- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz aleister #52049 üzenetére
IT-s cuccokban (is) garimániás vagyok Mielőtt valamelyik okoskatörp megkérdezné: nem, asszonyt nem gari alapján választottam
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
törölt tag
válasz jjeahh #52053 üzenetére
wowowow de jó link !!! Pont akarok egy "gyúrós" (edző) bnőmmel - tök hasonló alkat - egy ilyet, azaz egy másodikat, mert az elsőt kicsit elkapkodtuk-bénáztuk + tökmás volt a setup.
Amúgy ékes bizonyítéka ismét, hogy rohadtul nem gépvázfüggő, mi lesz a végeredmény (ezt sok kezdőnek el kellene mondani).. Az E-M10-zel mióta 1-2 képem pipálja a korábbi D800-as képeimet, nyíltan vallom bárki előtt, hogy kütyübuzi vagyok (így nem tud köpködni és legitim lesz a vaddisznó váz a kezemben) - de valahogy most, amikor kocsin gondolkodom, hogy le kéne cserélni... és nézem, mennyi plusszt adna nekem egy Sony A7 széria bármelyik tagja...
... -> apicsába. (Marginálisat). Marad az Oly.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz Larry303 #52052 üzenetére
Jaja. Az is jó volt, most is jó. Régen amit beletoltam pénzt buliba, piába és
kábsziba, aztán most már egyikbe se inkább, mert sajnálom a pénzt mindegyikre. Kivéve a piára, de az más tésztaMás: szövetbéléses bőrkesztű. Hogy érdemes tisztítani a szövetbélést? Gondolom a kifordítom és 40fokon mosógép nem annyira szerencsés döntés.
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
törölt tag
válasz Real_Necro #52059 üzenetére
Soha Ő marad fagyisnak. Ultrabukó lenne eladni, de abban az autóban nincs is semmi racionalitás, érzelmi alapon megy.
Nézek mellé valami mindennapos nyúzható bejárós valamit, aminek még úgy-ahogy "stílusa" is van..
-
törölt tag
válasz Real_Necro #52061 üzenetére
Röhögni fogsz, Prius Kollégám az övét megmutatta, 3-valamennyiért vette (3-hoz közel), 80e km-rel, patika állapot és ódákat zengenek róluk, állítólag nagyon nagyon jók és nagyon sokat mennek.
Passat CC-n agyalok (nem az utódján, a simán csak CC-nek hívotton, hanem a Passat CC-n), Honda Accord-on, szóval valami megbízható igásló kellene és benzines, mert gázosítanám. Octavia még TALÁN, bár annyira nem... (pedig rohadt jók, csak nem tudom benne elképzelni magam) ..
-
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #52062 üzenetére
Nekünk házikó után kocsi csere fog jönni. Már lesem a Mondeókat csak nem tudom benzines legyen vagy dízel. Napi 40km-t mennék vele hét közben, hét végén kb 150-et, meg 2 havonta még úgy 600-at plusz 1-2 nagyobb út belföldi nyaralásra, pihenésre.
Egyre jobban tetszik az utolsó ráncfelvarrott típus, valamikor 2010-2011 környékéről, amiben már gyári ledes helyzetjelző is van... persze dízelből van több eladó, de már 3 misi alatt kapni őket.
Második autót majd meglátjuk. Nekem a Mini tetszene, de persze majd anyagiak diktálnak.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz Real_Necro #52063 üzenetére
Nekem is opció a Mondi. Ha dízel, csak a 140 lovas jó kleroo szerint (ő nagy kocsiszaki) , mert az nem Ford saját, hanem PSA már. De én benyát nézek, abban meg az EcoBoost-ok nagyon jók állítólag, de én nem bonyolítanám az életem turbo-val, extra kontrol szelepekkel, stb, hanem nagy szívót nézek inkább, egy v6 szívó lenne klassz gázosítva, vagy ilyesmi, az meg már nagyon nincsen, szóval most vakarom a fejem, mi legyen végül.
Nekem napi 50 km (heti 250, havi 1000) a melóba járás + hétvégente egy ötvenes legyen, az úgy 200. Szóval a havi 1200 meglenne. Belföldi utak nyáron főleg, amúgy nem nagyon.
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #52066 üzenetére
Azon filóztam, hogy a benzinesben melyikben lehet kettős tömegű? Valamint ha napi ~2x20 km-t megyek vele, az milyen hatással lehet dízeles esetében a részecskeszűrőre?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #52067 üzenetére
A turbós benzinesben elvileg van. A szívóban nincs (de a benzines modellekben nem vagyok otthon). Ha sűrűn dob hibát a dpf miatt, mert nem bírja regenerálni, akkor ki kell iktatni. Van itt a PH!-n is kolléga, akinek így üzemel a kocsija, hibátlanul.
Tegnap tankoltam tele, 6,9 lett az elmúlt 900 km városi közlekedés fogyija, klíma állandóan be van kapcsolva, és nem garázsból indulok. Nagyon megszerettem.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz TayRol #52068 üzenetére
Úgy is kell azt, minek a részecskeszűrő
Studi: De azért érzed az iróniát 3 milláért használt "melósautó" Egyébként úgy rémlik a priusokat előszeretettel lopják
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #52068 üzenetére
Sima szívós lenne, turbóst nem akarok, az Astrából sem valami jó...
Egyébként a részecskeszűrő érdekes kérdés. Van egy gépészmérnök szaki ismerősöm, aki hobbiból Hondákat (sajátját is) javít. Ő mesélte, hogy a részecskeszűrővel lényegében eljutottunk odáig, hogy ami eddig "nagyobb" darabokban távozott káros anyag a természetbe és belélegezték az emberek, majd kis sporttal távozott a tüdőből, azt most kb háromszög alakúra rombolja a szűrő, valamint sokkal kisebb darabokra és így távozik a természetbe, meg ugye az emberi tüdőbe... Amit persze az emberek megint csak belélegeznek, de alakjából és méretéből adódóan jobban beékelődik a tüdő falába és szépen csak gyűlik és gyűlik... aztán hogy ez most mennyire valós vagy sem, azt nem tudom, de majd talán Merci tud rá valamit mondani.
Fogyasztás tetszik, csak műszakin alap esetben gondolom dpf kiiktatással nem megy át...
Egyébként ez meg ez tetszik. Bár az első nem értem miért 116LE
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #52071 üzenetére
Azért 116 le valószínű, mert a trend szinthez ez is választható volt, olcsóbb az adó (cégautó esetén), de ez már faceliftes (elől nappali led menetfény van benne), a 116-140-163 le között csak szoftveres a különbség, szóval a 116-ból elég könnyen lesz 163.
a második nagyon pöpec, abban még a km is valós lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #52072 üzenetére
Ja nekem is a második tetszik, jó az a nappali menetfény, nagyon tetszetős ez a formai kipofozás. Ellenben 3 évre a 189ekm nem kevés...
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #52073 üzenetére
nem kevés, de ezeket nem a városi tötymörgésre veszik. évi 30-40e km alatt van benne, akkor 99%, hogy tekert.
-
aleister
veterán
Véletlenül belefutottam ebbe a cikkbe. A múltkori kemos vita kapcsán tán érdekes lehet. Mondjuk az oldal nem tűnik a források királyának, de aki akar, az rákereshet a benne lévő infókra.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #52071 üzenetére
Nem vagyok orákulum az apróbb részecskés részről már én is olvastam, most így a reggeli KV után 2 perccel nem ugrik be, hogy a korábbi időkben ezek ugyanúgy benne voltak-e a kipuff-ban és ha nem az a motor technológiai változása miatt vagy a szűrés módjáról eredően (esetleg a károsanyag kibocsátás mérésének módja - gramm oszt szevasz) történt.
Mivel nem daraboló hanem szűrő a neve gondolom van haszna. A kérdés, hogy korábban mennyi volt és milyen összetételű a kisebb részecske és ha ez nőtt, akkor az miből ered.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mercutio_ #52083 üzenetére
A szűrő egyértelműen valamekkora méret feletti korom szemcséket fog meg. Ettől a kicsi nem lesz kevesebb. A kicsi szemcsék, ha jól tudom, a brutál nyomással befecskendezett üzemanyag miatt jönnek létre. Igaz, hogy tökéletesebb lett az égés, meg nagyobb a teljesítmény, de nincs ingyen ebéd itt sem.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
aleister
veterán
Sajnos egyet kell értsek.
Egyrészről ez a hatásvadász szalagcím és a kutatási eredmények félremagyarázása vicces a cikkíró oldaláról.
Másrészről ugyanígy megmosolyogtató a Te hozzáállásod is, tekintve, hogy a cikkben szereplő alapfelvetés bizony igaz. Rákereshettél volna Te is, ahogy tanácsoltam, de tessék. 8 rákkutató, mikrobiológus és onkológus kutatását tartalmazza, akik -Veled ellentétben- szakirányú egyetemi végzettséggel rendelkeznek, és neves intézményekben praktizálnak...khmm...megint csak Veled ellentétben. A vizsgálat teszteredményei.Cikk 2
Ez egy kormányzati oldal, ami biotechnikai kutatásokat és információkat tesz közzéNew York Daily News
Ahol kicsit nagyobb a felelősség a közzétett információk valóságtartalmáért.American Association for Cancer Research
Ez meg ugye magáért beszél.De vannak még találatok dögivel. Csak párat emeltem ki az első oldalról.
Szóval igen. Az emberi hülyeség valóban határtalan.
-
Studi
veterán
válasz aleister #52086 üzenetére
Ezekkel a hülyeségekkel ne fáradj kérlek az irányomba, fölösleges. Inkább hazamegyek, és játszok valamit azzal, akit a kemo mentett meg, minthogy olvassam az internet méretes bölcsességeit, és citromlevet itassak valakivel gyógymódként. Ha egyszer sörözünk, megvitathatjuk, hogy ki, hol, mit látott már az életben, de amíg gúgliból tájékozódsz, addig részemről elengedem ezt a szájkaratét.
-
aleister
veterán
Azért észre kell venni a különbséget a "citromleves" oldalak (amik szerintem is mókásak) és a kőkemény kutatásokat felvonultató, komoly szakoldalak cikkei között! Attól, hogy a gugli kilöki a kutatások eredményeit, még nem lesz a konklúziójuk érték csökkentett.
Láthatóan érzelmi alapon hozol fel dolgokat. Innét kezdve nem várom el az objektív szemléletet.
Végszóként a részemről annyit, hogy a szakócával való koponyalékelés is mentett meg már nem egy életet, valahogy mégis más irányba ment el az elmúlt 2000 évben az orvostudomány.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
spanyoll
addikt
Audiofil barátaim! Egy ilyen kombó jó-e és ha igen akkor mennyit érdemes adni érte max?
Technics SU-A800MK2 erősítő + 2 db Jamo Studio 180 hangfal"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz #40935168 #52091 üzenetére
És azokat mennyiért max?
Amúgy azért kérdeztem, mert viszonylag budget módon meg tudnám úszni ezt a történetet, aztán gondoltam, hogy akkor miért is ne. Viszont ha fos akkor nem szívesen veszem meg a jamokat sem, mert nem akarok csak azért venni "komolyabb" hangfalakat, mert olcsó.
mod: Főleg, hogy a fórumon olvasgatás után azt látom, hogy nem dicsérik azért agyon ezeket sem :/[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
A kettő szerintem ebben az esetben összefügg.
Örülök neki, és én is ugyanazt kívánom magamnak.Egyébként írtam már korábban, hogy nekem is volt/van a közvetlen környezetemben daganatos megbetegedéssel küzdő.
(#52093) spanyoll
Felejtsd el a szapulást!
A Jamo kurva jó cucc ennyi pénzért. Anno használtam vettem 90 körül egy makulátlan 5.0-ás modellt. Itt a HM topicban a sok sznob kretén, aki csiliárd forintért vesz 2 méteres digitális kábelt, az szapulta.Közben meg kaptam 2 PM-et is, hogy ne hallgassak rájuk. Ezek ilyenek. Megvettem, és nagyon nem bántam meg. Akárki volt eddig nálam, mindenki nagyon dicsérte. Az elején még kérdezgették, hogy hol a mélyláda...mondom nincs. A végén már kellett vennem alibiből egyet, hogy megnyugodjanak.Ő az.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz aleister #52095 üzenetére
Hm.. Csak azért, mert sokan sokat írtak a hifi fórumban, hogy elszálldogál folyamatosan, meg dobozhangú, meg túl erős a mély, semmi részletessége nincs, magasok alig vannak, stb stb.
De mondom: ha ez a 180-as verzsön eléggé jó akkor megveszem esetleg (csak mondjatok egy kb árat, amit max fizethetek érte és még akkor is megéri erőlködő nélkül).
Osztán utána már csak egy budget erőlködőt kell ajánlanotok"Super perfundo on the early eve of your day."
-
aleister
veterán
válasz spanyoll #52097 üzenetére
Kicsit félreérthetően fogalmaztam. A Jamo, mint márka az, amit divat úgy ánblokk cikizni burzsujéknál, pedig nagyon jó ár/érték aránnyal bír. Mint a legtöbb gyártónak, neki is van gyengébb és jobb termékük. Amit én vettem, az az utóbbiak közé tartozott, mégis lehúzták, és rá akartak beszélni valami fél millás cumóra, hogy az a tuti.
Ha a szakoldalak és a vevői vélemények egyaránt rosszat írnak az általad kinézett cuccról, akkor természetesen felejtős. De ha csak itt pár önjelölt guru mutogat rá ujjal, akkor azért én a helyedben meghallgatnám élőben.
Hogy mást ne mondjak, páraknak HM boltjuk van, vagy eladóként dolgoznak ilyen boltban. Ha valami drágább stuffra akarnak rábeszélni, ez mindig jusson eszedbe!Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
spanyoll
addikt
válasz aleister #52098 üzenetére
Jaaa. Megálmodom még, de egyelőre ph topicban 10ből 9 komment csak szapulta, plusz a neten is pár user review arra ment ki, hogy kaka. Nem létszükséglet most nekem a hangfal+erőlködő páros, de gondoltam, hogy miért is ne vegyek ha most budget módon meg lehetne oldani. Egyelőre a 2.1-es logi kis hangfalpárommal is megvagyok, tehát ezt max azért venném meg, hogy szebb legyen a hangja, bár a mostani szettel is elégedett vagyok bőven, ezt sem használom ki, a hangminőségre meg csak néha panaszkodom.
-
aleister
veterán
válasz spanyoll #52099 üzenetére
Tök ugyanígy voltam vele én is.
Viszont a gondolat, hogy tovább lépjek audio téren, sajna bevette magát a fejembe. Úgy oldottam meg, hogy beregeltem az avw oldalára, és mindig néztem az adok-veszeket. Csak akkor vettem valamit, ha bomba ára volt. Fél évig állt az erősítőm, mert nem volt hozzá hangfal, de megvettem, mert 300+ k helyett, 72-ért meg tudtam csípni.
Szóval, ha van időd, akkor szerintem ne siesd el. Ja és ne félj a használttól!Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest