Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #21044 üzenetére

    "Attól nem is, de a piaci részesedés eddig sem azon múlott, hogy mennyire jó egy adott termék."
    Egyetértek, de az Operának egyelőre nem látom, mitől nőne említésre méltóan a piaci részesedése, ha lényegi változások borzalmasan lassan történnek, és még mindig nem érték el a Chrome/Chromium szintjét sem tudásban, egyedi újítások meg egyelőre nincsenek az új, Blinkes Operában. Erre utaltam.

    "De akkor nem tudták volna megindokolni, hogy miért nem adják ki a forráskódot. Elvégre döglött cég, döglött projekt. A Netscape is így tett anno."
    Ezt most nem értem. Miért lettek volna kötelesek kiadni a Presto forráskódját attól még, mert mondjuk lehúzza a rolót a cég (ha ezt az esetet feltételezzük)?

    "Nem is, hanem a részvényesek és a menedzsment. Előbbi elvtelen pénzéhes befektetőkből áll, utóbbi pedig már elég komolyan lecserélődött. Lars-ot szerinted mi érdekli jobban? A pénz, vagy az, hogy csődbe megy-e az Opera?"
    Nem látom még mindig ebből az érvelésből, hogy mitől és miből profitálnának a részvényesek és a menedzsment a jelenlegi stratégiával, ha a felhasználóbázis nem nő, a bevételük sem, viszont állítólag a fejlesztők száma közben nőtt?

    "Sem Hallvord búcsúpostja, sem az Ilya Shpankovval folytatott privát levelezésem nem arról árulkodik, hogy olyan ótvar lett volna a Presto kódja. Pedig Hallvord azért nem mehetett át Edward Snowdenbe a My Opera blogon. És még így is voltak diszkrét megjegyzései, amik pont az ellenkezőjét erősítették meg a hivatalos álláspontnak, miszerint a Presto elavult, átláthatatlan bughalmaz volt."
    Milyen diszkrét megjegyzései voltak, ha már beszélünk róla? :) Amúgy sztem itt senki sem mondta, hogy a Presto pusztán átláthatatlan bughalmaz lett volna, de mint kiderült az Opera bejelentéseiből, egyszerűen már nem érte meg karbantartani, megújítani a motort, a kompatibilitási problémákat könnyebb volt a Chromium forkolásával megoldani, na de ezt ti is tudjátok. Ettől függetlenül ezek szerint pusztán a renderelőmotor cseréje önmagában nem volt elég, a kód nagyon nagy részét ki kellett dobni a kukába, mert nem volt igazítható az új motorhoz, ez utalt a túlzott bedrótozottságra, nem igazán volt moduláris, nem mintha azt akarnám állítani, hogy a modularitás erőltetése minden esetben előnyös lenne (pl. igen, ez mehet a teljesítmény rovására is adott esetben).

    "Az átláthatatlant annyiból még megértem, hogy a Google, Microsoft, Apple és egyéb multik által támogatott oktatásban szocializálódott fiatal programozók teljesen más elvet sajátítottak el."
    Hogy micsoda? Ezt fejtsd már ki légyszi, mert nem értem. Az általad említett cégek hogy jönnek egyáltalán az átláthatatlanság fogalmához? Szerinted ők közvetve hülyítik a fejlesztőket, vagy miről beszélsz? Vagy már ebbe is mindenféle elvadult gonosz háttérüzelmeket látsz bele, hogy a tanárok titkon lepaktálnak a rohadék szemétláda multikkal, és az ő csúf gonosz világuralmi törekvéseiknek megfelelően átláthatatlanná teszik a kódokat? :DDD
    Ez most nálam kiakasztotta a bullshitjelzőt. :D
    A Google és Microsoft publikus API-jai teljesen jól átláthatók (az Apple cuccairól nem tudok nyilatkozni, nem is vágyom a megismerésükre), a dokumentációk jók - bár ez saját tapasztalatom szerint jobban jellemzi a Google-doksikat -, szóval tényleg nem tudom, mire gondolsz...

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák