Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz moltam88 #34130 üzenetére

    Úgy van, ahogy írod. Tekintve, hogy a PS3 alul nem rendelkezik szellőzőnyílásokkal, ezért a linkelt termék alkalmazásával igazából csak a műanyag burkolat hűl le valamennyire, aminek minimális jelentősége van csak a kép hűtésére nézve, tekintettel, hogy még a bordáknak sincs közvetlen kapcsolatuk a burkolattal, nemhogy az alaplapnak.

    Az újabb gépek saját hűtése kicsit alulméretezett, mert már heatpipe és réz sincs bennük, csak az alu bordák, azok is kisebb méretűek. Egy klíma nélküli lakásban, ezen kánikulai napokon simán túl tud hevülni a rendszer. Alapvetően ennek nem szabadna problémát okoznia, mert elméletileg van benne hővédelem, ami miatt lekapcsolna a rendszer, de könnyű belátni, hogy hosszú távon nem köszöni meg a gép ezeket a tűzforró üzemórákat.

    A gép hűtésének hatásfokán lehet javítani az állított használattal, tekintettel arra, hogy a meleg fölfelé áramlik és bizony a gép alsó síkja melegszik fel a leginkább, hiszen közvetlen ennek másik oldalán helyezkednek el a bordák. Ha állított helyzetben van a gép, akkor így a fenéklemezt jobban éri a levegő, több hő tud eltávozni. Nem hinném, hogy ez a meghajtó élettartamát drasztikusan befolyásolná, annak működni kell ezen helyzetben is. Nekem FAT gépem van, az még kifejezetten úgy került kialakításra, hogy az állított használat is lehetséges legyen, még a meghajtó alatti PS-jelvény is irányba forgatható rajta emiatt. A Slim-ekhez meg ugye árulnak kiegészítő talpat, mert az nem elég stabil. A FAT-hez ilyen nem kell.

    Léteznek egyébként kifejezetten a PS3-hoz készült kiegészítő hűtések, többnyire igen drágák és igazából ha a környezeti hőmérséklet magas, akkor sokat nem is érnek, de pár fokot jelenthet. Az igazi megoldás a lakás klimatizálása.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák