Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aronpapa

    tag

    Tisztelt Fórumozók!

    Mielőtt leírnám véleményemet a legújabb szerzeményemről (Braun 9585), engedjétek meg, hogy rövid áttekintést adjak az általam eddig használt szőreltávolító eszközökről:

    Szakállpelyhedző koromban nagyapám réges-régi Braun vezetékes borotvájával kezdtem a szőreltávolítást az arcomról. Lehet, hogy emiatt lettem nagyrészt elektromos párti :)

    Aztán ’80 évek közepétől a ’90 évek közepéig használtam a Braun Linear vezetékes elektromos borotvát, amivel akkoriban nagyon meg voltam elégedve. Egyszer kellett rajta szitát és rezgőkést cserélni. Sajna csak az 1-2 napos szőrzettel tudott mit kezdeni, a nagyobbal egyszerűen nem bírt, csak a pajeszvágó bevetésével lehetett eredményt elérni, ami eléggé kellemetlen érzés volt.

    Ezt követően kb. 8 évig a Braun Flex Integral következett (sajna akkoriban csak vezetékesre telt), ami ég és föld különbséget nyújtott elődjéhez képest. A profi mozgó fej, a 3x vágás még a nagyobb borostámmal (kb. 3 napos) is simán elbírt, bár az ettől nagyobbakkal meg kellett küzdenie rendesen.

    Ezt a manuális Gilette Mach3 (sima, majd Turbo) és hab követte, amivel 6 évig semmi gondom nem volt, de tavaly betelt a pohár: drága a penge, amit már elég gyakran kellett az utóbbi években cserélnem, és nekem már nem nyújtott tökéletes szőrmentesítést.

    És végül a fentebb már említett Braun 9585 (760cc az újabb neve), amit 1 hete vettem, az egyszerűen csúcs!

    Első alkalommal az 5 napos, nagyon erős borostámmal teszteltem, amit rendkívül sikeresen vett a készülék.
    Hét - igen megszámoltam! – szőrszálat hagyott a helyén, amiből öt be volt nőve, kettő pedig olyan helyen élt, ahol még pengével is nehéz lett volna alaposan eltávolítani.
    A mai nap reggelén a 3 napos borostámmal birkóztattam, amit szőrhagyás nélkül megtett!
    Nincs irritáció (bár elég érzékeny a bőröm), gyors, kényelmes, rendkívül alapos borotválkozást tesz lehetővé.
    A tisztító-töltő állomás nagyon egyszerűvé és gondtalanná teszi a használatát, bár a tisztító folyadék nem ingyenes, de aki nem akar rá költeni, az egyszerűen mossa ki csapvízzel.
    Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a típust!

    Végül egy kis csemege az erre a típusra hajtó egyéneknek: múlt hét pénteken bruttó 39,9e Ft-ért láttam a budakalászi EW-ben, és legalább 7-9 db volt még akkor!

    U.i.: elnézést, ha egy "kicsit" hosszadalmasra sikerült a mondanivalóm!

Új hozzászólás Aktív témák