- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt320i
senior tag
sziasztok,
a tegnap vettem én is egy pio 216d-t és úgy kerreg olvasás közben mint egy rossz szekér.
normális ez így vagy visszavihetem, lehet ezt reklamálni? -
WindyJoe
aktív tag
Mi bajod az alcohollal??? (antialkesz vagy? )
Évek óta használom a 2-t együtt és semmi bajom velük, soha nem akadtak még össze.Azonban az tény, hogy ha ész nélkül telepítget föl mindenfélét az ember, akkor könnyen winfos reinstall lehet a vége, mert végleg elszáll valami driver.
Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
zsolt320i
senior tag
vissza is vittem, ki is cserélték, de az újnak is olyan hangja van!
ahogy látom nem volt hibás az előző író, hanem minden pio 216d-nek ilyen hangja van (2008 aug gyártás)!
nektek nem "karcol" amikor mozog a fej?
legjobban hallható amikor újraindítod a géped, engem zavar!
ez előtt egy benq "mitudoménmilyen" volt, nagyon csendes, jól írt és nem adott ki "karcolós", hangot.
nec 7023s milyen?[ Szerkesztve ]
-
Weaver
senior tag
válasz zsolt320i #256 üzenetére
nekem nec (vagyis inkább sony-nec = optiarc) 7200 S volt ez előtt. tökéletesen meg voltam elégedve azzal is. csak azért cseréltem, mert vkiek kellett író, aztán jó pézér eladtam. annyi különbség van, h az jóval hangosabb. más kölönbséget nem tapasztaltam.
nekem ez a pio hibátlanul, rendben dolgozik amióta megvettem. (2-3 hónapja).
-
Weaver
senior tag
2008. 05 ... asszem. azt tudom, h 1.03-as volt a gyári firmware rajta.
-
félisten
Nekem 2008 july 1.06 fw.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
zsolt320i
senior tag
srácok, nem tudom mi van, szinte minden lemezt elront, nero 6-al a RW+ -okat nem karja írni, ashampoval meg hibásan írja!
már egyzser becseréltem, nem igaz hogy csak rosszakat fogk ki....
milyen író programot ajánlottok? -
zsolt320i
senior tag
-
Weaver
senior tag
az utolsó 6-os (Nero.6.6.1.15c) nagyon megbízható. kiadása óta ezzel írok a mai napig. soha semmi probléma nem volt vele, se kicsi , se nagy. anyira bevált, h megmondom őszintén az újabakkal nem is nagyon próbálkoztam. ill a 7-es verzióval igen, de nekem az rontott annak idején...
-
legenda
nem a megbízhatóságról van szó, minden felett eljár az idő egyszer...
természetesen amíg frankón működik, addig minden okés!
viszont ha már nem akar rendesen dolgozni a régebbi szoftver az újabb hardverrel - mert sajnos van ilyen -, akkor (majd) frissíteni kell!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Szkipi
tag
Nos mától én is a DVR-216D tulajok közé tartozok.
Egy NEC ND-3550A típust váltott le a gépemben. Tényleg sokkal halkabb a működése főleg írás közben, eddig 4 Maxell DVD írtam vele és 1 Verbatim RW-t hibátlanul!! Lehet hülyeséget írok de nekem úgy tűnt mintha hamarabb írta volna meg a lemezt ugyan azzal a sebességgel mint a régi NEC
Persze beépítés után rögtön azzal kezdtem, hogy a gyári 1.07 fw-t frissítettem 1.09-re mert nekem is világított a led halványan alap állapotban.
Úgy látom ezzel se lesz gondom jó pár évig
Még kicsit tesztelgetem, hogy tuti nincs-e valami gondja gyárilag aztán flash-elem L-esre, feltéve ha lenne valaki olyan kedves és leírná, hogy hogyan is megy ennek a pontos menete mert én nem vágom...leírva pedig nincs itt a fórumban, sőt a linkek se jók"Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
Szkipi
tag
És még annyi, hogy ugye már az 1.09-es fw van rajta. Gondolom vissza kéne állítani a gyári 1.07-re és utána flas-helni az 1.09-el, de azt hogy kell?????
"Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
Szkipi
tag
Nos immáron 3. napja tesztelem az írót. Eltérő márkájú és típusú lemezeket irkálok vele (mármint amilyenre lehetőségem van) eddig hibátlanul, kb 15-16 lemez eddig.
Közben már fel lett crossflash-elve L-esre és ment rá az 1.09-es fw...eddig tökéletesen ír/olvas-gravíroz.
Ez az első Pioneer-em, de úgy látom ez is ki fog szolgálni úgy mint a régi jó NEC-em!!
Csak ajánlani tudom mindenkinek!!![ Szerkesztve ]
-
félisten
El ne kiabáld! Próbáltál már vele CD-t, CD-RW-t stb? én a 110D-nél koppantam, a dvdket vitte de pl a CD-RW-k egy részét tönkretette, megírtam és soha többet semmi nem olvasta be, és ha nem olvassa be törölni se tudod! Úgy vágtam ki az ablakon a cd-ket mint a sicc!
a 216 eddig nekem is jó! win7 írás gond nélkül ment![ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Szkipi
tag
válasz Kolondrum #271 üzenetére
Nem csak DVD-t írtam már vele, az avi-s filmeket CD/CD-RW-re pörkölöm kifelé eddig gond nélkül...
Nekem eddig még egy lemezt se rontott el...pedig én elég sokat írok.
Olyan 30-35 lemezt írtam vele eddig vegyesen (DVD-CD).
Még a Tesco-s lemezeket is kezeli, míg azokat a NEC dobálta kifelé...[ Szerkesztve ]
-
***ANDRÁS***
aktív tag
egyetértek Gabi veled, a 7.xxx nero tényleg egy rakás sz....
6xxx volt az igazi, jelenleg 8xxx használok.Gondolom többen is használták már az új világoskék szitázású TDK lemezeket.
Nálam sokat elront ebből, legtöbbször pl 8-10% írás közben egyszerűen kidobja a lemezt,hogy hibás. Vagy a kiírt filmet nem játsza le, csak pörgeti a lemezt.Vélemény? író vagy a lemez a hibás? Verbatim, Phillips lemezeket tökéletesen megírja, csak TDK-nál szórakozik. Viszont érdekes módon a régi sötétkék TDK lemezekkel se volt semmi próblémája.
-
Szkipi
tag
válasz ***ANDRÁS*** #275 üzenetére
Én a Nero 7.10.xxxx használom már jó ideje eddig gond és hiba nélkül. Sajna a 8.xx-ből eddig amit próbáltam egyik se működött rendesen Majd most szétnézek hátha van már valami rendes verzió a t...... oldalakon
Egyfolytában villogtatja(olvastatja) a szintén SATA-s winyómat. Ha lehúztam az írót akkor abba maradt csak néha villan...ha viszont be van kötve az író, akkor szinte másodperces gyakorisággal villog a winyó ledje
Erre valami ötlet????A lapon 4 SATA csati van...akár hova dugom az írót ugyan ez a szitu!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
a nero 8.3.6.0 verzió tökéletes, de a nero hivatalos honlapjának a letöltési részlegéből húzd le a normál(is) verziót, és ne innen-onnan a buheráltat, mert akkor lehet, hogy azt is szidni fogod...
az íródon ha nem friss firmware verzió van, akkor frissíteni kell!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Szkipi
tag
Hát nekem nem jön be ez a 8as Nero...pedig a saját honlapjáról töltöttem le és nem buherált.
Ha rákattintok az ikonjára, egy csomó ideig csak a forgó jelet nézem mire elindul...írási sebességet nem tudok állítani csak ilyenek vannak, hogy autom., max., min.
Maradok inkább a 7.10-esnél.
Ez a 8as is ugyan az mint a 7es, csak más a menüje és idegesítően lassú....szerintem!!!"Nincs ez elb@szva, csak másra lesz jó!"
-
legenda
ne a startsmart felületén próbálj írni, hanem a burning rom vagy az express felületére belépve, és akkor fogod tudni normálisan állítani - számszerűsítve - a sebességet!
lassú? azt se a startsmart központi vezérlő indításával mérd, mert az minden funkciót betölt! a különböző funkciók indítása jóval gyorsabb! nekem a gyengébb notin is 3 mp alatt elindul/betölt például a burning rom...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
exolon28
csendes tag
Hello segítséget szeretnék kérni tőletek! 2hete vettem egy komplett gépet amibe pio d116 dvd irót kértem! A gondom az lenne hogy dvd irás közben 2-3% állandóan érvénytelen blokk hibaüzenettel elrontja a dvd-ket!/Maxell,Tdk,stb/ Egyszer már kicserélték az írót de ez is ugyanazt csinálja! A firmware 1.09 ! Hiába próbáltam meg bármilyen programmal irni hasonlóképpen kidobja! Please!
-
mad1
veterán
exolon28:Nekem is ezt csinalja.honnan szedted az 1.09et?nincs ujabb?ami nem beta?
[ Szerkesztve ]
Ne szemetelj ! = Steam
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Nekem is ilyen van a gépben 2db.
Honnan lehet leszedni a frimvert és, hogyan kell telepíteni?
Valaki írja le részletesen! Please! -
littlelion21
addikt
Egy kis fényezés: még anno 2006-ban vásároltam egy PCG játékgyűjteményt, a dvd-it az akkori íróm /full-extrás, mindent-tudó LG/ nem tudta beolvasni, a fősulis Packard Bell gépekben lévő márkás /passz, hogy pontosan milyen/ ODD szintén nem tudott vele mit kezdeni, haver gép szintén nem.
Bele is törődtem, hogy a dvd-k a szarok, a minap viszont a kezembe akadtak az ominózus lemezek; gondoltam teszek egy próbát.
És lőn! Hiba nélkül olvassa mindet!!! -
SzalaiG
addikt
Van már újabb, mint a DVR-216?
-
Pierre75
senior tag
Sima dvd lemezekkel semmi gondom nem volt, de a Maxell dual layer lemezét 3 db-t megírni megtudja, de visszaolvasni már nem. Más olvasó megbirkózik a megírt lemezekkel, csak ez csekély vigasz számomra. Nem lehetne vhogy rávenni az olvasásra vagy ez ilyen kis finnyás marad? Firmw.1.09-es update-je sem hozott csodát.
-
Weaver
senior tag
nem mintha bajom lenne az íróval, de a 1.09 -nél újabb firmware nem jött még ?
-
szki
őstag
216L-re volt crossflash, és azzal írta a Verbákat?
Nem túl jók ezek az eredmények!Most akarok DVD és CD lemezeket venni a 216D-s írómhoz. Milyet vegyek?
Eddig a NEC 7170-hez Verba DVD-R-t használtam (és sok mást is korábban). A NEX sose rontott el nálam lemezt, míg a Pio 216D (1.09 fw) már több dvd-r-t és cd-t is elrontott!
-
razel
csendes tag
Hello!
Lenne egy problémám megvettem ma az írót kipróbáltam TDK lemezem ha TDK Img Burn manufacter id-nél ezt írta ki:MBI 01RG40 rákerestem gugliban ott 1-2 külföldi fórumon azt írták hogy gagyi a lemez minősége , volt olyan egymás után 4-5öt megírt utána sorba rontotta el legújabb FW van rajta
Kérdezem én milyen lemezzel érdemes írni? ami nyomtatható
-
razel
csendes tag
Közbe próbáltam másik lemezzel is azzal is ugyanaz elején megáll I/O error és ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest