Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz kano #2469 üzenetére

    Nagyon szépen hangzik a Citi ajánlata. Egy baj van, ha véletlenül nem tudod az adott hónapban kiköhögni a nettó 150-et, akkor 3500 Ft a havi díj. Ez meg igen csúnya dolog.

    Ráadásul pont a legeslegrosszabb bankot sikerült választanod, mert a Citibanknak vannak a legszarabb árfolyamai. Olyan szar, hogy még néha a paypal is jobban vált nála. És ez már nagy szó.

    - USD-t tudok szerezni az nem gond.

    Ha csak forintról átváltással tudsz szerezni, akkor nem érdemes vele vesződni.

    Azért nem szeretném a főkártyámat használni netes fizetésre mert ugye azért a netes fizetés még nem túl biztonságos

    Jobb helyeken kapható paranoiásoknak internet- vagy webkártya. Ahhoz külön számla tartozik, általában ingyenes számlavezetési díjjal és olcsó éves kártyadíjjal. (max. 800 Ft). Arról meg lophatják a 0 Ft-ot, azt meg számítsd már ki, hogy épp mikor jut eszembe neten vásárolni. Szóval a netes vásárlás kb. annyira biztonságos, mint odamenni egy ATM-hez és kivenni belőle pénzt vagy odaadni a boltban az alkalmazottnak hogy húzza le a POS-en. Ha nincs sms értesítő, lehet, hogy észre se veszed, hogy kétszer húzta le. :D

    A dombornyomottat azért is hülyeség megrendelni, mert amellett hogy drága gyakorlatilag úgy is lehet róla vásárolni, hogy bekiáltom a hangosba a kártyaszámom, a lejáratot meg a CVC2 kódot a hátuljáról és máris potenciális áldozat vagyok. Míg az elektronikus kártyáknál minden esetben összeköttetés létesül a bankkal hitelesítés céljából.

    Ahol eleve csak dombornyomottat fogadnak el, ott én hatszor meggondolom, hogy egyáltalán vásároljak-e. Fedezetellenőrzés nélkül ugyanis fű, fa annyival terheli a kártyádat, amennyivel nem szégyelli.

    Külföld az más tészta, de itthon nem érdemes domborokat használni, mert kevés az imprinter, a neten meg használható a netes kártya is. Ahol neten nem tudod használni csak a dombort az az oldal is elég gyanús.

    (bár ez nem érinti a PayPal rendszert, mert ugye ott nem tudják meg a kártyaszámot csak a PayPal accomat).

    Ezt hol olvastad? Az add cardnál megadod a kártyaszámod. Tehát a paypal tud róla. Szerintem utólag titkosítják. Tehát lehet hogy magát a számot nem tudja meg, de azt már érzékeli ha adatbázisukban egy kártyaszámot felhasználtak.

Új hozzászólás Aktív témák