- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
snyper990
őstag
válasz Kristof_94 #66950 üzenetére
Bármilyet vehetsz, de biztos, hogy nem fogja megoldani. Ha a konzol hálókártyája és a router között létrejött a kapcsolat a maximális linksebességgel, annál jobb kapcsolat nem lesz másik kábellel sem.
Ilyen távolságon valószínűleg egy sima CAT5 kábellel is meglenne a maximális linksebesség, CAT5e-vel pedig biztosan. Már a CAT6 is felesleges. -
zsiga68
őstag
válasz Kristof_94 #66950 üzenetére
Ha a kábeled tényleg nem hibás akkor más lesz a gond. Pl valami megy a háttérben a routerre csatlakozó klienseken, nem megfelelő a router és a modem közötti kábel/kapcsolat, vagy csak egyszerűen túlterhelt a net.
-
jerry311
nagyúr
válasz Kiki15 #66946 üzenetére
Szvsz ilyen nem lesz vagy csak drágán.
Viszont van olyan, hogy a tűzfal/router tud időre korlátozni MAC-et vagy IP-t, tehát le lehet szedni a kölköket a netről.
És van olyan 16 (vagy több) portos switch ami tud PoE-t, hogy ezt tudja-e időre az más kérdés, van ami igen van ami nem.
Ez inkább a Milyen routert? topicba tartozik. -
Kristof_94
nagyúr
Köszönöm nektek! Először lehet megpróbálok egy kábel cserét, ha még nem jó akkor keresem a szolgáltatót.
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Vettem egy ax72 routert amit egy sagemcom fast ts router mögé tettem.
A t-s routerben csak a másik router van bedugva és wifi off. Kell még vmi mást állítani illetve inkább tudok?
A másik, hogy van egy switch az ax72 mögött amibe iptv és nvr van dugva. Viszont nem látom ezek címeit emiatt az nvr-t nem látom a hálózaton mi lehet a bibi?
-
snyper990
őstag
válasz mokus1 #66956 üzenetére
Az ax72-es routerként van konfigurálva? A HGW oszt címeket a helyi lhálón vagy az ax72? Ha mindkettő, akkor legalább külön tartományból, hogy legalább egy adott kliensen meg tudd állapítani IP alapján, hogy honnan kap IP-t?
Hol nem látod/hol néznéd az nvr IP-jét? Először is azt kellene kideríteni, hogy az nvr-nek mi oszt IP-t.
Vagy az egészet megoldhatod egy csapásra az ax72 access pointként való konfigurálásával (gyanítom, hogy most nem úgy van)...
Van egyáltalán ax-es kliensed? Miért döntöttél úgy, hogy beszerzel egy saját routert? -
mokus1
addikt
válasz snyper990 #66957 üzenetére
Azért döntöttem így mert sok eszköz van a hálózaton, szoktunk hálózaton filmet nézni és sok volt a laggolás.
Átállítottam, access pointra.Köszönöm ez megoldotta. Így újra látszik az NVR.
Mondjuk így az a bajom vele. hogy a bele dugott HDD-t nem tudom FTP-n elérni máshol sajnos
[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Ötleteket kérek szépen!
Unifire szeretném lecserélni a jelenlegi Netgear Mesh hálózatomat itthon! A hálozaton van/lesz egy:
vmware Esxi, PiHole, TrueNAS, HomeAssistant, NgInix, sok PC sok okoseszköz...
A szolgáltatói router most modem uzemmodba van amugy egy UPC (svájc) Giga BOX
Milyen routert javasoltok az Unifi AP-k hoz? Vagy maradjon csak a szolgáltatói és a java részt az NgInix meg a PiHole elvégzi? -
hegegabi80
addikt
válasz mokus1 #66958 üzenetére
NA és így jobb lett az AX-s routerrel?
Csak mert én is pont hasonlón agyalok. Kell e nekem a 60/20-as nethet az AX-s router vagy elég egy AC-s is. Net sebességhez biztos elég az AC-s is, csak a belső hálózat és az usb fájl megosztás nem mindegy.
Routeres topicban fel is tettem a kérdésem, de semmi válasz. De hátha itt kapok rá választ. -
scream
veterán
válasz hegegabi80 #66961 üzenetére
Szerintem - általánosságban - ha nem kell akkora területet lefedni vezeték nélkül és fontos a jó (jobb) latency, akkor az internet csomag sebességtől független jó lehet a AX - feltéve, ha vannak is AX-es eszközök. Ha nem olyan fontos vagy nagyobb terület kell (bővítés lehetősége nélkül), és már van AC képes router, akkor én maradnék ennél és mondjuk az AX routerre szánt pénzt jobb/nagyobb netcsomagra költeném. Meg persze azért attól is függ, hogy mennyire "szennyezett" környezetben van az az AC-s router.
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
válasz hegegabi80 #66961 üzenetére
Érezhetően smoothabb okostelefonon és pcn is nekem megerte
De még csak fél nap óta üzemel. -
Patice
nagyúr
válasz SwissAirplan #66960 üzenetére
Ha már úgyis virtualizálsz, akkor egy dedikált hálókártya a szerver gépbe és rakj föl egy OPNSense-t, vagy pfSense-t routernek + tűzfalnak.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
hegegabi80
addikt
válasz scream #66962 üzenetére
Köszi az infót.
Jelenleg nincs AX-es eszköz. Sajnos itt ez a max netes csomag. Lesz majd fejlesztés, meg folyik is, csak nem tudni mikor ének ide ebbe az utcába.
Amúgy csak kisebb méretű excel, word fájlokat kell megosztani, meg néhány kisebb felbontású képet. Film nem igazán, max 1-2 mese, de azok is max FHD-s.
Pendrive ami van itthon az usb 3, de a külső hdd lehet csak usb 2. Akkor lehet elég lesz még most az AC-s router is ezek tudatában. Esetleg ha usb 3-as a külső hdd, akkor van értelme ax-s routernek usb3 csatival.
Aztán ha jön a jobb net akkor majd cserélek.Egyébként apróról néztem routert:
TP-Link Archer AC1200 vagy 1750
ASUS RT-AC-58U v3
Asus RT-AC66U B1 ez már 2 magos és usb 2 és 3 is van rajta
TP-Link Archer AX50 AX3000 ez pl árban egyezik az AC66U-val.mokus1: köszi az infót
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz hegegabi80 #66965 üzenetére
Ha nincsen még AX-es eszközöd (és nem is tervezel mostanában venni párat, ami tudja), akkor szvsz semmi értelme most venni egy AX-es routert - az előnye (nem konkrétan adatátviteli sebességben, hanem késleltetésben) az AX-nek csak így jön ki, a többi meg ugyan az lenne, mint AC esetén. Amúgy az AC is tud már 5GHz-es WiFi-t, ami elég lesz a gyorsabb net csomaghoz is - szóval ott is elég akkor váltani, ha már van legalább 2-3 AX-es eszközöd.
Asus routereknél tudom, hogy az USB 3.0 port engedélyezése vmilyen interferenciát tud okozni (még megfelelő USB port árnyékolás mellett is) a 2.4GHz-es WiFi-vel, ez csak ilyen FYI.
-
szasanyi
félisten
válasz Borisz76 #63645 üzenetére
Kevesebb, és konkrétabb infóban reménykedtem. DiGi ONT mind a 4 portja gigabites azzal nincs is gond, és amit lehetett vezetékkel kötöttem össze. De iPad és telók miatt kellene a WiFi a nappaliba. Konkrét eszköztípust kérnék, ami a nappaliban lévő swichbe csatlakoztatva megoldja a nappali jó WiFi ellátottságát. Konkrét eszközt tudnál javasolni amit a nappaliban lévő swichbe csatlakoztatva megoldja azt?
-
Borisz76
veterán
válasz szasanyi #66967 üzenetére
Nekem egy TP-Link EAP 660 HD van a ház közepén , a mennyezeten elhelyezve. 2.4 és 5 GHz-n is fedi a kb 100 nm-s "Kádár" kockát.
A főbb falak mindenhol B30-s téglából és még a ház mögötti melléképületben is lehet fogni az 5GHz-s sávot....mondjuk ott már határeset. Ezért is vettem Omada verziót mert később ha veszek egy másik darabot, akkor vezérelt lesz a hálózat......azaz olyan mintha 1 nagy wifi lenne....azaz tudni fogja a roaming-ot is így. [link]Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz szasanyi #66969 üzenetére
Ha POE képes ( Power Over Ethernet ) , akkor mehet POE képes switch-ről is....vagy a gyári saját tápegységével.
Konfiguráláshoz a készülék alján található IP címet kell beütni...
Vagy a honlapról letölhető Omada programot kell telepíteni PC-re és azon keresztül.De én szoktam használni keresős esetekre az :
Advanced IP Scanner-t , ilyen találatokat dob:
Katt az eszközre és ha van http vagy https oldala , akkor lehet is csatlakozni hozzá.
Utána szépen beadja az Acces Point felületét, ahol első körben név/jelszó párossal be lehet lépni....majd a kívánt beállításokat elvégezni.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
zsiga68
őstag
válasz hegegabi80 #66975 üzenetére
Nekem is pont ez a routerem van. Jól működik,
-
Reggie0
félisten
-
válasz MasterMark #66949 üzenetére
Figyu a Cat5e 80 méterig átviszi a 2,5 GB-et, úgyhogy a Cat6 tuti elég kell legyen. Főleg ha eddig elég volt. Nem lehet, hogy neked is a Cloudflare probléma tesz be a játékban?
Bocsi ezt nem neked szántam![ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
mokus1
addikt
Otthoni hálózatom állítom még mindig...
T router-> tp link ax72-> 2pc, 1box, 1 switch-> iptv, nvr
>ide még egy USB HDD is bevan dugva majd megosztva
Na a problémám az az lenne, hogy ami a HDD-t szeretném máshonnan is elérni viszont ha AP-ként használom az AX72-öt akkor ez a menüpont kiesik. Erre milyen megoldást tudok találni?
A másik probléma is a HDD-vel van. Alapból volt rajta néhány dolog, de felmásoltam rá zenéket, filmeket. Viszont az új dolgokat a Tv már nem látja, ezt egyáltalán nem értem miért lehet így.? -
-
petymeg
addikt
válasz petymeg #66943 üzenetére
Cseréltem a routert egy jóárasított Asus RT-Ax1800U-ra. Szerencsére a kábel bírja nagy sebességet, így most kábelen az asztalin 480 mbit/sec wifin csak 260 a router mellett, egy közfallal odébb 100. :-S
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Borisz76
veterán
válasz petymeg #66991 üzenetére
Használd egészséggel !
RT-AX1800U adatlapjáról :Adatátviteli sebesség :
- 802.11a : max. 54 Mbps
- 802.11b : max. 11 Mbps
- 802.11g : max. 54 Mbps
- WiFi 4 (802.11n) : max. 300 Mbps
- 802.11ac : max. 867 Mbps
- 802.11ax (2,4 GHz) : max. 574 Mbps
- 802.11ax (5 GHz) : max. 1201 MbpsEzek az értékek elméleti értékek.
A wifi-s sebességhez nem csak a router képességei kellenek.
A klienseknek ( telefon , tablep , laptop ) is tudnia kell.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Dave567
addikt
Üdv
Van nekem egy Vodafone Compal CH7465VF routerem amit a szolgáltató adott, most vettem mellé egy Asus RT-AX58U V2 routert, sajnos kevés a port ezen is.
Kell mellé egy Switch tudom, viszont maradjon a Asus router, van értelme ha csak kábelen használok mindent?
Wifi bőven elég amit ad a Vodafone, nem nagyon van ki használva, nem sokára lesz megint NAS/Média Player/PC, ezek mennek kábelen, elég oda csak egy Switch? -
mokus1
addikt
válasz snyper990 #66990 üzenetére
Ha jól értem Az AX-n kapcsoljam ki a DHCP-t ugye? Illetve a router LAN portjába dugjam a HGW-ből kijövő kábelt? Ez szükséges, így elveszik egy LAN portom és a switch is tele van.
A régi dolgokat lejátsza a TV igen.
Ma sajnos nem tudtam játszani vele mert a párom itthon volt és nem örült volna ha szétszedem a hálózatot -
snyper990
őstag
válasz mokus1 #66995 üzenetére
Igen, az AX-en kapcsold ki a DHCP-t, miután átállítod router módra, és igen, annak az egyik LAN portjába dugd a HGW-ből jövő kábelt.
Ideiglenesen húzz ki valamit egy próba erejéig. Ha úgy megy, akkor valamit átdughatsz a HGW-be is, ha megoldható. Ha nem megoldható, kelleni fog egy új switch, amin több port van. -
BigManus
addikt
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu LifeBook E Series Win 11 Home.
Ez a cégnél a futkározós laptop.
Gondom az lenne, hogy mindent beállítva, egyik munkahelyi gép sem tud rá csatlakozni.
Ez a gép megjelenik a hálózaton illetve el is ér a céges hálózaton minden gépet.
Wifi-n van csatlakozva a céges hálózatra.
Annyi anomáliát látok, hogy a speciális megosztási beállításoknál a minden hálózat alatt a megosztás jelszavas védelemmel gomb kikapcsolt. Ha bekapcsolom, nem menti az állapotot, kikapcsolt lesz újra.
Merre induljak el?
Windows 10 alatt működött.[ Szerkesztve ]
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok,
van egy Xiaomi AX3000 mesh routerem (2pack) - az első egység a lenti szinten van ahol bejön a net (Vodafone 1000) - nagyon szépen teljesít telefonon 820 körül mérek, monolit vasbeton födém van így a második mesh egységet a második szinten tettem be de direkt nem wifivel, hanem ethernet backhaulal. Brutális volt ott is a net, a szobába ahova betettem 800 körül mértem telefonon. Igen ám de pár nap múlva csak poénból és magam magnyugtatására, hogy jó befektetés volt a mesh rendszer futtatam egy speedtestet, és akkor csak 90-et mértem, aztán újra indítottam és újra 800 volt, ma és tegnap viszont hiába indítom újra, vagy bármi ilyen nagy szórással 17-85 között mérek, úgy hogy a lenti egységnél ugyan úgy 820-at mérek és ott soha nem volt ilyen "csökkenés". Ez valami beállítás lenne? Vagy mit kéne csinálnom? Köszönöm ha van rá megoldás, mert picit frusztráló.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Érdeklődöm, hogy a "console kábel" mindig ugyanaz a szabvány (kötés), vagy az egyes gyártók más-más szabvány szerint értelmezik? A kérdésem lényege, ha veszek egy soros -> RJ45 kábelt, akkor az összes gyártó eszközéhez (amin persze van konzol port) fogom tudni használni?Köszönöm a segítséget előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest