Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • chros

    őstag

    válasz Archttila #1017 üzenetére

    Latom teged nagyon behuzott ez a tema :)
    Ehhez annyit, hogy ezek az ertekek spektro (az eszkoz) fuggoek is!!!

    Nezd meg ezt a videot (Classy, a szakallas, es meg par masik beszelget errol, az elso 30 perc az erdekes): D65 History And Alternate White Point Discussion With Tyler Pruitt And Jason Dustal

    Nincs nagy egyetertes koztuk ... sem ... :)
    En @janossal ertek egyet, teljesen mindegy, ha te megszokod par nap alatt, akkor a D65 is jo: @janos "Szóval sok itt az elvi kérdés, és a gyakorlat egy hatalmas katyvasz."

    > Logikusnak tűnik amit írsz csak akkor azt nem értem, hogy például SDR-nél miért nem jelentkezik (a technológiai különbségből adódó) vörösesség.

    Teljesen mas a processing chain SDR vs HDR10 vs DV, az oled feny-rol nem is beszelve. Told fel 100-ra SDR-ben, csinalj hozza 3dlut-ot, s meglatod a voros szint :)

    @janos: "alapvetően tökéletesen egyformának kéne lennie a fehéregyensúlynak és a szaturációnak is HDR10 és DolbyVision képmódban is, ha ugyan azt az anyagot nézed (tehát pl. egyszer az alap HDR10 réteget játszod le egy BluRay-ből, aztán a DV réteget is rárakva nézed). Egyedül a tone-görbe csúcsa változhat amiatt, hogy a HDR10 statikus, a DV dinamikus csúcsfény metaadatot használ"

    Ez nem feltetlen ilyen egyszeru, DV RPU-ban nem csak azok vannak, hanem trim pass soran sok mas erteket is megvaltoztathatnak, pl saturaciot is, ami a hdr10-ben termeszetesen nincs benne. Igy konnyen elkepzelheto, hogy a DV verzio (helyenkent) mashogy nez ki!
    Itt egy remek sample, hogy mire kepes.
    Te is tudsz hasonlot csinalni barmelyik HDR10-re quietvoid dovi_tool-javal.

    > Szervizmenü elérése távirányító/app nélkül

    bscpylgtv-vel egyszerubb :P

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák