Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lami66

    őstag

    Elegem lett a félmegoldásokból testszőrvágás és hajvágás ügyben. Volt már több ilyen eszközöm, igazából egyik sem volt tökéletes, hiába volt többféle márka, Babyliss, Rowenta, Remington, Braun, Philips...
    Most a Remington hajvágónál telt be a pohár. Döglődő akku, ami jogos egy 5 éves gépnél, de a töredező terelőfésű aminek a letört foga megbökte a fejem tetejét hajvágásnál, már nem jogos 5 évesen se. Ráadásul a vágórésze is hajlamos volt becsípni a bőrt ha "nullás" szőrtelenítést csináltam, vérző sebet hagyva maga után. Szóval elég volt. Elkezdtem keresni valamit ami nem akkus, mert olyan cuccban felesleges akku amit 3-4 hetenként veszek elő fél órára. És nem egy újabb, párezer forintos alsópolcos kompromisszumhalmazt szerettem volna, ezért eleve 15 ezer felett keresgéltem. Nem tudtam megfogalmazni mit keresek, de valami nem szimplát. Aztán a sok hasonló cucc között elém került egy Rowenta hajvágó. Hm... Nálam a Rowenta évtizedek óta egyet jelentett a gagyival. De ez nem úgy nézett ki, és volt benne jónak tűnő koncepció. De 20 ezret nem adok egy Rowentáért. Teljesen véletlenül a jófogáson is volt egy ugyanilyen hirdetve 8500-ért. Na annyit bevállaltam. Bár elég régi volt a hirdetés, de még eladó volt a gép. Megvettem, megjött, kipróbáltam. A lényege, egy szétszedhető konstrukció amiben egy haj/szőrvágó és egy mini porszívó van egybeépítve. Ez a porszívó beszívja a levágott hajat, szőrt ami nem potyog mindenfelé. Nélkülözhető extrának éreztem.
    Így néz ki, nem kicsi darab


    Először csak a szőrvágó részét próbáltam ki. Hát az bizony elég harmatosan teljesített. Többször kellett végigtolni ugyanott, mire mindent levágott. Egy kissé elkeseredtem. Összeraktam a gépet, és kedvetlenük nekiálltam kipróbálni milyen amikor porszívózva vágja a szőrt. Hát ez a kütyü megtáltosodott. Vágott mindent, a szőrt beszívta, nem kellett takarítani szőrvágás után. És a szőrszívónak van egy különleges hatása. Aki már próbált ilyen vackokkal szőrt vágni magán, az tudja, hogy hiába a szőrterelő fogak, mégse lehet hamar egyenletesre vágni a szőrt, sokszor sok irányból kell tologatni, mire nagyjából egyforma lesz minden szőrszál. Na ezzel nem kell tologatni hetvenhétszer. A szőrszívó olyan erősen szívja a szőrt, hogy az összes szőr felegyenesedve vigyázban áll a kések előtt, nem fekszenek, nem hajladoznak, hanem az összes égnek áll, és első tolásra minden szálat egyforma méretre vág a gép. Hát az állam leesett amikor ezt tapasztaltam. Bakker, ezt kellett volna venni már 20 évvel ezelőtt, nem a sok vackot. A Remington és a Braun megy a kukába. Azok büntetések a Rowentához képest. Annyira belejöttem a szőrvágásba, hogy végül egy teljes testes szőrtelenítés, szőrigazítás lett belőle. Igen, még a zacsin is, nem csípte meg a bőröm mint a Remington. Kb egy hét múlva hajvágással is kipróbálom. A Remingtonnal elég körülményes volt 9 mm-re levágni a hajamat, rengetegszer kellett a fejemen végigtolni mire mindenhol egyformán levágott mindent. Szerintem a Rowenta negyed annyi idő alatt megoldja. Kíváncsian várom milyen lesz a hajvágás vele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák