Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz hamikike #25311 üzenetére

    1. az IP címmel beírt keresésre (pl. router, nyomtató, stb.) egy idő után "connection refused" hibaüzenettel leáll. Más böngészőknél nincs ilyen gondom.
    Napi rendszerességgel használok IP címet oldalak elérésére, semmi probléma nincsen vele.

    Ez a szöveg a 401-es HTTP státuszkódot szokta takarni, én a helyedben megnézném, tartozik-e ezekhez elmentett süti, és ha igen, törölném őket.

    2. az importált jelszóállományból néhánynál (a végét még nem látom mennyi) vagy azt írja nem jó az azonosító vagy jelszó (pl. ennél a fórumoldalnál is) vagy ki sem tölti a bejelentkezési ablakot.
    A jelszavak importálása tapasztalatom szerint eléggé jól működik, de mint minden ilyen, nem hibamentes. Az elveszett jelszavak egy részéért sokszor az Opera 12 a felelős, ezzel tudod megnézni, hogy a régi Operához tartozó wand.dat-ban megvan-e egyáltalán.

    A bejelentkezési adatok automatikusan csak azokon az oldalakon jelenik meg, ahol az a legutoljára használt felhasználónevet elmenti sütiben. Állj neki beírni a felhasználónevet (vagy dupla klikk egérrel a beviteli mezőn), és feldobja a listát az elmentett felhasználónév-jelszó kombinációkkal (ahogyan Chrome-ban és máshol is működik, ebben az Opera 12 volt a különc wand alapú megoldással, amit sajnos feladtak).

    3. a jelszóállomány megnézésénél a malware figyelőm elkap egy zc1.zeroredirect1.com oldalt "rosszindulatú webhely blokkolva" üzenettel. Ez mi a túró?
    Ez nem Opera probléma, részletek és megoldás itt.

    Tudok-e jelszóállományt opera 12-ből vagy az új operából (vagy vivaldiból) importálni vagy áttenni chrome-ba, hogyan?
    Átmásolod a Login Data nevű fájlt az Opera profilodból a Chrome profilba. Vivaldi esetében ugyanez a helyzet. De ami fontos: míg a wand.dat gépek és telepítések között hordozható volt, addig a Login Data adott számítógép adott Windows telepítésének adott felhasználóján belül mozgatható csak Chromiumra épülő böngészők között (Chrome, Opera, Vivaldi, Chromium). Ha újratelepíted a Windowst, akkor bukod a jelszavaidat, ahogyan másik gépre sem tudod átvinni a fájlt csak úgy simán. Ez ellen a jelszavak szinkronizálásával tudsz védekezni, ezt ma már mindegyik ilyen böngésző támogatja (részletek és egy másik workaround itt).

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák