- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
acidrush
tag
válasz DiabloCorsa #6649 üzenetére
Nagyon köszönöm DiabloCorsa!
Lehet hogy ezzel az sms dologgal még nyaggatni foglak titeket!
De előbb pár (szerintem) fontosabb problémát kell megoldanom mert jövőhetén tesztelés és utána indul a bolt élseben. Amint megkaptuk a működési engedélyt a boltra (nem a webáruházra gondolok) élesben fog menni az egész!
És sok technikai problémát nem oldottam meg még!
pl. helyes fizetési illetve szállítási modul beállítása, email szerkezetek átszabása, magyar nyelvű gombok megrajzolása stb...Bevallom kicsit félek mert még soha nem csináltam webáruházat.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Jólesik hogy tetszik a webáruházam.
Rengeteget dolgoztam vele az elmúlt 1-2 hónapban. (napi 5-6 óra néha 7-8 minden nap)Háromszor terveztem illetve rajzoltam át szó szerint teljesen újra míg elfogathatónak találtam.
Meg kellet tanulnom kezelni a photoshop-ot, megtanulni a html, php, css, sql alapokat.
Már a szemem is bevérzett itt-ott a sok monitor bámulástól.Éjjel nappal a hasznos tartalom helyes megfogalmazása jár az eszemben.
Szóval remélem hogy a sok szenvedés meghozza majd gyümölcsét...
És ami majd még ezután jön. Seo, Linkmarketing, stb.
Szóval az a bizonyos nagy fa és a belevágott fejsze esete forog fent!
De nem panaszkodni akarok csak tudatni hogy nagyon is komolyan veszem ezt a dolgot.
És kimondhatatlanul örülök hogy rátaláltam erre a közösségre ahol ennyi segítőkész jó ember van! -
Davzone
senior tag
Link
Felraktam ezt a csv importos plugint az oscommerce-be,fel is ment megy is kivéve az import Valszeg mert nem jol csinálom meg az exel táblát.Csinált valami office 2007ben ilyen csv fájlt? Mert mentésnél semmit nem kérdez hogy mi legyen az elválasztó vagy szöveghatároló,ezért nem is megy az importálás. 9000terméket kéne egybe felraknom,de nem tudom hogy csináljam meg a csv fájlt.
A másik,hogy elvileg az első oszlop az valami category id kell legyen.szal akkor az összes kategoriát létre kell hoznom amibe a termékek kerülnek? Ha igen honnan tudom meg hogy a létrehozott kategoriának mi a száma?Aki használja ezt a plugint kérem segitsen,mert megakadtam.
Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
cozmo
őstag
Van olyan kiegészítő, amely segítségével a vevő külünböző felbontások közt választhat, és ami egy jelentősen átszabott skin esetében is működő képes?
[OFF]Nem tudom mennyire találkoztatok az alábbi problémával:
A shop megjeleítési képe nagymértékben különbözik a moditorok felbontása szerint.
Szinte lehetetlen úgy optimalizálni egy oldalt, hogy szép legyen minden felbontásban.1280x1024pixel
1024x768pixel
Ez a kettő még csak csak. De nagyon elterjedt már a tehetősebb körökben a wide monitor, ahol egy alap 1024x768pixelre optimalizált oldal elég "bután néz ki", mivel a lap két oldalán hatalmas űresség fog tátongani![/OFF][ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
Jag
senior tag
válasz Davzone #6652 üzenetére
Excelt nem szeretem, ezért nem is ismerem annyira.
Én úgy csinálom, hogy acces-t megnyitom, abba megnyitod az excelt. Nem fogod látni a megnyitásnál, csak úgy, ha a minden fájlt-t kiválasztod a fájl típusnál.Tovább- tovább- befejez.
Aztán fájl - exportálás. Fákl névnek írsz valamit, majd fájl típusánál kiválasztod a szöveg fájlokat. Exportálás. speciális beállításokban azt állítasz, amit akarsz.
Célszerű a karakter kódoslást egyből olyanra állítani, ami a honlapodnak is meg van adva.
-
Belba
őstag
Mindkét shopod (ModPro és VipLaptop) teljes egészében betölti az 1152x864 pixeles monitoromat...
Az én shopjaimat fix szélességre vettem (930-1000 pixel) és így kétoldalt 2-3 cm-es üres háttércsík látszik, de a középső boxban levő szövegek tömörebbek és jobban olvashatóak lettek! (2-3 cm üres csík kétoldalt még nem olyan vészes a 37 cm széles monitoron.)
Szerintem ilyen nagy monitoron jobb a fix szélességű shop beállítás : teljes szélességnél elég fárasztó elolvasni egy termékoldalt, vagy a főoldalon levő szövegeket.
Én akkor vettem fix szélességre a shopjaimat, amikor a 15"-os monitoromat 19"-re cseréltem : rémes volt, ahogy elterült rajta a shop!
(Cozmo! A ModPro főoldaladon levő VipLaptop link nem jó!!!)
[ Szerkesztve ]
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
vakondka
őstag
válasz Davzone #6652 üzenetére
Igen, először létre kell hoznod a kategóriákat.
Ha megvan, akkor rámész az egérrel a kategóriára és megnézed az utolsó számjegyet, mert csak arra van szükséged (az alkategóriák miatt)tehát például ez a link: index.php?cPath=22_49_84
akkor a kategória azonosító ami kell: 84
Az a baj, hogy azt a progit open office-ra írták, én az office 2003-al is megszenvedtem.
Végül csináltam vele txt fájlt és azzal hibátlanhttps://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
Davzone
senior tag
válasz vakondka #6657 üzenetére
Köszi ,megvannak a kategoriák,ki is irogattam a számokat,most jön a cvs létrehozása.
Az első sorba legyenek odairva hogy pl category(id) ?Vagy amit megadott a readme:
1. category (id)
2. model /cikkszám/
3. name_hu /magyar név/
4. name_es /spanyol név/
5. name_fr /francia név/
6. name_de /német név/
7. name_nl /norvég név/
8. name_en /angol név/
stb ilyen sorrendbe kell beirogatnom az oszlopokba?
Mert pl francia meg német nyelvem nincs is szal hagyjam üresen vagy hogy nézzen ki ez a táblázat?
Vagy ha csak terméknevem van meg áram akkor is feltok tölteni adatokat?Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
vakondka
őstag
válasz Davzone #6658 üzenetére
Át kell konfigurálni a php fájlt aszerint, hogy hány nyelvet szeretnél és milyen adatokat akarsz megadni, valamint az adatok sorrendjét is magadnak állíthatod be.
Cikkszám, megnevezés, kategória azonosító, termék státusz és áfa azonosító mindenképpen kell, különben hibás lesz az import.
...bár egyszerűbb lenne itt megadni a képet és a termékleírást is, mint később egyesével...Az első sorban lévő adatot nem fogja importálni, tehát ott maradhatnak a megjegyzések.
https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
cozmo
őstag
Örülök, hogy mindkét shop ban úgy látod, minden oké. Viszont nézd ezt a belső oldalt:
itt dúrván szétesik, a wide monitoron gondolom papok táncolnak a termékek körül. Már normál 1280x1024-es felbontásnál már látható az üres tér, ami egy 1680x1050-es monitoron már ordító lehet.
Ha meg 3 olszloposra állítom a megjelenítést ezen az oldalon, akkor 1280x1024 es felbontáson és wide monitoron szép, viszont 1024x768- as monitoron nem fér el rendesen.
wide monitor alat a 20"-os WXSGA 1680x1050 -est értem. Ezen oldalt olyan keskeny lesz a shop, hogy csak na.
Például a megnézzük egy a fent említett monitoron vakondka shopját, akkor valószínüleg hatalmas üres részek lesznek két oldalt.
Nincs 20" -os wide monitorom, így nem tudom tesztelni.
És azért okoz ez gondot nekem, mert a tehetősebb réteg asztalán véleményem szerint ilyen, és nagyobb wde monitorok feszítenek. Ezzel elveszíthetünk egy komoly vásárlói réteget. Mivel áruházunk bután feszeng a képerjő hözepén és nem tölti be az ilyen monitorokat.
[ Szerkesztve ]
-
acidrush
tag
Cozmo
Megnéztem, tényleg szét esik egy kicsit de nem vészes szerintem annyira.
Mondjuk én 1360X768-on néztem a 32 colos Lcd tévémen.Bár technikai tanáccsal nem tudok neked szolgálni de a véleményem (egy leendő vásárló szemszögéből nézve) azért elmondom.
A lényeg az hogy ha szépen meg van csinálva a shop és érdekes tartalommal bír akkor az érdeklődők nem ezzel fognak foglalkozni.
Végül is kimondottan azért néznek be az oldaladra hogy megtalálják amit keresnek.És ha szép rendezett átlátható az szerintem fontosabb mint az hogy van e 10 cm rés a két oldalán vagy sem.
Ha nagyon évődsz rajta és úgy tűnik nincs megoldás válaszd a kisebbik rosszat.
Vagy ami általában a legelterjettebb felbontás mostanában a monitorok terén.Én például megnéztem vagy 200 shop-ot mire eldöntöttem milyen széles legyen.
Fix vagy igazodó legyen.Tökéletes megoldás nincs!
Annyiféle ember, annyiféle monitor.
Nem felelhetsz meg mindenkinek.....[ Szerkesztve ]
-
Davzone
senior tag
válasz vakondka #6659 üzenetére
Hát probálkoztam orákon át de nem sikerült.Leszedtem openoffice-t is de onnan se tudtam exportálni csv-be,vagyis megcsinálta csak ahol szám volt egy mezőbe azt nem tette "" közé.
Az admin felületen angolul mászkálok,mert a magyar nekem nemjo(hiányzik forditás s ilyen fura angol szövegeket ir ki.),de igy viszont nemtom hogy lehetne a magyar névhez importálni bármit is.mert a cvs import fülnél csak name_en fr de it van és hu nincs.
Bár egyenlőre örülnék ha 1 akrámit betudnék importálni valahogy az angol részbe is akár ezzel a csv importal.
Aki használja ezt a plugint irja le kicsit szájbarágósan mit csináljak lécci!
xls-be megvan a fullos táblázat kitöltve ,ahova nincs adat az üresen hagyva,csak nemtom rendesen átrakni csv-be vagy akár txt-be.Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
cozmo
őstag
válasz acidrush #6661 üzenetére
Igazából olyan kiegészítést kéne felrakni amin keresztül a vevő a monitorjának megelelő felbontást kiválaszthatná, és akkor ott szépen fix méretű lenne minden (3-4) fix skinről beszélek!
Még jobb lenne ha mindezt az inteligens shop magától döntené el! Melyik felbontásnak megfelelő képet adja. Tehát elöbb megnézi egy script vagy mi, hogy a vevő képernyő felbontása milyen és annak megfelelően választja ki az optimalizált kinézetet.Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
Davzone
senior tag
Hát mindenképpen jól jönne ha egy értelmes csv-t megtudnél csinálni,mert amit kiadnak ezek nekem nem jók,a szöveges mezőket rendesen berakja "" közé de a számokat nem vagyis van olyan oszlop amibe csak számok vanna hogy berakja a""-ket és van iolyan ahol nem,pedig a cella tipusa mindenhol szöveg.
Az már egy más kérdés hogy az adminba a magyar is angol részen más adatokat kér a csv import részbe importáláshoz,csináltam mid2 fajtát de nem ment valszeg hiányolta az idézőjeleket,beirogatni kézzel meg nem akarom mert ha megy is 9000terméknél necces,kb ugyan az mintha egyesével felvinném.Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
cozmo
őstag
válasz Davzone #6665 üzenetére
Én is szívtam vele sokat, mert nem volt megfelelő a csv amit elmentettem.
De egy huszárvágással megoldottam.
Az excelből mentés másként "szöveg (tabulátorral tagolt)" típusban. Így lesz egy hibátlan txt kterjesztésű fájlod amit hibátlanul tudsz importálni.[ Szerkesztve ]
-
Davzone
senior tag
Az lehet hiba hogy nem tudom a csv mappát 777-re tenni?
Mert ha manuálisan feltöltöm bele a csv-t akkor megjelenik alista,igaz importálni nem tudom valszeg még nem jó a fájl,de tuti hogy nem csinálok valamit jó,csak nem tudom mit.Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
Belba
őstag
Szerintem teljesen egyénfüggő, hogy kinek mi tetszik...
Hidd el, a "mezei internetező" nem foglalkozik olyannal, hogy "milyen széles a webshop" vagy bármelyik oldal, mert elsősorban a TARTALMAT nézi!
Esetleg zavarni fogja egy idő után, ha a baromi széles monitorján nehezen tud egy mondatot elolvasni a balszélétől a jobbszéléig skubizva.
Látod, még neked sincs 20"-os monitorod, miért gondolod, hogy a nagy többségnek ilyen van?!
Miért gondolod, hogy muszáj betölteni teljes terjedelmében az 1280-as vagy az 1680-as monitorokat?
Én úgy látom, hogy minél nagyobb monitoron nézem a shopokat, annál inkább muszáj fix szélességre venni, mert a széles monitoron nagyon szétesik az egész, ha teljes szélességű a bolt...
Én azt is megkockáztatom, hogy a gazdag réteg nem a mi boltjainkban fog vásárolni : ők beszédülnek valamelyik Plaza drága boltjába és ott vásárolnak... Vagy Angliában, vagy az USA-ban, valamelyik neves áruházban szerzik be a cuccaikat...
Az ötleted nagyon jó, tudom, te a tökéletesre törekszel.
De hidd el, a Vevőket elsősorban a termékek érdeklik és ha árban/minőségben nálad találja meg a neki tetszőt, baromira nem érdekli a körítés, akkor is nálad veszi meg a cuccot, ha szétesik némelyik oldalad és akkor is, ha tökéletes szélességre áll be a monitorméretéhez képest.Ja, és még valami : az átlagos pénztárcájú és átlagos monitorú Vevők jóval többen vannak, mint a vastag pénztárcájúak... (Nem véletlen, hogy az Adóhivatal is az átlagos emberekre szabja az adóit, mert abból jön be a legtöbb pénz.)
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Davzone
senior tag
Nahh mára elegem lett belőle,sehogy sem sikerült megcsinálni.Kézzel irt csv vagy txtbe amibe egy szem termék van minden ugy ahogy kell,nemjó,777re nem tudom állitani a csv mappát szal ez még lehet gond, de ha holnap se tudom megcsinálni akkor hagyom az egészet és egyesével felrakom a 9000 cuccot :S
Próbáltam mindenhogy,két különböző magyar nyelvel is(az utf8as nemvolt jo mer hülye karakterekkkel rakta tele az oldalt,de ez nemis lényeg)és nem sikerült sehogy beimportálni egy terméket se.
CSV fájt se volt könnyü létrehozni de ugylátszik hogy nálam a plugin sem megyMásfajta beimportálos plugin gondolom nincs,szal ha valaki ráérne és tud segiteni megköszönném.
[ Szerkesztve ]
Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
Marsy51
aktív tag
válasz Davzone #6669 üzenetére
Szia Davzone!
Amig az admin\csv mappát nem tudod 777-re állítani addig nem is tudod feltölteni.
Egy teszt csv fájlt innen letölthetsz.
OponOffice.org Calc programjával készült iso-8859-2 karakterkódolású, elválasztó jel "tabulátor" szöveghatároló ("). Én ezzel több mint 8000 fájlt töltöttem fel. Kansas Kft - Webáruház Az adatoknál számoknál ne legyen semmilyen jel, tizedes, pénznem stb. Előtte minden kategóriát, valamint a képek mappáit is (ha külön helyen szeretnéd tárolni) létre kell hoznod. Nálam az afa = 1 az a 20%-os ÁFA-t jelenti. Ha meg van az Open.Office.org programod akkor azzal nyísd meg úgy, hogy Társítás->Open.Office.org Calc.[ Szerkesztve ]
Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
DiabloCorsa
őstag
cozmo!
Nálam ez úgy működött pár éve, amikor kezdet elterjedni az 1024 pixeles monitor, hogy lekérdeztem milyen felbontású monitoron nézik és a hozzávaló felbontású oldalak töltődtek be. Ma már csak 1024-es oldalam van. Egyik áruházam 100%-os, bár azon nincs fejléc és abban kép.Aztán lehet az oldal 1024 pixel széles és szélén lehet olyan színátmenet, ami kitölti a monitort. Akár 1600 pixelig.
Davzone!
Én évek óta töltök fel több ezer terméket nem azzal a csv-vel. Kiválóan működik, ha érdekel írj privát. Nálam 30 ezer termék van pl a Nyárigumi áruházban. Nem kell előre létre hozni semmit, ami kategóriát bele írsz, az létrejön. Ehhez csak a neve kell. 9000 termék kb. 2 perc alatt felkerül, ahogy és ahány nyelven akarod.
Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
Davzone
senior tag
válasz DiabloCorsa #6671 üzenetére
Köszi a felajánlást,most kaptam egyet cosmo-tol ami ugytunik megy,a kategoriákat már létrehoztam de ez a funkcio tetszene hogy azt sem kell.
Ezt tudnád részletezni kicsit?
Pl egy oszlopba beirt néven magátol létrehoz kategoriát ,és pl alkategoriát is csinál?Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
Davzone
senior tag
Még egy kérdés!
Hogy lehet működésrebírni az emailküldést?
Ugyanis nem küldi el az emailt annak aki rendelt és a beálitott emailre se,regisztrációnál se jön megerősitő email.
Lehet köze a szolgáltatóhoz?
Ha igen mit kéne beáliani?Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
DiabloCorsa
őstag
válasz Davzone #6673 üzenetére
Jó beállítások esetén sem működik a levélküldés localhoston és ingyenes tárhelyen.
Itt látható az import_export.txt amit én használok. Működési feltétele, hogy mindennek legyen cikkszáma és azoknak különbözőnek kell lenniük. El kell menteni és excellel megnyitni, úgy értelmezhető lesz.
Ami fájlban látható azt mind létre hozza, nem kell "előkészíteni" SEMMIT. Az átributomokat sem. Mint látható minden kategóriához a képet is létre hoz az adatbázisban csak fel kell tölteni azt is, mint a termék képét. Ez egy nyelvű áruház, több nyelv esetén a nyelv függő oszlopokból több van nyelvek szerint, Nálam a magyar nyelv ID-je 1.
Itt látható az eredmény: http://www.pasztoy.hu/teligumi/index.php?cPath=958_1489
Itt látható termékek karbantartó oldala, amit MINDENT tud, egy oldalon.
Nagykereskedők vagy viszont eladók számára tökéletes. Kezel 4 féle árat, még az akciósat is, beszerzési helyet, látható a haszon termékként a különböző árakból. Mint egy excell tábla, 1 bevitt pl Lista árból kiszámítja a többit, át árazza szükség estén akár több száz terméket pár kattintással. Van másik ilyen táblázat, ahol termékek leírása is karbantarható hasonló táblázatban. Akciós gumik szöveg után lévő 0 azt jelzi, hogy a kategória ép nem aktív, vevők számára nem látható. A gyártók nem látszanak, de a gyártó név után látható itt a listaárból kapott kedvezmény, ami a számításokhoz infó. Lehet keresni a termék cikkszámára, nevére, beszerezési helyére, másik táblázatban a leírásban szereplő tartalomra. Ez a keresés bővíthető minden adatra ami a termék - products - táblában szerepel. A táblázat jobb szélén lévő kék nyíllal a termék szerkesztési oldalára kehet jutni, ha nincs akciós ára innen 2 kattintással létre lehet hozni, ha már van akciós ára itt lehet módosítani. A képen az látható, hogy az összes Akciós terméket kezelem egy oldalon, pedig azok sok féle különböző termékek is lehetnek, több féle kategóriában.[ Szerkesztve ]
-
acidrush
tag
Sok oldalon láttam már ezt a kis Google reklám dobozt! (pl. cozmo oldala)
Van ennek valami konkrét előnye?
Például Google jobban kedvel és a találati listán előrébb kerülsz vagy ilyesmi?
Mert ha nem muszáj nem reklámoznám a konkurenciát az oldalamon hacsak ennek nincs valami kézzelfogható előnye az oldalamra nézve!
-
vakondka
őstag
válasz acidrush #6675 üzenetére
Semmi előnye nincs, viszont a konkurencia könnyen megjelenhet benne.
Webshopba ilyet tenni szerintem pont ezért nem célszerű, inkább hírportálokon van haszna, mert a Google fizet neked a kattintásokért.
A neve: Google Adsensehttps://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
acidrush
tag
Tud valaki olyan kiegészítésről ami az akciós termékeknél nem csak az alap árat akciózza le hanem a különböző méreteit is! (attribute price)
Mondjuk van egy termékem több méretben és adok rá 10% kedvezményt.
Alapesetben ez ugye úgy néz ki hogy
alap ár - 10%
És ehhez adja hozzá a különböző méretek árait.Pl.
Termék alapár = 10,000 Ft -10% Akciós ára = 9,000 Ft
Így kéne kinéznie a helyes árképzésnek:
Termék méret 1 20,000 Ft -10% Termék méret 1 Akciós ára = 18,000 Ft
Termék méret 2 40,000 Ft -10% Termék méret 2 Akciós ára = 36,000 Ft
Termék méret 3 50,000 Ft -10% Termék méret 3 Akciós ára = 45,000 FtEhelyett sajnos így néz ki:
Termék méret 1 20,000 Ft
-10% Termék méret 1 Akciós ára = 9,000Ft (alapár) + 10,000 Ft = 19,000 FtTermék méret 2 40,000 Ft
-10% Termék méret 2 Akciós ára = 9,000Ft (alapár) + 30,000 Ft = 39,000 FtB]Termék méret 3[/B] 50,000 Ft
-10% Termék méret 3 Akciós ára = 9,000Ft (alapár) + 40,000 Ft = 49,000 FtEz azt jelenti hogyha én leakciózom valamelyik termékemet akkor az összes méret árát újra ki kell számolnom és meg kell adnom hogy kijöjjön a helyes akciós ára!
Ja és ha az akciónak vége akkor vissza kell csinálni az egészet.
Ez kb 100-200 terméknél meglehetősen kemény munka!
Okozott ez már valakinek itt problémát?
És van rá valami megoldás? -
Belba
őstag
válasz acidrush #6678 üzenetére
SŐT, egy újabb rendelet szerint fel kell tüntetned az akció határidejét is (mettől meddig vagy x-dátumtól a készlet erejéig szöveget)...
Vigyázz, mert legújabban erre mentek rá a Fogyasztásvédők, akár többszázezer Ft-os büntetést is kiszabhatnak a Vállalkozásra!
Múltkoriban ezt is megbeszéltük itt a topicon és nagyon jó kiegészítés született, amit mi akkor beépítettünk a webshopjainkba. Olvass vissza...
-
DiabloCorsa
őstag
válasz acidrush #6678 üzenetére
Megoldható, hogy az akciózás mértékét, százalékát adatbázisban rögzíted és annak mértékével az átributumok árát is csökkenti a rendszer.
Ha a különböző méretű valamik külön termékek lennének nem lenne ilyen gondod.
Ha lenne valami pl. 200x200 és azon belül apróbb ár eltéréssel különbötő kivetelek, akkor sem volna ilyen gondod.
Személyes információk kivéve a hozzászólásból -- Panther
[ Módosította: Panther ]
-
acidrush
tag
válasz DiabloCorsa #6680 üzenetére
DiabloCorsa
A méret szerinti csoportosítás már nekem is eszembe jutott de....
Sajnos a sok terméktípus miatt ez végeláthatatlan menü, almenü halmazt eredményezne és ezt nem szeretném.Viszont ez az adatbázisban való rögzítés ez érdekelne!
Ha ezt bővebben ki tudnád fejteni azt megköszönném.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kedves Belba
Próbáltam visszakeresni de nem találtam ilyen utalást.
Valami ötlet hogy milyen szóra keressek rá?
Vagy hogy milyen régen volt erről szó?Én próbálkozom de több mint 6000 oldal van!
Az akció, határidő szavakra meg nem dob be találatot a fórum keresője nekem.[ Szerkesztve ]
-
-
acidrush
tag
Cozmo
Nem akarok kekeckedni de honnan tudod hogy attól kerültél előbbre hogy ott a reklámdoboz és nem a többi felhasznált trükktől?
Mert gondolom több dolgot is tettél annak érdekében hogy előrébb kerülj.
Szóval hogyan tudod megmérni hogy ténylegesen mennyit tett hozzá a PR-edhez
Apropó mit érdemes beépíteni seo téren OSC-be?
[ Szerkesztve ]
-
DiabloCorsa
őstag
És a konkurenciát könnyedén felteheted tiltó listára.
Elméletben, ha van 1 konkurenciád és annak 1 domain neve.
Gyakorlatban lehetetlen. Tudom próbáltam. Minden féle tiltás ellenére azonnal tele lett oldalam más gumis cégek linkjével. Ettől függetlenül pagerank van. http://pasztoy.hu/acidrush!
Bővebben: megtudom írni hozzá a programot, hogy működjön. Többit privát.
-
vakondka
őstag
válasz DiabloCorsa #6684 üzenetére
Ez így van !
Egyébként a vásárlót nem érdekli a pagerank, csak az hogy hanyadik vagy a Google-ban.
Mert a kettő nem feltétlenül következik egymásból.
Példa lehetne erre egyik weboldalam (nem akarom reklámozni), mely már akkor is első volt a Google-ban, mikor a pagerank-ja nulla volt és találkoztam olyan weblappal, hogy 4-es pagerankja volt, viszont mindenre csak a huszonvalahanyadik oldalon volt benne a Google természetes kersőjében a találatok között...https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
vakondka
őstag
válasz acidrush #6683 üzenetére
A legfontosabb, hogy minden oldaladnak különböző és beszédes:
- title tagja
- meta name keywords-ja
- meta name description-ja
legyen.
ha ez megvan és vannak tartalmas termékleírásaid is, akkor más csak az Ultimate seo urls bővítményt és egy sitemap-ot kell felraknod, ami naponta frissül automatikusan és természetesen ezt feltöltöd a Google webmaster tools felületén.Kezdetnek ennyi is elég, utána lehet még finomítani
-
acidrush
tag
válasz vakondka #6686 üzenetére
Vakondka
- A tagokra nekem ezt ajánlották HeaderTags_SEO (majd a napokban beépítem)
- Sitemap-om van
- Az ultimate Seo url-el nagyon meggyűlt a bajom. Szó szerint düh rohamot kaptam és ki is végeztem az egyik díszpárnámat bosszúból
Háromszor telepítettem újra mint ahogy a mesékben szokás de hiába.
Már nem emlékszem melyik verziókat próbáltam..
A htaccess-t sem tudtam beállítani jól. Szóval félreraktam. -
vakondka
őstag
válasz acidrush #6687 üzenetére
Pedig ez nem is bonyolult bővítmény egyáltalán...
Főkönyvtárban van a shopod, vagy alkönyvtárban a domainhoz képest ?
A htaccess beállítása annyi hogy beírod a megfelelő könyvtár nevet és kész...
...kivéve ha olyan szerveren vagy amin nincs bekapcsolva mod_rewrite
de ha fizetsz a tárhelyért akkor tuti be van kapcsolva, csak egyes ingyenes szervereken szokott ez gond lenni.Ha főkönyvtárban van a shop, akkor ennyi az egész .htaccess fájl:
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-([0-9]+).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-([0-9]+).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-([0-9]+).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-([0-9]+).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-([0-9]+).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-([0-9]+).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-([0-9]+).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}Ha alkönyvtárban akkor egy sor módosul, a RewriteBase / kezdetű, mégpedig így:
RewriteBase /konyvtarneve_ahol_a_shop_van/
Ennyi az egész
-
acidrush
tag
válasz vakondka #6689 üzenetére
Vakondka
Ha jól emlékszem ugyan ez volt a telepítőben is leírva.
És eleget is tettem neki de .......Nekem mindig ott vérzett el a dolog hogy valami hibaüzenettel nem töltődtek be az oldalaim.
Neked melyik verzió van beépítve?
A 2.1d akárhányas verziótól megváltozott a licence is (mondjuk azt nem nagyon tudtam úgy lefordítani magyarra hogy meg is értsem mit jelent a változás)
Fő könyvtárban van (public_html)
Rc2a hoz kellene
-------------------------------------
Lehet olyat kérni itt hogy beépítem az általatok ajánlott verziót (ügyelve a helyes módosításokra)
És ha megint nem műxik akkor valaki ránéz mondjuk a htaccess -fájlom beállításaira?Megmondom őszintén nem szeretnék megint egy fél napot elbíbelődni vele feleslegesen...
-
vakondka
őstag
válasz acidrush #6691 üzenetére
Ha főkönyvtárban vagy, akkor nincs mit beállítani a htaccess fájlon.
Pontosan az kell változtatás nélkül, ami a leírásban van és amit én is bemásoltam.De lehet hogy ez itt mond pár újdonságot számodra: [link]
Én a v21d updated verziót használom...
-
Krisz01
tag
Sziasztok!
Már majdnem 1 éve telepítettem magamnak webáruházat, akkor minden rendben ment. Ismerősöm megkért, hogy telepítsek neki is egyet, megtettem és mindjárt hibába ütköztem. Ha a domain nevet beírom a címsorba, akkor nem az oldal jelentkezik be, hanem hogy válasszak:
index vagy cgi-bin.
Az én tárhelyemen ilyen nem volt, mit rontottam el? Hogy tudnám megcsinálni, hogy a főoldal jelenjen meg? -
acidrush
tag
válasz vakondka #6692 üzenetére
Nagyon köszönöm Vakondka!
Holnap reggel ezzel kezdek akkor.
Majd meglátjuk mi lesz.Szerencsére ügyeltem annó hogy ne legyenek speciális karakterek fájlok között. (ahogy azt leírtad)
Hacsak nem a kategórianevekből fogja így felépíteni a kimenő oldalcímeket akkor nem lesz gond!Ezt a HeaderTags_SEO-t ismered? [link]Mintha olvastam volna a hozzátartozó support fórumon hogy nem szeretik egymást az Ultimate seo url-el.
Ha ez tényleg igaz akkor más megoldást kell találnom a tag-ek rendes megadására, beállítására. -
Maximx
tag
sziasztok!
feltettem az Ultimate seo urls 2.6-ot, de ezt dobja ki:
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /catalog/includes/classes/seo.class.php on line 626
pedig ehhez a filehoz hozzá sem nyúltam, még gyári
az installt megcsináltam 2x, hátha elnéztem valamit, de mindig ezt dobja ki.
mit rontottam el?
-
vakondka
őstag
válasz acidrush #6695 üzenetére
Ismerem a header tags seo-t (szerintem feleslegesen túl van bonyolítva)... és a többi bővítményt is, de nem tetszettek ezért írtam egy sajátot...
A kategória nevekből és termék nevekből készíti a linkeket a rendszer természetesen, különben semmi értelme nem lenne az egésznek...
Viszont a magyar nyelv ékezeteket is használ, ezért nagyon fontos helyesen beállítani a karakter konverziókat.
Olvasd el mégegyszer a 6075 hsz-t, különösen azt a részt, mely így kezdődik:
Enter special character conversions:https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest