- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minstrel
senior tag
Ha vaterafutáron DPD-vel küldök nem vaterás csomagot akkor csak annyit kell fizetnem ami a 'Az Ön által fizetendő díj:' résznél megjelenik? Nincs semmi plusz kiszállási/csomagátvételi díj? Olvastam az ÁSZF-t, de nem találtam benne ilyen részt.
-
Faterkam
addikt
válasz Minstrel #7901 üzenetére
Pont annyit! De nekem egyszer nem vették fel a csomagot az ígért másnapi szállítással, de megoldódott röpke 3 nap alatt. Első és lehet utolsó DPD-s rendelésem volt.
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
flymi
addikt
Decemberi történet
Amerikába küldött ajánlott elsőbbségi levél tértivevénnyel: 10 nappal a feladást követően elkezdtem kerestetni, mert nyomkövetés addig jutott, hogy feladtam a postán (ajánlott levélnél annyit kéne látni, hogy célországba elküldve). Szám alapján még a mai napig csak ennyit látni, tértivevényt nem kaptam, de a keresés eredménye az lett, hogy USPS küldött egy papírt az MPL-nek, hogy kézbesítve lett. Postás elfelejtett szólni, hogy vámáru nyilatkozat is kell.Januári történet
Kanadába küldött ajánlott elsőbbségi levél tértivevénnyel: Itt már egy fokkal jobb volt a helyzet, mert a cucc elhagyta az országot, a célországban fel is dolgozták, de innentől a következő 6 napban nem történt semmi változás. Tegnap ráírtam a vevőre, megkapta a terméket. Nyomkövetés megint elakadt, tértivevény nincs...
Lehet hogy az MPL a más országba továbbított elsőbbségi ajánlott levelet simaként küldi tovább és ezen spórol? Mert akkor itt vér fog folyni...
Rákérdeztem a feladás helyén, hogy vámáru nyilatkozat kell-e (épp nem volt senki rajtam kívül más betévedő), a két postáskisasszony az üveg mögött kérdőn összenézett, majd egyikük közölte: Ajánlott levélhez talán nem kell, csak csomaghoz.Februári történet
Németországból rendelt csomag ma érkezett meg. Nyomkövetés stimm (érdekes nem?), a postás rendkívül udvarias volt (még nem találkoztam ilyen autós kézbesítővel): köszönt, elmondta hogy külföldről érkezett csomag, hol írjam alá, tett egy kedves megjegyzést is a veszettül csaholó kutyámra, majd köszönt és elment.
A termék maga sértetlen volt, de kicsomagolás előtt fotóztam a dobozt. Íme:
Egyik oldal:
Másik oldal:
Valakit megzavartak "munka" közben?Nem az MPL-re haragszom konkrétan (futárcégek is rendre hoznak csomagolássérült dobozokat), de amit a posta szolgáltatás címszóval művel az botrányos és kritikán aluli.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
BaLee
addikt
Rendeltem egy terméket (drágább elemlámpa) Belgium post-al. Kaptam követési számot. Gyanús lett mikor még 2 hét múlva is azt mondta a 17track.net, hogy nincs ilyen tracking, rákerestem a Belga posta nyomonkövetési oldalára, ott meg azt írta a számla, hogy útban Belgiumba...
Már gondolkodtam, hogy érdeklődjek, hogy ez mi a fene, mikor hívnak otthonról, hogy csomagom jött. Nem is gondoltam, hogy ez a csomag lett az, ránéztem a nyomon-követésre, már a magyar posta oldala is hozta, hirtelen felkerült minden állomás. Így sok értelme van a nyomonkövetésnek, ha akkor kerül fel minden infó amikor megkaptam a csomagot...
-
flymi
addikt
Jah, de nálam még akkor sem került fel semmi, mikor már rég megkapta a vevő a csomagot.
Kínából tudom, hogy szoktak fake tracking numbereket hozzárendelni a feladott termékhez, de az eddig vásárolt holmik (még ha néha megkésve is) de 95%-ban mindig ideértek és idő előtt./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
albert8
veterán
válasz agroman #7905 üzenetére
Ha az lett a következő esemény hogy a budapesti 3-as postán leadta az most komoly???
Semmi értesitést nem kaptam hogy itt járt vagy hasonló. Azóta jártam a körzeti postán és azt mondták hogy menjek vissza 4 kor? Akkor ez most mi?Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
albert8
veterán
válasz agroman #7910 üzenetére
Debreceni... A cimzés jó volt láttam. Addig jó volt a nyomon követés hogy 10:30 körül itt volt a postás, de az hogy nem tudta átadni már nem stimmel mert más csomagok megérkeztek ma. Aztán az, hogy visszakerült pestre ismét nem stimmel. A postán azt mondták 4 körül leadja a csomagot ott. Hát a nyomonkövetés szerint pedig visszakerült pestre még most.
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
maestro87
őstag
Hali!
Foxpost-nál az utánvét összege maximum csak 50 ezer lehet?
Illetve ha nem veszi át a címzett a csomagot, akkor a csomagküldési díjon felül kell valamit még fizetnem, hogy visszahozzák vagy az ingyenes? -
maestro87
őstag
Talán ha ezt az információt sunyi módon nem dugnák el az ÁSZF-ben (vagy tudom is én hol van ez leírva), akkor én is megérteném, de így... Kíváncsi lennék hány embert sikerült már átb***niuk ezzel, akik a 3000Ft-os csomag visszavételekor szembesültek azzal, hogy még rá kell fizetniük egy ezrest hogy visszakapják a saját tulajdonukat.
Látod, a Foxpost sem számít fel díjat ezért, de a Webox-nak is belefért ez az árba ha jól emlékszem.
Szóval azért ez egy kicsit más mint a taxi...
Talán a posta embere vagy, hogy így véded őket?[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
válasz Fancy-boy #7923 üzenetére
Panaszkodni, de nem minden alap nélkül. Mondjuk én a DPD-től sem estem hasra, akkor már posta Net csomag. Az legalább a feladás után másnapra ott van, (ideális esetben)
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
BaLee
addikt
Szerintem meg ez férjen már bele (az amúgy sem alacsony) szolgáltatás árába. Gondolom 100ból 1-2 csomag ha beleesik ebbe a kategóriába. Ha 1-2%-al drágább lenne a szolgáltatás emiatt nem hiszem, hogy sokakat zavarna (1300 helyett 1315ft mondjuk). De az annál inkább, ha szegény ember feladja a csomagot, amit b@sznak átvenni, majd hogy visszakapd még lehúznak egy 1000-essel...
És akkor mindenhol szajkózzák, hogy ne utalj előre, és erőltetik az utánvétet a vevők... -
TaaT
nagyúr
válasz maestro87 #7922 üzenetére
"Talán ha ezt az információt sunyi módon nem dugnák el az ÁSZF-ben (vagy tudom is én hol van ez leírva)"
Nem annyira sunyi [link]
"Kíváncsi lennék hány embert sikerült már átb***niuk ezzel"
Átb***ni csakis a címzett tud, azzal hogy nem veszi át. [link]
"Látod, a Foxpost sem számít fel díjat"
A Jófogás GLS meg 0ft-ért elviszi és vissza is hozza ha nem veszik át.
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
"Szerintem meg ez férjen már bele"
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
-
maestro87
őstag
Ez az a táblázat amit szerintem senki nem nyit meg ha MPL automatába akar küldeni.
A Jófogást direkt nem említettem, mert ott nem közvetlenül magánszemély igényli a szolgáltatást és nem tudjuk mi zajlik a háttérben.XaraX: Bocs, de egy automatában várakozó csomag visszaküldése nem kerül annyiba mint egy taxizás a városban. Ahogy fentebb is írták, a csomagoknak csak elenyésző százaléka juthat arra a sorsa, hogy visszakerül a feladóhoz és az ilyen esetekben az 1-2 perc plusz munkáért a Foxpost nem számít fel plusz költséget, az MPL ellenben igen, mert úgy örül annak a kb. +5000 Ft-nak 100 csomagonként mint majom a farkának.
És még mindig nem a házhozszállításról beszéltem, aminél még érthető is lenne ez a díj... -
tbalint3
tag
Tökéletesen egyetértek minden szavaddal. Sajnos a nyomkövetés EU-n kívül kb. kalap sz@rt sem ér.
Viszont, ha ebay-en adsz el, akkor van egy trükk, amivel meg tudod nézni, hogy hol jár a csomagod.
Itt már korábban leírtam a mikéntjét: [link]
Amivel biztosan működik: USA (USPS), Kanada (CPC).
Amivel biztosan nem működik: Ausztrália (Auspost) , Német posta (Deutsche post), Orosz posta (Почта России).
Többivel nem volt tapasztalatom.A tértivevényes dologhoz pedig: szerintem pénzkidobás, ebay/paypal úgyse fogadja el bizonyítékként, 10-ből kb. 2-szer talál vissza, és ezek miatt kidobott pénz.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz maestro87 #7929 üzenetére
"A Jófogást direkt nem említettem, mert ott nem közvetlenül magánszemély igényli a szolgáltatást és nem tudjuk mi zajlik a háttérben."
Ezt nem értem, a Jófogás Házhozszállítás ugyanaz mint a Vatera futár. Annyi a különbség hogy utóbbinál az igazán jó árat már tényleg csak a vaterások kapják, de szerencsére hosszú évekig mi is élvezhettük azt az árelőnyt.
Give them hell Ukraine!
-
maestro87
őstag
Úgy értettem, hogy a Jófogás valószínűleg minden sikeres kézbesítés után lefölözi a maga hasznát az 1990Ft-os szállítási díjból, és sikertelen kézbesítés esetén lehet hogy neked nem kell fizetni még szállítási költséget sem, de attól a Jófogás még kifizetheti ezt helyetted.
Amúgy nem biztos, hogy a vaterásoknak olyan jó, mert a Vaterának ugye jutalékot kell fizetni az eladások után, így egy nagyobb értékű termék eladása esetén még lehet rosszabbul is jössz ki. -
Dealer95
őstag
-
Fancy-boy
addikt
válasz Dealer95 #7935 üzenetére
Pont azt írta, hogy ha eladáshoz rendeled, akkor hiába van kedvezmény, hiszen jutalékot kell fizetni a Vatera felé, tehát kiegyenlítődik a dolog.
Tehát nem biztos, hogy megéri csak a kedvezményes szállítás miatt ott árulni.
Nyilván aki mindenképpen ott bonyolítja az adás-vételt, annak ez csak egy plusz.[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
Nagyon szívesen.
Egyébként most jól megijesztettél, mert nekem is jön egy német csomagom amit az MPL fog kiszállítani hétfőn. Remélem nem fogják kilopni a tartalmát.
Kicsit off, de azért megkérdezem: téged szoktak értékelni a vásárlók? Én azt figyeltem meg, hogy az amerikaiak közül alig valaki, míg a németek azért rendesen adják a pozitívat. Főleg ha gyorsan postázok azt még meg is említik. -
flymi
addikt
válasz tbalint3 #7938 üzenetére
Eddig csak két eladásom volt, még egyik sem értékelt. (USA, Kanada)
Ha vásároltam (Kína, Németo.) akkor nagyjából az esetek 75-80%-ban értékelnek, ilyenkor a maradéknak szoktam írni, hogy ők is tegyék meg, de általában falra hányt borsó.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
DonThomasino
veterán
A levélként ajánlott levélként feladott csomag feladás
tényleg megszűnt ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Fancy-boy
addikt
válasz DonThomasino #7940 üzenetére
Belföld: Igen, viszont postán maradóként még lehet.
Nemzetközi: VáltozatlanRészletesebben: [link]
-
mzso
veterán
Helló!
A postán kérdeztem, hogy mennyiért tudnék elküldeni egy meghibásodott LED-es fényforrást, de azt mondták, hogy levélként nem lehet (csak postán maradónak), mert nem szabályos méret, vagy ilyesmi. Csomagként meg többe kerülne a szállítás mint a fényforrás.
Viszont az áruház akinek visszaküldeném azt mondja, hogy ők kaptak levélként fényforrást és hogy próbáljak meg másik postát.Most akkor hogy van ez?
Szerk.:
(#7941) Fancy-boy
Hopp most nézem, hogy ez erről szól. Akkor ne is reménykedjek, hogy el tudom küldeni úgy hogy meg is érje?[ Szerkesztve ]
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Postán maradó, ajánlott levélcsomagomat átvette egy azonos nevű személy, mint én (nem én voltam). Ma becsortgettem, megadtam a ragszamot, és jókedvűen ismerteti, hogy már kezbesitette. De megprobalja visszakeríteni... Búcsút mondhatok a levelemnek? Valaki járt már így?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest