Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz janos666 #1021 üzenetére

    Általában még az a szerencsém, hogy megelégednek azzal, ha a GUI-nak használt, viszonylag olcsó, szóval nagyjából hagyományos LCD-ikkel körülbelül megyezezik a Tyler féle AWP-s WOLED.
    Na de mikor ott van legalább egy Eizo, vagy mondjuk egy még drágább FSI broadcast monitor, és halál zöld a többihez képest. Na, akkor elkezdik nekem magyarázni, hogy csak azért zöld minden a drága LCD-n, mert magasabb szaturációra is képes, mint a WOLED. És mindezt azután, hogy együtt beállítottuk a BlackMagic Davinchi Resolve-ban, hogy DCI-P3 limited az egész timeline, és mutatom nekik a grafikont a WOLED-ről, hogy az ~99% DCI-P3 (tehát mindkettőn pont ugyan azt a szaturációt kéne látni, és az a sok zöld a metrika hibája - egyszerűen baromi zöld a drága LCD, mikor standard D65-re van lőve, de ezen már nem akadnak ki, merthogy az FSI az ász).
    Szóval még azokkal is lehet ilyen dolgokról a levegőbe beszélni, akik ebből élnek.

    #1022Archttila - Változó. Én bízom az LG beépített generátorában, consumer-ben azt használom, vagy ha olyan nincs, akkor a laptop-om HDMI kimenetét. Ahol van Deklink kártya, ott a Resolve generátort használom SDR-hoz, és a beépítettet, vagy a laptop-ot HDR-hoz (mikor simán HDR-t írok, akkor az egybefogja a HDR10-et és DV-t).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák