- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz MaxxDamage #13098 üzenetére
Én is gond nélkül használom a gls rendszerét és automatáit, flottul megy minden.
-
Nyomozok egy csomagom után:
RX553238113DEUtána érdeklődtem 3 helyen.
A helyi posta szerint a nemzetközi kicserélőben van.
A posta vámoldala szerint vámolása folyamatban van. (USA-ból jön így biztos áfás vámos lesz)
A posta ügyfélszolgálata szerint Magyar Posta kezelésébe még nem érkezett meg és külföldi postaigazgatás az illetékes.Akkor most hol is van?
-
Fancy-boy
addikt
válasz MasterDeeJay #13102 üzenetére
Kérd meg a feladót, hogy adjon be egy küldeménykeresést és kiderül.
-
-
Fancy-boy
addikt
válasz MasterDeeJay #13104 üzenetére
Ha eBayes, akkor úgyis ki lett fizetve előre minden teher.
És nem a Magyar Posta viszi, hanem a DHL.
Nekem is ők hozták az Amerikai Global Shippinges csomagot.
Még nem ért be az országba: [link] -
-
titán
válasz Narxis #13107 üzenetére
Csak a végén nehogy a srác üsse meg a bokáját. Feltöltötte ezt a videót ilyen címmel azelőtt, hogy megbizonyosodott volna róla, hol és kik szedték ki a dobozból a dolgokat, ha azok egyáltalán bármikor is bent voltak (tehát a feladó vagy valamelyik szállító cég lopta meg). Ezen kívül az sem látszik, hogy ezeket az üres dobozokat a nagy dobozból szedi ki (jogilag nagyon is fontos részletek).
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Estét!
Csomagnet.hu gls hozta ki a legelőnyösebbnek és velük szeretnék küldeni csomagot (háznál-csomagaut.ba). De hol tudom törékenységet beállítani -
sopruk
senior tag
válasz chungee #13113 üzenetére
Ha a Vaterafutáron keresztül rendeled meg, akkor ott be tudod jelölni a "Törékeny kezelés" opciót, és valamivel olcsóbb is a díja...
Annyi hogy a feladóvevényt neked kell kinyomtatni...
Érdemes lehet jelezni a felvételkor ezt az infót, hogy ragasszanak rá matricát...
Ja és nem biztos hogy kapsz értesítést a felvétel időpontjáról. Legalábbis Bp.-en adtam fel sokszor, sose volt jelzés. Ha jól emlékszem, 15 óráig elküldöd a rendelést, másnap jönnek érte valamikor... -
Rage47
veterán
Ezernél is több vállalkozó adatai szivároghattak ki a Magyar Postánál a hétvégén
Amúgy ezen nem is csodálkozom, sztem állandó szivárgás van ott. Ha várunk egy csomagot, egyből jönnek a kamu SMS-ek.
-
titán
válasz Rage47 #13119 üzenetére
Telekomtól szoktam ilyen simet rendelni. Ezt a számot adom meg minden online rendeléshez, pizzériát erről hivom stb. A sim egy évig aktív, utána rendelek egy másikat.
A rendes számomat szinte sosem hívják ismeretlen és kambodzsai számok, nem zaklatnak ügynökök, csak az eldobhatósokon. Nyilván nem véletlenül. Évek óta így csinálom, nekem bevált.[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Én is szoktam ilyen simet használni de nem erre a célra, hanem amikor amcsiból jönnek rokonok látogatóba akkor arra a 2 hétre ezeket rendelem meg nekik. Praktikus
[ Szerkesztve ]
-
Fundiego
tag
2,5 hónapja várok egy csomagot külföldről. a ragszám látszik a rendszerben, dhl szerint itthon van már posta nem találkozott vele. a ragszám szerint az utolsó tracking :
"The item was scanned in the country of destination on 10.01.2024. Further information may be provided by the website of the country of destination."
dhl ügyfélszolgálata azt mondja h én nem adhatok be hivatalos keresetet csak aki feladta a csomagot. a feladó 3 hete nem kapott választ (nem tudom h kamuzik-e vagy sem). ilyenkor mi a teendő? most fenyegessem jogilag a dhl-t?
100 eurós tételről van szó. -
addikt
válasz Fancy-boy #13124 üzenetére
Nekem végül a 10-én berakott csomagot 18-án szállították ki. Nem siették el. Mindezt úgy ,hogy én és a címzett is baszogatta őket. Baszogatás nélkül lehet rá se jönnek ,hogy ott lapul a csomag az automatában.
GLS-nél én innentől csak futárnak. Ott nyomja rá helyben a címkét, lefényképezem, aztán viheti.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
MaxxDamage
félisten
Csakis háztól házig!
Úgy feladás másnapján a címzettnél a csomag.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
titán
Akadt már el postán feladott csomagotok a regensburgi nemzetközi elosztóban? Holland címre feladott csomag 19-e óta ott héderel. A 18-án, ugyanarra a címre feladott csomagot tegnap kézbesítették. Az útvonala annak is ugyanaz volt, csak nem akadt meg sehol. Kíváncsi leszek a posta mit reagál.
[ Szerkesztve ]
-
rushty
őstag
Mod. Megvan.. törölhetjük
[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
xy.zsolt
őstag
Olvasva itt a sztorikat érdekelne, hogy a Packeta csomagfeladással is vannak hasonló automatás rossztapasztalatok? Most csak velük tudom küldeni, a címzett kérésére.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
rushty
őstag
Posta most nem elérhető.
Revolut meghívó pü-ben
-
run4fun
tag
Sziasztok!
Rendszeresen szoktunk küldeményt küldeni Ausztráliába, figyelünk arra, hogy levélként, két kg-on belül legyünk.
A Magyar Postán kívül tudtok más szolgáltatót, aki esetleg kedvezőbb áron szállít csomagot, akár nagyobb méretben/súlyban?
Köszi! -
MaxxDamage
félisten
Postánál csomag után érdeklődve milyen számot érdemes felhívni?
Helyi postát hívtam, de ők nem tudnak semmit mondani csomagszám alapján...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
titán
válasz MaxxDamage #13134 üzenetére
Nincs erre a célra fenntartott ügyfélszolgálatuk. Itt navigálj el a megfelelő helyre és online tudsz érdeklődni. Nekem a héten másnap válaszoltak.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Írtam az ügyfélszolgálatnak...jobbat így most nem tudok.
Azért egy ekkora hazai vállalatnak nincs erre a célra külön részük....na ez gáz!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Benhill
senior tag
válasz MaxxDamage #13136 üzenetére
Én a nyomkövető szerint aktuálisan helyzet alapján, már hívtam fel az adott helyet ahol volt a csomag épp, cím módosítás miatt.
Felírták mit kell keresni aztán végül jó helyre ért.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Benhill #13137 üzenetére
Sajnos nem tudok "helyet" fel hívni, mert nincs vagy nem tudom mi az
[link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Benhill
senior tag
válasz MaxxDamage #13138 üzenetére
valamit félre olvastam, eskü úgy láttam címet akarsz módosítani
Am elméletben ha átvették a csomagot a postán, kell majd hogy kapj ilyen PN számot amivel folytatja útját, és akkor látod hogy hol van, utána azzal a számmal fel lehet őket hivni talán, hogy máshova küldjék.
-
azbest
félisten
válasz MaxxDamage #13134 üzenetére
Nem mindegy, hogy valóban csomag vagy levél. Levél nem csak boríték lehet.
Ha külföldről jön, akkor a webshoptól kapott azonosítóval lehet
próbálni keresni parcelsapp.com oldalon is, sokszor ott látszik, hogy mklyen magyar azonosítója lett, ha a webshop nem szabványos azonosítót mutatott.Ha még nem is ért hozzájuk, nem követhető levél vagy nem is ők hozzák, akkor normális, hogy nem tudják megmondani hol van.
szerk: közben látom a másik kommentes linkedről, hogy ez valami követetlen levél. Általában a kis értékű kacatotokat küldik így, ha egymagában rendelték. Azt lehet tényleg a posta hozza, de simán lehet több hét vagy soha a megérkezés napja. Mivel követetlen, így nem garantálja a posta, hogy valaha megkapod. 2-3 hét töketlenkedés egyébként teljesen megszokott az ilyen küldemények magyar posta oldali kallódásának. Ha a következő 1-2 hétben sem lesz meg, akkor valsz ellopták vagy elkallódott, vagy a postás nem hozta ki és értesítőt sem dobott be.
Az ECSCCA kód semmit sem jelent a postának, az a kínai logisztikai azonosítója.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
Óvatosan a kéretlen csomagokkal.
Ez az új divat, hogy Kínából érkeznek a visszakövethetetlenséget elkerülendő, tucatnyi kamu szolgáltatón keresztül mindenféle 10-20 ezer forintos csomagok, amit ha átveszel akkor ők jól járnak, te meg kapsz egy piaci bóvli gagyit, amit amúgy nem is rendeltél, de hátha nem emlékszel rá. Úgyhogy minden rendelési előzményt őrizzetek meg és tagadjátok meg az átvételt, hogyha hasonló szituba keveredtek.
Sajnos nálunk Apum is benyalta és átvett egy 16 ezer forintos csomagot, amiben egy ótvar sz*r használhatatlan elektromos fogkefének hazudott ipari hulladék volt.Amúgy már nem is kell nagyon messzire menni, volt már példa olyanra is, hogy boltból kifelé jövet egy kitudja honnan származó vándorárus, minden előjel nélkül bedobott 2 csomag kés készletet a gyanútlan ember csomagtartójába, majd közölte hogy megfogta, eltette, fizesse ki. Itt tartunk...
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ilyenekkel is csak a felelőtlen embereket lehet becsapni. Én egy füzetbe vezetek minden rendelést. Honnan és mit rendeltem, rendelés napja, összeg, fizetés módja, érkezés hova, mikor érkezett. Visszaküldés esetén hol és mikor, mit adtam fel, visszautalás mikor és összege. Így mindent pontosan tudok követni.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest