészen biztosan rengeteg munkája van ebben, és néhány játék esetében, amit véghezvisznek, az már tényleg művészet (Witcher 3-at kell megint megemlítenem, a Blood and Wine-ja Toussaint-ját látvány tekintetében szerintem elég nehéz lesz felülmúlni egy ideig), és én ezt értékelem, rengeteget tesz hozzá az atmoszférához. Az, hogy valami technológiailag fejlett persze, még látvány szempontjából is kevés, sokkal inkább megfog a művészi érték, a Witchernél mindkettő rendben van. De pl. most kezdtem el a Castlevania: Lords of Shadow-t, ami már nem mai gyerek, így nem is a legfejlettebb, mégis lenyűgözően néz ki, látszik rajta a hozzáértés és ez része a pozitívabb összhatásnak. Említhetném még a Dark Soulst is. Persze nem mindenkit érdekel ez, így érthető, ha téged sem, de én pl. szeretem a szépet, hozzátéve azt, hogy önmagában a szép kevés. (szép is legyen, meg okos is :B ) Ez megint jobban domborodik ki mondjuk egy IPS monitoron, ahogy írtad, ott már a magasabb képfrissítéshez meg mélyebben a zsebbe kell nyúlni.

    Persze az lenne a legegyszerűbb, hogy betol az ember 1-2 1080Ti-t az i7 mellé, hozzácsap egyet az 1440p-s, 144Hz-es (mondjuk az általad linkelt EIZO-t) és mindig az aktuális játék/munka igényéhez igazítja a dolgokat. De ez nekem kb. csak annyira érné meg pl. a jelenlegi konfigomhoz képest, hogy talán az első 100 milliómat átlépve gondolkoznék el csak rajta. De még lehet, hogy akkor is rosszul érezném magam, hogy ennyit költök egy konfigra.

    [ Szerkesztve ]

  • olbaidhun

    őstag

    válasz Synthwave #1849 üzenetére

    750Ti ≠ 60FPS pl witcher3, vagy szabadon választott normálisabb - pörgős játék 2017/18. Ja, ilyen extrém low ~ HD, agyon pörgetve lehet, hogy még fut valamit, de az már nekem nem csudálatos. Akkor inkább tényleg egy konzol, valami exkluzív címmel..

    Mint ahogy az 1080 is kevésnek bizonyulhat sok esetben. Hogy lehetséges, hogy bármely mai gém két vállra fektet egy többszázezres bitang combos konfigot? Úgy hogy már nincs akkora jelentősége az optimailizálásnak, mint egykor volt.

    Jó volt olvasni a címeket amiket írtál. Dune2, C64 stuffok, Nintendo (N64-re megoldották a resi2-t, egy 64mb-os kazettára, mindkét történetet, zenével).
    Ezeket (90-07-ig) nyugodtan sorolhatjuk az arany korba. NFS 2 SE, meg a nagyobb címek 3dfx kártyával?! Na az volt az igazi hernyó.

    Manapság a 4K + ultra, stb már nem hoz úgy lázba.
    Jó jó, pl a doom16 very nice iparosmunka, de 10 év alatt kb ~ 5 jó cím pc-n, meg egy limbo az nem olyan nagy pukkanás.

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • kwzatz

    őstag

    válasz olbaidhun #1852 üzenetére

    "Jó jó, pl a doom16 very nice iparosmunka, de 10 év alatt kb ~ 5 jó cím pc-n, meg egy limbo az nem olyan nagy pukkanás."
    Én ezzel sem értek egyet, de már második témában nem kezdenék offolni a topicban. (lassan felrakom inkább a steames QC-t, ha már ingyen osztogatták, hogy ON is legyek :DDD )
    De pl. ezekből nem tudom, mennyit próbáltál:
    Mass Effect trilógia, Batman: Arkham trilógia (Origins kimaradt nekem), Dark Souls széria, Tomb Raider, Shadow Warrior, Darkness II, The Walking Dead (egyelőre 1. évadot játszottam végig), The Wolf Among Us, Life is Strange, Dishonored + DLC-k, Divinity: Original Sin, Super Meat Boy, Bioshock széria, Metro 2033+Last Light, Alan Wake, Quantum Break (szidhatták akárhogy a megjelenéskor, ehhez most volt szerencsém, rendkívül okos időutazós sztori), Deus Ex: Human Revolution, Ori and the Blind Forest, Portal 1-2, Brothers: Tale of Two Sons (alapvetően szerintem középszerű, de van benne egy olyan zseniális momentum, hogy önmagában amiatt megéri azt a pár órát), DMC, és a már említett Doom és a Witcher széria. Ezek mellett gyanítom, hogy van még legalább 20-25+, ami kimaradt nekem is (valójában ezek között is van néhány, amit csak tesók, ismerősök magasztaltak), nem beszélve még jó néhány kevésbé ismert indie címről (pl. Swapper). Ezek között viszont már így is van néhány instant klasszikus azért, csak meg kell ezeket találni.

    [ Szerkesztve ]

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz kwzatz #1851 üzenetére

    DOOM (2016): 720p, medium-high(!) beállítások, AA, effektek, miegyebek --> ~120 fps. Kicsit lejjebb véve a felbontást 140-150 average, ha gfx-et is butítgatom, felkúszhat egészen 190-ig.
    Akárhogyis, minden tükörvajsimán folyt a legnagyobb harcokban is, úgy, hogy Vulkan API-val még meg sem néztem - és igen messze volt a minden low-tól. Meg a 60 fps-től is, csak fölfelé. :))
    Csudálatosan skálázódik az engine.

    Fallout 4: 1024-ben, szintén medium-high + AA + minden szir-szar, kivéve godrays + okosan beállított fade-ek, szétmodolva (számos játéktechnikai dolog melett néhány cucc is sokkal jobban nézett ki, mint vanillában - pl. ég, víz, vegetáció, sziklák) = 40-50 fps. Nem azt mondom, hogy a beton 60 nem lett volna jobb, de ehhez így is megtette. Totálisan korrekt volt mindig, nem droppolgatott. Pedig háklis vagyok az olyanra igencsak.

    Nem az 1080p játék miatt van olyan monitorom, amilyen, hanem azért, mert LCD ellenére vajsimán folyik a kép (ami bármilyen gameplay-nél az elsőszámú követelménynek kellene lennie - és a számítógéped vasa az ezt biztosító kétkomponensű unióban csak a framerate-ért felel) a ~10 ms-es valós input lag és a 144Hz miatt, rengeteg csatlakozó van rajta, masszív, többfunkciós a talpa - és TN ellenére igen korrektesek a színei.
    Szóval az első számú kitétel mellett igen terebélyes a fícsörlista is.

    QL-t is csak 720p-ben játszom, sokkal 'harapósabbnak' érződik úgy a mouse input, mint 1080p-ben (@250 fps). (Előtte meg másfél évtizedig 90%-ban 640 x 480-ban Kvékeztem, eleinte LCD-vel is.)

    ------------------------------------------------------------

    (#1852) olbaidhun: "meg a nagyobb címek 3dfx kártyával?!"

    Erről csak annyit (az aláírásomat kiegészítve), hogy jelenleg is van 3dfx-es gépem (Tua 1.13 + 256 SD + STB V3 3000 AGP). :))
    Glide 4ever.

    Szívem legmélyén viszont kézzel-rajzolt-spriteok-guy vagyok.

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • kwzatz

    őstag

    válasz Synthwave #1854 üzenetére

    Persze, 720p-re a 750 Ti is elég. De a 720p már 10 éve is AIDS volt. (bocs, ezt nem lehetett kihagyni ;] ) Viccet félretéve, most megnéztem kíváncsiságból, mert valószínűleg tényleg kb. 10 éve lehetett, mikor utoljára 720p-ben játszottam (kb. 2 éve játszok 1080p-ben, előtte 1440*900 volt nagyon sokáig). Attól függetlenül, hogy nem nevezném csúnyának a Doomot 720p max-on sem, azért egymás után összehasonlítva 1080p-vel ég és föld. Az a részletesség/élesség plusz nagyon jót tesz neki. Amúgy tényleg jól skálázódik, jó engine. Nekem RX 470-em van, 720p max mellett nem mozdul el 200-ról (nem tud fölé menni, valami engine-beli korlátozás lehet), de 1080p max (a textúra van eggyel visszavéve, mert a legmagasabbhoz már 6GB VRAM-os kártya kell) mellett is 110-150 fps között mozog. Persze ez Vulkanban, Open GL mellett kevesebb. (Geforce-ok egyébként nem igazán nyernek semmit a Vulkannal, ahogy a teszteket láttam korábban)

    Ez az egész megszokás kérdése is. Érthető, hogy ha valaki világ életében 100+Hz-es monitort használt, akkor látja a különbséget visszafelé és zavarja. Esélyes, hogy én is így lennék vele, mint ahogy a felbontással is így vagyok. Amíg alacsonyabb felbontást használtam, nem zavart, most meg már igen. Ugyanígy észreveszem azt is pl. amit a Falloutnál írtál, ha 60-ról visszaesik 40 fps-re. Régebben simán játszottam 35-40-nel játékokat (nem RTS-re meg körökre osztott cuccokra gondolok, azoknál még a 30 is elég, ott van pl. a C&C Tiberium Wars, max annyit tud), nem volt vele problémám. Most viszont volt alkalmam a Quantum Breakhez, amit nem nagyon lehet úgy beállítani, hogy ez ne forduljon elő, és szimplán észreveszem. Szerencsére maga a játék volt annyira jó, hogy ezt az egy hibáját el tudjam nézni.

  • Vigilante

    őstag

    válasz kwzatz #1855 üzenetére

    2008 óta 1920x1200, majd később 1920x1080-ba gamelek. Nem is értem, hogy miként lehet játszani ilyen cancer 720p-ben. :O Egyébként max 1280x1024-be szoktak páran gamelni, mert akkor jobban adja a HS-eket a game. (Szélesebb fej.)

    △ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1950 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △

  • atainprison

    senior tag

    válasz Vigilante #1857 üzenetére

    Ajaj. ezt nem kellett volna. Erre minimum 3 oldalas választ fogsz kapni, hogy a prok igenis 720p-ben vagy még alacsonyabb felbontásban játszanak, mert az...pro.

    [ Szerkesztve ]

  • SP!T

    addikt

    Huu omlik itt a bullshit. :) En is tolok ide egy kupacot.

    IPS igen is jo a koca "gamernek". Az a baj hogy mindenki mast ert a gamer alatt.
    Foleg akkor eleg az IPS ha nem is FPS-t tol az illeto. Akkor faxnak kell 144Hz. Bocs, de qvara a masik tabort erositem annak ellenere hogy hanyok a 60Hz-tol.
    De ha azert jatszanek (mikor lenne idom, de nincs), mert lenyugoz a grafika, akkor marhara egy 60Hz IPS-t raknek az asztalomra a szaros TN helyett. (az elerheto, ketlabon jaro emberi fizetesekkel kalkulalva)
    De mivel csak QL-ezek, azt is sajnos ritkan az idom miatt, igy nekem jo a 144Hz.

    De! Idonken hanyok egyet az asztal melle a szineitol.

    There's a device that I've been using called a whoop.

  • GEIL

    addikt

    válasz SP!T #1859 üzenetére

    Rátapintottál a lényegre.....1998 óta Quake 3-at nyomok....mai napig egy 2003-ban vásárolt 19"-es 1600x1200-ban is 100HZ-et tudó Samsung CRT-vel tolom a "Quake 3 exc+"-t.....pedig van itthon pár monitor és tv:
    - 22" Samsung IPS FullHD monitor/TV
    - 23" LG IPS FullHD 3D monitor
    - 26" LG LED HD monitor/TV
    - 42" LG FullHD 3D TV
    - 49" LG FullHD 3D Smart TV

    Mindegyiken borzalmas játszani a CRT után...pedig a 23"-os monitort direkt arra vettem.......de lófütty a 60 HZ.

    Egy a lényeg: Aki "fps gémer" annak minimum a 100 HZ vagy 120 HZ.....de ma már inkább a inkább 144 HZ vagy 240 HZ ha teheti. :R ;)

    [ Szerkesztve ]

    i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz SP!T #1859 üzenetére

    QC miatt végül teljesen filthy casual leszel. ))

    60Hz már desktopon is meh. A színeidtől meg azért hánysz, mert nem ezt az LG-t vetted. :P

    Szoktál megint QL-ezni?

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • SP!T

    addikt

    válasz Synthwave #1862 üzenetére

    Hetente 1x max QL. VG248QE és XL2411Z is ugyan olyan fhos. Na jó ASUS színekben talán jobb picit. Viszont nem hiszem, hogy az LG megváltaná a világot. :( Őszintén... élénk, erős színei vannak? Mert eddig mindegyik TN-es fakó volt, amit láttam. Ahogy írtam egy kivétel volt ez alól. Az ASUS ROG 120Hz TN paneles kijelzője. Tehát elhiszem, hogy létezik, de kételkedem erősen.

    [ Szerkesztve ]

    There's a device that I've been using called a whoop.

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz SP!T #1863 üzenetére

    Az XL2411 közelít a színképzés aljához.

    Ha nekem nem hiszel, mássz utána neten. Kb. mindenki dicsőíti. XL2411-féle input lag, 3x annyi csatlakozó és TN-ben élmezőny színekben.

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • Atilla001

    senior tag

    tényleg bocsánat, de 640x480, nincs textura, TankJR skin neonzöld, minden low és az az aggódás, hogy szarok a színek. ???
    úgy elolvasgattam az off kommenteket. akkor éreztem ilyet, mikor arról olvastam, hogy az audió kábelben az elektronok irányát bejelölik, nehogy fordítva kösd be..
    (megjegyzem a melóban mindig meglepődöm milyen szép a 15"-os LG CRT képe 1024 ben 85HZ en a sok TN szutyok után.)
    Az én ASUS PB248Q moncsim se az igazi.. de legalább drága volt. Kalibrálva van)
    leültem.

    Védd a természetet!

  • GEIL

    addikt

    válasz Atilla001 #1865 üzenetére

    Ahogy mondod:

    Driverből:

    AF: 16X
    AA: 8X

    1600X1200X32 @ 100HZ
    /com_maxfps 100
    /r_picmip 10
    /cg_shadows 3

    neonzöld TankJR-ra lövök......dinamikus fények ki....stb stb....ugyanezt átködöm a 23"-os LG IPS FullHD-re....ott 1920X1080X32 @ 60HZ....mindent hagyok úgy ahogy volt és "akad meg szétesik" a kép ahogy rántok az egéren...borzalom így célozni, még akkoris ha már zsigerből és reflexből is tüzelek, 60Hz-en nem megy....vagyis nem úgy mint kéne.... :((( :(( :(

    i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

Új hozzászólás Aktív témák