- Dell Precision munkaállomások
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Egy erős és egy olcsó Xiaomi Pad 7 is érkezett
- Androidos tablet topic
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
-
PROHARDVER!
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
addikt
válasz Kicsirics77 #5099 üzenetére
Sajnálom. Elektromos zárlat?
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Hauptmann #5101 üzenetére
nem, nem volt a villany bekapcsolva mert előtte nyaralni voltunk, valami gázos szar robban be, ilyen piezzos forrasztó lámpa, már majdnem üres volt, és elszált a nyomástól.
előtte voltam mkint egy órával és még semmi nem volt..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Hauptmann
addikt
válasz Kicsirics77 #5102 üzenetére
Nektek a lelkieken kívül semmi bajotok? Sok erőt a biztosítóval való víváshoz, ismerősi körben volt hasonló eset.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #5100 üzenetére
Köszi, majd át kell most gondolnom hogyan tovább
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
doberman
senior tag
-
baly81
aktív tag
válasz Kicsirics77 #5105 üzenetére
Nagyon sajnálom a történteket! Mielőbbi megoldást kívánok a problémáitokra, kitartást, sok erőt mindenhez! Összetartást a családban!!
Szívesen felajánlanám, hogy kétkezi erővel és pár szak tudásával a hátam mögött segítek a helyreállításban. Azonban mi új ház vásárlás és költözés előtt állunk, minden szabadidőnk odavan. Ettől függetlenül, műanyag nyílászárógyártóként szívesen segítek, ha az ablakaitok is sérültek! Debrecen-Martfű nem távolság. Írj rám ha szükséges valami![ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
Kicsirics77
Topikgazda
Szia,köszönöm a felajánlást, nálam a bejárati ajtó meg egy udvar felöli ablak 1000%, hogy cserés mert az ablak külső rétege a hőtöl szétrepedezett, az ajtó meg elvetemedett hosszában és meg is égett.
Nálam csak takarítani kell majd az udvaron a törmeléket, azt megoldom mert 2 szolgálat között szerencsére van idő..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Nagus
senior tag
Sziasztok. Adott két gyártó PMR rádiója aminek a kiosztása ugyan az PMR446. Baofeng BF-88E és Motorola Talkabout T42. Semelyik csatornán nem hajlandóak együtt működni. Mennyire általános ez a jelenség, hogy nem kompatibilisen a gyártók rádiói egymással?
-
Nagus
senior tag
-
-
Nagus
senior tag
válasz Nemo1001 #5114 üzenetére
Szia. Pont most futottam bele egy videóba amikor kerestem. Ez egy BF 888S lesz és nem PMR hanem FRS van programozva rá, vagy az amit te írsz, ezért nem megy a motorolával. A dobozon 888s van a készülékben is akku alatt de a user manual 88e ami volt hozzá.
Kábel nem volt hozzá így programozni nem tudom sajna.[ Szerkesztve ]
-
Nagus
senior tag
Köszönöm a segítséget. Úgy döntöttem 1500 forintot megér a kábel, hogy tudjam használni. A PMR frekvencia kiosztása adott. Ha megjött a kábel írok sikerült e a programozás. Ez egy ismeretlen terület nekem még.
-
UHHH
senior tag
Sziasztok!
Elhagytam valahol pár éve a pécsi frekilistát, neten nem nagyon találok.
Van valaki pécsi, akinek megvan a Pécs és környéke lista?
Taxi, stb.köszönöm!
-
arin
csendes tag
Sziasztok, fentebb es korabban is volt arrol szo, hogy a leszerelheto antennaju radiok nem legalisak Magyarorszagon, meg ugye a torveny is igy szol ha jol tudom. Azt viszont nem tudom, hogy akkor hogy arulhat hivatalosan ilyet magyar bolt?
Pl.: https://www.bestmarkt.hu/baofeng-uv-5r-htq-walkie-talkie-fekete-p864344
Ilyenkor mi a helyzet ezekkel a termekekkel? Vagy ez ilyen szurkezonas megoldas, hogy hat igazabol “alkatresznek is hasznalhatja a nep”? Nem tudom, hogy volt erre a forumon konkret valasz, a pmr radiokrol sok infot talaltam itt, de erre nem emlekszem, hogy irt e valaki.
-
MODERÁTOR
A legfontosabb, hogy ezt nem PMR rádióként árulják!
Amúgy meg forgalmazni lehet, csak használni nem lehet rádióamatőr vizsga, vagy frekvenciaengedély nélkül. Ettől persze még valószínű, hogy a forgalmazás sem teljesen szabályos, ugyanis ha jól tudom amatőr rádió is csak úgy kerülhetne forgalomba, hogy adásra csak a kijelölt amatőr sávokon képes, ami ennél a rádiónál 99%, hogy nem áll fenn. De igazából az van, hogy ezzel senki nem foglalkozik, és mióta bármit megvehetsz külföldi rendelésből, értelme se sok van ennek a tiltásnak.
Megjegyzem én kaptam Kínából is olyan Baofeng rádiót, ami csak az amatőrsávokon működött, de ezt a korlátot egy szoftveres reset (menüből alapra állítás) fel is oldotta.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Sziasztok, lehet rossz topic, akkor elnézést, de google ide vezetett.
30k körül szeretnénk venni walkie talkie-t, hogy nyaralás alatt külföldön és utazás alatt tudjunk 2 kocsival beszélgetni, viszont abszolút nem értek hozzá. Minél nagyobb hatótáv a cél stabil vétellel.
Motorola TALKABOUT T82-t néztük ki árukeresőn, de írtak róla elég sok jó és sajnos rosszat is, van ennél jobb ebben a kategóriában?Köszönöm!
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz BullZeye #5122 üzenetére
Ha a szabályokat akarod betartani akkor nincs jobb, esetleg a T92 szériát nézd meg,
de lehet 2 db baofengel jobban jártok, cserébe az viszont nem szabályos a pmr szerint..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
BullZeye
veterán
válasz Kicsirics77 #5123 üzenetére
Baofengből van típus ami kiemelkedő?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #5123 üzenetére
Német rendőr mikor meglátta a TYT DMR rádiót az utasülésen, egyből kérdezte. Amateurfunkgerate? Gehnemigung? Szóval ez ezzel a gond. Itthon nem hiszem hogy foglalkoznak vele, viszont mikor ez történt, mindenkit kitereltek ellenőrzésre a Suben utáni BAG-os parkolóba.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
-
whbear
senior tag
válasz BullZeye #5127 üzenetére
Akkor inkább Motorola PMR. Gyereknek jobb lesz és elég érzékenyek. Nem tud sokkal többet a Baofeng hatótávban a terjedési sajátosságok miatt és a jobb PMR-ek bemenetén SAW szűrő van. Talán egy ipari PMR lenne valós előrelépés.
-
RoyalAirForc
aktív tag
Üdv! Gyakran hallok analóg pmr sávokon olyan adásokat, mintha valami hangtorzítót, vagy kódolást használnának a forgalmazás során. Kb. úgy hangzik, mintha földönkívüliek csevegnének. Mi ez a zavarás, vagy kódolás, illetve milyen készülékekkel forgalmaznak?
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz RoyalAirForc #5129 üzenetére
Az hogy milyen készülékkel forgalmaznak,csak az tudja aki forgalmaz vele, egyébként simán lehet digitális pmr, a jobb fajta motorola pmr ipari tudja a digitális kódolást, de lehet ugyanez c4fm vagy dmr is a pmr sávon.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz BullZeye #5124 üzenetére
Nincs, sajnos nagy a szórás minőségre, van ami lakott területen tud 1-2 km, de van olyan is ami a szomszéd utcáig sem jó már, ipari pmr meg drága, főleg párban, egy TLKR 82 vagy 92H2O jó választás lehet, utóbbi ráadásul vízálló is, nekem TLKR41 van, tökéletesen megfelel amire én használom ritkán.
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #5131 üzenetére
Mindig nálam van. Csak arra írtam, hogy külföldön szeretne használni Baofenget és ilyesmi előfordulhat vele is és nem biztos, hogy nála van. Egyébként sajnálom ami történt nálad. :((
-
-
joy_k
tag
Sziasztok! Vettem egy quansheng uv-k5 8 rádiót, tegnap óta egzumer szoftver fut rajta, kérdésem, hogy 27 Mhz antennával tudom a kamion sávot hallgatni/kommunikálni vele? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
Szia, ha jól tudom akkor nemtud ssb üzemmódot, igy a kamionos sáv kiesik neked mert ugyan a frekvenciàt be tudod állítani de csak fm lesz.
Az ssb az valamelyik oldalsáv lesz lesz, itthon usb üzemmód van, de van amikor elmennek más csatornára és lsb üzemmódban vannak, a románok szoktak fm 30-36 között lenni..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #5138 üzenetére
De, v0.16-tól tudja az SSB-t, bár tippem szerint csak vételben. Meg amúgy is, ha megy is TX módban, szerintem az a rádió 27MHz-en nem sokat ér, max. nagyon rövid távra lenne használható.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #5139 üzenetére
Na ezt nem tudtam, nem követem a készülék fejlesztését.
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki a Palatinus strand már átállt DMR-re?
Voltam kint, de nem tudtam befogni, scanneltem a csatornákat de csak digitális zúgás jött egy-egy helyen.
Tudja valaki a pontos frekijét esetleg?
Illetve tudna valaki küldeni BP-i freki táblázatot amin ezek is vannak?
Az összefoglalóban ez nincsen benne.
Amit találtam neten az elég réginek tűnik.
Kicsirics77:
Kitartást és sok erőt kívánok neked, hogy helyre tudd hozni a dolgokat.
Ha esetleg kellene egy Baofeng uv5-öt fel tudok ajánlani ha szükséged lenne rá. -
-
joy_k
tag
válasz Intruder2k5 #5139 üzenetére
Köszi! Elég ha hallom őket miket kurutyolnak, amúgy is kisebb Antennát néztem ki, nem sokat akarok rá áldozni, és csak autóban használnám mint cb.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Doky586
nagyúr
Ha CB-t akarsz akkor vegyél CB-t...
Rövid átmeneti időszak útán újra legális az SSB. Antennák esetén pedig a méret a lényeg. Kis antenna kevésbé veszi a távoli jelet. Ezekkel a URH rádiókkal csak akkor fogod hallgatni a kamionos ssb adást ha melléjük állsz. Mert szerintem annyira tompa a vevőjük. -
joy_k
tag
válasz Intruder2k5 #5144 üzenetére
ha meg erkezik az antenna es a magneses talp amit ma reggel rendeltem meg, elso utazasnal ki fogom probalni, es majd jelzek mire mentem vele
-
baly81
aktív tag
válasz RoyalAirForc #5129 üzenetére
Kicsirics77 leírta ami szóban foroghat, illetve ezt kiegészíteném azzal, hogy a Scrambler funkció pont ezt a torzítást végzi, amiről beszélsz, pontosabban olyan, mint amit hallasz. Ezt a funkciót pedig a Quansheng K5-K5(8)-K6 is tudja.
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
hanzibar
csendes újonc
Sziasztok, tudom, hogy gyakoriak az ilyen kérdések, de nem ismertek az utóbbi időben viszonylag aktívabb amatőr frekvenciákat, átjátszókat, esetleg QSO-köröket Pest megye környékén? A 145.600-on hallottam eddig egy szabványos összeköttetést, de éktelen mocskolódás vette át a helyét. A dunaújvárosi PMR papagájon is hallok forgalmazást néha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Dell Precision munkaállomások
- Politika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen mosógépet vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest