Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attires

tag

válasz kikinda2 #4498 üzenetére

Szia!
    Ahogy az IPV6 "áll" még az unokáink sem fogják megérni az IPV4 kivezetését :O :DD .

Családban és az ismerősöknél (én vagyok az ügyeletes rendszergazda) több VPN kapcsolatot alakítottam ki. Általában a távoli "eszközök" dupla NAT mögött vannak. Eddig úgy oldottam meg a dolgot hogy a távoli rendszeren volt az OVPN kliens nálam meg a szerver. Ez azért volt jó mert ha a szolgáltató alaphelyzetbe állította valami oknál fogva a szolgáltatói eszközt (törődött a port forward), akkor is létre tudott jönni a VPN kapcsolat.
    Ezzel csak az volt a gond hogy szelektív VPN-t kell(ett) alkalmaznom, hogy csak a "szükséges eszközök" fogyasszák a "szűkös VPN" sávszélt. Most hogy sikerült a tailscale-t beüzemelnem a padavan eszközökön bridge módban azt vettem észre, hogy a tailscale jobban/gyorsabban/megbízhatóbban működik az esetemben ha az eszközöknek IPV6 címe (is/vagy csak az) van. Tudom... lehetne jobb/drágább eszközt is használni, de felesleges. A MIR3G, Redmi AC-2100 tökéletes. AP-nek is tudom használni őket a szolgáltatói router mellett, megbízhatóak (több éve nincs velük gondom, csak "rendes" tápegység kell a gyári helyett) és a wifi lefedettségük is elég jó családi házban.

Megjegyzés: Csak a "belső" hálózaton használok IPV6-ot a "nagyvilág" felé csak a baj van még vele. (Saját tapasztalat :W )

Új hozzászólás Aktív témák