Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz brd #8649 üzenetére

    A keretet el lehet tüntetni skin.ini-ben kell valamit szerkeszteni hozzá. Ez a legkevesebb, szerencsére kevés szabad kezet adtak Hicks-nek, különben még napocskás zsiráfok is lennének az alap Opera skinben. :D
    Persze nincs vele bajom, attól, hogy nem az én stílusom az általa képviselt "művészi" irányzat, de talán az Opera jobbat érdemelt volna egy önjelölt Picasso-nál. Például Zhunusov Ruslan-t. :D

    A detach window már nem működik jól, az MDI-ben bütyköltek valamit, így már egyszer megcsinálod és utána azt veszed észre, hogy a következő indításnál eszköztárak nélkül indul az Opera, mert a legutóbbi beállítást jegyzi meg.

    A reklámblokkolás rövid ideig volt olyan és gondolom az is azért volt. Ugyanis Pistike ráklikkelt egy bannerre, ami a képekkel egy könyvtárban volt, aztán eltűnt az oldalról minden kép és ikon és az Operát anyázta. :D
    Amúgy itt sem ártana már egy fehérlista.

    "Mi a töknek butítják a programot az átlaguser szintjére (vagy valami más oka van, hogy egyre hülyébb a kezelőfelülete bizonyos dolgokban?"

    És a legjobban akkor durran el az agyam, mikor egy átlaguser megkérdezi itt vagy a My Opera blogon, hogy például hogyan tud egy tabot egy eszköztárra húzni, vagy hogyan tudja szerkeszteni az eszköztárat, vagy miért nem működik nála az általunk emlegedett Ctrl+B billentyűparancs, hogy ezeknek a változtatásoknak mi értelme volt.

    Az IT történelem már bebizonyította ezerszer, hogy az átlagembereknek nem:
    - Funkciók
    - Minimalizmus
    - Megbízhatóság
    - Megbízhatatlanság
    - Biztonság
    - Alacsony erőforrásigény
    - Magas erőforrásigény
    - Testreszabhatóság
    - Gyorsaság
    - Lassúság
    kell. Ezek csak címszavak. Ezekből válassz ki tetszőleges mennyiségűt, adj hozzá 90% marketinget és megkapod a végeredményt.

    Tanulságos elolvasni a Chrome-os cikkek hozzászólásait is.
    Most azok a fanboyok, akik pár éve még arra élveztek, hogy a Firefoxba Winampot, kávéfőzőt és turmixgépet is lehet integrálni és az Opera azért szar, mert nem lehet, most arra élveznek, hogy a Chrome mekkora király, mert nem kell fícsör (még normális Adblock sem) csak sebesség és ő böngészni akar és lecserélte a lassú bugos Firefoxot.

    Az Opera is ott hibázik állandóan. Még így, néhány bugos oldallal is tudna érvényesülni. Ott van a probléma, hogy ők oktatni akarják a usereket, hogy mennyire fontosak a szabványok. A userek ezeket leszarják. Azt kell elérni, hogy tetsszen nekik. Nem számít, hogy tudnak-e egyáltalán egy Hello World!-öt írni HTML-ben, az számít, hogy fújják a szöveget, még ha nem is tudják, hogy mit jelent.

    Ahogy fújták anno az open source-ot (amire a leggyakoribb érv az volt, hogy azért király, mert ingyenes)
    Fújták a testreszabhatóságot (amire az volt a válasz, hogy korlátlanul bővítheted addonokkal, a bővebb válasz pedig, hogy ő max csak adblockot használ).
    Most fújják a minimalizmust, meg a multiprocess-tabs-t: Amire az a leggyakoribb válasz, hogy mert kevésbé omlik össze (aki ilyet állít az vagy nem használt még elméletben megírt szoftvert a gyakorlatban különböző szoftverkörnyezetekben, vagy hazudik), csak nem vették számításba a program összeomlást és a programbugot.
    Plusz a jelenlegi brutál CPU-val és RAM-mal felszerelt gépeknél még mindig keményen megdolgoztatja az erőforrásokat, még úgy is, hogy igazából nem többszálú teljesen, mert nyiss meg középsőklikkel egy odalról 50 másik oldalt, aztán intézd el, hogy az 50 közül valamelyiken feküdjön meg a Flash plugin. Az összes adott lapról megnyitott lapon meg fog, ergo, mindet újra kell tölteni. Így tényleg sok értelme van. Mintha építenének egy sugárhajtású, fénysebességközeli sebességgel haladó járművet, aztán a végén jönnek rá, hogy hoppá, annyi benzint zabál, hogy évente csak háromszor lehet megkerülni vele a Földet, mert több kőolajat nem tudnak kibányászni hozzá és majd talán pár év múlva megoldódik. :D

    "Egyszerűen nem értem őket, minden norvég ilyen keményfejű vajon?"

    Passz. De úgy látszik a vezetőváltás sem segített, mert most megint kiadják a 10.5-öt márciusra a ballot screen miatt hardveres VEGA nélkül.
    1: Aki még mindig IE-t használ az aligha fog váltani. Ezt tudja a Google is ezért támadja inkább a Firefoxot. Ott vannak a marketinggel könnyen megnyerhető userek.
    2: A ballot screen csak az EU-ban lesz. Ennek két hátulütője is van.
    1: Főleg az USA-ban kéne piaci részesedést növelni, mert Internet = USA, tehát globális statisztikák = USA-i statisztikák.
    2: Számold ki hány európainak van kényszerből beállítva az USA-i területi identitás, amiatt, hogy tudja használni ezt vagy azt a neten (ami még nem IP-hez kötött).

    Mindenesetre csodálkoznék ha ettől a 2% felkúszna akár 4-re, főleg ha ebben az állapotban kiadják a 10.5-öt HW VEGA és még egy rakás apróság (autofill, egyebek) nélkül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák