Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    Na utoljára írtam le.

    Konverziós lehetőségek:

    1. paypal vált (alapeset)

    2. bankod vált

    Ezt az opciót át lehet kapcsolni globálisan is, nemcsak vásárlás előtt.

    Profile-> Recurring Payments -> Edit Funding Options -> kártyád melletti Conversion Options -> Bill me in the currency listed on the seller's invoice.

    Működési elv:

    1. esetben az idegen devizát a paypal a saját árfolyamán átváltja forintra (ha magyar az account, akkor édesmindegy, hogy a currency balancesnél mi van kiválasztva primary devizaként) és ezt a forintösszeget terheli a bank a forintszámládra. Ha a kártyád mögött devizaszámla van és ezt az opciót sikeresen bekapcsolva hagytad, akkor dupla konverzió. :D

    Pl. ha dollárban kell fizetni és az első opció aktív, akkor először a paypal konvertál forintra, aztán ezt a terhelést küldi a banknak és a forintot a dollár devizavételi árfolyamán terheli be. Nehogy már neked több dollárod maradjon a számlán. :D

    2. Ez esetben a paypal az idegen devizát nem váltja forintra, hanem azt terheli be és a kártyatársaság saját idegen deviza-dollár (vagy euró) kereszt devizaeladási árfolyamán történik az átváltás. Végül az így kapott dollár (vagy euró) mennyiséget kapja meg a bank terhelésre, amit a bank saját dollár vagy euró devizaeladási árfolyamán forintra vált.

    Viszont ez a dupla konverzió mégis csak jobb, mintha a paypal akár egyszer is beavatkozik az ügyletbe.

    Természetesen eltűnik valamelyik konverzió abban az esetben, ha a vásárlás devizaneme és a kártyatársaság elszámoló devizaneme megegyezik (magyarra fordítva: ha euróban vagy dollárban vásárolsz) VAGY ha kártyatársaság elszámoló devizaneme és a számlád devizaneme azonos. (magyarul: euróban vagy dollárban vezetsz számlát)

    Pár példa a konverzióra:

    Forintszámlával:

    1. idegen deviza (nem euró és nem dollár) -> USD -> HUF
    2. USD -> HUF esetleg: USD -> (EUR) -> HUF
    3. EUR -> HUF (Mastercard esetén) és EUR -> USD -> HUF (Visa esetén)

    USD devizaszámlával:

    1. GBP -> USD (Visa esetén) és GBP -> (EUR) -> USD (Mastercard esetén)
    2. USD nincs konverzió, esetleg: USD -> EUR -> USD
    3. EUR -> USD

    EUR számlával:

    1. GBP -> USD -> EUR (Visa esetén) és GBP -> EUR (Mastercard esetén)
    2. USD -> EUR
    3. EUR nincs konverzió, esetleg EUR -> USD -> EUR (Visánál)

    A devizák zárójelezése és az esetleg szavak arra vonatkoznak, hogy Mastercardnál a nem euróban végzett vásárlások esetén is kétféle konverzió létezhet.

    1. A kártyatársaság valamennyi idegen devizát EUR-ként számol el.
    2. A kártyatársaság csak az euróban végzett tranzakciókat számolja el EUR-ként, az összes többi devizában végzettet USD-ként.

    A bankom a 2. opciót követi, de pl. a K&H az elsőt. A Visa elvileg mindig dollárban számol el, de itt is akadnak kivételek. Pl. láttam már euró alapú Visa Classic kártyát. (érdekes párosítás)

    Na ennyit erről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák