Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xXdensionXx

    tag

    Sziasztok! Mielőtt beleszaladnánk a keresőoptimalizálásba előtte egy kis alap ismeretanyag a keresőoptimalizálásról.

    Mi is az a keresőoptimalizálás?

    Ehhez tisztázzuk mi célt szolgál is szolgál a kereső oldal. A kereső oldalak tulajdonképpen ingyenes hirdetési felületek a szolgáltatásaikat vagy termékeiket, információikat népszerűsíteni kívánó cégeknek magánszemélyeknek. A felhasználó ezen „hirdetések” között a kereső oldal belső keresőjét használva általa megadott egy vagy több kulcsszóra egyező találatok közül fog kiválasztani a keresési szándékának legmegfelelőbb találatot. Tehát a kereső oldal a kapocs a portékáját kínáló kereskedő és a vevő között.
    Érdekesség: egy jól keresőoptimalizált oldal látogatóinak 70-80%-a érkezik valamelyik kereső oldal felől. Ebből a Google kereső a látogaótk 80-90%-t adja., A látogatók 5-10%-a fog vásárolni az adott oldalról ha az webáruház.

    Hogyan működnek a kereső oldalak?

    A kereső oldalak egy saját adatbázisból működnek ahol az interneten fellehető összes oldal pillanatképe van tárolva szöveges ismertetőjével egyetemben. Ezeket az adatokat kereső robotok gyűjtik össze a világhálóról. Természetesen a keresőrobotok megadott információkat tárolnak csak le, melyeket egy program feldolgoz, egy adott matematikai képlet alapján rangsorolja az oldalakat, ezzel az adott oldalhoz tartozó címet ezzel a ranggal (PAGE RANK „PR”) és tárolja a kereső oldal szerverén. A PR-nek nagy jelentősége lesz majd a továbbiakban.
    Mivel bizonyos oldalak tartalma hasonló lehet, akkor a kereső oldal találati listájában melyik jelenjen meg először. Erre való PR. A PR 0-tól nincs (rangsorolva) 10-ig (legmagasabb besorolás) terjedhet. Ha több oldal bír hasonló tartalommal amit a felhasználó keres akkor a magasabb PR-el rendelkező oldal fog a keresési lista elejére kerülni. A keresők egy oldalon általában 10 találatot jelentetnek meg és itt a bökkenő. Statisztikai adatok alapján a felhasználók több mint 90%-a az első oldalon megjelenő találatok közül választ. A második oldalra kevesebb mint 10%-uk jut el (azért kevesebb mint 10 mert néhányan tovább mennek a 3 oldalra is).

    Honnan tudhatom a Page Rank-ját az oldalamnak?

    Egyszerű. Letöltöd a Goole Toolbart és telepíted a böngésződba telepítéskor pedig engedélyezed a Page Rank megjelenítését. Ha már telepítve van a Googel Toolbar, akkor annak beállításaiban tudod a Page Rank kijelzést engedélyezni. Ezt követően elegendő ha a böngésződbe beírod az oldalad címét és az amint megjelent azonnal kiírja a Rank értékét is. Ha az minimum 2-t mutat akkor nincs nagy gáz 3.as értékig amatőr szinten eljuttatható az oldal ha odafigyelsz rá. Ez felett már napi látogatók számától is nagyon függ a következő Rank.

    Hogyan növelhető a PR?

    Nos a dolog eléggé összetett. Legfontosabb, hogy a keresők egyáltalán lássák az oldalunkat. Ellenőrzése egyszerű: üsd be az oldalad internet címét a keresőbe és figyeld meg mi a találat: ha te webhelyed jelenik meg találatnak akkor van miből kiindulni, ha nem akkor komoly gond van az oldalad gyakorlatilag halott. Ebben az esetben két lehetőség van oldalad felélesztésére: 1. beregisztrálni az oldalt valamelyik lap.hu oldalra aminek legalább 3-4-es a PR-je és várni. Ekkor a keresőrobot a lap.hu oldalról követve a linket mely a te oldaladra mutat meg fogja találni az oldalad és beolvassa. 2. Beregisztrálsz a Google oldalán a keresőbe és előbb utóbb felkeres egy kereső robot.(Úgymond ott ajánlod az oldalad)
    Ezt követő első lépés és nagyon fontos a jól felépített oldal. Az OSC ebből a szempotból rendben van mert jól felépített sok a keresőrobotok számára is olvasható szöveget tartalmazó oldal. Viszont itt akad egy kis BIBI AZ OSC-VEL! Jelesül az, hogy a kereső kulcsszavakat nem lehet beírni az oldalunk fejlécébe és sok más keresők szempontjából fontos adatot sem. Erre is van megoldás melyet itt közzé is teszek.
    Második és szintén fontos, hogy sok jó minőségű (tehát magas PR-ű) oldal hivatkozon a miénkre. Erre kiváló megoldás a különböző lap.hu oldalakra történő regisztrálás valamint nagyobb ingyenes apróhirdetési portálokon elhelyezett apróhirdetés mely a mi oldalunkra mutató linket is tartalmazza.
    Kicsit bő lé tudom de hátha érdekel valakit :D
    Üdv: mala.mala

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • DiabloCorsa

    őstag

    válasz xXdensionXx #3651 üzenetére

    mala.mala!
    Ezt írod:

    ''Viszont itt akad egy kis BIBI AZ OSC-VEL! Jelesül az, hogy a kereső kulcsszavakat nem lehet beírni az oldalunk fejlécébe és sok más keresők szempontjából fontos adatot sem. ''

    Én erről biztos nem tudtam, mert beleírtam.
    [kép]

    index.php-be a <head> után, ahogy a képen látható. PageRank érték nálam 4 .

    Itt látható: http://www.pasztoy.hu/

    Diablo. Ha gumira van szükséged ...

  • panpeter

    csendes tag

    válasz vakondka #3648 üzenetére

    Szia vakondka,

    Én természetesen a kitöltött termékekről és termék kategóriákról írtam. Az áruház feltültésénél még helyesen jelennek meg a szövegek az előnézetben is, az áruházban viszont az ékezetes betük helyén mindenféle kinai karekterek jelennek meg! Ami viszont még érdekessebbé teszi a dolgot, hogy ha ezeket a szövegeket pl. a német nyelvi mezökbe írom be, az áruházban ezek már helyesen jelennek meg!

    Üdv. :(

  • xXdensionXx

    tag

    válasz panpeter #3653 üzenetére

    Heló Péter!

    Ismerős probléma...
    Az áruházadnak milyen karakerkódolást adtál meg?(nem a mysql adatbázisra gondolok) Ha nem UTF-8 akkor próbáld meg azt a magyarosítást letölteni az OSC weboldaláról és azzal használni. Aztán írd meg mi lett.
    Üdv: mala.mala

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • panpeter

    csendes tag

    válasz xXdensionXx #3654 üzenetére

    Szia Laci,

    Az OSC-t és a magyarítást is az OSC weboldalról töltöttem le. A magyarítás UTF-8 a leírás szerint. Viszont az OSC telepítésekor nem adtam meg karakterkódolást! Ezt hol lehet beállítani?

    Üdv.

    Péter

  • xXdensionXx

    tag

    válasz DiabloCorsa #3652 üzenetére

    Jaj Diablo hát azt nézed ki belőlem, hogy nem néztem meg előtte a te oldalad forráskódját és Page Rank-jét? :DDD :D :DDD :D :R :R :R :R
    Persze, hogy mégnéztem és gratula hozzá szép eredmény, ez is azt mutatja, hogy az OSC egy jól megírt oldal de azért finomítani kell rajta. Erről a részről, hogy ''Én erről biztos nem tudtam, mert beleírtam.'' nos a nálam levő verzióba tuti nincs lehetőség a kulcsszavak megadására, de csak a kulcsszó kevés lenne van attól ideálisabb head kitöltés a keresőrobotok számára. Mire is gondolok itt:
    <title>Oldal címe</title>
    meta name=''title''
    meta name=''author''
    meta name=''description''
    meta name=''keywords''
    meta name=''generator''
    meta name=''robots''
    meta name=''imagetoolbar''
    meta name=''rating''
    meta name=''revisit-after''

    ezeket célszerű használni és ezeket használják ha nem is mindet egyszerre a legtöbb oldalon. Ezzel nem csak a nagyobb Page Rank elérését segítheted elő, hanem azt is, hogy részletesebb információ jelenjen meg az oldaladról a keresőben.
    üdv:mala.mala

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • xXdensionXx

    tag

    Tehát íme az ígért módosítások részletei!

    Aki használja majd valamire az kérem ide írja meg, csak kíváncsi vagyok rá.

    Minden egyes php lpaba amely a főkönyvtában van (ahol az index.php is van) beszúrod a
    <title><?php echo TITLE; ?></title> sor után
    helyet
    ezekett a sorokat
    <meta name=''title'' content=''<?php echo content; ?>''>
    <meta name=''author'' content=''<?php echo author; ?>''>
    <meta name=''description'' content=''<?php echo description; ?>''>
    <meta name=''keywords'' content=''<?php echo keywords; ?>''>
    <meta name=''generator'' content=''<?php echo generator; ?>''>
    <meta name=<?php echo robots; ?>>
    <meta name=<?php echo imagetoolbar; ?>>
    <meta name=<?php echo rating; ?>>
    <meta name=<?php echo revisitafter; ?>>
    Nem mindegyikfájlban fogod megtalálni <title><?php echo TITLE; ?></title> sort oda értelemszerűen nem kell beszúrni semmit.
    Majd az includes/languages/magyar (másoknál /hungarian)/magyar.php (másoknál/hungarian.php) fájlban az alábii módosításokat kell bevinni:
    define('TITLE', 'Webáruház neve'); sor után (kinek hanyadik nekem az 57. sor)
    ezeket a sorokat:
    define('content', 'Webáruház neve');
    define('Szerző/Készítő', '');
    define('description', 'Oldal leírása. Ez megjelenik a kereső találíti listájában is ha elég hosszú a szöveg, ha nincs ilyened akkor a kereső az első oldalról vesz le valami szöveget. Tehát fontos megadni!');
    define('keywords', 'Ide kell írni a kulcsszavakat, lehetőleg olyanokat amik az oldal szövegében is szerepelnek. A Googel tud neked segíteni ezen a linken: https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal?defaultView=2 ');
    define('generator', 'oldalad címe http://www. Előtag nélkül a végére a .hu az kell.');
    define('robots', '''robots'' content=''all''');
    define('imagetoolbar', '''imagetoolbar'' content=''no''');
    define('rating', '''rating'' content=''general''');
    define('revisitafter', '''revisit-after'' content=''3 day''');
    az utolsó négy sort tessék békén hagyni, ott szöveget nem kell változtatni!

    Ha több nyelvű az oldal akkor az adott nyel php (pl english.php az angolra stb.) fájljában a fenti sorokat szintén be kell szúrni és akkor azokon a nyelveken így fogja a kereső robot beszkennelni az oldalad.

    Érdekesebb a termékek oldalának módosítása hiszen oda az volna jó ha az oldal címe a megjelenített termék neve lenne, a keywords az a termék neve és leírása lenne, a descripiton meg a termék leírása. Ekkor a főkönyvtárban levő product_info.php fájlt kell módosítani az alábbiak szerint:

    Nekem 18. sor után amely ez:
    $product_check = tep_db_fetch_array($product_check_query);
    be kel szúrni ezt:
    $product_info_query = tep_db_query(''select p.products_id, pd.products_name, pd.products_description from '' . TABLE_PRODUCTS . '' p, '' . TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION . '' pd where p.products_status = '1' and p.products_id = ''' . (int)$HTTP_GET_VARS['products_id'] . ''' and pd.products_id = p.products_id and pd.language_id = ''' . (int)$languages_id . ''''');
    $product_info = tep_db_fetch_array($product_info_query);
    $products_name = $product_info['products_name'];
    $products_description = $product_info['products_description'];

    majd a fenti beszúrást követően nekem 29. sor helyett amelyez:

    be kell írni ezt:
    <title><?php echo $products_name; ?>, <?php echo TITLE; ?></title>
    <meta name=''title'' content=''<?php echo $products_name; ?>, <?php echo content; ?>''>
    <meta name=''author'' content=''<?php echo author; ?>''>
    <meta name=''description'' content=''<?php echo $products_name; ?>, <?php echo $products_description; ?>''>
    <meta name=''keywords'' content=''<?php echo $products_name; ?>, <?php echo $products_description; ?>''>
    <meta name=''generator'' content=''<?php echo generator; ?>''>
    <meta name=<?php echo robots; ?>>
    <meta name=<?php echo imagetoolbar; ?>>
    <meta name=<?php echo rating; ?>>
    <meta name=<?php echo revisitafter; ?>>

    Ez is nyelvi független lesz hiszen a megfelelő nyelvű termékleírásból fogja venni az adatokat, tehát ha angolra váltasz akkor az adattáblából az angol leírást és nevet fogja kivenni.
    Aztán mentés és kész. Az eredményről meggyőződhetsz ha rámész egy termékre a boltodban és jobb klikkel megnézed a forráskódot.
    Üdv nektek: mala.mala

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • Bonasera

    tag

    válasz xXdensionXx #3657 üzenetére

    Kedves mala.mala!

    Szuper lett a flash átalakítás, épp most csinálom az új weblapot. Vannak kérdéseim ezerrel, ezzel a flashel kapcsolatban, no meg egyéb html dologban, néha felnézhetnél msn-re:)
    Örülök, hogy megoldódott a problémád, én is most váltottam szolgáltatót,akinél eddig voltam nyáron szervert váltott, beállítgattak minden tiltást, nálam, már odáig fajult a dolog, hogy már nem is engedte feltelepíteni az osc-ot, az új szolgáltatóval a médiacenterrel megvagyok elégedve, köszönet Vakondkának!:)

    Üdv:

    Bonasera

    [Szerkesztve]

  • Belba

    őstag

    válasz Bonasera #3658 üzenetére

    Szia Bonasera !

    Na, akkor szép lassan már mindenki a MédiaCenternél lesz : én is most mentem át hozzájuk! :C :DD :))

    Én is köszönöm Vakondkának : VÉÉÉGGRRRREEEE simán működik a webshopom, nincs szerverhiba, kiakadások, stb. :R :R :R
    Villámgyorsan jönnek-mennek a levelek.

    Képzeld, az én régi Szolgáltatómnál is már addig fajultak a dolgok, hogy ő is szervert cserélt, de egyúttal letörölte a webshopomat, utána meg totál-vírusosan rakta vissza a felét... Amúgy is már tele volt a hócipőm, hogy havonta 4x félnapokra szerverkimaradás miatt eltűnik a webshopom és semmit nem hajlandók csinálni, de ezzel most betelt a pohár. (Komolyan, ilyenről még nem is hallottam, hogy a Szolgáltató tönkrevágja a kuncsafjtja weboldalát?!) :W
    Emberek! A DomainUniverzumot kerülje el mindenki jó nagy ívben!!!!!

    A MédiaCenter viszont szuperjó hely : villámgyors a szerverük és nincs kimaradás, az Ügyfélszolgálat is remek, nagyon örülök, hogy átmentem.
    (Csak egyet bánok : hogy nem előbb léptem! Mennyi bosszúságot megtakaríthattam volna!!!)

    < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

  • xXdensionXx

    tag

    válasz Bonasera #3658 üzenetére

    Szia Bonasera!

    Már szoktam itt is lenni, bár mostanság elég sok dolgom van, mivel be kell lőnöm a webáruházat meg van hivatalos munkám is. De amikor vagyok kérdezz bátran és ha tudok válaszolok. Ha nem lennék MSN-n akkor írj ide.
    Üdv:mala
    :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • xXdensionXx

    tag

    Jaj most látom a az optimalizálsából valami lemaradt! (3657 hozzászólás)

    ott, hogy
    ''majd a fenti beszúrást követően nekem 29. sor helyett amely ez:''

    az nekem 28. sor és nem 29.
    a 28 sor helyére ami ez :
    <title><?php echo TITLE; ?></title>

    és a folytatás már jó.

    Bocsi Üdv mala

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • xXdensionXx

    tag

    válasz panpeter #3655 üzenetére

    Péter!
    Nos a karakterkódolás beállítása az a nyelvi fájlokban van benne define -al és az oldalkbe ez az echo-paranccsal kerül be. Tehát a lényeg ha te az utf-8 magyarosítást töltöted le akkor a webáruházad a nyelvi beállítást követően utf-8 karaktereket fog haználni. Ha ugyanez az utf-8 van beállítva a msql adatbázisban és így sem jól jönnek vissza az adatok akkor lehet hogy azzal az oldallal lesz a gond amivel menedzseled az adatbázisod (phpmyadmin stb.) mert mivel az küldi be ebben az estben a karakereket lehet hogy ott jól látod abban a hiszemben hogy utf -8 rögzül de nem úgy érkeznek oda az adatok így a webáruház nem is tudja onnan rendesen lekérdezni. Érdekesség ha megpróbálsz a webáruház pl. termékleírását az OSC adminjával rögzíteni az adatbázisban, majd akkor azt visszanézni a phpmyadmin-ban akkor is hülyeségeket fogsz látni.
    Lényeg ami lényeg a gond az lehet hogy a mysql és az OSC utf-8 karakter beállítással megy, a phpmyadmin vagy más menedzselő progi meg pl. iso-8859-2 karakterbeállítással megy (latin 2 hungarian, vagy ha jobb tetszik közép európai ISO).
    Ha az így van akkor itt a fórumon valakitől kérjél egy korábbi OSC verziót amihez még iso-8859-2 karakterkódolású magyar fordítás van, és telepítsd azt.
    Ha esetleg az Internet Európánál van a tárhelyed bérelve akkor meg azt javaslom sürgősen válts szolgáltatót mert a fenti gondjaid csak a kezdetiek lesznek. Visszább a fórumban olvashatsz róla. Többen itt MédiaCenter-t választották ebben az esetben tedd te is ezt.

    No röviden ennyi a véleményem erről, én úgy vélem ez lehet a gond.

    Remélem nem lomboztalak le nagyon. A korábbi OSC és magyarosítása kereséséhez itt a fórumon kell szépen kérni és nem publikosan valaki biztos odadja csak ezt ne reklámozd utána mert egy ilyen kidolgozott és kijavított működő webáruház baromi drága ám. Csak itten mi segítjük egymást.

    Üdv néked: mala.mala

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • panpeter

    csendes tag

    válasz xXdensionXx #3662 üzenetére

    Szia Laci,

    Köszi a részletes válaszod. Közben belenéztem az adatbázisba mert rájöttem, hogy az utf-8 karaktertábla nem az adatbázisra vonatkozott, hanem a myphpadminra és helyesbítenem kell a korábbi állításomat. A categories_name kollation oszlopában latin1_swedish_ci szerepel. A nyelvi beállításokat is ellenőriztem és az english.php-ban define('CHARSET', 'iso-8859-1'); a hungarian.php-ban pedig define('CHARSET', 'utf-8');
    szerepel. Ezek alapján, ha jól látom, egy utf-8-as OSC-t vagy egy iso-8859-1-es magyarítást kellene telepítenem?

    Üdv.

  • cozmo

    őstag

    válasz xXdensionXx #3661 üzenetére

    Mindent megcsináltam ahogy mondtad....

    a nyelvi fájlban ez hibát generált:

    define('robots', '''robots'' content=''all''');
    define('imagetoolbar', '''imagetoolbar'' content=''no''');
    define('rating', '''rating'' content=''general''');
    define('revisitafter', '''revisit-after'' content=''3 day''');

    Javítottam:

    define('robots', ' content=', 'all');
    define('imagetoolbar', ' content=', 'no');
    define('rating', ' content=', 'general');
    define('revisitafter', ' content=', '3 day');

    Kíváncsi vagyok hogy emelkedik e a közeljövőben a PR-em :U

    A product_info.php vel is gondok vannak, de még nem jöttem rá mi okozza :F

    Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

  • cozmo

    őstag

    válasz cozmo #3664 üzenetére

    lemaradt...

    A product_info.php vel ez a gond:

    Parse error: parse error, unexpected T_STRING in C:\Program Files\wamp\www\catalog\product_info.php on line 19

    Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

  • Bonasera

    tag

    válasz Belba #3659 üzenetére

    Szia Belba!

    Dettó ugyan ez volt a probléma nálam is, hol volt shop, hol nem volt, magától eltünedezedd , majd visszajött pár nap múlva, aztán az adtbázisomba belekerült valami fura tábla,majd pár napra rá a hab a tortán az volt, hogy lezárták a register global-t és hiába a pach, szétesett a webáruház, új telepítésnél, meg az admin felület egyáltalán nem látszott...... /lehet egy szerveren voltunk? az tudom az ultraweb az övéké/
    Szerencsére ennél a cégnél /euromarknet.hu, azóta más lett a nevük..érdekes..../ nem volt működő shoppom, csak gyakorló, /a hajam téptem volna ki, ha működő shoppal történik ez/ viszont májusban regisztráltattam velük 6 domaint, melyeken shoppokat akartam üzemeltetni. Inkább buktam X összeget, mert egész évre kivoltak fizetve és átmentem a domainjaimmal a médiacenterhez. Én biztos a hajam téptem volna ki, ha itt a működő shoppommal ezt csinálták volna, senkinek nem ajánlom őket, pedig 3 évig semmi baj nem volt velük...

    Mala.mala!

    Köszi, szívesen veszem a segítségedet, de nem traktálom a fórumot, a saját problémáimmal, ami nem az osc-al kapcsolatos, inkább magánban kérném a flash oktatást:)

    További szép napot mindenkinek!

    Bonasera

  • Belba

    őstag

    válasz Bonasera #3666 üzenetére

    :Y 6 (vagy lehet, hogy 7?) webshop???...

    Jesszus!... Te már ilyen nagyban csinálod?... Akkor te már mindent tudsz az osCommerce-ről. (A telepítést már nekem is meg kellene tanulnom, mert még soha nem próbáltam.)


    < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

  • Bonasera

    tag

    válasz Belba #3667 üzenetére

    Belba!

    Telepítést, beállítást bármikor szívesen segítek, könnyű:) ;] , a többihez, a bővitményekhez nem értek....csak elrontani a jól működő shoppot :D

    A domainjaim shop nevűek, de témájában ugyan az,mint ami jelenleg üzemel, csak szakmán belül dúl a nagy konkurencia harc, igyekeztem előre látónak lenni ;]

    [Szerkesztve]

  • xXdensionXx

    tag

    válasz cozmo #3664 üzenetére

    Hali Cosmo!

    Nos Cozmo a gond abban lehet ha innen másoltad ki a függvényeket akkor baj lesz az aposztrófokkal és az ideézőjelekkel. Légyszi a frissen bemásolt függvényeknél írd át az aposztrófokat és idézőjelekt a biztonság kedvéért.
    A függvények egy működő webshop kódjából lettek kimásolva (biztosra akartam menni) tehát azok jóknak kell legyenek.

    A másik kódokkal a gond az lehet hogy a saját gépeden futattad vagy futtadod az OSC és eztán átmásoltad a szerverre. Most meg valamit még ott keres mintha még mindig a gépeden lenne. (nekem nem volt fent a gépemen soha wamp nevű program ha jól emlékszem ez valami ingyenes virtuális szerver a saját gépedre) márpedig a te product_info.php-d ott keres valamit (C:\Program Files\wamp\www\catalog\product_info.php ahogy te írtad)

    Üdv: mala.mala

    [Szerkesztve]

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • Belba

    őstag

    válasz xXdensionXx #3669 üzenetére

    Az idézőjelekkel és aposztrofokkal már mi is többször megjártuk...

    Amikor bemásolunk egy fájl-részletet, az a legjobb, ha bekapcsoljuk a ''ne konvertáljon'' ablakocskát :

    Kattintható kódok és arcocskák [ [x] ne konvertáljon! ]

    Sajnos, még akkor sem biztos, hogy nem lesz hiba a bemásolt jelekben...

    < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

  • cozmo

    őstag

    válasz xXdensionXx #3669 üzenetére

    hmm

    Itt nem csak arról van szó, hogy az aposztrófok és miegymás a helyén van, hiszen komlett részeket vágtam ki, mert nem akart működni.

    Most így ''megcsonkítva'' hibamentes


    define('robots', ' content=', 'all');
    define('imagetoolbar', ' content=', 'no');
    define('rating', ' content=', 'general');
    define('revisitafter', ' content=', '3 day');

    Kérlek, ha teheted újra másold be a kódokat, de kapcsold be a ''ne konvertáljon'' funkciót.


    A wamp valóban egy virtuális szerver, mert tesztelek mielött élesben felrakom. A hibaüzenet szerint nem keres valamit, hanem nem tudja értelmezni a kódot.

    [Szerkesztve]

    Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

  • xXdensionXx

    tag

    válasz panpeter #3663 üzenetére

    Hali Péter!
    Nos Péter látom itt karakterkódolás terén nálad vannak sötét foltok (nyugi nálam is :DDD ).
    Tehát a webáruházban felépítéséből fakadóan nincs előre definiálva karakterbeállítás hanem ezt egy állandóval oldották meg. Ez úgy műkszik hogy alabpól telepítést követően angolra van alapértelmezetten állítva a nyelv mely automatikusan az egész áruházban annak minden oldalán definiálja a nyugat európai nyelvi karakterkészletet ami iso-8859-1. Ezt a karakterbeállítást angol nyelvnél például az includes/languages/english.php fájlban tatálod.
    - közben lököm az arcomba befelé a vacsit nyam nyam.... (hiába rendes asszony az enyém idehozta géphez a vacsorám :P :P :P -
    Nos mint a fentiekből kiderül iso-8859-1 nem igen tartalmaz ékezetes betűket tehát neked ilyet feltenni felsleges.
    Ha korábbi magyarostítását nézzek az OSC-nak akkor ott mikor átállítod a nyelvet az adminban telepítést követően angolról alapértelmezett magyarra, akkor mivel ekkor már a karakterbeállítást a php oldalak nem includes/languages/english.php fájlból veszik hanem includes/languages/magyar.php-ból abban meg iso-8859-2 azaz közép európai karakterkészletet állítottak be azért meg fognak jelenni az ékezetes betűk is bár ezt sokan nem szeretik mert un. kalapos ő és ű betűk szoktak megjelenni.
    No más a helyzet az utf-8-al. Éppen terjedő szabványról van szó mely a Föld összes karkterét tartalmazza tehát a kínaitól kezdve a magyaron át a héberig mindet. Itt a magyar ékezetes betűk jól jelennek meg, az új OSC magyarosítása már így állítja be az OSC karakterkódólását. Hátránya ennek, hogy több szerver nem támogatja még az utf-8-at ezért az áruház által küldött e-mailek (vásárlás visszaigazolás, hírlevél stb.) rosszul jelnhetnek meg (tipikus hibajelenség pl. a címzet sorában nem jelennek meg az ékezetes betűk hanem kis és nagybetűk sora van helyette meg különböző érthetelen jelek).
    Tehét a lényeg az OSC php lapjaiban nincs karakterkódolás beállítva, a karakterkódólást mindegyik oldal az éppen beállítot nyelv fő nyelvi fájljából veszi (english.php, magyar.php, stb.)
    No a te eseteben mivel már az adattáblád latin1_swedish_ci-vel lett létrehozva javallom telepítsél újra, ha nem megy akkor a phpmyadmin-ban minden egyes táblát megjelölve és ott a tartalomra kattintva minden egyes oszlopnál állítsd át utf-8ra, vagy latin2_hungarian_ci-re. (még a latin2_hungarian_ci valamennyire comptaibilis az utf-8-al).
    Ha újratelepítesz akkor a meglévő adatbázis összes tábláját töröld, majd az adatbázis nevére kattintás után asszem a tevékenységek gombra kattintva az egybevetésnél állítsd át a karkaterkódolást utf-8-ra. Utána telepítsd az áruházad és a létrejövő táblák már mind utf-8 kódolásúak leszenek. (mondjuk te is látod az újratelepítés az egyszerűbb út).

    Hát fel a fejjel!
    üdv:mala.mala

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • Belba

    őstag

    válasz Bonasera #3668 üzenetére

    Igen, ezt már én is kifigyeltem, hogy sokan csinálják : több domainnéven ugyanazok a webshopok találhatók meg... Ez nem rossz, mert többszörös a lehetősége, hogy őket találják meg a Vevők! :D

    Mióta nálunk is megy a 3 webshop, érdekes módon hol itt, hol ott rendelgetnek többen, az a gyanúm, hogy aki ez egyikre rátalál, az nem biztos, hogy a másik webshopot is megtalálná.

    A másik nagy előny : ha valami történik az egyik shoppal, még mindig ott a másik (vagy a másik kettő) biztonságnak, nem állunk ott megfürödve...
    (A múltkori becsődölés idején kész szerencsénk volt, hogy mellette még működött a másik kettő bolt.)

    < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

  • xXdensionXx

    tag

    válasz cozmo #3671 üzenetére

    Szia Cosmo és Belba!

    Természetesen a ne konvertáljon jelölő négyzetet használtam (pont ezért is nincs tele a függvény vigyorgó-síró-dühöngő-guruló és ezeket kombináló fejecskékkel) de mint tudjuk a fórum így is összefossa a fügvényekben az idézőjelekt mert azokat kimásolva két egymásmelletti aposztrófót fogunk kapni.
    Visszatérve a kódokra működnie kell van egy félig kész webároház benne egy próba termékkel ott tökéletesen működik hibakód nincs, bár én nem használtam soha virtuális szervert. A kérdéses fájlt inkább addj egy e-mailt és elküldöm az a tuti akkor biztos jó lesz.
    De a kedvetekért a product_info.php teljes módosított kódokkal egyetemben:

    <?php
    /*
    $Id: product_info.php,v 1.97 2003/07/01 14:34:54 hpdl Exp $

    osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions
    http://www.oscommerce.com

    Copyright (c) 2003 osCommerce

    Released under the GNU General Public License
    */

    require('includes/application_top.php');

    require(DIR_WS_LANGUAGES . $language . '/' . FILENAME_PRODUCT_INFO);

    $product_check_query = tep_db_query(''select count(*) as total from '' . TABLE_PRODUCTS . '' p, '' . TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION . '' pd where p.products_status = '1' and p.products_id = ''' . (int)$HTTP_GET_VARS['products_id'] . ''' and pd.products_id = p.products_id and pd.language_id = ''' . (int)$languages_id . ''''');
    $product_check = tep_db_fetch_array($product_check_query);
    $product_info_query = tep_db_query(''select p.products_id, pd.products_name, pd.products_description from '' . TABLE_PRODUCTS . '' p, '' . TABLE_PRODUCTS_DESCRIPTION . '' pd where p.products_status = '1' and p.products_id = ''' . (int)$HTTP_GET_VARS['products_id'] . ''' and pd.products_id = p.products_id and pd.language_id = ''' . (int)$languages_id . ''''');
    $product_info = tep_db_fetch_array($product_info_query);
    $products_name = $product_info['products_name'];
    $products_description = $product_info['products_description'];
    ?>
    <!doctype html public ''-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN''>
    <html <?php echo HTML_PARAMS; ?>>
    <head>
    <meta http-equiv=''Content-Type'' content=''text/html; charset=<?php echo CHARSET; ?>''>
    <title><?php echo $products_name; ?>, <?php echo TITLE; ?></title>
    <meta name=''title'' content=''<?php echo $products_name; ?>, <?php echo content; ?>''>
    <meta name=''author'' content=''<?php echo author; ?>''>
    <meta name=''description'' content=''<?php echo $products_name; ?>, <?php echo $products_description; ?>''>
    <meta name=''keywords'' content=''<?php echo $products_name; ?>, <?php echo $products_description; ?>''>
    <meta name=''generator'' content=''<?php echo generator; ?>''>
    <meta name=<?php echo robots; ?>>
    <meta name=<?php echo imagetoolbar; ?>>
    <meta name=<?php echo rating; ?>>
    <meta name=<?php echo revisitafter; ?>>
    <base href=''<?php echo (($request_type == 'SSL') ? HTTPS_SERVER : HTTP_SERVER) . DIR_WS_CATALOG; ?>''>
    <link rel=''stylesheet'' type=''text/css'' href=''stylesheet.css''>

    Inkább mégsem az egészet mert az baromi hosszú és baromi felesleges is lett volna, csak head rész lett módosítva.

    Hát Üdv néktek!
    mala.mala

    [Szerkesztve]

    [Szerkesztve]

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • cozmo

    őstag

    válasz xXdensionXx #3674 üzenetére

    ha átdobod mailben azt megköszönöm :) (katt a nevemre ott a cím)

    Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

  • panpeter

    csendes tag

    válasz xXdensionXx #3672 üzenetére

    Szia Laci,

    Kipróbáltam az adatbázisban az egybevetés módosítását. Úgy tünik nincsen hatással a változtatás a webáruház oldalára. Akár kinaira is állíthatom. Lehet, hogy az OSC ezt a paramétert le sem kérdezi mivel az adott nyelv megjelenítésére a beállítot karakter táblát használja. Ezt igazolja, hogy ha átírom ezt a beállítást latin2-re az adatbázisból olvasott szövegek helyesen jelennek meg a php file szövege viszont nem. (erről az állandóról írtál te is) Most ott tartok a kisérletezgetés alapján, hogy vagy találnom kell latin2-ben írt nyelvi állományokat, vagy kicserélem az utf-8-as karaktereket latin2-re! Az OSC alapú magyar webáruházak milyen karakter kodolást alkalmaznak?

    Üdv.

  • xXdensionXx

    tag

    válasz panpeter #3676 üzenetére

    Szia Péter!

    Kétesélyes vagy utf-8-at vagy iso-8859-2 de az utóbbi a gyakoribb. Adol e-mailt átküldök egy olyan magyarosítást is de figyelj rá mert az OSC egy korábbi verziójára készült, de próbára megteszi majd te kiegészítet az újhoz ha jó lesz.

    Üdv: mala.mala

    U.i.: próbából a includes/languages/hungarian.php fájlban a charset-nél utf-8 helyet írj be iso-8859-2 és nézd meg mi lesz az eredmény. Ha jó akkor használd így!

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • xXdensionXx

    tag

    válasz panpeter #3676 üzenetére

    Szia Péter!

    Kétesélyes vagy utf-8-at vagy iso-8859-2 de az utóbbi a gyakoribb. Adol e-mailt átküldök egy olyan magyarosítást is de figyelj rá mert az OSC egy korábbi verziójára készült, de próbára megteszi majd te kiegészítet az újhoz ha jó lesz.

    Üdv: mala.mala

    U.i.: próbából a includes/languages/hungarian.php fájlban a charset-nél utf-8 helyet írj be iso-8859-2 és nézd meg mi lesz az eredmény. Ha jó akkor használd így!

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • T-bor

    csendes tag

    válasz vakondka #3649 üzenetére

    Vakondka!

    A ''kis boxok'' alatt véletlen sem a bal vagy jobb oldalon lévő oszlopok méretét értem, azt itt a fórumon már sokszor sok helyen lehetett olvasni.

    Egyértelműen azokra a kis boxokra, téglalapokra, vagy ha tetszik input mezőkre gondolok, amibe bele kell írni a bejelentkezésnél a felhasználói nevedet, a jelszavadat, vagy amikor új vásárló regisztrál, ezekben a kis input mezőkben kell, hogy megadja mindenféle személyes adatát. Ennél jobban nem tudom agyonmagyarázni :)
    Ezen mezők szélességét szeretném módosítani. Hol tudom? :U

    T

  • alcsapalcsa

    tag

    session tábla adatai mire jók? és mennyire kell ezeket tárolni, mert irdatlan területet kezdenek elfoglalni. az adatbázisba mentette eddig magát, de most kigyomlálom és mennek a tmp könyvtárba...

    még mindig adott a kérdésem, hogy melyik az a contrib, amivel a végesszeg alapján autómatikusan vonja a %-os kedvezményeket..

    tehát 5000ft-ig 5%ot kapna e fölött 10% kedvezményt és nem igazán az árat akarom változtatni az akciós modullal, hanem a végösszegnél írja ki, ott a kosár boxban

    ha ezekben tudtok segíteni, nagyon köszönöm

  • vakondka

    őstag

    válasz T-bor #3679 üzenetére

    Ja ! szorri, nem fogtam elsőre, hogy az input beviteli mezőket hívos kis boxoknak :U
    Ha egyszerre akarod módosítani, akkor css-ből, ha csak egyik-másikat, akkor a forráskódba kell beletúrni, főleg ha egyiket más méretűre szeretnéd mint a másikat.

    Szóval az a fő kérdés, hogy az összes beviteli mezőt egy bizonyos szélességűre akarod állítani, vagy egy bizonyos mezőt akarsz csak megváltoztatni ?

    https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség

  • vakondka

    őstag

    válasz alcsapalcsa #3680 üzenetére

    Nem fogod elhinni, de ott tárolja a rendszer a session-öket :D
    vagyis a munkameneteket, meklyek a cookie ''profibb változata'' (persze nem szó szerint).
    az includes/configure.php fájl alján ezt meg tudod változtatni, hogy ne adatbázisba, hanem fájlba dolgozzon, egyszerűen ki kell venni azt, hogy mysql és nem kell semmi a helyére.

    Erre gondolok:
    define('STORE_SESSIONS', ''); // leave empty '' for default handler or set to 'mysql'


    ui: egyébként ha teljesen kitörlöd, akkor az összes vevőd elveszíti a kosara tartalmát.
    ha már törölsz akkor az utolsó egy hetet hagyd benne a biztonság kedvéért.

    https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség

  • T-bor

    csendes tag

    válasz vakondka #3681 üzenetére

    Vakondka!

    Tegyük fel, mindkettőt szeretném tudni :D
    Lécci írd le :R

  • alcsapalcsa

    tag

    válasz vakondka #3682 üzenetére

    hááát azt gondoltam, hogy sessionokat tárolja, csak azt nem tudtam, hogy az mi, de létezne, hogy 5 nap alatt 5000 ilyen fájlt generál? az ennyire nagy forgalma nincs az oldalnak, persze lehet, hogy 5000-en használták a kosarat, de ez nekem nem tűnt fel:) ami gond, hogy iszonyat méreteket foglal, azt megtaláltam, hogy ne adatbázisba mentse mert ott már 90mbot foglalt, de itt is csak gyűlik...

    ez nálatok mekkora helyet foglal el? és ez a napi 1000 db session fájl normális?

  • vakondka

    őstag

    válasz alcsapalcsa #3684 üzenetére

    egy felhasználó egy látogatása csak egy db sessiont generál, tehát akkor keletkezik új, ha bezárja a böngészőt, majd újra megnyitja ugyanazt a webcímet.
    Az tényleg nagyon sok amit írtál, kíváncsi elnnék én is az okára.
    nézegesd napközben, hogy hány felhasználó van on-line és milyen ip címről

    Lehet hogy rádtalált néhány keresőrobot és azok generálják a rengeteg lekérést... :U

    https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség

  • vakondka

    őstag

    válasz T-bor #3683 üzenetére

    1. a stylesheet.css-ben létrehozol az input elemhez egy width tulajdonságot
    input {
    width:150px;
    }
    (nem kell se pont, se kettőskereszt, csak simán input)

    2.
    Ha csak 1-1 amit meg akarsz változtatni, akkor kikeresed a megfelelő fájlban a mezőhöz tartozó php utasítást: tep_draw_input (vagy valami ilyesmi a neve)
    Ehelyett simán begépelhetsz egy input type text...stb utasítást,
    vagy ha ügyes vagy akkor klónozod az eredeti php függvényt és azt módosítva hozod létre a megfelelő szélességű input elemet.
    azt hiszem az includes/functions/html_output.php vagy hasonló nevű fájlban van.

    [Szerkesztve]

    https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség

  • DiabloCorsa

    őstag

    válasz T-bor #3683 üzenetére

    Itt egy input mező leírása:

    tep_draw_input_field('products_price_gross', $pInfo->products_price, 'OnKeyUp=''updateNet()''')

    A lényeg az tep_draw_input_field Ez után van sok minden és a végén a zárójel elött ez

    ' ' )

    Ebben az esetben az előre meghatározott értékű hosszúságú lesz a beviteli mező. Ha azt az értéket átírod mindenhol megváltozik a beviteli mező hossza. Ez nem jó.

    Oda a zárójel elé kell beírni a mező hosszát, ha eltérőt akarsz attól amit látsz, pl. így:

    tep_draw_input_field('products_name[' . $languages[$i]['id'] . ']', (isset($products_name[$languages[$i]['id'] ]) ? $products_name[$languages[$i]['id']] : tep_get_products_name($pInfo->products_id, $languages[$i]['id'])) ,'size=60')


    [Szerkesztve]

    Diablo. Ha gumira van szükséged ...

  • cozmo

    őstag

    válasz cozmo #3675 üzenetére

    mala.mala

    Köszi az anyagot átjött, és nagyjából működik is. Kicsit szétvágta az áruházat (csak pár terméknél), mikor a product_info.php lapra lépek (termék infó).
    az oldal legtetejére fogta és beírta a termék definícióját 2x is....alatta meg az áruház....elég béna volt így.

    De kijavítottam:

    a product_info.php -ban a

    <meta name=''description'' content=''<?php echo $products_name; ?>, <?php echo $products_description; ?>''>
    <meta name=''keywords'' content=''<?php echo $products_name; ?>, <?php echo $products_description; ?>''>


    helyett, ezt írva hibamentes lett:

    <meta name=''description'' content=''<?php echo $products_name; ?>''>
    <meta name=''keywords'' content=''<?php echo $products_name; ?>''>

    Amit meg régen hibásnak véltem (#3664), az most már működik rendesen:

    define('robots', '''robots'' content=''all''');
    define('imagetoolbar', '''imagetoolbar'' content=''no''');
    define('rating', '''rating'' content=''general''');
    define('revisitafter', '''revisit-after'' content=''3 day''');

    Köszi, és várom a PR növekedést....hány nap mire észbekap a google?

    ps.: Kódhoz használjuk a forráskód beszúrása gombot és akkor nem rontja el ;)
    ps2.: de akkor is :(

    [Szerkesztve]

    Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

  • alcsapalcsa

    tag

    válasz cozmo #3688 üzenetére

    érdekes nekem a mala féle kód egy az egyben tökéletesen működik csak megfelelő helyen cserélni kellett shift2-re a kettő-kettő shift1-eket

    diablocorsa: csak annyit írjál már le, hogy hol milyen néven fut a contrib... köszönöm

  • alcsapalcsa

    tag

    válasz cozmo #3688 üzenetére

    azért írja ki 2x mert a termék leírásában nem csak br kóddal írtad be a szöveget, ahnem entert is nyomtál néha, nálam hasonló volt, ahol talált egy br-t és entert is ott elvágta a kódot és kiírta fentre

  • alcsapalcsa

    tag

    válasz alcsapalcsa #3690 üzenetére

    lehet tévedtem, de vmi írásjel ami a galibát okozhatja, aki tudja mondja meg

    diablocorsa: ? kérdésem? :)

  • cozmo

    őstag

    válasz alcsapalcsa #3690 üzenetére

    Nem nyomtam <br>-t és entert sem, kód közben. Nekem is csak pár terméknél okozott galibát a hogy 2x kiírta a description-t.
    Más volt a hiba.

    Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

  • xXdensionXx

    tag

    válasz cozmo #3688 üzenetére

    Szia Cosmo!

    A forráskódban vagy a webes felületen csinálta??
    Mert ha a forráskódban akkor az igazából lényegtelen, a webes felületen elvileg nem írhat be semmit mert a kód a head részben van. Hmmmm.... érdekes. Amit egyébként kivettél az a description azaz leírás meta tag volt ahova a termék leírását szúrta volna be.
    Az eredményről mint korábban írtam ez csak segít a PR növekedésben de nem csak ettől függ. Sokat jelent az oldaladra mutató linkek száma és minősége (rád utaló oldal-oldalak PR-je) is. Ezen tudsz segíteni ha több lap.hu oldalra beregisztráltatod az oldalad. Javallom keresd fel a www.lap.hu oldalt és a megfelelő kategóriákba regisztráltasd be az oldalad (az egész mutatvány kb. 30 perc perc lehet). Ha csak 10 oldalra regiznek is be már megéri.
    Idő hát ez a legérdekesebb ezt nem lehet előre kiszálmolni. Ha gyakran változik az oldalad tatalma akkor sűrűn ha ritkán akkor kevesebbszer látogatnak meg a kereső robotok. Ezen is segít a lap.hu oldalakra történő regisztráció mivel a robotok a mutató linkeket követik, tehát eltalálnak hozzád is a be vagy regisztrálva. Az apróhirdetési oldalak is jó hivatkozások szoktak lenni ergo adj fel apróhirdetést az oldaladról cégedről. Ha így teszel akkor pár nap, ha nem akkor pár hónap míg beszkenneli a Google az oldalad.
    Üdv: mala.mala

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • xXdensionXx

    tag

    válasz cozmo #3692 üzenetére

    Szia Cosmo!

    Erre a felvetésére válaszolva nem a kódban nyomtál br-t hanem az admin felületen amikor szerkeszted a termékelírát és ott ütsz entert az az áruház az adatbázisban automatice html kóddal rögzíti tehát ott lesz a br, /br is. Ezt a headb-e természetesen entre-s beszúrásként fog megjelenni de ez az oldal kinézetét nem zavarhatja mert a headban van (a keresőrobotot sem fogja zavarni). Az hogy a termék leírás (product description) kétszer volt benne természetes kétszer is van meghívva. Egyszer a meta descripiton-nál, egyszer a keywords-nél is. Ugyanis a keresőbotok szeretik ha a kulcsszavak az oldal felhasználó által látható formájában is visszaköszönnek a head-ben szereplő kulcsszavak. Emeli az oldalad értékét. Az már csak hab a tortán ha a meta description-ban is szerepelnek ugyanezen kulcsszavak.

    Üdv:
    mala.mala

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • DiabloCorsa

    őstag

    válasz alcsapalcsa #3691 üzenetére

    alcsapalcsa!

    Az oscommerce.com oldalon beírod a keresőbe: discount,


    Azt hiszem ez az:
    http://www.oscommerce.com/community/contributions,204/category,all/search,discount

    kb. 2 éve néztem, úgy emlékszem az kell neked.

    Diablo. Ha gumira van szükséged ...

  • cozmo

    őstag

    válasz xXdensionXx #3694 üzenetére

    Szia mala.mala!

    Ha admin felületen, termékleírásnál ütsz entert az nincs semmire hatással szerintem. Tapasztalat, hogy csak a <br> kód sor végére biggyesztése juttatja a következő sorba az írást.

    Nekem egy két terméknél sajnos nem csak a háttérben szerepelt a termékleírás, hamen az oldal tetejére ki is írta! Erre kéne valami megoldás...

    Én a osCommerce 2.2 Milestone 2 060817 verziót használom!

    Lehet te mást?

    Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

  • xXdensionXx

    tag

    válasz cozmo #3696 üzenetére

    Cosmo!

    Adj egy számot priviben oszt jól megbeszéljük! Szerintem ezt már élőszóban kéne...

    Addig is linkeld be az oldalt légyszi!

    Köszi:
    mala.mala
    :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • cozmo

    őstag

    válasz xXdensionXx #3697 üzenetére

    nem titok: http://www.modpro.hu [link]

    Inkább msn-en beszélhetünk (katt a nevemre ott a cím) ha gondolod, telefont sokszor nem tudom felvenni..

    [Szerkesztve]

    [Szerkesztve]

    Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

  • xXdensionXx

    tag

    válasz cozmo #3698 üzenetére

    Szia Cosmo!

    Az első oldaladon ha jól látom eléggé kusza a head rész és megjelenik a z oldaladon is a szöveg. A gond egy php kód lehet amit túl korán zártál le, még az elején így az utána meghívott szöveg már az oldalon jelenik meg. A hibát ez a sor okozza:
    define('description', 'Minden ami MODDING<br />
    és ebből is a végén a /> jel ami értelmezhető a php kód zárásának is. Nos én ezt kivenném belőle és működni fog szerintem. Egyébként ahogy te is írtad korábban a következő sor eléréséhez elég lenne a <b> használata is, legalábbis én így tudom. Ja a korábbi gondjaidat is ez okozhatta amiért a termékleírás az oldaladon jelent meg és nem a head részben csak.

    Üdv: mala.mala
    :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD

    http://www.wothungary.hu - WOThungary ModPakk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

  • Belba

    őstag

    :(( Alig találtam meg a topicunkat!!!

    Úgy látom, megújították a Fórumot... :W

    < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

Új hozzászólás Aktív témák