Aktív témák
-
szp1
addikt
válasz proci985 #17733 üzenetére
Nem vagyok szakember, de típusfüggő a dolog, úgy emlékszem az IPS a legérzékenyebb, a TFT a legkevésbé. ...de jópár óra, talán napok kellenek.
Plazmát semmi képpen nem áldoznék be ilyen célra, pláne nem FHD-s Panát.
A Sonyk elég jól bírják a strapát, 6-8 óra biztos nem okoz gondot.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz ludasmatyi #17739 üzenetére
Egy halk megjegyzés:
1. Te prejudikáltál plazma ügyben még mielőtt egy kicsit alaposabban utána olvastál volna ( pl # 1HSZ )
2. A kérdéseidet sem eléggé egyértelműen tetted fel
3. Ennek ellenére senki sem hurrogott le, sőt![ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
A baj az, hogy az emberek ( vásárlók ) többsége el sem jut odáig, hogy megfontolja a PDP-t mint alternatívát, mert marketing és eladói nyomásra megveszi az agyonreklámozott "ledeslcd" lapostévét és azt sem tudja, hogy létezik igazi képminőség is.
Még nagyobb baj, ha egy kis részük később valamiért rájön, hogy nem ezt kellett volna és mindenféle fórumokon elkezdi a zsigeri keresztes hadjáratot a plazmák ellen - önigazolás céljából. Aztán jön a duma a beégésről meg a ghostról és a fogyasztásról......Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
"Meg azért tegyük hozzá hogy HD film nagyon szép LCD-én is"
Persze, csakhogy az LCD vásárlók nagy többsége ( ne a PROHARDVER olvasókból általánosítsunk ) SD tévéadást néz, rosszabb esetben analógot.....és csodálkozik, hogy miért nem jobb a kép, mint a régi 72 centis, sok esetben márkás CRT-n volt.
Nem tudok statisztikát, de nagyon kevesen (még!) fizetnek elő HD adásra, nézik a MindigTV-t, vagy rendelkeznek otthon HD forrással és anyaggal. Az átlag max DVD-t néz, még csak nem is HDMI-s lejátszón. Ők sokkal jobban járnának még akár egy belépőszintű plazmával is.Beszéltem már le ismerőst LCD vásárlásról emiatt : 100 Hz-es Samu helyett akart 32"-os LCD-t, kizárólag SD adásra.....merthogy nagyobb nem fér be a szekrénysorba.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
"kezd laposodni ez a topik. nem akar senki plazmát venni?"
Tulajdonképpen ez lapostévé topik......érted......
Majd Karácsony előtt felpörög....meg esős napokon...Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
tárgytalan....bocs
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz madgie #17753 üzenetére
A csapda ott van, hogy a "zátlagfelhasználó" esik bele az olcsóLCD -SDadás ördögi körbe, pedig igazából ők járnának jól a plazmával, persze itt a belépőről van szó.
A 300-400 eFt-nál kezdődő ( ! ) LCD egészen más osztályban játszik ( írhatnék típusokat, de mindenki tudja melyekről van szó) , de ilyen áron meg már nagyon jó plazmát kapni...és a kör bezárult....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz gejala #17801 üzenetére
Lehet, hogy a Nielo gyerek szerint a feketeszint már megközelíti a NeoPDP-két - elhiszem, hogy műszerrel igen, ennyi pénzért.
A baj az, hogy C580, C6xx és hasonlók képe teljesen természetellenes, művi, mesterkélt. Abszolút nem adja vissza a moziélményt. A plazmák se tökéletesek, de legalább közelítenek hozzá.
Aztán mehet tovább az önigazolásod a számokkal meg a szakzsargonnal bűvészkedve.Néhány órával ezelőtt említést tettem a hasonló hozzászólókról.
De nem baj, mert hamar megjött a megerősítés, és ilyen is kell: tanulnak belőle a többiek.Palika71: az enyém olyan néma, mint a hal.
-
szp1
addikt
Azt olvastam, hogy gyakorlatilag külső NTFS vinyóról mindent és bármekkora fájlt visz, egyedül az m2ts a gáz, dehát azt át lehet konvertálni valami emészthető formátumba.Ezeket tudja biztosan:
Videó - MPEG2
igen
Videó - MPEG4 AVC (H.264)
igen
Videó - SMPTE VC1
igen
Videó - AVCHD
igen (DVD±R/RW)
Videó - MPEG4
igen
Itt a specifikáció.
A kistesó az 560 annyival butább az 570-nél, hogy nincs WiFI. Viszont láttam már 40k alatt....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Azt írják, hogy nem bír vele...én is furcsának találom, hiszen végülis egy BD lejátszóról van szó ....állítólag FW frissítéssel megoldható.
-
szp1
addikt
Máshol olvastam, de lusta voltam rákeresni, valami fóruma volt ennek is.....
Itt valóban ezt írják, de ebben még kevesebb a logika...nem?Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
A DVD video formátuma. De itt szerintem a kódolással van a gondja.....annyira én sem vágom, jó lenne ha valaki felhomályosítana minket....
-
szp1
addikt
Áááááá.....ilyen nem kell. Szeretem az egyszerű dolgokat. Ez már nekem magas, mint egérnek a kőkerítés....
Kicsomagolom, bedugom, indítom - nézem.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz ludasmatyi #17831 üzenetére
Csakis az S20!!!
Seb3s: hát én még windózt se tudok telepíteni...
-
szp1
addikt
válasz ludasmatyi #17834 üzenetére
Az enyémre 5 év gari van.Ez azért mond valamit...Ja és gyári, nem bolti.
Az meg, hogy mi döglik be: a Asus laptopom 2 hónapos korában behalt. Alaplapcsere, azóta tökéletes.Most 2 és fél éves.
-
szp1
addikt
válasz ludasmatyi #17838 üzenetére
A homályosodást hogyan kell érteni?
Mert a mostani PD panelek ( az S20-é is ) 100.000 óra alatt vesztik el fényerejük 50%-át. Ez átlagos használat mellett kb. 25 év.
Persze, időnként nem árt portalanítani a panelt, megfelelő kendővel.A por tényleg nagy ellenség.
Az egy évre meg: pech. De a garancia ezért van.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz ludasmatyi #17841 üzenetére
Már a 2 hónap után gariztatni kellett volna....ott valami elektronika probléma volt.
Van fórumtag, akinek több mint 3 éves a plazmája....hiba nélkül. Gondolom majd ír post-ot, ha akar...[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz gejala #17801 üzenetére
Ja, és alaposabban elolvasva az idézetet, egy - két finomság:
that can match most of today’s plasmas------at a fraction of the cost.
el tudja érni a legtöbb mai PDP-t az árszegmensében...If the trend continues at the same pace, we may witness the first...
ha ez a trend folytatódik, akkor talán tanúi lehetünk az ELSŐ ....Ha már, akkor már....
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz ludasmatyi #17850 üzenetére
Az enyém még csak 3 hónapos, de napi 12-14 órát megy.
A Philips valóban gyártott régebben plazmát, hál'Istennek abbahagyta. ( Köztünk szólva, az LCD-t sem kéne erőltetnie..)
A Panasonic sem hibátlan, soha nem állította senki. A Merci is elromlik...[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz M_AND_Ms #17898 üzenetére
Előbb-utóbb minden feleségnél eljön a megvilágosodás
( Az enyém most kezdte pedzegetni, hogy miért nem az 50"-ost vettük..)[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
A "kistesójáról" pont itt van egy teszt. Nem is kell messze kattintani...
-
szp1
addikt
Felcsigáztál, kíváncsian várom a tapasztalatokat, feltétlen írjál róla!
Nekem elég lenne az 560 is....csak félek az LG-től.Főleg a DVD felskálázása érdekel, állítólag abban gyengébb.
-
szp1
addikt
-
szp1
addikt
Na álljunk meg már egy szóra itt!
Ha jól veszem ki az eddigi ilyen-olyan hozzászólásaidból Te valamilyen szinten a hifi-házimozi bizniszből élsz, ergo kutyakötelességed szakirodalmat olvasni, azt archiválva a "polcon" tartani és drága "fényespapíros" sajtót begyűjteni. Ez eddig rendben is van. De azt tök laikus, kíváncsi fórumozóktól számon kérni, az már nem annyira.
Ha Te feldobnál egy növényvédelemmel kapcsolatos kérdést, nekem lehet még a polcig sem kéne elmennem, mert fejből nyomnám. Mert ez a szakmám, amit tanultam és viszonylag sok éve gyakorlok.
A fórum véleményem szerint azért van, hogy a hozzá nemértők feltehessék a kérdéseiket, és a hozzáértők meg tudásuk alapján válaszoljanak, ha akarnak....de javítsatok ki, ha nem ez a helyzet.
Aztán most lehet visszavagdosni meg követ hajigálni.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz Sanyicucu74 #17990 üzenetére
Nem ismerem a céget, de a TV jó készülék, az ára korrekt, és ha gyári garanciás akkor nem sokat kockáztatsz. Ha a közelben laksz, akkor esetleg személyes átvétellel egy csomó "félreértést" meg tudsz előzni.
-
szp1
addikt
válasz kacsento #18002 üzenetére
Nekem eddig csak Asus-os gariztatásom volt, de őnáluk elég volt a garijegy meg a regisztrációs szám, nem kérték a számlamásolatot ( nem is volt nálam, mert céges laptop, és 140 km a távolság, saját magam intéztem a dolgot.).
Tehát sztem nincs nagy jelentősége itt sem, amúgy is benne vagy a rendszerükben a regisztráció okán..[ Szerkesztve ]
-
-
szp1
addikt
A cikkből idézve:
"A Vizió termékei hazánkban talán nem annyira ismertek, ám jó ha tudjuk, hogy korlátlan látószögével az egyik legjobb plazma tv a piacon. "
A honlapot nézegetve szerintem LCD....
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz Sanyicucu74 #18068 üzenetére
Ha ez digi tv-t akar jelenteni, és nem tányéros hanem kábeles, akkor nem gáz.
Ha minden igaz, akkor még a TV saját dvb-c tunerjét is használhatod.....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz judzsin #18073 üzenetére
Szia!
2,5 m-ről már elmenne az 50"-os is, de ha nem fér el, hát nem fér el....1. teljesen belépőszint, de annak korrekt, erősen tükrös erre ügyelni kell.
2.az X20 kicsit más a szolgáltatásokban, több a csati, a beállítási lehetőség és van kiterjesztett térhangzás. Meg, ha minden igaz, VGA aljzat is. A panel ugyanaz.Érdekes módon a 37-esek sokszor drágábbak, mint a 42.....
Amire használnád, arra megfelelő a TV.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz Sanyicucu74 #18078 üzenetére
Sajnos sok jót nem hallottam róla....én személy szerint nem ismerem, de eléggé neccesnek tartják más fórumokon.
Nagyon nem tudod piszkálni a TV-n.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz judzsin #18091 üzenetére
Én azért a helyedben megfontolnám a 42"-t. Én egy 72 cm-es Samu-t cseréltem le 42"-os Pana C10-re, 2,2 m-ről nézzük, de már néha ( főleg filmeknél ) elkelne a nagyobb.....
Nem tudom mi ez az állvány dolog, de árban egyezik a 37 meg a 42, sőt...
A 600 Hz-től meg annyira nem kell hasra esni, az emberek többsége ( én sem ) látja a különbséget - ez az alképpont vezérlés...Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Az nem lehet, hogy a TV USB csatijánál van valami kontakthiba? Esetleg sérülés a nyák-on, vagy valami hasonló..
Megpróbáltad azt, hogy rádugsz egy pendrájvot, elindítod, aztán amikor megy finoman megmozgatod ( éppenhogy )....hátha...Ha bejön, akkor gari.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz DM-Fan #18110 üzenetére
Nekem a Ponyvaregény az etalon, addig utáltam Travoltát, de Tarantino kihozta belőle a színészt...
Meg a KiIl Bill első része a humoros ( ironikus ) utalásokkal más műfajokra. És képileg is rendben van.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Köszi az infókat, megnyugtattál, hogy megéri az árát!
Amit eddig olvastam róla az vagy marketing volt, vagy a hallottam hogy ilyen - olyan stb.
Én, ha vennék, főleg HDD-ről nyomnám, így a WIFI nem olyan fontos, de van LAN csatlakozásom ha nagyon kell.Szerintem : 1080p/24 és RGB
-
szp1
addikt
válasz KTTech #18147 üzenetére
"De ha távolabb ülsz a névleges ideális nézési távolságnál (42"-nál 1.2m, 50"-nál 1.8m), akkor úgyse látod a különbséget."
Kivéve a sasszemű profikat.....
Vajga: írtad, hogy az új lejátszó a komolyabb anyagoknál szaggatott WiFi-n.
Nem lehet, hogy G-s routered van?[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz KTTech #18150 üzenetére
Csak mert volt itt olyan fórumozó, aki 30 centiről hasonlítgatta össze a paneleket....biztos emlékszel rá...
Én meg távollátó vagyok amúgyAz erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest