Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Archttila

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz janos666 #1019 üzenetére

    Ha nagyon akarod, akkor megnézhetem, hogy generálok egy-egy config file-t a régi és új CalMAN-el

    Köszönöm de nem szükséges, ez a 2019-es modelleket érintő hiba volt egy korábbi Calman verzióval, ami azóta gondolom már javítva lett.
    Hónapok óta nem követem az eseményeket, ez meg valahogy bennragadt :D
    (Dolby Vision configuration upload for 2019 LG OLED models is broken in CalMAN until at least v5.11.0.163) ilyen csúnyaságokkal:
    The effect is that due to the broken file / data upload the default DV configuration of the TV is used. I.e. the values determined from the calibration in the Dolby Vision configuration file are not applied!
    PD's developers have made some embarrassing mistakes (someone should teach them how to write ini files and properly encode Base64).
    Closing brackets are missing in the file, line breaks are not transferred correctly and the mode ID is sometimes set incorrectly. They have done pretty much everything wrong that can be done wrong in such a small file.

    A Tyler féle AWP-röl sokan írják hogy jó, én személy szerint még nem próbáltam, és ahogy a dolgok állnak már nem is hiszem hogy fogom, lévén pár napja a The Tragedy of Macbeth (Dolby Vision) film nézése közben felfedeztem egy laza red push-t. Nem feltűnő, de közel ülve egyértelmű. Ebből kifolyólag azon egyének táborát erősítem akik azt váljak, hogy a DV kalibrálás (egyelőre) egy bullshit, egy külön állatfaj, amivel (főleg megfelelő felszerelés híján) nem érdemes foglalkozni.
    Kíváncsiságból a fenti film SDR, HDR verzióját oda-vissza AB-ztem vagy 20 percig, de red push-nak (és egyéb anomáliának) nyomát sem találtam, teljesen rendben van.

    [ Szerkesztve ]

    Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

Új hozzászólás Aktív témák