Hirdetés

Aktív témák

  • bdav

    őstag

    előre jelzem hogy nem olvastam végig több mint 3000 hszt.
    a helyzet a következő: van egy net elérésünk kábeltévén keresztül, van kis modem meg egy helyi háló. eddig egy számítógép osztotta a netet a helyi hálóra (windows xp sp2 vmi régebbi kerio tűzfal, két régi hálókártya). a netes oldal beállítása automatikus ip kérés, semmi extrát nem kell csinálni vele. a probléma annyi hogy a szolgáltató naponta többször is megszakítja a kapcsolatot (ilyenkor próbál újra kapcsolódni, de nem megy, kis sárga felkiáltójel befigyel a kapcsolatnál). erre a megoldást a gép újraindítása adja. mindenesetre ez így elég gáz.

    hogy ne legyen egyszerű az élet, vettünk egy rendes routert is. (Linksys BEFSX41). ez nagyon cool, de ez aztán végképp nem működik, összedugom a modemmel és nem kap címet (osztó gép megfelelő mac addressét már klónoztam, sikertelenül). a beállítások azok amiket józan ésszel ki tudtam agyalni, vagyis dinamikusan kér ipt, domain és egyebek nincsenek beállítva, mivel a gépes osztás működik ezek nélkül is. (firmwaret frissítettem)

    ha valakinek van ötlete, akkor az ne tartsa magában (egyrészt az is jó lenne ha nem kéne a gépet folyton újraindítanom, másrészt ha a router működne az még jobb lenne), kösz előre is

    10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

Aktív témák