Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz Kicsirics77 #3957 üzenetére

    A dvb megoldások nem váltak be. Az usbs tunert nem látta a spektrum cucc / gondolom nem rtl-sdr. A frekvenciákat kézzel beirogatva nem reagált semmire. A régi pci-e tuner digitális része egyáltalán nem lát semmit (a földi tv adásokat sem), szóval megkockáztatom, hogy az konkrétan hardveresen hibás, vagy pedig nem európai szabványú.

    A régi pci-e tuner analóg része viszont jól működik, és szabad kézzel frekvenciákat beleírva képes érzékelni a megfelelő frekvenciákat. 446 mhz-t beleírva, szabványos eszközzel a képről adást indítva, eltűnnek a szmötyik a képen, és elsötétül (olyan 1 mhz irányba balra-jobbra elsötétül, körülötte meg mintázat rajzolódik ki).

    Szóval arra gondoltam, hogy ezzel egyszerűen meg fogom találni a sárga walkie talkiet, ezzel a módszerrel biztosan reagálni fog rá. Hát nem. Nem történt semmi. 446 mhz-en semmi. 49 mhz-en semmi, 50 mhz-en semmi. Aztán 1 mhz-esével haladtam felfelé kb 600ig, semmi. Aztán feladtam.

    Szóval innentől kezdve elég erős a gyanúm, hogy ez tényleg 27 mhz lehet. Azt a tunerem nem tudja, 48mhz-ről indult ha jól emlékszem.

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák