- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
borges7
aktív tag
Japánból jött csomagom, tegnap megkaptam a vámkezelési értesítőt(sms-ben), ma befizettem online, akkor már mehetek is a csomagért, vagy csak ha újabb értesítést kapok erről?
-
azbest
félisten
válasz borges7 #13153 üzenetére
ha rendes csomag, akkor kézbesítik címre. Ha levél, akkor lehet értesítőt dobnak be. Ha követhető fajta, akkor a posta nyomkövetőjében látod, hogy mikor ér a településedre. A rendes csomagos, mpl-es kézbesítés általában pár nappal a vámkezelés után megtörténik, ha követetlen fajt levél, akkor hetekig is tarthat.
-
titán
Ha esetleg más is belefutna ilyesmibe. Inverz csomag volt hollandiába, a magyar részt a posta viszi, utána átadja a dhl commerce-nek. A szívás ott van, hogy nincs magyar ügyfélszolgálatuk (már aki nem tud angolul például). A dhl commerce azt reagálta, hogy késhet a vám és egyebek bla bla miatt, vizsgálatot amúgy is csak a feladó indíthat. A posta csak akkor indít vizsgálatot. ha elküldök nekik két nyilatkozatot, egyik az övüké, másik a dhl-é. Megkerestem emailben a céget, akihez ment a csomag és egy órán belül feldolgozták a kérést, vissza is utalják az összeget. Gondolom ők is látják, hogy annak már kuka. Apró érdekesség, hogy a dhl express (a magyar dhl) semmit sem tud a dhl commerce-ről, tehát se segítség, se kérés továbbítás, semmi. No komment.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
A múlt héten befizettem online az 550 Ft díjat, amikor megkaptam az értesítést, hogy beérkezett a csomagom Kínából az országba. Aliexpressről rendeltem, de valami lassú szállítással, így a posta hozta (a legtöbb csomagomat futár hozza és nem kell fizetni semmit).
Ma be is futott a csomaggal a postás, és kért még 1100 Ft vámkezelési díjat, nyugtát adott. Ez most valami hiba a rendszerben, vagy én nézek be valamit? Szerintem kétszer fizettették meg velem, nem rémlik, hogy korábban le kellett volna még bármit jelenteni bárhova, ha IOSS rendeltem. -
titán
Régebbről emlékszem olyanra, azért fizettem többszáz forintot, hogy megállapítsák, a vámolási költség nulla forint. Ha gondolod kérdezz rá a postára, elképzelhető, hogy az 550 ft a posta "munkadíja" (nem tudom a pontos megnevezést), az 1100 ft pedig maga a vám.
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
Akkor még-egyszer elmondom.
Szerintem kétszer kifizettették vele a vámkezelés díját. (igen, tudom, hogy az micsoda)
De nem kell találgatni. A nyugtán rajta kellene lennie, hogy mit fizetett ki.
Sőt, a posta honlapjáról letölthető az e-számla, ami rajta van minden szükséges információ.
A következő postai felületen minden részletesen megtalálható az adott küldeményről, amennyiben megadja a szükséges adatokat: [link][ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Köszi a válaszokat, írtam az ügyfélszolgálatnak.
Természetesen nem 2 csomag érkezik, ugyanaz a küldeményazonosító. Megnéztem a díjtáblázatot korábban, az 1100 Ft csak ott szerepel (meg az eVÁM-ban kezdeményezett vámkezelésnél, de olyat nem csináltam)
Az 550 Ft-os számlán IOSS_Online a termék megnevezése. Az 1100 Ft-os számlán pedig "Vámkezelési díj", ami szerintem ugyanaz.
Ami miatt nem egyértelmű, hogy a csomag nyomkövetésnél van egy ilyen 1100 Ft-os díj felsorolva:
Kapcsolódó díjtételek:
Vám (áfa alap növelő tényező) 0 HUF
ÁFA 0 HUF
Postai szolgáltatási díj online fizetéssel 1 100 HUF
Online fizetett összeg 550 HUFViszont a számlán ugye nem ez szerepel, hanem hogy "Vámkezelési díj".
Illetve korábban, amikor kellett is fizetni online párszáz forintot, utána kihozták "ingyen".
Majd megírom, mit reagáltak. -
Blackhole13
senior tag
Sziasztok!
Vintedről packetával rendeltem egy csomagot, de nem kaptam sms-ben értesítést csak emailben. Letöltve az appot telefoszám alapján sem jelenik meg csomag. Létezik, hogy csak az automatához érve jelenjen meg, hogy átveendő csomagom van? Ha igen, akkor ez így rendkívül bután van megoldva. -
sopruk
senior tag
válasz Blackhole13 #13166 üzenetére
Szia!
Nekem nem csak az automatához érve, hanem már előtte is mutatta az appban hogy átvehető a csomag, meg azt is amikor még csak úton volt... -
Blackhole13
senior tag
válasz sopruk #13167 üzenetére
Köszi, ettől tartottam én is.
Biztosan egyezik a két telefonszám, az előfordulhat, hogy elütöttem a vintedes rendelésnél (bár kétlem, mert az auto kitöltést szoktam használni), de semmilyen felületen nem találom, hogy pontosan mire is érkezett a rendelés.
Természetesen a vinted és a packeta is csak robotokat használ, így sok esély nincs bármit elintézni.[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
válasz Blackhole13 #13168 üzenetére
Én azért rákérdeznék holnap a telefonos ügyfélszolgálatukon, vagy űrlapot is lehet kitölteni...
Packeta kapcsolat
Ha mailt kaptál, az alapján remélhetőleg be tudják azonosítani a csomagot, hogy mi van vele és megmondják mi legyen, pld. átviszik csomagpontra... -
Blackhole13
senior tag
válasz Blackhole13 #13170 üzenetére
Megoldodott, csak el lehet jutni az ugyintezoig.
-
titán
Újabb infó a postáról. Szerdán átvették az üzleti csomagot és azóta semmi sem történt vele a nyomkövetés szerint. Ezt ma meg kellett volna minimum kapnom, teljesen nonszensz amit művel a posta néha. Mondjuk nem is szállíttatnék velük , ha lehetne mást választani.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
MPL csomagautomata.
Pont 1 hete beraktam a csomagot, 10-én.
11-én kivették és azóta nincs más bejegyzés. Depó/elosztó nem kapta meg, nem dolgozta fel.Ügyfélszolgálatossal lejátszottuk a kötelező kört, a megoldás pedig... keresik a csomagot.
Magyar postánál ez nem tudom mit jelent.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
Valakinek volt már tapasztalata a kártérítési hercehurcával kapcsolatban az MPL-nél?
Mert nagyon úgy tűnik ,hogy elveszett...
Értéke 50 ezer alatt volt, be is írtam még a címiratkitöltőben is és van is róla számlám.
Szívathat még a Posta máshogy? Nyomkövetésben szerepel ,hogy megtörtént a kivélte, tehát nem írt hibát a futár. Remélhetőleg ezzel már ott tartunk ,hogy mindenképpen a Posta baszta el és nem akarják rám kenni.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
andorovics
újonc
sziasztok
arufizetéssel adtam fel csomagot és 10. napja nem jött meg a pénzem érte
pedig már atvették és fizettek
a postán türelmet kértek hétfön de 4 nap eltelt azota is
és semmi nem történik
valaki járt már igy
vagy tud valaki segiteni mit csináljak
köszönöm -
andorovics
újonc
ja és cimre kértem a kifizetést mivel home officba melozok
-
nagyúr
válasz andorovics #13176 üzenetére
Így utólag már mindegy, de legközelebbre:
legjobb módszer: elkerülni a postát. GLS-nél például megadsz számlaszámot, másnapra átutalják.Aki él és nem boldog, az téved!
-
titán
válasz andorovics #13176 üzenetére
Szia!
Itt tudsz belföldi küldeménnyel kapcsolatos panaszt indítani. Ezen kívül nincs más opció.
-
Bossp
addikt
Sziasztok! Egy tv-t szeretnék póstázni.
Doboza: 1345 x 810 x 207 mm és 29 kg.
Bárhonnan akarok futárt rendelni mindenhol jelzi hogy kifutok a max 300 cm-ből. Hol érdemes ekkore csomagot feladni ? (MPL kizárt!)"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
orkester
őstag
Én velük szoktam ilyen nagy csomagokat: XXL Futár
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
MaxxDamage
félisten
Mindenki vigyázzon, ha hasonló emailt kap.
Elsőre úgy is mondható mintha rendben lenne, de mégse.Kattintva a csomag részletek megtekintésre már nem oké az egész! (akkor van baj, ha az user ki is tölti!)
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
titán
válasz MaxxDamage #13187 üzenetére
Érdekes, hogy ilyeneket ki is töltenek emberek. Eleve hülyeség, mert a posta nem kér ilyen adatokat soha, mivel a feladó megadja a címzettet is.
-
MaxxDamage
félisten
Igen, ez így van!
Jeleztem a posta felé is.
Olyan mail címre kaptam amit rég nem használok már. (t-online.hu mail)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
titán
válasz MaxxDamage #13189 üzenetére
Jó ötlet volt itt megosztani.
-
MaxxDamage
félisten
Ez csak természetes.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Üdv!
DPD-nél mekkora csomag lehet a maximum súly? (gondolom 100 kg-s sparheltet nem szállítanak)
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
MaxxDamage
félisten
válasz }{3@Đ$}{0ot #13192 üzenetére
Szia!
Mekkora csomagot tudok feladni a DPD-vel?
A DPD által szállított csomagok maximális súlyhatára 31,5 kg (övméret: max. 3 m, hosszúság: max. 1,75 m) . A csomagpontokon feladható és csomagpontokon átvehető küldemények maximum súlyhatára 20 kg, leghosszabb kiterjedése 1 méter lehet.
[link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Meg is jött a válasz (sablon szöveg, de hasznos!)
[ Szerkesztve ]
-
-
Anonymusxx
senior tag
Üdv, egy elég kérdésem lenne, külföldre kellene feladnom egy levelet, de a cím vége elég fura:
5819 47522 Cesena (FC)
Mind a 2 irányítószám? Elég para, hogy nehogy rosszul csináljam, mert elég fontos dolog van benne...
Sok levelet adtam már fel, de külföldre még nem, olyat meg főleg nem láttam ahol 2 szám van..[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Anonymusxx #13196 üzenetére
Jó lesz az, egyik a házszámozás, másik az irányítószám.
-
gyulaszu
senior tag
válasz Anonymusxx #13196 üzenetére
Miért nem kérdezel rá a cimzettnél?
A Google pegig ezt dobja [kép]gyulaszu
-
pingwin92
aktív tag
Üdv!
Először is: ez a topik csak a Magyar Postával kapcsolatos kérdésekről szól, vagy lehet diskurálni egyéb futárcégekről is?
2) Van olyan oldal, ahol össze lehet hasonlítani a különböző cégek díjait mondjuk miután megadtam a csomag adatait, meg, hogy hova megy? Akár utánvéttel, akár anélkül.Egy mai átlag tepsi telefont szeretnék belföldre elküldeni a dobozában plusz abban a "lufiban", amiben jött Kínából. Ehhez keresnék egy olcsó megoldást, ahol mondjuk nem kerül kétszer annyiba a biztosítás, mint maga a szállítás. Valahogy nem tartom helyesnek, hogy duplán / triplán kérnek el pénzt valami olyanért, ami amúgyis a dolguk lenne.
Ha van konkrét javaslat, annak is örülnék.Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest