Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz devast #1065 üzenetére

    Érdekes ennyire nem kéne gagyinak lennie a képének. A bevilágítás valóban zavaró dolog érdekes, hogy ekkora különbségek vannak. Én pont a napokban azon vertem a mellem, hogy az én 42-es 5405-öm üres fekete képnél is teljesen egyenletes bevilágításoktól mentes nincsen szabad szemmel látható folt rajta, míg ismerős jóval drágább led-es samsungján olyan foltok vannak egyszínű képnél, hogy ihaj.
    A világítást leszámítva a nagy különbség valóban inkább a vezérlő elektronikában van egy adott panelből nagyon rosszat, de nagyon jót is ki lehet hozni elektronikától függően.

    Ha az Eizo monitorokat vesszük ott se a panelban van a varázslat, hanem a 12, vagy akár 14bites LUT táblákat kezelő elektronikában.

    A leírásod után nyomtam monitor szürke skála tesztábrát (Eizo monitor teszt-el) a tv-re 0% feketétől 100% fehérig és örömmel tapasztaltam, hogy láttam a különbséget az 1,2%-os fekete és a 0% között és a másik végénél a 98,8% fehér és 100% fehér közötti különbség is észlelhető. Tehát a 256-os skálán a 0 és 3 valamint a 252 és 255 közötti különbség még látszik. Ez azért egész jó.

Új hozzászólás Aktív témák